Találatok a következő kifejezésre: Szules utan teherbe (62 db)

Szülés után szinte rögtön teherbe esni, az hogy lehetséges?

Mármint a gyermekágyi id?szak alatt?

Legjobb válasz: Ha van peteérés, akkor teherbe lehet esni. Hogy szülés után kinek, mikor áll vissza ez, az viszont változó. Nekem szülés után 6 hétre már megjött és onnantól rendszeres is lett. Én kivártam a 6 hetet, és utána is védekeztünk, de igazából ez alapon lehet hamar újra teherbe is eshettem volna... Amúgy gyakorinak nem mondanám, hogy gyermekágyi idõszak alatt újra teherbe esik valaki.

Ha van peteérés, akkor teherbe lehet esni. Hogy szülés után kinek, mikor áll vissza ez, az viszont változó. Nekem szülés után 6 hétre már megjött és onnantól rendszeres is lett. Én kivártam a 6 hetet, és utána is védekeztünk, de igazából ez alapon lehet hamar újra teherbe is eshettem volna... Amúgy gyakorinak nem mondanám, hogy gyermekágyi idõszak alatt újra teherbe esik valaki.
Szerintem sem gyakori de simán lehet testielg is. èrzelmileg én meg alig bírtam ki a 6 hetet. èn nagyon akartam a férjemet már, habár nem modnom hogy egyböl ugyan olyan volt, de mivel nagyon figyeltünk egymásra, elöször fájt majd élveztem, és kb 3-4 alkalom után már mint régen... Inkább érzelmileg kellett össze szednem magamat, a gyerek szeretet és férj szeretetet különválasztani, ami nehéz volt. De testileg már nagyon vártam.
A kérdező hozzászólása: Az 5 hónapot fizikailag értettem, mert minden más volt, csak behatolás nem, kb mintha a második szüzességemet éltem volna, úgy fájt. Csak ismertem valakit, 10 hónap volt közte és a testvére között, ráadásul egy évben is születtek...
Valszeg elsõre összejött, ha ugye van petesejt, meg hímivarsejt, meg találkoznak is, akkor összejön... nem gyakori, de nem is világcsoda ritkaság...
Nekem két unokanõvérem is így járt, mind a kettõnek egy évben születtek a gyerekei és 10 hónap van köztük.

Szülés után valóban könnyebben teherbe lehet esni? Úgy értem szülés után pár héttel könnyebben megfogan a baba?

Legjobb válasz: Szülés után nem azért nem szabad szeretkezni a pároddal, mert teherbe esel, hanem azért, hogy védd a szülés közben sérült területet, hiszen sebes (gátseb).Ha nem szoptatsz, akkor ugyanúgy megfogan a baba, mint elõtte, ha nem védekezel.

Szülés után nem azért nem szabad szeretkezni a pároddal, mert teherbe esel, hanem azért, hogy védd a szülés közben sérült területet, hiszen sebes (gátseb).Ha nem szoptatsz, akkor ugyanúgy megfogan a baba, mint elõtte, ha nem védekezel.
Szerintem igen.Én úgy hallottam, hogy a szülés után 6 hétig nem is lehet lefeküdni a pároddal.
Lehet, hogy buta vagyok, de errõl még nem hallottam... Persze, ettõl még lehet. Ha szoptatsz, nem is biztos, hogy eleinte lesz peteérésed... Persze, erre nincs biztosíték. Épp ezért szoktak a dokik a 6 hetes kontrollon valamiféle védekezési módot felajánlani.
A kérdező hozzászólása: Úgy hogy enm szoptatsz:) ÍGy értettem:) Amugy én is csak 1valakitõl hallottam, és kiváncsi vagyok hogy van-e benne igaszság
Állítólag igen, mert megújjul a méhfal és könnyebben megtapad rajta... Aztán, hogy ez igaz-e... :) De lehet benne valami szerintem.
Ez mind igaz, még annyival kiegészíteném, hogy ha szoptatsz, akkor is:)
Tiszta igaz, hogy tejlázban jobban felveszi a magot.
a gatmetszes miatt nem szabad 6 hetig szeretkezni, de ezt mar en is hallottam...kerdezd meg a nogyogyaszod, az a legtutibb..:)
Feltétlenül igaz, hisz még nyitva van tisztán frissen. A szoptatás nem védelem. Tapasztalatom van ebbõl, meg egy fiam.

