Találatok a következő kifejezésre: Szoptatom a aki (155 db)

Szoptatom a kisfiamat, aki öt hónapos. De mivel nehezen estem teherbe így nem szedek antybabyt. Szoptatás alatt lehetek terhes? Mennyi az esélye?

Legjobb válasz: Szia, nekem annak idején azt mondta a védõnõm, hogy ugyanannyi az esélye, mintha nem szoptatnék, és sokan esnek teherbe szoptatás alatt. Ha még nem akartok második babát, érdemes óvszert használni. Egyébként, lehet, hogy elsõre nehezen estél teherben, de ha most még nem szeretnél, akkor tuti, hamar összejönne!!! :-))

Szia, nekem annak idején azt mondta a védõnõm, hogy ugyanannyi az esélye, mintha nem szoptatnék, és sokan esnek teherbe szoptatás alatt. Ha még nem akartok második babát, érdemes óvszert használni. Egyébként, lehet, hogy elsõre nehezen estél teherben, de ha most még nem szeretnél, akkor tuti, hamar összejönne!!! :-))
Van olyan ismerõsöm, akinek az elsõ babája lombik baby, a második meg egyszercsak megfogant:) Tehát nem kell aggódni, lehet könnyebben fog menni.!
Kisebb az esélye, de eshetsz teherbe. Én más okból, de szintén nem akartam gyógyszert szedni, mi úgy döntöttünk, amíg szoptatok (még ha több évig is), kibírjuk, hogy óvszert használunk.
szia, Nekünk is nehezen jött össze a csajszi. Úgy tudom (sokaktól hallottam így), ha az elsõ nehezen fogant, akkor a következõ(k) pikk-pakk megfogannak. Igaz, hogy nincs mensi egy darabig szopi alatt, de peteérés attól még van. Tehát simán tehetrbe eshetsz. A védekezés módja rátok van bízva, de mindenképpen kell, ha még nem szeretnétek kistesót.

Voltam ma orvosnál, de annyit mondott, hogy magas az egyik hormonom, ami azoknál a nőknél szokott lenni, akik szoptatnak. Nekem akkor mért magas?

Lehet,hogy terhes vagyok, csak nemtudok róla? 4 hónapja nem jött meg. Írt gyógyszert fel,hogy hátha ez a hormon az oka. Nemértem..

Legjobb válasz: Nos, a PROLAKTIN nevû hormonról van szó. Nálad ennek a szintje magas. Emiatt nem jött meg már 4 hónapja. Ugyanis ez nem terhes nõknél zavart okoz a menstruációs ciklusban, pontosabban MEGAKADÁLYOZZA A PETEÉRÉST. Ami tuti biztos, hogy nem vagy terhes. A dokid azért írt fel gyógyszert, hogy csökkentse a magas prolaktin szintedet. Ha egy kicsit is csökken, beindul a ciklus. Egyébként ez a hormon minden nõben és férfiban (!) benne van, csak a terhes/szoptató anyákéban magasabb arányban. Szóval kitartás, drukkolok, hogy helyrejöjjön minden. Remélem, sikerült érthetõen elmagyaráznom minden fontos dolgot. Üdv: 10 hetes baba anyukája

Nos, a PROLAKTIN nevû hormonról van szó. Nálad ennek a szintje magas. Emiatt nem jött meg már 4 hónapja. Ugyanis ez nem terhes nõknél zavart okoz a menstruációs ciklusban, pontosabban MEGAKADÁLYOZZA A PETEÉRÉST. Ami tuti biztos, hogy nem vagy terhes. A dokid azért írt fel gyógyszert, hogy csökkentse a magas prolaktin szintedet. Ha egy kicsit is csökken, beindul a ciklus. Egyébként ez a hormon minden nõben és férfiban (!) benne van, csak a terhes/szoptató anyákéban magasabb arányban. Szóval kitartás, drukkolok, hogy helyrejöjjön minden. Remélem, sikerült érthetõen elmagyaráznom minden fontos dolgot. Üdv: 10 hetes baba anyukája
Gondolom a prolaktinról van szó. Ez sajnos sok nõnél elõfordul hogy magas. Ezt az agyalapi mirigy termeli és sok kiváltó oka lehet. A lényeg, hogy ez a hormon "becsapja" a szervezetet mert azt üzeni hogy már terhes, ezért természetesen nem eshet újból teherbe. Lehet hogy bonyolúltan írtam le, de nagyjából ez a lényeg. Gyógyszerrel jól beállítható, ne aggódj.
Szia! Nálam is volt ilyen probléma.A tünetem annyi volt, hogy nem estem teherbe, én 2hetente menstruáltam. Elküldtek vérvételre, így kiderült, hogy ez a hormon duplája, mint kellne.4-5hónapon keresztül szedtem rá egy hormont, semmi mellékhatása, de míg hozzá nem szoksz, terhességi tüneteket okoz.Émelygés, fáradtság, levertség, egy pár napig tartott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már azthittem álterhes vagyok... De érthetõ mostmár, köszönöm. a doki szerint 1 héten belül meg kell jönnie majd a gyógyszertõl, hát reménykedem.. :)
Ha Bromocriptint kaptál, csak fokozatosan emeld az adagot az elõírt szintig, különben rosszul érezheted magad! (tapasztalat) De az orvosod ezt biztos mondta!
A kérdező hozzászólása: Valami mást kaptam, de a nevét elfelejtettem, mert a recept bennt van a gyógyszertárban, mert megrendelésre érkezik, majd hétfõn jön meg. Amúgy ezt a gyógyszert napi 2-esével kell szedni. De köszi

