Találatok a következő kifejezésre: Szoptatok már hónapja. Ha (19 db)

Ha már nem szoptatok 4 hónapja lehet megint tej?

Tegnap megnyomtam a mell bimbóm, mert olyan érzékenyek voltak és mondom megvizsgálom kicsit. És 1 csepp kis tejféle jött. Ez mit?l lehet?

Legjobb válasz: Nem vagy újra terhes? Néhány hete volt egy hasonlókérdés, amikor az anyukának ismét elkezdett folyni a teje pár hónappal a szoptatás elhagyása után... aztán vett egy tesztet az egyik válaszadó tanácsára... pozitív lett!!!

Nem vagy újra terhes? Néhány hete volt egy hasonlókérdés, amikor az anyukának ismét elkezdett folyni a teje pár hónappal a szoptatás elhagyása után... aztán vett egy tesztet az egyik válaszadó tanácsára... pozitív lett!!!
A kérdező hozzászólása: jó, jó, jövõ hétre tervezem a köv tesztelést. :)
kiváncsian várom a fejleményeket! ;)
Holnap, holnapután derítsd ki magad.. ;) :)
A kérdező hozzászólása: hát lányok csináltam még egy tesztet és negatív lett. Fél órára rá, mikor mentem pisilni (ugye mert sokat járok mostanában pisilni is) akkor már halványan ott volt a másik vonal is. Persze rá van írva tudom, h 10 perc után nem lehet leolvasni. De az vajon csak azért volt ott halványan mert teljesen átázott már a csík vagy jelenthet valamit?
A kérdező hozzászólása: Igaz nem terveztük és a fiam is csak 8 hónapos lesz, de örülni fogok nagyon. Már az elsõ pillanattól imádni fogom odabent. Attól tartok csak, hogy nem tudom majd úgy emelgetni, ölelgetni a fiam, meg mire megszületne, akkor is csak kb 1, 5 éves lenne és hát nem tudom hogyan szakadnék 2felé.
Lehet a terhességtõl függetlenül is, a tej bármikor "visszahozható". Örülni fogsz, ha baba?
A kérdező hozzászólása: Persze, megírom. :)
Ajaj! Néhány nap múlva biztosan csinálnék másik tesztet!!! Ez nagyon "babás".... Megírod, mi lett az eredmény?
A kérdező hozzászólása: Vannak egyéb terhes tüneteim is. Érzem, h a hasam is nagyobb, ha ráfekszem nyom. A mellem is megnõtt. Néha hányingerem van, a hasam is görcsöl néha vagy szurkál, a szeleim is beindultak. Tegnap elõtt csináltam egy tesztet, de negatív lett. Persze a kisfiamnál is negatív lett elõször és most itt dünnyög a szobában. :) Csak gondoltam, h megkérdem lehet-e terhességtõ függetlenül ez?
Bocs, prolaktin. Elírtam.
A tej a prokaltin hormon magas szintjétõl van. Örökbefogadó anyák (akik maguk nem szültek) is szoptathatnak, sõt, édesapáknak is megindulhat a teje. Neked is visszajöhet a tejed. De a terhességi teszt sem hülyeség ám, terhes is lehetsz, még tabletta mellett is, ha azzal védekeztek.
A kérdező hozzászólása: A másik teszt is negatív, pedig furán érzem magam

Szoptatok már 6 hónapja. Ha este kb 10-11 között iszok egy kis alkoholt, az reggelig kiürül, vagy átkerül a tejcsibe?

A babóm este 9-t?l alszik reggel 6-7 körülig, de van hogy tovább is. Ennyi id? alatt távozik az alkohol a szervezetemb?l, vagy belekerül a tejcsibe? Szeretnék koccintani a barátaimmal. Nem vedelni akarok, csak pár kortyot inni picit. De ha a tejcsibe kerül a káros anyag akkor nem iszok inkább, nehogy ártsak a picimnek.

