Találatok a következő kifejezésre: Szoptatok és fáj az egyik (5 db)

4 hónapja nem szoptatok és fáj az egyik mellem, főleg esténként, szúrogat kicsit meg hónalj felől is fájdogál, nem erősen de idegesít. Lehet, hogy gyulladás?

Voltam orvosnál és semmit nem tapintott. Ha már ilyen régen nem szoptatok akkor nem lehet tejcsatorna gond/gyulladás igaz? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Estére borogasd hideg vizes ruhával,ées el fog múlni,ha fáj,akkor nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót!

Estére borogasd hideg vizes ruhával, ées el fog múlni, ha fáj, akkor nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót!

Szoptatok és nagyon fáj az egyik mellbimbóm. A bimbó tövénél olyan mintha kinyilt volna. Csíp és kissé nedvesedik néha. Mitől van ez?

nagyon fáj ha bekapja a babám. mondjuk jól kapja be, mert az egész bimbóudvart bekapja, de sajnos ez már így is fáj. Segítsetek mit csináljak vele, mert szoptatni akarok de így nagyon rossz. Köszönöm :)

Legjobb válasz: Szopi után kenj szét egy csepp anyatejet a bimbóudvaron, mellbimbón, és hagy rászáradni, plusz szellõztesd, amikor csak tudod (ne vegyél melltartót, és lehetõleg pólót sem). Szopi elõtt nem kell megmosni, és ne is nagyon mosogasd, mert kiszárad. Ami még fontos azon kívül, hogy bekapja e az egészet, az az, hogy kifele "biggyedjen" a felsõ, és az alsó ajka is. Sikeres szoptatást! :o)

Szopi után kenj szét egy csepp anyatejet a bimbóudvaron, mellbimbón, és hagy rászáradni, plusz szellõztesd, amikor csak tudod (ne vegyél melltartót, és lehetõleg pólót sem). Szopi elõtt nem kell megmosni, és ne is nagyon mosogasd, mert kiszárad. Ami még fontos azon kívül, hogy bekapja e az egészet, az az, hogy kifele "biggyedjen" a felsõ, és az alsó ajka is. Sikeres szoptatást! :o)
az elõzõ hozzá szólás nagyon igaz és pontos.de 2 szoptatás között kend be bepanten plusszal nekem ezt javasolta az orvosom és 2 np alatt segített.méreg anyagoktól mentes így nem kell lemosni sem így a babának sem okoz problémát.
Szia, ha az elõttem válaszolók tanácsai ellenére sem gyógyul be, akkor a Szoptatásért Magyar Egyesület, vagy az LLL.hu-n lehet segítséget kérni, akár személyesen is vagy emailen, vagy telefonon is. Én is sokat szenvedtem, a sebes mellbimbóm miatt, sokáig, és mindhárom gyerekemmel. Olyan egyéb okok is lehetnek, mint lenõtt nyelv, túl hosszú, vagy rövid nyelv, tónusos harapás, szájpadláshoz dörzsölés vagy teljesen valószerûtlen ok, amin csak szakember segíthet.
Szia!Én a természetes dolgok híve vagyok és a mellbimbóra kent és a rászáradt anyatej tökéletes megoldás, hidd el.Én is kipróbáltam és bevállt.Tényleg hadd aztán száradni, ne fedd le semmivel.Praktikus, mindig kéznél van:) Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Az anyatej a legjobb.De ha az udvara körül "nedvesedik, " valószínû kirepsdt.Próbálj meg pár szopit kihagyni vele, míg a nyílt seb egy picit begyógyul.Az anyatejet mindenre lehet használni, még akkor is ha a baba szeme begyullad.

3 hete szoptatok és az egyik mellbimbóm még mindig nagyon fáj. Elképzelhető, hogy ennyire érzékeny lenne az egyik mellbimbóm?

Szerintem jól teszem mellre a babámat, a nyelve jó helyen van, a bimbóudvar nagy részét is bekapja, az ajkai is kifelé vannak stb... Mégis a csillagokat látom amikor szopizik. Nehezen tudom megállapítani, hogy a mellbimbóm fáj-e vagy a bimbóudvar - de végig fájdalmat érzek. A másik cicinél semmi ilyet nem tapasztalok. Van egy kis sebesedés a bimbón (2-3 mm), amire már próbáltam a Garmastant, most a Bepanthent használom. De az anyatejet is mindig hagyom rászáradni a bimbóra.