Miért nem lehet a szoptatás alatt teherbe esni? És hogy hogy hónapokig nem jön meg a menstruáció szülés után? :O

Legjobb válasz: Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...

Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...
Ezt honnan vetted? Teherbe lehet esni szoptatás alatt.
A kérdező hozzászólása: valaki mondta ezek szerint akkor lehet ??
Az elso menstruacio elott kb 2 hettel van az elso peteeresed. Konnyen teherbe lehet esni.
7 hónapos a fiam. még nem volt mensesem, szedtem szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót, és a napokban kiderült, hogy terhes vagyok. méghozzá 9 hetes a méretekbõl ítélve. sokan esnek ilyenkor teherbe, mert úgy vannak vele, hogy még nem jött meg úgyse...
nekem a szoptatás alatt egyáltalán nem jött meg, 17 hónappal az elsõ gyermekem születése után így estem teherbe viszont a nõgyógyászom szerint van mensi nélkü is peteérés: a második szülésemet követõen 11 hetesen tudtam elmenni a 6 hetes vizsgálatra és a végén figyelmeztetett, hogy érett petém van, óvatosan a szexuális együttlétekkel. nos, mondanom sem kell, azóta sem menstruáltam, viszont ez 4 hónapja volt és a nyákomon, hõmön látszik is, hogy rendszeresen lehet vmi odabenn periodikusan, négy hetente...
Úgy tudom, a prolaktin nevû hormon felelõs a tejtermelésért és a menstruáció elmaradásáért. De azért ez nagyon egyéni, mert valakinek szoptatás mellett is megjön 6 héttel szülés után, valakinek meg akár 2 évig se. És ugyanígy valaki teherbe esik véletlenül, mert "még úgyse jött meg", valaki meg hiába próbálkozik a következõ gyerkõccel, mert magas még a hormonszintje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !!

Ha szülés után hamar, még a szoptatási időszakban esik valaki teherbe, elmegy a tej? Vagy a terhesség alatt is végig tud szoptatni?

Legjobb válasz: Én,bár nem olyan hamar-elõször szülés után 9,másodszor szülés után 13 hónappal-estem teherbe szoptatás alatt,de nem volt hatása a tejtermelésre.A terhességem alatt végig tudtam szoptatni,gond nélkül.

Én, bár nem olyan hamar-elõször szülés után 9, másodszor szülés után 13 hónappal-estem teherbe szoptatás alatt, de nem volt hatása a tejtermelésre.A terhességem alatt végig tudtam szoptatni, gond nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bár még van egy kis idõ a szülésemig, azon gondolkozom, hogy ha nagyon hamar bevállaljuk a kistesót, az mennyiben lenne hátrányos az elsõnek (pl nem tud szopni) - de akkor ez kiesett. :) Köszi még egyszer és gratulálok a gyermekeidhez!
Az én kisfiam elõbb értesült a kistesóról, mint én magam. 11 hónapos, éppen ma, és két hete elkezdte kiköpködni a cicit. 2-3 napig még próbáltam adni neki, de egyet szívott és kilökte. 2 napra rá pozitívat teszteltem. Valszeg õ már érzett valamit, és így neki már nem kellett a cici.
jajszegényem :( és hogy viselte, h már nem jó neki a tejci? nem nyûgösebb, h nem tud cicizni? :( én megvártam a szoptatás végét, sztem, ha biztosra akarsz menni, várd ki türelemmel, míg a meglévõ babád szépen, a saját tempójában elenged téged :)
Én is hasonló képen jártam, mint a második válaszoló. 11 hós volt a fiam, maikor egyik napról a másikra nem kérte a cicit. Csináltam ugyan tesztet, de még nem mutatta ki akkor, mert még nagyon korai volt a terhesség, csak pár hét múlva tudtunk biztosat. Így utólag egyébként nem bánom, elég sokáig szopizott, és legalább nem nekem kellett tõle elvennem vagy ilyesmi.
második vagyok zökkenõmentesen vette az akadályt szerencsére, mondjuk õ már csak reggel cicizett, este tápot kapott, így most reggel is azt kap.

Szülés után az első hónapban teherbe lehet esni? Még szoptatok. Nem vártuk meg a 6 hetet csak 4-et.

