Találatok a következő kifejezésre: Szoptatok és fáj az (19 db)

4 hónapja nem szoptatok és fáj az egyik mellem, főleg esténként, szúrogat kicsit meg hónalj felől is fájdogál, nem erősen de idegesít. Lehet, hogy gyulladás?

Voltam orvosnál és semmit nem tapintott. Ha már ilyen régen nem szoptatok akkor nem lehet tejcsatorna gond/gyulladás igaz? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Estére borogasd hideg vizes ruhával,ées el fog múlni,ha fáj,akkor nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót!

Estére borogasd hideg vizes ruhával, ées el fog múlni, ha fáj, akkor nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót!
Szia, a propolisz tényleg jó, azt én is ajánlom! B.U.É.K!
Patikában is lehet kapni, pl: http://www.pirulapatika.hu/000008452/adatlap
Valószínûleg egy enyhébb mellgyulladás.Én hetekig kínlódtam vele.Aztán egy megfázás miatt propoliszt szedtem, és talán 3 vagy 4 nap alatt helyretette.Azóta újra élmény a szoptatás.Propoliszt méhésznél tudsz venni.

3 hete szoptatok és az egyik mellbimbóm még mindig nagyon fáj. Elképzelhető, hogy ennyire érzékeny lenne az egyik mellbimbóm?

Szerintem jól teszem mellre a babámat, a nyelve jó helyen van, a bimbóudvar nagy részét is bekapja, az ajkai is kifelé vannak stb... Mégis a csillagokat látom amikor szopizik. Nehezen tudom megállapítani, hogy a mellbimbóm fáj-e vagy a bimbóudvar - de végig fájdalmat érzek. A másik cicinél semmi ilyet nem tapasztalok. Van egy kis sebesedés a bimbón (2-3 mm), amire már próbáltam a Garmastant, most a Bepanthent használom. De az anyatejet is mindig hagyom rászáradni a bimbóra.

Legjobb válasz: Nekem most volt sebes (lassan 6 hónaposak a gyerekek). Amit csináltam: pár csepp anyatej rászáradni az etetés után, utána Bioptron lámpa 10 percre, majd körömvirág krém a következõ etetésig. Nekem ugyebár minden etetésnél jut oda egy gyerek :-), de így is elmúlt 2 nap alatt. Egyébként az a pici seb, amit látsz, na az fáj ennyire... Nekem tûhegynyi seb volt, de majdnem lekapartam a csillagokat (csak nem értem fel odáig...)

Nekem most volt sebes (lassan 6 hónaposak a gyerekek). Amit csináltam: pár csepp anyatej rászáradni az etetés után, utána Bioptron lámpa 10 percre, majd körömvirág krém a következõ etetésig. Nekem ugyebár minden etetésnél jut oda egy gyerek :-), de így is elmúlt 2 nap alatt. Egyébként az a pici seb, amit látsz, na az fáj ennyire... Nekem tûhegynyi seb volt, de majdnem lekapartam a csillagokat (csak nem értem fel odáig...)
Kb nekem is fájt az egyik egy honapig.A szemem majd kiugrott mikor szopizott.Vizholyag is volt rajta.Mára 3honapos és nem fáj az egyiksem.Nehogy feladd ez miatt.Minél többet levegõztesd, járkálj otthon félmesztelen.Anytejezd.Rendezõdni fog hidd el.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a segítséget és a biztató szavakat! A körömvirág krémet ki fogom próbálni. Sajnos Bioptron lámpánk nincsen. :-(


Szoptatok és nagyon fáj az egyik mellbimbóm. A bimbó tövénél olyan mintha kinyilt volna. Csíp és kissé nedvesedik néha. Mitől van ez?

nagyon fáj ha bekapja a babám. mondjuk jól kapja be, mert az egész bimbóudvart bekapja, de sajnos ez már így is fáj. Segítsetek mit csináljak vele, mert szoptatni akarok de így nagyon rossz. Köszönöm :)

Legjobb válasz: Szopi után kenj szét egy csepp anyatejet a bimbóudvaron, mellbimbón, és hagy rászáradni, plusz szellõztesd, amikor csak tudod (ne vegyél melltartót, és lehetõleg pólót sem). Szopi elõtt nem kell megmosni, és ne is nagyon mosogasd, mert kiszárad. Ami még fontos azon kívül, hogy bekapja e az egészet, az az, hogy kifele "biggyedjen" a felsõ, és az alsó ajka is. Sikeres szoptatást! :o)

