Találatok a következő kifejezésre: Szoptatom a aki öt (4 db)

Szoptatom a kisfiamat, aki öt hónapos. De mivel nehezen estem teherbe így nem szedek antybabyt. Szoptatás alatt lehetek terhes? Mennyi az esélye?

Legjobb válasz: Szia, nekem annak idején azt mondta a védõnõm, hogy ugyanannyi az esélye, mintha nem szoptatnék, és sokan esnek teherbe szoptatás alatt. Ha még nem akartok második babát, érdemes óvszert használni. Egyébként, lehet, hogy elsõre nehezen estél teherben, de ha most még nem szeretnél, akkor tuti, hamar összejönne!!! :-))

Szia, nekem annak idején azt mondta a védõnõm, hogy ugyanannyi az esélye, mintha nem szoptatnék, és sokan esnek teherbe szoptatás alatt. Ha még nem akartok második babát, érdemes óvszert használni. Egyébként, lehet, hogy elsõre nehezen estél teherben, de ha most még nem szeretnél, akkor tuti, hamar összejönne!!! :-))
Van olyan ismerõsöm, akinek az elsõ babája lombik baby, a második meg egyszercsak megfogant:) Tehát nem kell aggódni, lehet könnyebben fog menni.!
Kisebb az esélye, de eshetsz teherbe. Én más okból, de szintén nem akartam gyógyszert szedni, mi úgy döntöttünk, amíg szoptatok (még ha több évig is), kibírjuk, hogy óvszert használunk.
szia, Nekünk is nehezen jött össze a csajszi. Úgy tudom (sokaktól hallottam így), ha az elsõ nehezen fogant, akkor a következõ(k) pikk-pakk megfogannak. Igaz, hogy nincs mensi egy darabig szopi alatt, de peteérés attól még van. Tehát simán tehetrbe eshetsz. A védekezés módja rátok van bízva, de mindenképpen kell, ha még nem szeretnétek kistesót.

Nyolc hónapos kislányomat a kezdetek óta szoptatom, a bal mellemben 3-szor annyi tej van és már majd' 2-szer akkora, mint a jobb. Így marad?

Szülés el?tt egyformák voltak.. legalábbis látszatra annak t?ntek. Sokáig a bal cici volt a kedvence, ha nem volt kedve, nem is evett a jobb-ból, így a balban több tej termel?dött és méretre is egyre nagyobb lett.. most nem zavar, de, ha abbahagyom a szoptatást és így marad.. hát, nem lesz ?szinte a mosolyom.

Legjobb válasz: Én is hasonló cipõben járok... :( Már több mint másfél éve szoptatok. Az elsõ hónapokban ugye bedagadtak a cicijeim rendesen, nem is zavart, hogy egyik nagyobb mint a másik. Úgy voltam vele, hogy majd kiegyenlítõdik. De szerintem már visszaálltak (volna) a melleim a normál állapotba. Igaz, még van tejem, de már nem szokott bedagadni és sajna szemmel láthatóan különbözõek maradtak. Én is reménykedek még, hogyha végleg abbahagyom a szoptatást "utolérik" egymást, de igazán nem hiszem. :( Jövõre másik babát szeretnék, majd legfeljebb megpróbálom vele kiegyenlíteni... :)

Én is hasonló cipõben járok... :( Már több mint másfél éve szoptatok. Az elsõ hónapokban ugye bedagadtak a cicijeim rendesen, nem is zavart, hogy egyik nagyobb mint a másik. Úgy voltam vele, hogy majd kiegyenlítõdik. De szerintem már visszaálltak (volna) a melleim a normál állapotba. Igaz, még van tejem, de már nem szokott bedagadni és sajna szemmel láthatóan különbözõek maradtak. Én is reménykedek még, hogyha végleg abbahagyom a szoptatást "utolérik" egymást, de igazán nem hiszem. :( Jövõre másik babát szeretnék, majd legfeljebb megpróbálom vele kiegyenlíteni... :)
Szia! Én 2 évig szoptattam 1 mellbõl, abbahagytuk a szopit, visszaállt minden az eredeti méretre, csak a régen nagyobb mellem kicsit jobban megnyúlt. Aztán 4 hónapra rá terhes lettem a második babámmal és mikor elkezdtek nõni a melleim a terhességtõl, egyforma lett megint még az állag is. Most ismét szoptatok, immár 5 hónapja, de megint csak 1 mellbõl, ami szintén a jobb....hogy ezt hogy fogja elviselni a bõrõm, az más kérdés.
Nekem is több volt az egyikben, de már nem emlékszem, melyikben, olyannyira, hogy a végén csak egybõl szoptattam, de egyformák a melleim, ne aggódj, helyreáll..

Öt hónapos a kisfiam, akit szoptatok. Meddig fog ennyire hullani a hajam?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is a szülés utáni 5-dik hónapban kezdett el hullani a hajam és másfél hónapig hullott intenzíven. A fenékig érõ hajkoronám teljesen megcsunyult, le kellett vállig érõre vágni. Ha rövid a hajad akkor kevesebb ideig ( 2-3 hétig ) hullhat.

Szia! Nekem is a szülés utáni 5-dik hónapban kezdett el hullani a hajam és másfél hónapig hullott intenzíven. A fenékig érõ hajkoronám teljesen megcsunyult, le kellett vállig érõre vágni. Ha rövid a hajad akkor kevesebb ideig ( 2-3 hétig ) hullhat.
Velem is megtörtént, a fodrászom szerint szoptatási idõszakban a baba 6 hónapos koráig fog eltartani az ilyen erõs hajhullás, ezt követõen már nem annyira, vagyis helyreáll a megszokott kerékvágásba.Ne aggódj, ez természetes dolog!!!!De ha ezek után is még mindig erõsen hullik a hajad, akkor valószínûleg vitamin-, illetve vashiányod van, érdemes ebben az ügyben felkeresni az orvost!Kellemes szoptatást!

A korházban mi a helyzet ami a pihenést illeti? Több ágyas szobák vannak ott ahol én szülök ugy tudom (Pécs édesanyák utja), éjjel is bent maradhatnak a babák? Hogy lehet aludni, és a látogatok is bemehetnek a kortermekbe? Ha szoptatok akkor mi van?

Legalább ott tudjun kicsit pihenni mert othon semmi segitség és akkor már nem igazán tud az ember aludni.Meg hát kell hogy kipihenjük a szülést hogy a babárol megfelelöen tudjunk gondoskodni.

Legjobb válasz: Több ágyas szobák vannak, de vannak 2 ágyasok is - attól ügg, hogy hova kerülsz:)Éjjelre a babád veled maradhat, de átviheted az õrzõbe is a nõvérekhez - én volt, hogy átvittem, így legalább kialudtam magam. Nem kell szívbajosnak lenni, otthon úgyis te leszel vele.A látogatok nem mehetnek be a kórterembe van egy erre kijelölt társalgó. Csak nyugi minden rendben lesz. Jó fej mindenki.

Több ágyas szobák vannak, de vannak 2 ágyasok is - attól ügg, hogy hova kerülsz:) Éjjelre a babád veled maradhat, de átviheted az õrzõbe is a nõvérekhez - én volt, hogy átvittem, így legalább kialudtam magam. Nem kell szívbajosnak lenni, otthon úgyis te leszel vele.A látogatok nem mehetnek be a kórterembe van egy erre kijelölt társalgó. Csak nyugi minden rendben lesz. Jó fej mindenki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!