Legjobb válasz: csak akkor lehet igazan. rengeteg no koveti el ezt a hibat. szules utan konyebb teherbe esni

csak akkor lehet igazan. rengeteg no koveti el ezt a hibat. szules utan konyebb teherbe esni
Igen, velem is megtörtént, bár nem 6 hét után hanem három hónapra rá.
Hugim is szoptatás (és gyógyszerszedés) mellett lett terhes a másodikkal, így bõven lehet, a szoptatás nem jelent védelmet. De a 6 hetes kontroll elõtt elég rizikós együtt lenni, én nem mertem, mert nem tudhattam, hogy minden helyreállt-e...
Barátnõméknél 10 és fél hónap a korkülönbség a két gyerek között, szóval simán lehet.

Császáros szülés után eset már valaki teherbe úgy, hogy nem telt le az egy év? És mektartoták a babát?

Ilyenkor a második baba is császáros lesz?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 14 hónapos volt a nagyobbik, amikor terhes lettem. Megtartottam. 23 hónapos volt a nagy, amior megszületett a kicsi. Azért nem szerencsés ilyen hamar császárosnak teherbe esni, mert nem tud a hasfal regenerálódni és megerõsödni. Én is megbántam, pedig ha jól olvasom, te még kevesebb idõt hagysz a kettõ között. Sokkal fájdalmasabb a felépülés a második alkalommal, és nekem sajnos még szülés után is voltak problémáim, bár nem tudom, hogy a közelség miatt. Az, hogy a második is császár lesz, attól függ, hogy az elsõ miért volt az. Nekem azért volt mind a kettõ az, mert enm volt nyitott a méhszáj még túlhordás esetén se.

Szia! Nekem 14 hónapos volt a nagyobbik, amikor terhes lettem. Megtartottam. 23 hónapos volt a nagy, amior megszületett a kicsi. Azért nem szerencsés ilyen hamar császárosnak teherbe esni, mert nem tud a hasfal regenerálódni és megerõsödni. Én is megbántam, pedig ha jól olvasom, te még kevesebb idõt hagysz a kettõ között. Sokkal fájdalmasabb a felépülés a második alkalommal, és nekem sajnos még szülés után is voltak problémáim, bár nem tudom, hogy a közelség miatt. Az, hogy a második is császár lesz, attól függ, hogy az elsõ miért volt az. Nekem azért volt mind a kettõ az, mert enm volt nyitott a méhszáj még túlhordás esetén se.
Nekem 8 hónapos múlt a nagyobbik amikor a kicsi megfogant és megtartottuk. Mindketten császárral születtek, de semmi gond nem volt a terhességgel és a 2. mûtét után csak egy nagyon picivel volt nehezebb a felépülés nekem.
Sziasztok! Hát pedig lehet véletlenül teherbe esni!! Mi úgy jártunk mensi után 2 nappal szexeltünk gumival, erre terhes lettem.akkor ez mi ha nem véletlen.Véletlenek vannak, és lesznek is...
A kérdező hozzászólása: Bocs de bárkinél becsúszhat még úgy is ha védekezik mert ha nem gyógyszert szedek hanem óvszerral védekezünk az csak 99% véd.De gyógyszer mellett is teherbe lehet esni mert nem egy-két ismerösöm van. Ez csak egy kérdés volt!!!
Véletlenül nem lehet teherbe esni, ezt egy gyerek után már tudhatnád. Védekezz, ha nem akarsz még gyereket. Az én két fiam közt pont 24 hónap van, elsõ császár, második természetes úton született, teljesen egyénfüggõ, de az esetek nagy százalékában az elsõ császár után a második is az. A gyereket nem meKtartani, hanem meGtartani kellene...
Szia! Én császárral szültem, 2008 októberében, és 2009 májusában estem ismét teherbe.Jelenleg 34 hetes kismama vagyok, a kisfiam pedig 15 hónapos.Nekem is azt mondta az orvosom, hogy a második is császár lesz, mert az elsõt téraránytalanság miatt kellett császárral szülnöm. Most a vérnyomásommal vannak problémák, így kicsit félek, hogy nehogy hamarabb jöjjön a baba.
A kérdező hozzászólása: 8 hónapos a babám császáros volt.De egy kicsit agódók remélem nincs miért, mert nem tervezünk még egy babát jelenleg legalább 2 évig.Csak érdeklõdtem ha véletlen így járnék.
Szia nekem a kislányom akkor született amikor a "nagy"lányom 18 hónapos volt. Nekem a csípõm miatt volt mind a 2 császár de az orvosom mondta hogy ilyen kis kor különbséggel nem nagyon engednek természetesen szülni! Nekem nem volt semmi különbség a 2 császár között mind a kettõ után gyorsan elmúlt a fájdalom! Szerintem kérd ki a nõgyógyászod véleményét! Sok Boldogságot nektek és ha megtartod a babát/ha már terhes vagy/könnyû panaszmentes 9 hónapot és könnyû szülést kívánok! Egy 3 és 20 hónapos kislány, 23 éves anyukája:)
Nekem pont egy év van a szülés és a második fogantatás között, bár mi így is terveztük. A dokim nem hordott le, 26 hetesek leszünk, semmi problémám nincs, pedig sokat rohangálok és hajolgatok a "nagy" gyerek miatt... A dokim még a természetes szülést is megpendítette, bár ez csak az utolsó pillanatban fog eldõlni. Bennem nincs félelem, megbízom a dokimban, de felkészültem a császárra is. Persze minél közelebb van a dátum egymáshoz, annál nagyobb a császár esélye, de hát ez van! Terhes vagy, vagy csak érdeklõdsz?
A kisfiam teraranyalansag miatt csaszarral szuletett, akkor azt mondta az orvos, hogy legalabb fel evet varjunk. Kerek egy evvel kesobb lettem terhes, a masodik csaszar utan egy evet kell varjunk. Ugyhogy ez tenyleg teljesen egyenfuggo, csak az orvos tudja megmondani mennyit varjatok.

