Találatok a következő kifejezésre: Szoptatok és rossz (6 db)

Még szoptatok, és gyakran érzem rosszul magam. Lehet ez hatással a szoptatásra?

16 hetes a kisfiam, születése óta szopizik.

Legjobb válasz: nem lehet,hogy kimerültél fizikailag?! Ha sokat vállaltál magadra,egyedül látod el a babát és nett háziasszony vagy és még keveset is alszol,akkor könnyen lehet,hogy a szervezeted így jelzi,hogy "elég,pihenj!" H lehetséges ez az ok is,akkor próbáld ki,h szoptatás közben egyél-igyál,és mikor a babád alszik te is aludj,biztos így is kell majd 2-3 hét,míg elmúlik...

nem lehet, hogy kimerültél fizikailag?! Ha sokat vállaltál magadra, egyedül látod el a babát és nett háziasszony vagy és még keveset is alszol, akkor könnyen lehet, hogy a szervezeted így jelzi, hogy "elég, pihenj!" H lehetséges ez az ok is, akkor próbáld ki, h szoptatás közben egyél-igyál, és mikor a babád alszik te is aludj, biztos így is kell majd 2-3 hét, míg elmúlik...

Mik a jó és rossz hatásai a bimbó védőnek? Miért nem jó ha azzal szoptatok? A bimbó kiemelőt meddig kell használni hogy legyen hatása?

Legjobb válasz: Nekem a bimbókiemelõ sem használt. Bimbóvédõvel tudtam csak szoptatni, azt is csak két hónapig, de ez is kínszenvedés volt. A babám egyszerûen nem bírta megszokni, vagy én nem tudom miért nem volt hajlandó enni vele, de fejnem kellett neki, mert a végén már a szájába sem vette. A védõnõm azt mondta, hogy nagyon kevés baba tud rendesen enni bimbóvédõvel, de hátha valaki tud neked jó tapasztalatot is írni.

Nekem a bimbókiemelõ sem használt. Bimbóvédõvel tudtam csak szoptatni, azt is csak két hónapig, de ez is kínszenvedés volt. A babám egyszerûen nem bírta megszokni, vagy én nem tudom miért nem volt hajlandó enni vele, de fejnem kellett neki, mert a végén már a szájába sem vette. A védõnõm azt mondta, hogy nagyon kevés baba tud rendesen enni bimbóvédõvel, de hátha valaki tud neked jó tapasztalatot is írni.
Bimbóvédõ: rossz hatása, h a gyereknek nagyobb erõvel kell szívnia, macerás a használata kicsit. jó hatása, ha nem tudsz mással szoptatni, mert nem jó a bimbód (mint nekem), akkor kénytelen vagy használni. Ezért jó hatása az, h végre meg tudod szoptatni a babádat!!! Ezen kívül nem ázik fel a melled. A bimbókiemelõrõl nem tudok nyilatkozni.
Én elejétõl kezdve bimbóvédõvel szoptatok, most múlt 4 hónapos a kislányom. A kórházban azt mondták, hogy nem valószínû, hogy tudok szoptatni ilyen bimbóval (ellaposodó+ ödémás is volt a mellem), talán-talán bimbóvédõvel, de szerintük az sem biztos. Ehhez képest mint mondtam 4 hónapja csak anyatejes a bébim. Szóval hajrá! Egyébként én Avent Minit használok.
Szia! A bimbókiemelõrõl tudok nyilatkozni: nekem teljesen lapos volt a mellbimbóm, nem tudott mit bekapni a kisfiam. Kb. 1-2 óra alatt pont kiemelte annyira a mellbimbóm, hogy tudtam szoptatni. Néhány napig használtam csak, azóta nem kell. Most 3 hónapos a kisfiam, gond nélkül tud szopizni, segédeszközök nélkül.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!Nekem a védõnõ azt mondta hogy 2hét után biztos kiemeli a bimbómat!A bimbóvédõvel egyébként tökéletesen tudok szoptatni, ezért nem is értem hogy miért mondta a védõnõ hogy a bimbóvédõ nem annyira jó!
Szerintem tökéletesen lehet szoptatni a bimbóvédõvel. Én 3-4 hónapig csak azzal szoptattam, mert lapos volt a mellbimbóm. Aztán a sok szoptatás miatt megváltozott a mellbimbóm alakja és apránként átszoktunk a sima cicire. Azóta is szoptatok, már lassan 11 hónapja. Ha nem lett volna bimbóvédõ, lehet, hogy nem is ment volna a szoptatás.
A kérdező hozzászólása: köszi ez az utolsó válasz is megnyugtató mert a védõnõ azt mondta egy idõ után majd nem fogadja el a cicit a bimbóvédõvel és nem lesz elég tejem de ha te tudtál szoptatni 11hónapig akkor ez nem lehet igaz
A bimbóvédõt azért nem szokták javasolni, mert sokan azért használják, mert az elején fáj a szoptatás. Viszont valóban nem tud vele olyan hatékonyan szopni a baba, éhes marad, elapad a tej. (mi majdnem így jártunk a bimbóvédõ miatt.) Tehát ha valakinek nincs problémája a mellbimbóval, az ne használja, inkább kínlódja végig az elsõ 2 hetet, aztán megszokja a mell. De ha valaki a mellbimbó formája miatt nem tudna egyébként szoptatni, akkor mindenképpen kell, nem értem, hogy a védõnõ miért nem látja ezt be.