Szopi után kenj szét egy csepp anyatejet a bimbóudvaron, mellbimbón, és hagy rászáradni, plusz szellõztesd, amikor csak tudod (ne vegyél melltartót, és lehetõleg pólót sem). Szopi elõtt nem kell megmosni, és ne is nagyon mosogasd, mert kiszárad. Ami még fontos azon kívül, hogy bekapja e az egészet, az az, hogy kifele "biggyedjen" a felsõ, és az alsó ajka is. Sikeres szoptatást! :o)
az elõzõ hozzá szólás nagyon igaz és pontos.de 2 szoptatás között kend be bepanten plusszal nekem ezt javasolta az orvosom és 2 np alatt segített.méreg anyagoktól mentes így nem kell lemosni sem így a babának sem okoz problémát.
Szia, ha az elõttem válaszolók tanácsai ellenére sem gyógyul be, akkor a Szoptatásért Magyar Egyesület, vagy az LLL.hu-n lehet segítséget kérni, akár személyesen is vagy emailen, vagy telefonon is. Én is sokat szenvedtem, a sebes mellbimbóm miatt, sokáig, és mindhárom gyerekemmel. Olyan egyéb okok is lehetnek, mint lenõtt nyelv, túl hosszú, vagy rövid nyelv, tónusos harapás, szájpadláshoz dörzsölés vagy teljesen valószerûtlen ok, amin csak szakember segíthet.
Szia!Én a természetes dolgok híve vagyok és a mellbimbóra kent és a rászáradt anyatej tökéletes megoldás, hidd el.Én is kipróbáltam és bevállt.Tényleg hadd aztán száradni, ne fedd le semmivel.Praktikus, mindig kéznél van:) Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Az anyatej a legjobb.De ha az udvara körül "nedvesedik, " valószínû kirepsdt.Próbálj meg pár szopit kihagyni vele, míg a nyílt seb egy picit begyógyul.Az anyatejet mindenre lehet használni, még akkor is ha a baba szeme begyullad.

Mar nem szoptatok es elkezdtem szedni az antibebi tabletat, de azota szedulok es faradekony vagyok es faj a fejem. Ez a tablettatol lehet?

Ha valaki van vagy volt ilyen helyzetbe.

Legjobb válasz: Ezt szedted elõtte is? A tablettának sok mellékhatása lehet, meg kell találni azt ami a te szervezetednek, hormonszintednek megfelelõ. Ha elõtte is ezt szedted még akkor is változhat a toleranciád a szülés után. Ha maradnak a mellékhatások a következõ hónapban is, akkor válts tablettát.

Ezt szedted elõtte is? A tablettának sok mellékhatása lehet, meg kell találni azt ami a te szervezetednek, hormonszintednek megfelelõ. Ha elõtte is ezt szedted még akkor is változhat a toleranciád a szülés után. Ha maradnak a mellékhatások a következõ hónapban is, akkor válts tablettát.
én ugyan igy voltam mint te.négy fajta antibébit probáltam ki mire egyet elfogadott a szervezetem.Amit szülés elött szedtem az se olt jo nekem.
A kérdező hozzászólása: igen ezt szedtem, szules elott is.akkor meg varok egykicsit es azt ha nem mulik lecserelem.

Babám 3 hónapos és szoptatom. Két hete fájnak az izületeim (derekam, térdem és az ujjaim a kezemen). Mitől lehet ez. A szoptatástól esetleg vitaminhiányom van? Vagy más az oka?

Legjobb válasz: Nem voltál mostanában beteg? Felsõlégúti fõleg? Esetleg lázas??? Ha nem akkor talán több kálciumot kéne bevinned, esetleg vitamint!

Nem voltál mostanában beteg? Felsõlégúti fõleg? Esetleg lázas??? Ha nem akkor talán több kálciumot kéne bevinned, esetleg vitamint!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, azóta már én is gondoltam rá, hogy esetelg vitaminhiányom van. Már szedek multivitamint, plusz kálciumot. Remélem segíteni fog.
Elmult a problamád kellett végul orvoshoz menni vele? Hasonló cipõben jarok ezert kerdezem de privatot nem tudok neked irni.
A kérdező hozzászólása: Igen, elmúlt már. Sajnos be kell látni, hogy a szülés utáni regenerálódáa kb. 1 évig tart. Vitamint szedtem és vártam. Ennyit tehetsz. Jobbulást.

Két hetes kislányomat szoptatom, és a jobb mellem alul fáj, de göb nincs benne. Az éjjel 38, 5 lázam is volt. Ez lehet mellgyulladás? MI a teendő?

Legjobb válasz: Lehet lázasan szoptatni, bár nem tudom hogy mi a felsõ határ. Én is szoptattam a kórházban 38 fokos volt a lázam szintén mellgyulladástól, és azóta még kétszer, a tiédhez hasonló tünetekkel. A nõvérek mondták hogy már nem tiltott, csak régebben gondolták hogy ha az anya lázas, akkor nem lehet szoptatni. Algophirinnel szépen le is ment a lázam egy napon belül. Azt lehet is szedni. 2 hós baba anyukája