Szülés után mikor jött meg? Nekem eddig még semmi.7 hós a babóm este és reggel szopizik még egy kicsit. Amig van egy csepp tejem addig nem is fog megjönni? De teherbe esés veszélye fenn áll már?

Legjobb válasz: Bármikor megjöhet és bármikor teherbe eshetsz. Én 6 héttel szülés után már mensrtuáltam, pedig szoptatok, azóta rendszeres mensim van, ugyanúgy visszaállt a ciklusom, peteéréssel meg mindennel. 8 hónapos a fiam és még 3x szopik naponta.

Bármikor megjöhet és bármikor teherbe eshetsz. Én 6 héttel szülés után már mensrtuáltam, pedig szoptatok, azóta rendszeres mensim van, ugyanúgy visszaállt a ciklusom, peteéréssel meg mindennel. 8 hónapos a fiam és még 3x szopik naponta.
Terhes barmikor lehetsz mindjart a szules utan, ezert sokan szoptatoknak valo fogamzasgatlot is szednek a szoptatas alatt. Nekem a 4. heten megjott a mensim, es 22 honapig szoptattam. Nem hiszem el, hogy a te orvosod nem vilagositott fel semmirol!
Nekem 8 hónap után elapadt a tejem, rá 2 hétre meg is jött. Ettõl függetlenül a 8 hónap alatt is védekeztünk.
Ez egyéntõl függ. Nagyanyám 3 éves koráig szoptatta a gyerekeit, mert addig nem jött meg, és nem esett teherbe. Nekem 7 hónapos volt a babám, amikor elõször megjött. Elvileg ha nem menstruálsz nem eshetsz teherbe. a baj csak az, hogy a peteérés elõbb van, mint a menstruáció, tehát semmi nem jelzi, így teherbe eshetsz.

Igaz az, hogy szülés után nem lehet újra teherbe esni mindaddig, amig meg nem jön a szülés utáni első menzesz?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül igaz. Kisebb az esélye, de lehetséges a szoptatás alatt is teherbe esni.

Nem feltétlenül igaz. Kisebb az esélye, de lehetséges a szoptatás alatt is teherbe esni.
hát addig nem eshetsz teherbe míg nem lesz újbol peteérésed. van aki nagyon hamar teherbe esik, van aki nem. van aki a szoptatás alatt is pedig elvileg akkor nincs peteérés.
Mivel az elsõ menstruációt megelõzi egy peteérés kb két héttel, ( amirõl ugyebár akkor fogalmad sincs) simán teherbe eshetsz. A barátnõmnek így van éppen 1 év a két gyerkõc között.....
Teherbe lehet esni. A baratnom 10 honapig szoptatott, egyszer sem volt menzesze, aztan egyszer csak terhes lett.
Nem igaz! Az eselye kisebb, de vedekezes nelkul bizony megtortenhet, es nem ajanlak, mert rendkivul megterheli az edesanya szervezetet. Idealis esetben a 2 baba kozott legyen 1, 5 ev, ovatosan!
Szia, a sógornõm március elején szült, és most 12 hetes terhes. És ég mindig szoptat.Ha jól tudom...