Aki sokáig szoptatja a babáját ( 1 éves kor utána) az miért teszi?

Legjobb válasz: Én azért szoptatom még 13 hós babámat, mert igényli, de már lassan választja el magát, és szerintem 1-2 hónapig tart még, hogy cicizni akar. Addig fog is. Ráadásul sok tejem van, és nem akarom, hogy begyulladjon a mellem a hirtelen leállástól. (Hajlamos rá.)

Én azért szoptatom még 13 hós babámat, mert igényli, de már lassan választja el magát, és szerintem 1-2 hónapig tart még, hogy cicizni akar. Addig fog is. Ráadásul sok tejem van, és nem akarom, hogy begyulladjon a mellem a hirtelen leállástól. (Hajlamos rá.)
Talán mert bõségesen teje.... Én is szoptattam volna, de nekem 9 hónaposan elapadt. Az anyatej a legjobb táplálék a babáknak, mellette nyugodtan lehet hozzátáplálni, de én pl. a fõzeléket is azzal csináltam nekik, amíg volt tejem.
Én teljesen szoptatás párti vagyok!A nagyot 12 hónapig szoptattam, de ekkor õ saját magát elválasztotta.A pici 20 hós, most szokott le a tejcsirõl mert jön a kistesó, és nem ízlett neki a megváltozott tejcsi íze.Hogy miért?Mert volt bõségesen tejem, egészséges és sokkal kényelmesebb(gondolom)mint a tápszerezés.Amúgy egyik gyerekem sem beteges, de szerintem ez genetikai is lehet, mert ez jellemzõ az egész családunkra!Amúgy , eg szerettem szoptatni õket és a harmadikat is addig fogom szoptatni ameddig õ igényli!(persze nem 5 éves koráig)
1 éves kor után azért, mert nem tudom elválasztani, visít a ciciért. Elõtte azért, mert szerettem szoptatni, fontosnak tartottam, hogy anyatejet kapjon. Mára már nem annyira élvezetes a 8 fogával. Fõleg, hogy orvosok is javasolták egészségügyi okból, hogy válasszam el.
Én úgy tudom azért, mert azt mondják, ellenállóbb lesz a szervezete, jobb lesz az immunitása a késõbbiekben, bár van, aki cáfolja és azt mondja, ez csak a szoptatási idõszakra érvényes
biztos mert kényelmesebb, vagy mert mint az utolsó hozzászóló, nehézségeik vannak az elválasztással (neki üzenem, hogy fog az mennei!), meg szerintem sokan nehezen teszik zen túl magukat lelkileg (már az anyukák). tudják õk az eszükkel, hogy az érettségi bankettig nem kell szoptatni, csak nehéz az "elválás".
nekem még pici a babám, de mindent megteszek, hogy sokáig szoptassam :) fél éves kortól 1 éves korig még napi 2x szeretném szoptatni, utána ameddig kéri, mondjuk éjjel ha felébred szerintem cicizhet nyugodtan, 2 éves korig teljesen normális dolognak tartom. Engem sajnos nem tudott anyukám szoptatni és akkor még nem ilyen tápszerek voltak, meg egyáltalán a felfogás is más volt. reggelig sorolhatnám mire vagyok alergiás amit 20 évig tartó vizsgálatok során az orvosok az anyatej hiányára vezették vissza. hát ezért fogom én szoptatni az egy- másfél éves babám ha õ szeretné :)
Azért tettem, mert semmi érv nem szólt az mellett, hogy ne tegyem. És mert boldoggá tett mindkettõnket. Ennyi. Mindezt 32 hónapos koráig tettük.
3 éves korig javasolják a tápszert (tejérzékeny a gyerek). Mit csináljak, tiltsam le a szopiról és töltsek bele tápszert helyette? Az jobb? Hát ezért.
Én 3 éves koromig szoptam(nem voltam hajnaldó leállni vele:D:S) de nem lett tõle jobb semmi... Sokat betegeskedema mai napig, sovány vagyok, nem tudok hízni, stb.