Szoptatok és valószínű rossz túrót ettem. Nem éreztem rajta, tegnap vettem nem is gondoltam volna. Lehet baja a babának ha szopiztatom, átmegy a tejbe?

Legjobb válasz: nem hinném,mert a szervezeted azért szûri a dolgokat mire hozzá jut. max neked lesz bajod hasmenés..stb, de ne aggódj. Na a tojás az más,de ez túró volt.

nem hinném, mert a szervezeted azért szûri a dolgokat mire hozzá jut. max neked lesz bajod hasmenés..stb, de ne aggódj. Na a tojás az más, de ez túró volt.
Nem. de te számíthatsz egy kis futkosásra! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi!!:) ) Már lassan beindul a hasmars.:) ) Megnyugtattatok, hogy a picinek nem lehet baja. Én meg túl leszek rajta, valahogy.:)
Én is ettem túrót, mikor a babuci 2 hetes volt és 5 napig nagyon fájt a pocija.Én azóta nem kockáztatok.4 hetes babuci anyukája


Ezek a tünetek nálam 38 eve fennállnak..... Sose voltam vas hiányos. Csak orvos tudja megállapítani, vervetellel.
Nálunk a sápadtság volt a tünet, a doki vérvételre küldött ott kiderült, h vashiányos
Nálunk a legfõbb jele az volt 7 hós kisfiamnál, hogy egész télen nem tudott meggyógyulni a takonyból. Nem volt az a klasszikus betegség eleje és vége, hanem egy folyamatos hónapokig tartó nagy takony kór. A szeme alatt sötét karikák voltak. Én is szoptattam. Végül egy vérvétel igazolta a megérzésemet, de csak természetes dolgokat adtam neki, nem pótoltuk mesterségesen a vasat, pedig erõsen vashiányos volt. 5 hónapig kapott Steinberger Kinder italt, Patikában kb 2500 ft és gazdag vasban, ehhez még béres cseppet és homeopátiás szert, hogy teljesen felszívódjon a vas. Na meg persze C vitamínt.
Nekem is vashiányos a fiam, de csak minimálisan, amit most a vérvétel is igazolt, õ is sápadt de mindíg is ilyen volt, nekem azt mondta a doki, hogy "átlátszó a füle" mármint a fülkagyló amikor a fény ugy esik, akkor áttetszõ. Nekünk is Béres cseppet mondott a doki, de a fiam kap cebion multit, illetve most jön a nyár, imádja a szedret, majd kap azt. Illetve a szederlevél tea is nagyon jó.
A kérdező hozzászólása: Én elkezdtem mesterségesen pótolni neki, meg én is igyekszem pótolni a szervezetemben a vasat, c vitamint, a szoptatás miatt.Nekem is mondták már, hogy a fülön látszik meg és hogy nekünk látszik is, egy picit halványsárgás árnyalata van a füle hegyének, erre mondták, hogy látszik.
A kérdező hozzászólása: ööö igen, meg sötét karikás a szeme alatt(nekem is)
Nekem is fáj a nyakam... De mell ultrahangra nem küldött el?
A kérdező hozzászólása: Nem küldött el.Koponya röntgenen voltam, de az nem mutatott ki semmit.Hormonális vérvétel rendben van.Akkor vajon mitõl van a tejfolyás?

Rosszul mozdultam és beállt a derekam. Viszont sajnos nem vehetek be rá semmit, mivel szoptatok. Valakinek ötlet, hogy tudnám gyógyszer nélkül otthon kezelni?

Hideg vagy meleg borogatás jó rá. Gondolom sokat kellene pihenni vele,ez egy kicsit nehéz 1 hónapos baba mellett, akit emelgetni kell, szoptatni, böfiztetni stb... Ötleteket várok, mit is kezdhetnék vele?

Legjobb válasz: mindenképpen mozogjál ilyen gyógytorna szerûséget, mert akkor helyre kerülnek a dolgok pl itt egy vieo:http://hatfajas.network.hu/video/hatfajas_ellen_irodai_gyako..

mindenképpen mozogjál ilyen gyógytorna szerûséget, mert akkor helyre kerülnek a dolgok pl itt egy vieo:http://hatfajas.network.hu/video/hatfajas_ellen_irodai_gyako..
rosszul tudod, vehetsz be fájdalomcsillapítót, nem kell szenvedni. A Demalgon hatóanyaga ugyanaz mint a Germicid végbélkúpé, ami ugye nektek is van otthon ha lázas lenne a baba. Igen, átmegy az anyatejjel de azt kapná õ is ha lázas lenne. Természetesen nem marékszámra, és nem hetekig, de addig nyugodtan beveheted amíg a derekad legalább tûrhetõ nem lesz. Vagy elõre lefejt tejet adsz neki, ha van lefagyasztva és akkor bevehetsz bármit. Vagy Piros lóbalzsammal is kenegetheted, nagyon jó. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Jobbulást.
Dr. K.J. kenõcs nagyon jó mindén féle láb hát stb fájásra.
Én is ilyenkor, nyújtó gyakorlatokat szoktam végezni. Legtöbbször segít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!