Túlsúllyal teherbe esett anyukák! Szülés után visszaállt a súlyotok arra amiről indultatok, vagy rajtatok maradt a felesleg?

Én a terhességem el?tt fogytam 13 kg-t, mire rájöttem 4 év alatt, hogy hogy lehet fogyni addigra becsúszott a baba :) 76 kg-ról indult a terhesség, már híztam 5-t, pedig még csak 12 hetes vagyok. Nem tudom mi lesz kés?bb. Nektek visszaállt a súlyotok? Amúgy 173 cm magas vagyok. 12 hkm :)

Legjobb válasz: Szia! Én a 32. hétig egy dekát nem híztam, utána felszedtem 12 kg-ot, ami el is ment a szülés alatt. 72 kg-ról kezdtem, most is annyi vagyok 164 cm-emmel. Szerintem Te egyáltalán nem vagy túlsúlyos!!!! Én szeretném újra visszanyerni a versenysúlyomat, 64 kg-ot. Sehogyan sem megy! 64 kg voltam a 2. gyermekem után, a 3. után nem ment vissza semmi. Így maradtam a 4. után 72 kg. :( Boldog babavárást! A súlyod miatt pedig ne aggódj, de azért figyelj rá, hogy mit eszel. Szalonna, körömpöri csak módjával! :)

