Találatok a következő kifejezésre: Sztk-ban is lehet (6 db)

Megéri a magánorvos? Vagy lehet SZTK-ban is rendes orvost "kifogni"?

Jövőre szeretnénk babát, február körül kezdünk majd bele a dolgokba. :) Ha nem muszáj, nem szeretnék magánorvosnak fizetni fél évig alkalmanként 10ezret, szülésre meg megint egy valag pénzt kiadni. Keret se lenne rá, meg amúgy se, de szeretném, ha normálisan ellátnának. Kinél hogy van/volt ez? Köszi előre is!

Legjobb válasz: lehet jót is rosszat is hallani mindkét oldalról. de nekem biztonságot nyujt a saját orvos. Sajnos ha ügyeletesnél szülsz és épp még szül mellettem 5 másik kismama akkor nem kapsz oylan foigyelmet mitnha csak te lennél neki. Amit még tudok ajánlani hoigy ha már orvost nem fogadsz fel akkor legalább szülésznõt fogadj fel egy probléma mentes szülés alatt neki amugyis több feladata van mint egy orvosnak.

lehet jót is rosszat is hallani mindkét oldalról. de nekem biztonságot nyujt a saját orvos. Sajnos ha ügyeletesnél szülsz és épp még szül mellettem 5 másik kismama akkor nem kapsz oylan foigyelmet mitnha csak te lennél neki. Amit még tudok ajánlani hoigy ha már orvost nem fogadsz fel akkor legalább szülésznõt fogadj fel egy probléma mentes szülés alatt neki amugyis több feladata van mint egy orvosnak.
Én eddig sztk-ás rendelésre jártam. Nem volt problémám. Sem az orvossal és szerencsére a terhességemmel sem. Mondjuk én nem szeretek kérdezõsködni inkább hamarabb szabadulni szeretek, így az sem nyugtatna ha magán orvosom lenne és feltehetnék neki egy rakat kérdést. Annyi a lényeg nekem, hogy megvizsgáljon és mondja el, hogy milyen vizsgálatra menjek. Ez mindig megtörténik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Költözés elõtt állunk, majd Kõbányán lesz esedékes a doki úgyis, nem tudom ott esetleg milyenek az SZTK-s orvosok. De majd körbekérdezek. :)
Szerencse. Nekem nem sikerült pedig itt és a szomszédos kerületben is voltam sztk-s orvosnál. Nagy igényeim nem lettek volna, de semmi tájékoztatás, bunkó hangnem, 2 napig tartó vérzés vizsgálat után. Most egy pesti viszonylatban nem drága orvoshoz járok, aki nagyon rendes, minden kérdésre választ ad, és nehezebb helyzetben is lehet rá számítani. Ennyit megér, de valóban így sem kevés. Szerintem tájékozódj, nézz körül, menj el egy-két dokihoz drukkolok
Az SZTK lutri, szerencse kell hozzá. Tudom hogy drága a havi 1-2x 10ezer de a pelenka is lesz ennyi majd ha megszületik a gyerek. Én utólag megbántam hogy nem volt a kezdetektõl saját orvosom és hogy ezen akartam spórolni.
Mi sajnos még csak várunk a babára, de már így is annyi rossz tapasztalatot szereztem az sztk-s rendeléseken, hogy nekem mindenképpen megéri a magán. Nem kevesebb, mint 4 orvos kezelt félre, ebbõl kettõnek köszönhetem a hormonzavart, ami miatt nem jön a baba már másfél éve. Ehhez képest a magánorvosom az elsõ alkalommal 2 órán (!!) keresztül hallgatta a panaszaimat, tetõtõl talpig megvizsgált, beismerte, hogy a hormongondokhoz õ egyedül kevés, ezért megbízható endokrinológust ajánlott, emailen is válaszol, szóval nagyon meg vagyok vele elégedve! Ha végre sikerül a baba, tuti hogy hozzá megyek magánrendelésre, nekem megéri azt a 8ezer Ftot alkalmanként. Persze nyilván van szuper doki is az sztkban, de én már nem akarok kockáztatni :(
Nekem hatalmas csalódás volt az sztk-s orvos, úgyhogy marad a magán. Én jobban érzem magam tõle. A terep feltérképezése tényleg jó ötlet, legalább fel tudod mérni a kínálatot.
Nekem nagyon jó, normális, alapos, kedves SZTK-s orvosom van. Februárig még van idõd, tájékozódj a lakhelyeden, hogy milyen az SZTK-s ellátás, terhesgondozás. Menj el rákszûrésre, nézd meg a helyet. Kérdezz az orvostól (pl. mondd el hogy babát tervezel, javasol-e valamilyen vizsgálatot, stb.) Ebbõl sok mindent le tudsz szûrni.
Biztos hogy ki lehet fogni normális SZTK-s orvost is. Egyik ismerõsömnek például nagyon aranyos SZTK-s orvosa van. Viszont nekem eddig mindig rossz tapasztalataim voltak az SZTK-ban (más orvosokkal kapcsolatban, nem terhesgondozás kapcsán), így én nõgyógyászhoz is magánhoz járok és ha terhes leszek is biztosan inkább magánorvosnak fizetek...
Engem lènyegèben le se * a rendelèseken. Kèrdeseimre nem valaszoltak csak pofàkat vàgtak. 5 hetesen bevèrez4em 3 nappal kesõbbre akartak idõpontot adni, ezèrt (is) vàltottam magànra. A nyugalom, biztonság nekem megèri mèg akkor is ha csak vajas kenyèrre marad.
az elsõt magánnálszültem, a másodikat ügyeletesnél, nagyon rendes volt a doki, sõt....
Én rendes ügyeleten szültem.Nem volt magánorvos, nem volt fizetés.Pedig magasvérnyomással dûrûn jártam hetente, de nagyon odafigyeltek. Én is hallottam jót rosszat, de én mégis a nem fizetést vállaltam. Ez Debrecenben volt.Kórházak , orvosok válogatják.

