Találatok a következő kifejezésre: Szules utan idonek kell eltelnie, hogy (7 db)

Szerintem alkati, nekem mind a két szülés másnapján már homorú volt a hasam.
Amikor a kórházból indultunk haza, a liftben néztem, hogy milyen nagy maradt a hasam. Erre egy doki megjegyezte, majd 1 év múlva lemegy... Na, ennyi azért nem kellett, de pár hónap igen.
Nekem kb. fél év alatt húzódott vissza.
A kérdező hozzászólása: Akkor végül is nem vagyok elkésve csak én vagyok türelmetlen, köszönöm a gyors válaszokat...
Én azt hallottam, hogy amennyi idõ alatt szetted fel, annyi idõ alatt megy le.
Attól függ, felszedtél-e valamit a szükségesen felül. Aki semmi egyebet nem szedett fel, annak hamar visszaáll az alakja, aki többletet is felszedett, annak több idõ. Amúgy ha le akarod mozogni vagy formálni, akkor keress baba-mama tornát vagy babúszást, az segít.
A kérdező hozzászólása: Arra már nem emlékszem mennyi idõ volt szépen lassan csúszott fel a 20 kiló, 4 hónap alatt is egész szép eredmény amekkora most csak reménykedtem benne gyorsabb lesz. Alkatilag gyors mennek a kilók ha úgy akarom és szerencsére bármikor ehetek este is és a nap bármely szakaszán alig jön fel rám. Vagyis eddig így volt de nem hiszem hogy ez változhat, mikor terhes lettem 55-el kezdtem most 60 vagyok (innen nem megy semerre egy ideje), de szerintem az az 5 kiló csak a hasam teszi ki :)
Hivatalosan ugyanúgy 9 hónap alatt mint amennyi idõ a terhesség. De a dokik szerint ha csak 1 év múlva húzódik vissza, az is teljesen normális. Nekem az elsõ babám után már mire kijöttem a kórházból visszahúzódott. A második babám után meg kb. 3-4 hónapba tellett. Császárosoknak elõbb visszahúzódik.

Szülés után mennyi időnek kell eltelnie, hogy sebészetre menjek a kialakult brutál aranyér miatt?

Faros babát szültem és küzdök az aranyérrel.

Legjobb válasz: Szerintem 6 hét elteltével felkeresheted a sebészt. Úgy tudom, oda nem kell beutaló sem. De addig is a háziorvosodtól megkérdezhetnéd van-e valami hatásosabb módszer.

Szerintem 6 hét elteltével felkeresheted a sebészt. Úgy tudom, oda nem kell beutaló sem. De addig is a háziorvosodtól megkérdezhetnéd van-e valami hatásosabb módszer.

Császáros szülés után mennyi időnek kell eltelni hogy felüléseket tudjak csinálni?

Legjobb válasz: Bocs az offért, de ez engem is érdekel.

Bocs az offért, de ez engem is érdekel.
Rubint Réka az add önmagad 3-ban azt mondja, hogy a hasazást már császározás után 6héttel lehet csinálni!


Kb.fél év szerintem.
A kérdező hozzászólása: uhhhh...... hát az elég sok idõ de gondoltam hogy ennyinek kell lennie :-(
9 hónapos volt a lányom amikor elkeztem vele tornázni. Akkor ár mindent csináltam. attól is függ szerintem, hogy szülés elõtt tornáztál e. Nem írtad mikor szültél a 6 hetets idõszakotr szülés után én mindenképpen megvárnám.

Szülés után mennyi időnek kell eltelni, hogy ne fájjon a szex?

Lassan 3,5 hónapja szültem és még mindig kellemetlen a szex, pedig óvatos a férjem. Lesz még valaha olyan, mint régen?

Legjobb válasz: Próbálkozzatok sikosítóval, hátha megkönnyíti a dolgot. :(

Próbálkozzatok sikosítóval, hátha megkönnyíti a dolgot. :(
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztunk már, jobb, de nem az igazi.:-(
Lesz jobb, hidd el! Nekem is elég sokáig (pontosan nem tudom megmondani, meddig, de jópár hónapig) kellemetlen volt, de aztán fokozatosan egyre jobb lett. Az tartott a legtovább, hogy az elején kellemetlen volt, aztán ahogy belelendültünk, már egész jó volt. Aztán ez is elmúlt, már az elejétõl jó. Kitartás, türelem, a férjed részérõl meg ez utóbbiból dupla adag, plusz óvatos, de sok kényeztetés. Csak nehogy feladjátok!
Gondolom, volt gátmetszés. nem lehet, hogy félsz már tõle, és emiatt öntudatlanul begörcsölsz? Esetleg egy kevés vörösbor segíthet, hogy ellazuljál, 1 deci a babának sem árt.
Kihagytatok hat hetet a szülés után? Csak mert annyinak kell eltelni ahhoz, hogy begyógyuljon minden seb, amit a szülés okozott, ha rögtön szülés után is csináltátok, akkor biztos, hogy folyton újra felsértettétek. Ha kihagytátok a hat hetet, akkor csak azt tudom javasolni, mint a többiek elõttem... Hidd el, nemsokára megint szupi lesz:)
A kérdező hozzászólása: Nem volt gátmetszés. Igen, kihagytuk a 6 hetet, csak akkor kezdtünk újra akcióba, mikor a doki is szabad utat adott.
nem is olyan soka megint olyan lesz mint reg.A lenyege, hogy engedd el magad, csak arra gondolj h milyen jo, es ne a picit hallgasd, h felebredt-e?Nekem azert nem ment szules utan, mert nemcsak a ferjemre koncentraltam, hanem a kicsire is, pedig o aludt, de ilyenek az igazi Anyukak.Sok sikert1

Szules utan mennyi idonek kell eltelnie, hogy ujra uszodaba jarhassak?

Legjobb válasz: szerintem a 6 hétnek mindenképp el kellene telnie, hogy a gátseb is rendbe jöjjön.

szerintem a 6 hétnek mindenképp el kellene telnie, hogy a gátseb is rendbe jöjjön.

Császár után mennyi időnek kell legalább eltelnie, hogy a 2 babánál megpróbálhassam a hüvelyi szülést?

Olvastam már másfél évet, de 3-at is...

Legjobb válasz: nekem a dokim 1 év várakozást javasolt,de szerintem ez orvos és páciens függõ

nekem a dokim 1 év várakozást javasolt, de szerintem ez orvos és páciens függõ
Én két év múltán szülhettem volna hüvelyi úton, ha a kislányom az utsó héten nem fordul be farfekvésbe. :(
Nõvéremnek 16 hónap volt Németországban. azt mondta h náluk nem is említették h császár lesz az elõzõ miatt, ment a sima szülés.
Nálunk 3 év után állnak szóba egyáltalán ezzel kapcsolatba császár után. Annyit érdemes is, hogy a szövetek visszahúzódjanak, és a hegek elég erõsek legyenek a spontán szülés menetéhez. De 3 év után is csak 8%-nak jön össze :-(
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy mennyi idõnek kell eltelnie a 2 szülés között! 2 év akkor elég, ugye?
Barátnõm elsõ babája császáros volt, a második sima, 14 hónap telt el a 2 szülés közt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!