Én 106 kilósan szültem, könnyedén.30-at híztam, abból 16-ot az elsõ trimeszterben, pedig próbáltam visszafogni.Szerintem inkább a babára gondolj, és két óránkét egyél könnyû kajákat.A párizsiban, virsliben sok a rejtett só, az nem jó.Az elhízás a végén rossz, mert magas vérnyomást okoz+cukorbeteggé válhat a baba, de pl. az enyém makk egészségesen született.Ha elõtte lement a zsír, szülés után miértne menne? Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Igen te nem 100 körül hanem 160 körül lehet!!! Azért vagy ennyire indulatos gusztustalan bunkò!! Nincs mit egyél a széttágult gyomrodra talán mert már minden felzabáltál?? Hol élsz te te féltékeny majom!!! Nem mindegy az neked hogy milyen lesz nekem a szülés vagy mennyit hízok??? Tûnj el innét inkàbb és foglalkozz magaddal!!!
Szia! Én a 32. hétig egy dekát nem híztam, utána felszedtem 12 kg-ot, ami el is ment a szülés alatt. 72 kg-ról kezdtem, most is annyi vagyok 164 cm-emmel. Szerintem Te egyáltalán nem vagy túlsúlyos!!!! Én szeretném újra visszanyerni a versenysúlyomat, 64 kg-ot. Sehogyan sem megy! 64 kg voltam a 2. gyermekem után, a 3. után nem ment vissza semmi. Így maradtam a 4. után 72 kg. :( Boldog babavárást! A súlyod miatt pedig ne aggódj, de azért figyelj rá, hogy mit eszel. Szalonna, körömpöri csak módjával! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Jó lenne ha sikerülne nekem is. Amennyire ismerem magam (és ez a megérzésem is), szerintem én kb. 95-el fogok menni szülni. De próbálom magam tartani, inkább csak gyümölcsözök ha már nagyon nem bírom. Alapból nagyon hajlamos vagyok hízásra. Kedves elsõ, nem jo-jo effektusom van, de ismerem azt is. Azt a 13 kg-t sem 1 hónap alatt adtam le hanem fél év alatt. Az van, hogy mióta terhes vagyok elõjött egy bizonyos farkaséhség 2-3 óránként. Szerinted az jobb ha inkább nem eszek és állandóan elájulok majd? Amúgy meg ne legyél benne biztos, hogy te nem fogsz többet hízni, mint én :D Ha legközelebb írsz, akkor kérlek a kérdésemre válaszolj! Nem kértem a véleményed. :D
Hát kicsit vissza kellene fognod magad. 12hetesen 5kg az nagyon sok. Én 13hetes vagyok, szintén kb.10kg túlsúllyal, de én még csak 1, 5kg-t híztam. Szerintem nálad valami jo-jo effektus féle jöhetett elõ, ha ezelõtt épp fogyóztál. Nem fog lemenni szülés után csak úgy a súlyod, mert 12hetesen 5kg az tiszta zsír lehet, nem a baba meg a többi dolog. Vigyázz magadra, mert így fennáll a veszélye, hogy nagyon nehéz szülésed lesz.
165cm és átlag 75-85kg mozgok de a terhességeim alatt szinte nem is híztam pedig rendesen ettem én is paráztam h majd még több kiló leszek de nem szó szerint leették a gyerekek a hájamat :-DDDD az elsõvel 5kg "fogytam" (3400g volt a baba) a másodikkal 8 kg (4180 g) a harmadikkal 7kg (3850g) de mire egy évesek lettek vissza állt a sulyom arra ami ált szokott lenni :-( ja mind a hárommal akkor lettem terhes mikor elkezdtem fogyizni és lement 2-3 kg most már nem fogyizok nem akarok még egy babát :-DDD
Hát biztos nem 100kg körül fogom végezni mint te. Senki nem mondta, hogy ne egyél, egy szóval nem irtam ilyet. De 5kg-t hízni 12hetesen, mert biztosan még abban a hitben élsz, hogy kettõ helyett kell enni...pff, hát egyél, de tényleg azt gondolod, hogy az szülés után lemegy? Gratula. Te nem válaszokat vársz, hanem buksisimogatást, hogy "eegyél csak, zabálj, kell a gyereknek" nem hinném, hogy rosszat írtam, nem támadtalak, inkább jótanács volt! Bezzeg te, azonnal letámadtál csak azért, mert igazam van /bocs, de az van/ De adjon neked jótanácsot ezek után a halá[email protected]! Bunkó!
A 156 centimhez 60 kilóval estem teherbe, 80-al mentem szülni (bár ennek nagy része toxémia miatt víz volt), ebbõl 64 kg maradt hazamenetelkor. Szoptatás alatt 70 kg lettem.... Aztán a gyerekem 16 hósan abbahagyta a szopit is és el is indult végre, én meg fél év alatt 52-re fogytam (hiába a napi 2x3 óra játszótér.. :)
A kérdező hozzászólása: Sõt még azt is gondolom hogy terhes sem vagy mert nincs ki felcsináljon vagy csak nem is leet gyereked!! Azért vagy te ennyire pofátlan!!! Ha tényleg terhes lennél akkor valòszìnûleg tudnád mi a farkaséhség!! De nem te csak arròl az 5 kg-ròl tudsz beszélni hogy jajj de sok. Engem az sem érdekel ha 50 lesz, engem az érdekel hogy utána olyan legyek mint régen!! És ezt persze nem 1 hét alatt kívánom el minden mozgás nélkül!! Mások tapasztalataira voltam kiváncsi nem a te véleményedre!!
Ne hordjatok mar le ennyire egymast! En is tudom mi az a farkasehseg, mindket terhessegemnel mar az elso 12 hetben feljott 4-5 kilo. Viszont en az elejen hizom, az elso babaval a 30. hettol mar semmit nem hiztam. Remelem most is igy lesz. Igaz, nem kezdtem tulsulyjal.
én nagyon sok gyümit ettem nyáron volt h befaltam egy egész dinnyét egy nap alatt télen napi 2-3kg narancs õsszel az alma ment és a szõlõ de ami volt azt ettem és sok sok csirkét sütve és sült krumpli ezt kívántam mind a 3nál ha rád jön akkor egyél meg egy banánt vagy almát vagy más gyümölcsöt vissza állítja a vércukrot és nem szédülsz majd és kibírod ebédig :-) és sok inni való

Ha GYES-en esek teherbe tényleg nem jár szülés után GYED? Miért?