Szoptatom a kislányom aki 6hós elmúlt, szedhetek multivitamint (centrum)? Félek sok a vírus, nehogy elkapjak valamit, és elég fáradt is vagyok.

Legjobb válasz: Nyugodtan beszedheted! a Materna annyiban különbözik a simától, hogy az összetételét aa várandós és szoptató nõk igényeihez igazították. De nyugodtan beszedheted a simát is szoptatás alatt!

Nyugodtan beszedheted! a Materna annyiban különbözik a simától, hogy az összetételét aa várandós és szoptató nõk igényeihez igazították. De nyugodtan beszedheted a simát is szoptatás alatt!
terhes vitamint kell szedni a szoptatás végéig!
Hát persze, eddig nem szedtél??? Ha szoptatsz, sokkal több vitaminra van szükséged!!!
centrum materna! az jó, szoptatás alatt nyugodtan szedheted végig!
A kérdező hozzászólása: Csak sima centrum, nem materna az baj? majd a következõt olyat veszek. De ezt most beszedhetem, nem?
Szia! Én megbeszéltem az orvossal és a védõnõvel is, azt mondták, hogy amit a terhesség alatt szedtem, azt nyugodtan szedhetem a szoptatás alatt is. (Eurovit)
Én sima multivitamint és vasat szedek, 6 hónapos a lányom. Meg szoktam inni pezsgõtablettákat is.

Nyolc hónapos kislányomat a kezdetek óta szoptatom, a bal mellemben 3-szor annyi tej van és már majd' 2-szer akkora, mint a jobb. Így marad?

Szülés el?tt egyformák voltak.. legalábbis látszatra annak t?ntek. Sokáig a bal cici volt a kedvence, ha nem volt kedve, nem is evett a jobb-ból, így a balban több tej termel?dött és méretre is egyre nagyobb lett.. most nem zavar, de, ha abbahagyom a szoptatást és így marad.. hát, nem lesz ?szinte a mosolyom.

Legjobb válasz: Én is hasonló cipõben járok... :( Már több mint másfél éve szoptatok. Az elsõ hónapokban ugye bedagadtak a cicijeim rendesen, nem is zavart, hogy egyik nagyobb mint a másik. Úgy voltam vele, hogy majd kiegyenlítõdik. De szerintem már visszaálltak (volna) a melleim a normál állapotba. Igaz, még van tejem, de már nem szokott bedagadni és sajna szemmel láthatóan különbözõek maradtak. Én is reménykedek még, hogyha végleg abbahagyom a szoptatást "utolérik" egymást, de igazán nem hiszem. :( Jövõre másik babát szeretnék, majd legfeljebb megpróbálom vele kiegyenlíteni... :)

Én is hasonló cipõben járok... :( Már több mint másfél éve szoptatok. Az elsõ hónapokban ugye bedagadtak a cicijeim rendesen, nem is zavart, hogy egyik nagyobb mint a másik. Úgy voltam vele, hogy majd kiegyenlítõdik. De szerintem már visszaálltak (volna) a melleim a normál állapotba. Igaz, még van tejem, de már nem szokott bedagadni és sajna szemmel láthatóan különbözõek maradtak. Én is reménykedek még, hogyha végleg abbahagyom a szoptatást "utolérik" egymást, de igazán nem hiszem. :( Jövõre másik babát szeretnék, majd legfeljebb megpróbálom vele kiegyenlíteni... :)
Szia! Én 2 évig szoptattam 1 mellbõl, abbahagytuk a szopit, visszaállt minden az eredeti méretre, csak a régen nagyobb mellem kicsit jobban megnyúlt. Aztán 4 hónapra rá terhes lettem a második babámmal és mikor elkezdtek nõni a melleim a terhességtõl, egyforma lett megint még az állag is. Most ismét szoptatok, immár 5 hónapja, de megint csak 1 mellbõl, ami szintén a jobb....hogy ezt hogy fogja elviselni a bõrõm, az más kérdés.
Nekem is több volt az egyikben, de már nem emlékszem, melyikben, olyannyira, hogy a végén csak egybõl szoptattam, de egyformák a melleim, ne aggódj, helyreáll..

Ha valaki szoptat még és terhes lesz, és mondjuk a terhesség alatt is szoptatja a babát, akkor a szülés után újra beindul a tejtermelődés?

Mert ugye más összetétel? tej kell egy 1,5 évesnek és más egy újszülöttnek!Nem beszélve a létfontosságú el?tejr?l!