Legjobb válasz: Nekem 4 hónapos a babám, ugyanígy este 9-tõl reggel 7-ig alszik, és én bizony már ittam esti szopi után kb 1 deci vörösbort. És semmi bajunk nem lett. Persze nem napi rendszerességel, és tényleg csak ennyit. Viszont a sört is nagyon szeretem, és alkoholmenteset "rendszeresen" iszom (bár persze nem olyan az íze, mint az eredetinek, de megteszi..)

Nekem 4 hónapos a babám, ugyanígy este 9-tõl reggel 7-ig alszik, és én bizony már ittam esti szopi után kb 1 deci vörösbort. És semmi bajunk nem lett. Persze nem napi rendszerességel, és tényleg csak ennyit. Viszont a sört is nagyon szeretem, és alkoholmenteset "rendszeresen" iszom (bár persze nem olyan az íze, mint az eredetinek, de megteszi..)
Szia, az en lanyom is 6 honapos. Tegnap volt a leanybucsum es ott bizony olyan 9-10 fele megittam 2 pohar pezsgot. Hajnalban lefejtem a tejet mindket mellembol es azt kiontottem, a reggelivel viszont 6-kor mar megetettem. Egy 6 honapos bebi szervezete mar sokkal erosebb ilyen szempontbol mint egy par hetese, szerintem nem lesz gond belole ha iszol par kortyot vagy akar egy poharral (bar engem itt most ezert gondolom megkoveznek!!)
SEMMIKÉPPEN SEM AJÁNLANÁM HISZEN VALÓSZÍNÜ, HOGY ÁTMEGY A TEJCIBE MÉG HA MINIMÁLISAN IS.HA NAGYON KOCCINTANI AKARSZ VEGYETEK EGY ÜVEG KÖLYÖK PEZSGÕT ÉS TE ABBÓL BÁTRAN IHATSZ AMENNYIT AKARSZ
Az alkohol minden cseppje átkerül az anyatejbe!
11 hónapos a fiam, és egy hete jött meg.
Nekem 20 hónapos volt a lányom, mikor elõször megjött. Olyan, hogy szoptatás alatt mikor "kell" megjönnie, nincs. Elvileg az is normális, ha 8 hétre megjön, meg az is, hogy amíg szopik a gyerkõc, egyáltalán nem tér vissza a ciklus.
Bocsi! Látom, nem szoptatsz. Akkor is kell néhány hét, míg rendezõdik odabent minden. Valahol azt olvastam, hogy akár 2 hónap is lehet a szoptatás abbamaradása után.
Szia!Én 2 hónapig tudtam szoptatni(SAJNA).A 3.hónapra meg is jött.
Szia! Ha egyáltalán nem szoptattál, akkor a szülés után kb. 6-10 hét múlva jön meg a menzesz. Üdv, és szép napot!
A kérdező hozzászólása: Koszi az infot. 1 heteg szoptattam csak, de alig volt tejem, aztan be se indult 1 het utan.

Szülés után vagyok 1 hónappal. Sajnos még rajtam maradt kb 10-15 kg felesleg, hogy tudom ezt még ha apránként is, de leadni? Legalább a hasamból szeretnék fogyni. Szoptatok is és azt mondák így nehezebb! Ötletek?

Legjobb válasz: Igen, vannak szerencsések, akik fogynak szoptatás alatt, van, aki pár hónap után vékonyabb, mint a szülés elõtt, de sajnos nem "jóakarat"kérdése, hogy egy csomó nõnek épp ellenkezõleg, tovább nõ a súlya, vagy jobb esetben stagnál. Egyébként én is így vagyok, mint te, konkrétan 15 kilóval szeretnék könnyebb lenni, de amint kicsivel is kevesebbet eszem, a tejemen is meglátszik, három hónapja szoptatok. Mostanában kezdtem el tornázni, és ha a kilókon nem is, de a formámon kezd látszni, javaslom neked is!