Sztk-ban is fel lehet íratni fogamzásgátlót nőgyógyásznál, vagy sztkba csak beutalóval lehet menni?

Legjobb válasz: Lehet felíratni. idõpontot kell kérni a recepción, ahol elkérik a személyit, lakcímkártyát, tb-kártyát, és a legtöbb helyen azonnal tudnak idõpontot adni!

Lehet felíratni. idõpontot kell kérni a recepción, ahol elkérik a személyit, lakcímkártyát, tb-kártyát, és a legtöbb helyen azonnal tudnak idõpontot adni!
sok helyen telefonon is lehet idõpontot kérni és akkor nem kell elmenni kétszer.
Ha még sosem szedtél elõtte akkor el fog küldeni nõgyógyászhoz.

Uh-al követni a peteérést? Csak magánba lehet ilyent v pl sztk-ban is nézik ingyen? Tapasztalatok hogy megy ez? Pécsi orvost tudtok ajánlani?

van egy kisfiam,szeretnénk testvért.mivel pco-s vagyok, elég nehéz kiszámitani,hogy mikor is van peteérés,ha van egyáltalán..gondolom,ha hónapokig nem jön meg akkor nincs is...májustól szedek metet,ami remélem helyrehozza a ciklusomat.jó lenne egy orvost találni aki uh-on követi az eseményeket,h nehogy lemaradjunk az esetleges peteérésr?l.

Legjobb válasz: Nem tudom hol nézted az ovutesztet de ez itt annyira nem vészes: http://baba-mama.vatera.hu/egyeb/10db_wondfo_ovulacios_teszt.. Kérdésedre válaszolva nekem egyszer néztek UH-on peteérést, de akkor volt így többre nem volt szükség, mivel terhes is lettem. Hogy követik -e azt sajnos nem tudom, nálam elõször clostirbegittel állították be a peteérést és ez az ultrahang középidõben volt.

Nem tudom hol nézted az ovutesztet de ez itt annyira nem vészes: http://baba-mama.vatera.hu/egyeb/10db_wondfo_ovulacios_teszt.. Kérdésedre válaszolva nekem egyszer néztek UH-on peteérést, de akkor volt így többre nem volt szükség, mivel terhes is lettem. Hogy követik -e azt sajnos nem tudom, nálam elõször clostirbegittel állították be a peteérést és ez az ultrahang középidõben volt.
Beszélj Dr. Várnagy Ákossal, remek pécsi meddõségi specialista, ért a PCO-hoz is, nekem is õ segített anno és ha nem magánba mész hanem a klinikára, akkor pénzbe se kerül.

Mens Mentisben a laborvizsgálatot mindenképp náluk kell csináltatni, vagy lehet TB alapon is a helyi sztk-ban?

Legjobb válasz: nem kell náluk, én mindent megcsináltattam tb alapon korábban és a kész leletekkel mentem az elsõ konzultációra nem is kértek mást, a doki felállította a diagnózist és már kaptam is recepteket

nem kell náluk, én mindent megcsináltattam tb alapon korábban és a kész leletekkel mentem az elsõ konzultációra nem is kértek mást, a doki felállította a diagnózist és már kaptam is recepteket
Lehet máshol is, de akkor a beutalót oda kell címezni, ahova menni szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ :) Megkérdezhetem, hogy neked mi volt a problémád? Én PCOS miatt fogok menni hozzájuk.
pajzsmirigy túlmûködés és súlyos IR
A kérdező hozzászólása: Jövõ héten kérek a háziorvostól laborba beutalót, sima vér, vizeletvizsgálatra. Ezen kívül még milyen hormonokat ajánlatos nézni? IR nekem is valószínû a PCOS miatt.
Van egy nagy gond. PCOS gyanúja miatt szükség lehet nõgyógyászati hormonpanelre (FSH, LH, oestrogen, progeszteron, stb.), és inzulinszint vizsgálatra, de arra háziorvos nem utalhat. A háziorvosod a vérkép, ionok mellett, vércukor és pajzsmirigy (TSH) vizsgálatot kérhet, amire szintén szükség van ilyenkor.
bármilyen nõgyógyásznál.
Nõgyógyásznál lehet feliratni, rendeljen az bárhol.
A kérdező hozzászólása: Értem mert valaki azt mondta h csak SZTK-ban lehet.

Lejárt jogositványt hol lehet meghosszabbitani? Körzeti orvosnál, sztk-ban, vagy önkormányzatnál? Közben a nevem is változott, megbüntetnek, ha már áprilisban lejárt?

Legjobb válasz: Ha igazoltatnak akkor megbüntetnek. Amúgy ha arra gondolsz, hogy a megújításnál, ott nem. Háziorvoshoz elmész, tudni fogja mi kell hozzá, asszem 5000 ft körül van, azzal a papírral és a lejárt jogsival és egy érvényes személyivel okmányiroda és ott csinálnak mindent. Nem árt elõtte idõpontot kérni.

Ha igazoltatnak akkor megbüntetnek. Amúgy ha arra gondolsz, hogy a megújításnál, ott nem. Háziorvoshoz elmész, tudni fogja mi kell hozzá, asszem 5000 ft körül van, azzal a papírral és a lejárt jogsival és egy érvényes személyivel okmányiroda és ott csinálnak mindent. Nem árt elõtte idõpontot kérni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!