Legjobb válasz: Én szoptattam terhesség alatt végig (csak este az elalváshoz kérte), folyamatosan volt tejem, bár néha talán kevesebb. Megszültem, elõtej képzõdött, a cicim nem sebesedett ki, mert folyamatosan igénybe volt véve. A "nagylányom" 2 éves a kicsi 3 hónapos és most mindkettõt szoptatom, és ez mindhármónknak óriási öröm. Tehát a tejtermelés nálam folyamatosan fenállt, kívánom, hogy ez nálad is így legyen!

Én szoptattam terhesség alatt végig (csak este az elalváshoz kérte), folyamatosan volt tejem, bár néha talán kevesebb. Megszültem, elõtej képzõdött, a cicim nem sebesedett ki, mert folyamatosan igénybe volt véve. A "nagylányom" 2 éves a kicsi 3 hónapos és most mindkettõt szoptatom, és ez mindhármónknak óriási öröm. Tehát a tejtermelés nálam folyamatosan fenállt, kívánom, hogy ez nálad is így legyen!
Ja, ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá! Kérdezz nyugodtan!
Ne is vedd el tõle! Igényli, és te boldoggá teszed vele! Az én lányom is cicifüggõ lett újra, fõleg ahogy látja, ahogy a kicsit szoptatom. Hú, de féltékeny:) !!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!Az az igazság, hogy a nagy fiam egy cici bajnok, és nem tudom, hogy mikor lesz hajlandó abbahagyni a szopizást!Még nem vagyok terhes de már dolgozunk rajta, csak emiatt nem szeretném tõle elvenni a cicit!
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem lehet rossz hatással a magzatra, ha szoptatsz? Úgy értem, nem terheli-e meg túlságosan a szervezetet, mert ugyebár mindkettõ, a terhesség és a szoptatás igénybe veszi az anyai testet.
A kérdező hozzászólása: Szióka! Szóval szoptattam terhes lettem(egybõl), utána is szoptattam (mármint terhesen)és senkinek semmi baja nem lett.Igaz a fiamnak nem kellett a cici kb amikor 20 hetes lehettem, abbahagyta.Most még van 6 hetem a szülésig és minden rendben.Amúgy nem viselt meg a terhesség+szoptatás, de azért nem bánom, hogy a kicsi fiam elválasztotta magát!Nagyon érzékeny volt már a mellem.De ha nem teszi akkor tovább szoptattam volna!
Örülök, hogy minden rendben lett! 6 hét már nem sok a szülésig, kitartás! Minden jót!

Miért ítélik el azt, aki nem szoptatja a babáját, pedig tudná? Elvileg ehhez senkinek semmi köze.

Meg hogy a csecsemősök kényszerítik az anyukát,fogdossák a mellét...ehhez szerintem semmi joguk!

Legjobb válasz: Hát mégis megteszik. Mondjuk aki elmondja boldog boldogtalannak, hogy õ szoptat vagy nem, az ne csodálkozzon, ha véleményezik.