Igen, vannak szerencsések, akik fogynak szoptatás alatt, van, aki pár hónap után vékonyabb, mint a szülés elõtt, de sajnos nem "jóakarat"kérdése, hogy egy csomó nõnek épp ellenkezõleg, tovább nõ a súlya, vagy jobb esetben stagnál. Egyébként én is így vagyok, mint te, konkrétan 15 kilóval szeretnék könnyebb lenni, de amint kicsivel is kevesebbet eszem, a tejemen is meglátszik, három hónapja szoptatok. Mostanában kezdtem el tornázni, és ha a kilókon nem is, de a formámon kezd látszni, javaslom neked is!
1 hónapos baba mellett akarsz fogyózni? Ne haragudj, de ez butaság! Élvezz vele inkább minden percet, örülj, hogy tudod szoptatni és azon gondolkodj inkább, hogy hogyan tudsz minél táplálóbb kajákat összeállítani magadnak, hogy a picinek is legyen elég tápanyag. Majd ha már nem szoptatsz, akkor el lehet kezdeni okosan étkezni és mozogni. Ennek most nincs itt az ideje.
sehogy ! ha akarsz csökkentsd a szénhidrát meg a cukor mennyiséget. én szoptatás alatt nem tudtam többet ettem mint terhesség alatt. rajtam is maradt vagy 16 kg. 8 hónapig szoptattam. amikor abbahagytam elkezdtem diétázni már csak pár kiló van. de változott is az alakom. szerintem várd ki amíg szoptatsz és utána majd úgyis lemegy
Nekem épp a szoptatással ment le egy év alatt 30 kg. Persze napi 5 km babakocsis séta sem árt mellé. Szénhidrátcsökkentés tényleg jó, szándékosan viszont ne fogyózz!
Ki az, aki azt mondta, hogy szoptatás alatt nehezebb leadni? Ne foglalkozz az ilyen "jóakarókkal", én fél éves koráig szoptattam a fiamat, nem diétáztam, még csak tornázni sem tornáztam és lement 8 kg plussz! Kiváncsi vagy a titokra? A szoptatás alatt a zsír beleépül az anyatejbe, illetve a sok sétával amit a kisbabáddal teszel hozzásegít ahhoz hogy lemenjen a felesleg. Majd fél év múlva írj, hogy hol állsz, de most még ne akarj leadni semmit! Ahogy elõttem is írták, az a fontos, hogy tudod szoptatni a kicsit és Te is jól vagy! A kilók késõbb is ráérnek:) Jó babázást.
A szoptatás a méh visszahúzódását is segíti és attól a pocak kissebb lesz.Most nem te vagy a legfontosabb, egyél rendesen ne koplalj.
igaza van az elõttem szólóknak. ez alkat kérdése.- és nem jóakarat ! van aki fogy van aki nem vagy hízik is. próbálj kevesebb szénhidrátot, cukrot enni. nekem ez nem ment. de neked sok sikert. diétázni meg nem szabad. majd lemegy ha már nem szoptatsz.

Már 3 hónapja nem szoptatok, ha fejtem is csak 10-20ml jött le. De ha megnyomom a mellem még mindig jön egy kis tej. Ez normális? Barátnőm említette a napokban hogy még mindig milyen duzzadt a mellem, mintha még mindig szoptatnák.

Legjobb válasz: Normális. A szervezeted átállt. Ha egy fél év után is lesz tejed, vagy ha hamar szeretnétek babát, akkor a Mastodynon cseppek segítenek majd. (a Bromokriptint nem ajánlom). De ha még mindig fejed hogy akarod, hogy teljesen elapadjon?

Normális. A szervezeted átállt. Ha egy fél év után is lesz tejed, vagy ha hamar szeretnétek babát, akkor a Mastodynon cseppek segítenek majd. (a Bromokriptint nem ajánlom). De ha még mindig fejed hogy akarod, hogy teljesen elapadjon?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Nem nem fejem, szeretném ha már elapadna!

Már vagy 2 hónapja nem szoptatok, de ha megnyomom a mellbimbót még jönn belölle tejcsi. Ilyenkor mi van? Ki kell fejni vagy majd teljesen elapad?