Legjobb válasz: Ha az elsõ gyerek után kaptál TGYÁS-t és GYED-et, akkor a második után is kapsz, ha közben nem szûnt meg a munkahelyed. Az eltérés az elsõ gyerekhez képest abból adódhat, hogy mielõtt a második megszületik, mennyi idõt voltál GYES-en, ha 180 napnál többet, akkor a TGYÁS alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, a GYEd alapja pedig a minimálbér. Ha kevesebbet vagy GYES-en, mint 180 nap, akkor a GYED alapja is a szerzõdés szerinti béred lesz. Úgyhogy, ha van munkahelyed (és a GYES miatt onnan vagy fizetés nélküli szabadságon), és az a szülés idején is lesz, akkor jogosult leszel újra TGYÁS-ra és GYED-re is.

Ha az elsõ gyerek után kaptál TGYÁS-t és GYED-et, akkor a második után is kapsz, ha közben nem szûnt meg a munkahelyed. Az eltérés az elsõ gyerekhez képest abból adódhat, hogy mielõtt a második megszületik, mennyi idõt voltál GYES-en, ha 180 napnál többet, akkor a TGYÁS alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, a GYEd alapja pedig a minimálbér. Ha kevesebbet vagy GYES-en, mint 180 nap, akkor a GYED alapja is a szerzõdés szerinti béred lesz. Úgyhogy, ha van munkahelyed (és a GYES miatt onnan vagy fizetés nélküli szabadságon), és az a szülés idején is lesz, akkor jogosult leszel újra TGYÁS-ra és GYED-re is.
Kérdezõ, az elsõ hatalmas nagy baromságot írt, a 3. válaszoló írta jól. Ha gyes alatt teherbe esel, célszerû táppénzre menni, több pénz is és kevesebb az esélye, hogy 180 napnál többet vagy gyesen.
Mert nem gyermekgondozási díjat kapsz, hanem jövedelempótló segélyen vagy. Gyes alatt tkp. nincs biztosítási jogviszonyod (egyedül az egészségügyi ellátásoknál számít), a gyedhez pedig kell a biztosítási jogviszony, (munkaviszony). Hiába van munkahelyed, ott fizetésnélküli szabin vagy.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget
Elsõ vagyok. Saját tapasztalatból írtam, amit, bár lehet, hogy azóta már változott a törvény, nem pont idei történet. Két gyermekem között 5 nap eltéréssel pont három év a korkülönbség. Amikor igényeltem volna a tgyást és gyedet, pofára estem, mert közölték, hogy csak gyes jár, mert a szülést megelõzõ egy évben nem volt biztosítási jogviszonyom (pedig 10 évig volt elõtte munkaviszonyom, nem szûnt meg, azóta is ott dolgozom), ugyanis a gyes nem számít annak. GYES-bõl csak 10 százalék nyugdíjjárulékot vontak, mást nem, így szolgálati idõnek minõsül ugyan, de az egészségügyi ellátásokat méltányossági alapon kaptam. Nekem legalábbis ezt magyarázták 13 éve.
Igen, mehetsz táppénzre, de akkor a gyest le kell mondanod!
Megszunteted a fizetesnelkuli szabadsagodat - ezt 30 nappal elotte bejelented a munkáltatónak- aztán ki iratod magad táppénzre. Egyúttal a munkáltatónak a terhesseg tényét is jelentsd be, irasban.
A kérdező hozzászólása: Már csak egy utolsó kérdés. Remélem nem vagyok túl idegesítõ. Például ha mondjuk 2 hónapja GYES-en vagyok és teherbe esek, elmehetek táppénzre?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Végre minden világos :) )))))
Ha van munkaviszonyod, akkor a gyed jár majd, ha nincs akkor gyes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Akkor az elsõ kommentelõ butaságokat írt.
A gyes alatt abban az esetben nincs biztosítási jogviszonyod, ha nincs munkaviszonyod... Ha van munkaviszonyod, akkor van biztosítási jogviszonyod is.
A kérdező hozzászólása: Egyikõtök azt írta hogy nem lesz biztosítási alapom, mert fizetés nélküli szabadságon leszek. Akkor menjek be az OEP-be hogy befizessem a biztosítást? Mert ugye ha nem vagyok biztosítva, akkor orvoshoz sem tudok menni.
Kedves utolsó! Akkor ezek szerint mégiscsak megszûnt a munkaviszonyod (lehet hogy csak papíron, és gyes után pedig újra felvettek), mert ha nem szûnt volna meg, akkor lett volna biztosítási jogviszonyod, függetlenül attól, hogy éppen gyesen voltál! EZ szerintem régebben is így lehetett...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!