Hát mégis megteszik. Mondjuk aki elmondja boldog boldogtalannak, hogy õ szoptat vagy nem, az ne csodálkozzon, ha véleményezik.
Igen az a baj az ilyen kérdésekkel (meg még van jónéhány) hogy mindenki magára veszi aki kicsit is érintve van. Mint a császáros kérdéseknél ahol az a kérdés hogy helyes e mondjuk pusztán kérni a császárt tehát amikor nincs semmi indoka, és jönnek leírni azok akiknél volt indok hogy hát nekik így meg úgy meg nekik miért alakult úgy hogy császár lett ...(oké, de a kérdés nem erre vonatkozott). Vagy mint a legutóbbi bölcsis kérdésnél hogy baj e ha bölcsibe adja anyuka a gyereket miközben õ nem dolgozik erre leírják mások hogy miért lenne baj õk is mennek dolgozni a gyerek meg bölcsibe és ez így teljesen jó. De az tök más szituáció mint amire a kérdés vonatkozott. Ezekkel a szoptatós kérdésekkel is ez van hogy mindenki magára veszi aki vmi miatt nem tudott szoptatni.
Senki nem kényszeríti az anyukákat! Ezt hol hallottad? Mindenkinek szíve joga, hogy szoptat, vagy sem! A legtöbb eü-i dolgozó csak a baba érdekeit nézve próbál segíteni az anyának a szoptatásban! Ezen kell fennakadni, õk csak jót akarnak!
Van egy ismerõsöm, aki azért nem szoptat, mert nem tud lemondani a cigirõl, és inkább dohányzik, minthogy szoptasson. Azért érthetõ, ha nem tapsolnak neki. Persze senkinek semmi köze hozzá, de hadd legyen már meg mindenkinek a véleménye.
Én 3 gyerekemet 3 másik kórházban szültem (oké ez nem reprezentatív de azért némi rálátást nyújt a dolgokra) soha egyikben se nyúlt senki az égvilágon a mellemhez. Az elsõ babámnál nagyon gyakorlatlan béna voltam, de ott is nekem kellett a csecsemõsök nyakára járni hogy segítsenek mellre tenni ( a szobatársam meg fejõért könyörgött mert nem szopizott a babája -besárgult viszont neki meg teljesen be volt durranva a cicije). Szóval ezt hogy fogdossák a mellét ha kell ha nem, ezt nem tudom alátámasztani. Nagyfokú érdektelenséget-na azt igen. Többi részére nem kívánok válaszolni a kérdésnek:)
6-os, itt most nem az volt a kérdés, hogy elítéljük-e azokat az anyukákat, ha kevés a teje, és tápszerrel kell pótolni... Nyilván õket senki nem ítéli el. (Már akinek van esze.) A kérdésben az volt, hogy aki tudna szoptatni, de valamiért nem akar!
> Miért ítélik el azt, aki nem szoptatja a babáját, > pedig tudná? Tudomásom szerint (javítsatok ki ha tévedek) az emberi anyatej szükséges egy gyerek immunrendszerének normális, egészséges kifejlõdéséhez.
Ezt én is megjártam, az elsõ babámmal, a "bababarát" kórházban... És most a harmadik is ott fog születni. Az elsõ kicsi besárgult, mert még vizet sem adtak, csak miután könyörögtem érte. Óriási volt az érdektelenség, már kiráz a hideg, hogy megint oda kell mennünk. A második baba más kórházban született, ott majdnem élveztem is az ott töltött napokat. A vizet kis cumisüvegben kérni sem kellett, hozták. Aki úgy érezte, nem szopizott eleget a babája, csak le kellett mérni, felírni, és már adták is a tápszert. Ott a nõvérkék még mosolyogtak is, hogy ne is éhezzen ez a baba (meg a többi se...) Benn volt a szobában a sterilizáló folyadék elkészítve a mellszívóhoz, cumisüveghez, kinek mihez kellett. Én ezt tartottam korrektnek, hogy senkit sem piszkáltak, hogy miért így vagy úgy dönt, hanem akármit választott az anyuka, abban segítették. Két gyerek után én már tudom, hogy ha a fejem tetejére állok mindenféle csodabogyókkal meg teákkal, akkor is kell nekik pótlás. Ez van. És tényleg gáz, hogy ezért sokan lehordanak mindenféle lusta kényelmes hiú libának, aki nem is szereti a gyerekeit, mert képes tápszerrel MÉRGEZNI. Ezeket mind hallottam. Némelyiket bagós ámde szoptatós anyukától. Vicces :) .
Azért , mert a gyermekednek a legtökéletesebb, legegészségesebb táplálék az anyatej. Aki nem képes ekkora áldozatot sem hozni, hogy tudná és mégsem szoptatja a gyereket, az NEM is érdemli meg. Egy önzõ dög és nem anyának való. Persze ez arra vonatkozik, aki tudná és mégsem, nem arra, akinek nem indult be sem, vagy más ok miatt nem tudja önhibáján kívül táplálni ezen a módon. Lehet semmi köze másnak ehhez, de majd a saját lelkiismeretével számoljon el, ha immunhiányos, stb... lesz a gyerkõc és ne itt sírjon nekünk majd...