Legjobb válasz: Ki ne fejd, mert akkor csak több termelõdik. Azt mondják a hozzáértõk, hogy ez normális, ha nagyon gyorsítani akarod az elapadást, borogatsd. Az én lányom már 14 hónapja nem szopik és még mindig jön tej (bár nem is borogattam). Legközelebb ha megyek a dokihoz, kérek rá gyógyszert, amitõl elmúlik.

Ki ne fejd, mert akkor csak több termelõdik. Azt mondják a hozzáértõk, hogy ez normális, ha nagyon gyorsítani akarod az elapadást, borogatsd. Az én lányom már 14 hónapja nem szopik és még mindig jön tej (bár nem is borogattam). Legközelebb ha megyek a dokihoz, kérek rá gyógyszert, amitõl elmúlik.
nekem is így volt, 2 és fél hó után már nem jött semmi. 7 és fél hós kisfiú anyukája
Nekem is jött pár csöpp, aztán egyszer abbamaradt!

2 hónapja szültem, azóta még nem menstruáltam. Jelenleg is szoptatok, de az utóbbi 3-4 napban hol erősebben, hol gyengébben fáj a jobb oldalam a petefészkem környékén. Ez már lehet annak a jele, hogy menstruálni fogok? És ha igen, akkor vajon mikor?

Legjobb válasz: Azt nem hiszem hogy menstruálni fogsz.Elvileg amíg napi fél órát szoptatsz nem jön meg,és utánna is 4-6hét.Én a harmadik hónapban csak éjszaka szoptattam 3-5percet, a negyedik honaptól éjszaka sem,és csak az ötödikben jött meg.

Azt nem hiszem hogy menstruálni fogsz.Elvileg amíg napi fél órát szoptatsz nem jön meg, és utánna is 4-6hét.Én a harmadik hónapban csak éjszaka szoptattam 3-5percet, a negyedik honaptól éjszaka sem, és csak az ötödikben jött meg.
A szoptatás alatt is megjöhet! Az én lányo, most 2.5 hónapos, és csak szopizik. így is megjött tegnap reggel. de nekem úgy 3 hete olyan érzésem volt, hogy meg akar jönni, és amikor azt hittem már hakucinálok, akkor tessék megjött.
Èn 3, 5 hónapja szültem.A doki azt mondta egy hónapja, hogy 2-3 hét és megjön .máig semmi, de a hasam már fáj egy hete.De ma úgy érzem, hogy a mensi fa´jás.Még semmi, már kezdek aggódni, nehogy más legyen..e`n is szoptatok.Éjjel kétszer, napközben 5 ször.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A 3. válaszolótól kérdezném, mert már több válaszban is olvastam hasonlót, hogy neked a doki mikor mondta, hogy 2-3 hét múlva meg fog jönni. Mert mikor én a 6 hetes kontrollon voltam, nem mondott errõl semmit. Egyébként meg máskor nem kell hozzá menjek, csak ha majd lesz valami problémám. Téged visszahívott a 6 hetes kontroll után is, vagy nekem is el kéne mennem hozzá?
Én 3 hónapja szültem, és már kétszer is volt. Az elsõ mensim 26 nappal a szülés után jött meg, tehát még a 6 hetes vizsgálat elõtt. Szoptatok, van tejem rendesen. Nekem is mindenféle pre-menstruációs tünetem elõjött mint egyébként: görcsök, rosszkedv, stb. Az orvosom azt mondta, hogy nincs semmi gond azzal, hogy megjött.
Alkati kérdés, nekem 1 évig nem jött meg szülés után, pedig 6 hónapos kortól hozzátápláltam, és kb 9 hónapos kortól már csak napi 2-3-szor szopizunk.

Ha a tejed színe olyan mint egy nagyon felvizezett tej és semmi íze az azt jelenti, hogy nem tápláló? Már sajnos elég kevés is van! 9 hónapja szoptatok.

Legjobb válasz: 9 hónaposan már nem feltétlen kell neki szopni.Ebben a korban már szinte mindent ehet,az táplálóbb és jobb is a fejlõdéséhez.6 hónapos kor után már nem elég csak az anyatej,és a tápértéke is fokozatosan csökken.