Legjobb válasz: Nekem most volt sebes (lassan 6 hónaposak a gyerekek). Amit csináltam: pár csepp anyatej rászáradni az etetés után, utána Bioptron lámpa 10 percre, majd körömvirág krém a következõ etetésig. Nekem ugyebár minden etetésnél jut oda egy gyerek :-), de így is elmúlt 2 nap alatt. Egyébként az a pici seb, amit látsz, na az fáj ennyire... Nekem tûhegynyi seb volt, de majdnem lekapartam a csillagokat (csak nem értem fel odáig...)

Nekem most volt sebes (lassan 6 hónaposak a gyerekek). Amit csináltam: pár csepp anyatej rászáradni az etetés után, utána Bioptron lámpa 10 percre, majd körömvirág krém a következõ etetésig. Nekem ugyebár minden etetésnél jut oda egy gyerek :-), de így is elmúlt 2 nap alatt. Egyébként az a pici seb, amit látsz, na az fáj ennyire... Nekem tûhegynyi seb volt, de majdnem lekapartam a csillagokat (csak nem értem fel odáig...)
Kb nekem is fájt az egyik egy honapig.A szemem majd kiugrott mikor szopizott.Vizholyag is volt rajta.Mára 3honapos és nem fáj az egyiksem.Nehogy feladd ez miatt.Minél többet levegõztesd, járkálj otthon félmesztelen.Anytejezd.Rendezõdni fog hidd el.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a segítséget és a biztató szavakat! A körömvirág krémet ki fogom próbálni. Sajnos Bioptron lámpánk nincsen. :-(


A szoptatástól az egyik mellem sokkal kisebb, mint a másik és fáj is. Még mindíg szoptatok, de borzasztó kínokkal, de nem is ez lenne a probléma, hanem hogy nagyon csúnyán néz ki. Vissza fog alakulni?

Mindegy lenne, hogy a kicsi lenne nagy vagy a nagy lenne kicsi, csal jó lenne, ha legalább nagyjábból egyformák lennének. Bõ pólón keresztûl is látszik, hiába tömöm ki. Nem tudok felvenni egy normális, nõies felsõt a fürdõrucit meg el is felejthetem. Gátlásosabb is lettem. Járt így valaki? Vissza alakul?

Legjobb válasz: Ne légy gátlásos,aki szeret annak ez nem lényeges. Nekem volt régebben egy ilyen problémákkal küzdõ barátnõm,kifejezetten izgató volt számomra hogy nem voltak egyforma mellei.

Ne légy gátlásos, aki szeret annak ez nem lényeges. Nekem volt régebben egy ilyen problémákkal küzdõ barátnõm, kifejezetten izgató volt számomra hogy nem voltak egyforma mellei.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást.A Kedvesem így is szeret nyílván és õt nem zavarja, de engem nagyon.Muszáj valami megoldást találnom, mert ez így nagyon nem jó.

Babám 5hós szoptatom, ma reggelre észrevettem, hogy az alsó ínyem nagyon piros, nem vérzik, nem fáj, csak őrölt piros egy fogamnál. Ez mi lehet? és mit tegyek?

Legjobb válasz: Nekem is szokott így lenni néha. Begyulladt. Magától elmúlik, de érzékeny, és ha megnyomod vagy megsérted a fogkefével, vérezhet is. Öblögethetsz Corsodillal vagy kamillateával, cseppents rá grapefruitmag-kivonatot, úgy hamarabb rendbe jön. Ja, és ne nyomkodd. Jobbulást!

Nekem is szokott így lenni néha. Begyulladt. Magától elmúlik, de érzékeny, és ha megnyomod vagy megsérted a fogkefével, vérezhet is. Öblögethetsz Corsodillal vagy kamillateával, cseppents rá grapefruitmag-kivonatot, úgy hamarabb rendbe jön. Ja, és ne nyomkodd. Jobbulást!
Valószínûleg csak begyulladt, de ha nem múlik, feltétlenül keress fel orvost, mert rákos elváltozásra is utalhat.
A kérdező hozzászólása: mert már rögtön megis halok nem?
Dehogy vagy rákos. XD Nyugi, biztos az, amit én mondtam. (Elsõ.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!