nem értem az ilyen anyukákat! Akkor ezek szerint nem a legjobbat akarja a babájának, és bizony ezért a szememben rossz anya..
Kedves utolsó, neked gondolom vagy egy darab gyereked, akivel simán ment minden. Ha igen, akkor maradjunk is ennyiben :) . Ha fogalmad sincs a 3 hét alatt csontsoványra lefogyó és egyfolytában síró kisbaba látványáról, és ezt kísérõ lelkiállapotról, mert "olyan nincs, hogy nem tudod szoptatni", meg a teák meg a bogyók, stb, stb... Tudom, hogy most nem csak és kizárólag ezekrõl az esetekrõl van szó, de olyan könnyen oktattok ki mindenkit, ti szerencsések... Én meg bocsánat érte, de igyekszem kiállni azokért, akiknek más megoldás hozza el a nyugalmat és az elégedett, szépen fejlõdõ babát. Ezek után tudod nem is volt nekem akkora meló a cumisüvegeket mosogatni, mint hogy éjjel-nappal csak hiába várjak a csodára, közben a gyerek éhezik és egyre csak fogy, és mindenki azzal cs.szeget, hogy de jó lesz az... A következõ gyerekemet nem is hagytam éhezni, nyugodtan megkövezhet érte bárki.
A szoptatás sokkal kevesebb melóval jár, mint a cumisüvegek tisztántartása, fertõtlenítése, tápszer készítése stb. Gondolom azért felveszi mindenki a gyerekét néha, az idõ alatt akár meg is lehet szoptatni! Én is 2 kisgyerekkel vagyok itthon, nincs bejárónõm, nem vigyáz más a nagyobbra, mégis tudok szoptatni! Ezt csak arra írtam, hogy a szoptatás nem non-stop meló! Arról ne is beszéljünk, hogy az anyatej ingyen van, a tápszer drága! Tényleg nem attól lesz valaki jó anya, hogy szoptat vagy nem, de már azért ismerjük el, hogy a szoptatás igenis a legjobb a babának, és nem is ördöngõsség, ha kicsit utánanézünk a dolognak!
22. szerintem sokkal rosszabb a társadalomnak, ha az ilyen szûk látókörû, általánosító (és még helyesen írni sem tudó) "szaporodik", és ezt a csodás "értékrendjét" szívják magukba a gyerekei a mindenható anyatejjel. Remélem értetted az iróniát. Marhára nem attól lesz vki jó anyuka, ezt kéne már felfogni. Tudod, nekem pl azért nem lesz idõm és lehetõségem egész nap magamon lógatni a harmadik babámat, mert a másik kettõrõl is gondoskodni kell, a házat is rendben kell tartanom, és még dolgozni is fogom. Mert olyan rohadt önzõ dög vagyok, hogy be akarom fizetni a számlákat meg szeretnék nekik rendes ennivalót és ruhát. Mindezt azok után, hogy az elsõ kettõvel sem ment sajnos simán, pedig akkor még idõm meg kedvem is lett volna.
Szerintem önimádó aki nem szoptat csak a saját jólétetekkel és külsõtökkel foglalkoztok valamint lusták vagytok a szoptatáshoz.Ja és persze a szabadságotokat is fel kell áldozni a szoptatásért, mivel nem csavaroghattok éjjel nappal mert a gyerkõc szopizik, így nemhagyható másra. MINEK SZÜLTÖK? Ez csak a kezdeti problémák egyike késõbb még nehezebb lesz azzal hogy bírkóztok meg??? Három gyermekes anyuka vagyok és szoptatok. Nekem a gyerekeim az elsõk. Bocs a hasdonlatér de még az álatoknak is nagyobb az össztöne mint az ilyen anyának akinek van teje és nem szoptat. A melledhez csak segítõ szándékkal nyúlnak szakemberek.Hozzám nem nyúlt senki.Bocs ha dúrva voltam de engem ez felháborít!!!
Nem fogdosnak? Téged talán nem. Nekem is szó szerint rángatták a mellem. Aztán itthon a védõnõ is hozzá akart nyúlni. Többet nem is kellett jönnie.
Ki téli el õket? Van erre valami kimutatás? 1x már leírtam ezt, de a nõvéremnek 3lánya van. Az elsõt 2hónapig szoptatta, a 2.-at 6hó-ig, a kicsit 36hónapig. Akkor õt most elitéljük vagy nem? Én 3évig szoptattam a fiamat, soha nem mondtam sehol, és nem is érdekel ki hogy eteti az övét. A csecsemõsök pedig nem fogdosnak és nem kényszerítenek. Az is egy munkahely, ahol vannak kötelezõ dolgok...