9 hónaposan már nem feltétlen kell neki szopni.Ebben a korban már szinte mindent ehet, az táplálóbb és jobb is a fejlõdéséhez.6 hónapos kor után már nem elég csak az anyatej, és a tápértéke is fokozatosan csökken.
Nem! Ez tévedés!!!! Nekem sosem volt sárga, csak az lesõ napokban és a zsír se nagyon ült ki a tetejére, mégis szépen fejlõdött a kislányom és máig is szopik..28-án lesz 17 hónapos. Úgy olvastam, hogy ha már kevesebb, akkor sokkal töményebben tartalmaz ellenanyagokat...tehát még ha kevés is, érdemes szoptatni. "Kérdés: Az utcánkban van egy anyuka, 5 hetes a babája. Teje van, de állítólag rossz minõségû, nem elég zsíros, vagy mi, ezt a gyerekorvos doktornõ mondta. Az anyukának a tejleadási reflexe jól mûködik, akar is szoptatni, a baba is igényli és már ki is fejezi, de az anyuka teljesen ki van akadva/borulva, hogy nem jó a teje. Nekem ez magas, hogy hogy lehet nem jó, meg a baba is gyarapszik. Válasz: Hú de mérges vagyok ilyenkor!!!!! Kedves Anyukák, védõnõk, gyermekorvosok, anyósok és szomszédasszonyok! Rossz (híg, gyenge, stb.) anyatej nincs. Az anyatej összetétele egy szoptatás alatt, és a szoptatás idõszaka során végig folyamatosan változik a gyermek igénye szerint. Ha az anya lefeji a tejet és azt biokémiai vizsgálatnak vetik alá, akkor sem mondhatjuk azt, hogy rossz vagy jó a teje általában, hanem azt mondhatjuk, hogy ebben a pillanatban ilyen tej ürült a mellébõl. Ha tovább fej egy másik csészébe, akkor annak a tejnek megint más lesz az összetétele. Ha reggel fej, az is más, ha este, az is, és, ha két hónap múlva, az meg végképp nagyon más! Az anyatej nem összehasonlítandó a tehéntejjel: az anyatej savóban gazdagabb ( úgy mondják, hogy savódomináns), a tehéntej pedig fehérjében. Ha a gyerek fehérjében dúsabb tejet kapna, megbetegedne, ha a boci savóban gazdagabb tejet kapna, õ is megbetegedne. Ha gyereket akarunk etetni, jobb, ha a híg kinézetû anyatejet kapja, mert az való neki. Hogy megnyugtassak mindenkit: az anyatej a szoptatás elején hígabbnak néz ki, és elõfordul, hogy a színe egy kicsit kékes és áttetszõ, mert olyan anyagok (túlnyomórészt cukrok, és kevesebb fehérje) vannak benne, amelyek nem módosítják az állagát. Ha sok cukor van a tejben, sok víz is kerül bele, mivel a cukor megköti a vizet - ez a normális. A szoptatás második felében azonban sûrûbbnek, krémesebbnek néz ki az anyatej, mert ilyenkor magasabb a fehérje és zsírkoncentrátuma. Ha a barátnõd szoptatás után fej, akkor "jobb" tejet kap, mintha az elején fejne. Valójában egyik sem jobb, mind a kettõre szüksége van a babának. Valójában van nem tökéletes anyatej, de csak a rendesen éhezõ anyák esetében, mondjuk a fekete Afrikában. Ám ott sem a tápérték csökken igazából, hanem az ásványi anyag és a vitamintartalom."
A kérdező hozzászólása: csak reggel és este szoptatok.bocsi ezt elfelejtettem írni
Szerintem is szoptassad tovább nyugodtan, ha sok tápanyag nincs is benne, amit én sem nagyon hiszek, akkor is rengeteg ellenanyagokat és immunerõsítõt tartalmaz! Mindegy milyen a színe vagy az íze! Az én kisfiam 2 éves koráig szopott és kicsattan az egészségtõl. Már 5 és fél éves, és egyszer volt olyan beteg, hogy 39 fokos láza volt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!