Akik szoptatnak, mert szeretnek szoptatni, azok soha a büdös életben nem fogják megérteni a másik oldalt. Ami nem baj, de legalább ne ítélkeznének. Nem értik meg, hogy valakinek ez undorító. Pl számomra nagyon csak az. "Hogy lehet a szoptatás undorító?" ?? Úgy ahogy a tökfõzelék! Van aki meg bírja enni, van aki nem. Hülye példa, de a lényeg ez! Szerettem volna én, ha szerettem volna szoptatni. Jó lett volna, tényleg. De egyszerûen az ember nem tudja irányítani az érzéseit, és nekem konkrétan dührohamaim, sírógörcseim voltak, ha szoptatnom kellett. Hogy utáltam, az nem kifejezés. A fejés sem volt sokkal jobb, egyszerûen undorított az egész dolog, hogy nekem a mellembõl ki kell "facsarnom" a tejet. Hányingerem volt az egésztõl. De errõl nem tehetek, és ezen nem tudok változtatni, bármennyire is szerettem volna. Szóval a szoptatás ennyiból állt, hogy a baba és én is csak bõgtünk, és szenvedtünk közben. Haragudtam magamra, és az egész világra, hogy nekem ezt csinálnom kell. Persze bûntudatom is volt, hogyne lett volna. 1 hónapig csak szenvedtem és szenvedtem, és mindenki lenézett, beszólt, mert nem értett meg. Ez persze a helyzetet egy cseppet sem javította, sõt. Azóta vagyok nyugodt, és a babám is azóta nyugodt, amióta tápszert kap. Milliók felnõttek tápszeren, köztük én is, akiknek az ég világon semmi bajuk nincs. Akik betegek, arról sem tudják bizonyítani, hogy most azért kapta el ezt meg azt, mert anno tápszert kapott. Ez egy hülyeség. Persze, természetes, és ezzel mindenki egyetért, még én is, hogy az anyatej a legjobb. És ha voltatok már olyan helyzetben, hogy a gyermeketeknek nem tudjátok megadni a legjobbat, akármiben, pl egy márkás cipõ, egy drága baba, vagy akár csak egy csoki boltban, mert nem volt rá pénz, tudjátok, hogy milyen szívszorító érzés. Ezt szorozzátok meg százzal, ezerrel, akármennyivel, akkor sem érzitek azt, amit egy anya, aki egyszerûen képtelen szoptatni. Csak ezt senkinek nem vallják be, mert egyszerûbb azt mondani, hogy nem szoptatok mert nem akarok és kész. De ez egyáltalán nem ennyibõl áll, csak felesleges magyarázni, mert aki nem érzi, az nem érti!
Azt nem írta, hogy a tápszert választja. Csak hogy nem szoptat. Attól még kaphat a gyerek anyatejet, pl. cumisüvegbõl.
Aki szoptat, miért ne lehetne büszke arra, hogy szoptat? Azt kevésbé értem, hogy az miért olyan marha büszke magára, aki a tápszert választja, holott tudna szoptatni? Az meg pláne érthetetlen, hogy miért kell fikázni a szoptatáspártiakat? Szerintem ez is magánügy, etesse mindenki azzal a gyerekét amivel akarja, nem kellene vitát gerjeszteni ebból a kérdésbõl!
Azért ítélik el, mert sajnos nem látnak tovább az orruknál. Külföldön eléggé elterjedt, hogy már a szülés elõtt eldöntheti az anyuka, hogy akarja-e szoptatni a gyermekét, vagy sem. Vannak nõk, akik kimondottan kellemetlennek érzik, ha a mellüket megérintik, még ha az a saját gyerekük is. Az anyatejet le lehet fejni, és oda lehet adni cumisüvegbõl. Úgyis megkapja a szükséges anyagot. Szerintem kár stresszelnie magát az édesanyának, ha úgy érzi, nem szívesen szoptat, ne szoptasson.
Engem õszintén szólva egyáltalán nem érdekel hogy ki szoptat és ki nem, ki tudna és ki nem. Véleményem van, de ez csak 1 apró részlete a gyereknevelésnek, én ebbõl nem vonok le következtetést, hogy milyen rossz anya. Abból sem hogy hogy szült, mikor kezdi a hozzátáplálást, vagy használ-e bébikompot... De ti tegyétek, ha nektek ettõl jobb:)
Kedves 8. nyugodj meg, hogy egy kalap alá van véve ez a két dolog. Ha már itt tartunk, a pótolgatás eléggé elvette a kedvemet is az egésztõl, és sokkal egyszerûbb volt csak a cumisüveg, fõleg amikor már csak pár cseppért szenvedtünk. Valóban ezt leírhattam volna a korábbi hsz-ban is.
Kedves utolsó! Az elsõ gyerekemmel megszenvedtem azért, hogy tudjak szoptatni! És! Nem annak szólnak a soraim, akik nem tudnak szoptatni, hanem akik nem akarnak! De az sem érdekelne, ha nem beszélnének lekezelõen a szoptatni akaró anyákról! Ne vedd magadra, nem neked szólt, de hidd el sokan vagyunk, akiknek nem volt sétagalopp a szoptatás!

Aki még szoptatja a 10 hónapos babáját, honnan tudja, hogy elegendő Neki a tej vagy pótolni kell tápszerrel?

Természetesen gyümölcsöt, főzeléket, Sinlacot is kap. Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: ez már bennem is megfogalmazódott:) Én pl. nem tudom,de ha lehet,akkor támpont,h nyugodt és hízik szépen.

ez már bennem is megfogalmazódott:) Én pl. nem tudom, de ha lehet, akkor támpont, h nyugodt és hízik szépen.
Ezen én is gondolkoztam mostanában, de én sem tudom. :) Az én fiam is eszik már mindenfélét, kap tejpépet, sajtot, joghurtot, szóval a kellõ kalciumbevitel biztos megvan. (10 hónapos)
Én nem adtam a gyereknek tápszert. Sokmindent eszik már, megkapja a szükséges táplálékot, vitaminokat. Naponta pár alkalommal szopik még.

Aki egy éves kora után is szoptat, az mikor szoptatja a gyerkőcöt? Gondolok olyanokra, akik másfél-2 éves korukig tudnak szoptatni.

Mert én most pl. reggel és este szoptatok, a többi alkalommal már szilárdat eszik a baba. Még csak 8 hónapos.

Legjobb válasz: Én 8 hós korától 11 hósig még minden szilárd után szoptattam (is) mert nem ivott mást máshogy csak pohárból de úgy meg nagyon keveset. Utána 14 hós koráig már csak reggel-este volt cici, és egyik napról a másikra elhagyta sajnos. Én még szerettem volna szoptatni, de ha õ már nem kérte, nem volt mit tenni.:)

Én 8 hós korától 11 hósig még minden szilárd után szoptattam (is) mert nem ivott mást máshogy csak pohárból de úgy meg nagyon keveset. Utána 14 hós koráig már csak reggel-este volt cici, és egyik napról a másikra elhagyta sajnos. Én még szerettem volna szoptatni, de ha õ már nem kérte, nem volt mit tenni.:)
14 hónapos, kb. napi 4-6x, amikor kér. Hajnal, reggel, este az fix, általában még ébredés után, aztán néha meg csak úgy odajön, és kéri... Elsõm ilyenkor már csak reggel-este kapott 1x. (Mármint 14 hónaposan)
A kérdező hozzászólása: Utolsó, lehet, hogy hülye a kérdés, de "nasi" neki a tej, vagy fõétel? Vagy hogyan van ez?? Bocs, de csak tervezem a jövõt :)
2. vagyok Azt hiszem, inkább nasi, mert gyakran van úgy, hogy szopi után közvetlenül inni kér. :o) Viszont néha nagyon intenzíven tud szopni, akkor meg azt érzem, hogy "fogyaszt belõlem" rendesen :o) Szóval változó. Ha kimerült vagyok, úgy érzem, hogy alig van tejecske, de azért cuppog akkor is intenzíven. Sajnos nálunk 10 hónapos korában kórházi kezelésre szorultam, napi 6-7 órára eltûntem az életébõl 3 hétig, ezalatt megcsappant az állomány kicsit, de ln így is elégedett vagyok. :o)

A cerazette -t akkor is szedhetem, ha mar nem szoptatok? Véd akkor is? Vagy térjek át valamilyen kombinált tablettara?

Legjobb válasz: Imádom ezeket a kérdéseket. Nincs nektek nõgyógyászotok? Oké hogy ez egy ilyen kérdezõs oldal, és bármikor szívesen elmondom a VÉLEMÉNYEM szinte bármirõl, de ez mindig szubjektív. Komolyan az internetre bízzátok az ilyesmit? Úgy értem nem csak te, általában mindenki aki ilyesmiket kérdez itt. De tudod mit, szerintem nem lesz tõle semmi bajod, de ha tévednék is, NEKEM akkor sem lesz tõle semmi bajom.

Imádom ezeket a kérdéseket. Nincs nektek nõgyógyászotok? Oké hogy ez egy ilyen kérdezõs oldal, és bármikor szívesen elmondom a VÉLEMÉNYEM szinte bármirõl, de ez mindig szubjektív. Komolyan az internetre bízzátok az ilyesmit? Úgy értem nem csak te, általában mindenki aki ilyesmiket kérdez itt. De tudod mit, szerintem nem lesz tõle semmi bajod, de ha tévednék is, NEKEM akkor sem lesz tõle semmi bajom.
A kérdező hozzászólása: szerintem neked már elég bajod van!de jol irtad ez egy kérdezös oldal, tudtommal.
Valószínûleg akkor már kevés lesz. Tudod a szoptatás már önmagában is fogamzásgátló: arra nem kell annyira rásegíteni. Nõgyógyászt ettél már mostanában?
:D Nekem elég bajom van, mégis miközben más kérdésekre tucatjával érkeznek a válaszok, erre négy óra alatt mindössze ketten válaszoltunk. És mindkét válasz lényegében a nõgyógyászt javasolta. Kérlek próbáld megérteni hogy abszolút nem rosszindulatból írtam amit írtam. Ezen az oldalon lehet kb 17 az átlag életkor, egyszerûen nem gondolhatod komolyan hogy tõlünk vársz tanácsot egy ilyen kérdésben. Nagyon szívesen elmondom ha kérdik, hogy a hüvelykúpnak rossz az íze, vagy hogy a szopástól nem lehetsz terhes, de a cerazette (amirõl fogalmam sincs mi az) hatásmechanizmusát igenis attól kellene megkérdezned aki felírta. Tényleg ha kapnál egy komolynak tûnõ választ, még akkor is, honnan tudnád hogy nem egy 14 éves unatkozó troll az? Tényleg rábíznád a családtervezést?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!