Lehet lázasan szoptatni, bár nem tudom hogy mi a felsõ határ. Én is szoptattam a kórházban 38 fokos volt a lázam szintén mellgyulladástól, és azóta még kétszer, a tiédhez hasonló tünetekkel. A nõvérek mondták hogy már nem tiltott, csak régebben gondolták hogy ha az anya lázas, akkor nem lehet szoptatni. Algophirinnel szépen le is ment a lázam egy napon belül. Azt lehet is szedni. 2 hós baba anyukája
Éppen tegnap olvastam az Anyák Lapjában, ha ilyen tünetek vannak, lehetõ legrövidebb idõn belül irány az orvos, mert ez mellgyulladás, amit nem lehet otthoni csodaszerekkel gyógyítani.
Menj orvoshoz, lázasan nem szabadna szoptatni! Lehet mellgyulladás, borogasd be pl.hideg kamillateával, vegyél be Rubophent, de orvoshoz menj!
A kérdező hozzászólása: A kórházban is lázasan szoptattam, mindkét gyerekemet. S nem úgy van, hogy a hideg borogatás apasztja a tejet?
Én is voltam így a nyáron, és nyugodtan lehet szoptatni, de NE TEGYÉL RÁ HIDEGET!!!Én a khzba mentem vissza, (ahol szültem)kaptam antibiotikumot(muszáj volt, 39 fokos lázam volt és nagyon durva mellgyulladásom)és ott szakszerûen elláttak és elmondtak mindent.Sztem menj vissza, és kérj segítséget.2 gyerekes anyuka

A szoptatástól az egyik mellem sokkal kisebb, mint a másik és fáj is. Még mindíg szoptatok, de borzasztó kínokkal, de nem is ez lenne a probléma, hanem hogy nagyon csúnyán néz ki. Vissza fog alakulni?

Mindegy lenne, hogy a kicsi lenne nagy vagy a nagy lenne kicsi, csal jó lenne, ha legalább nagyjábból egyformák lennének. Bõ pólón keresztûl is látszik, hiába tömöm ki. Nem tudok felvenni egy normális, nõies felsõt a fürdõrucit meg el is felejthetem. Gátlásosabb is lettem. Járt így valaki? Vissza alakul?

Legjobb válasz: Ne légy gátlásos,aki szeret annak ez nem lényeges. Nekem volt régebben egy ilyen problémákkal küzdõ barátnõm,kifejezetten izgató volt számomra hogy nem voltak egyforma mellei.

Ne légy gátlásos, aki szeret annak ez nem lényeges. Nekem volt régebben egy ilyen problémákkal küzdõ barátnõm, kifejezetten izgató volt számomra hogy nem voltak egyforma mellei.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást.A Kedvesem így is szeret nyílván és õt nem zavarja, de engem nagyon.Muszáj valami megoldást találnom, mert ez így nagyon nem jó.

Az normális, hogy bimbóvédővel szoptatok, és nagyon fájnak a mellbimbóim?

Hiába kenem garmastan krémmel, nem használ. Lassan 3 hónapos a babám.

Legjobb válasz: Nekem is hasonló volt a problémám.. Védõnõm nekem NippleCaret ajánlott, mert nekem sebesedett is már a mellbimbóm.. Nekem az teljesen bevált. Nem is kell sokat kenni belõle, sokáig elég volt pedig minden nap kentem.

Nekem is hasonló volt a problémám.. Védõnõm nekem NippleCaret ajánlott, mert nekem sebesedett is már a mellbimbóm.. Nekem az teljesen bevált. Nem is kell sokat kenni belõle, sokáig elég volt pedig minden nap kentem.
Mióta fáj, szerinted miért? Miért kezdtél el védõt használni? Csak védõvel szoptatsz vagy próbáltad nélküle is? Anyatejet hagytál rajta megszáradni? Levegõztetni?
A kérdező hozzászólása: Igen csak védõvel szoptatok, mert befelé forduló mellbimbóm van. Kb 2 hete szenvedek vele, és most próbálom a tejet szárítani rajta.
Ez hormonális. Sensodyne fogkrém elég jó. Fogorvosom ajánlotta.
Azért egy kis kálcium, d-vitamin nem árt. A fluoridos fogkrémek pedig kifejezetten rosszat tesznek a fogínynek.
kalcium, d-vitamin és persze c-vitamin hiányod van. egyél tejterméket (sajt, kefír, joghurt, túró..), a Kicsi d-vitaminjából (vigantol) 'csenjél' napi 2-3 cseppet, vagy odafigyelve legyél kicsit többet a napon. c-vitamint pedig a nyers zöldségekbõl, gyümölcsökbõl tudsz meríteni, ha nem akarsz kiegészítõket szedni.
Sokat mosd, lehetõleg gyógynövényes fogkrémmel (Parodontax - undorító, de kb. két hét alatt megszokod az ízét és tényleg hatásos!) Öblögess minden fogmosás után (az én fogdokim a Lysterinet ajánlotta, de képtelen vagyok elviselni az ízét még a Zeronak is, pedig az állítólag enyhébb). Ami még nagyon jó, az a reggeli "olajrágás", vagyis: mielõtt bármi a szádba kerülne, egy kanál olajjal öblögess addig, amíg egy szürke massza nem lesz belõle. Ne aggódj, semmi íze, és az éjszakai méregtelenítés alatt kiválasztott összes csúnyaságot összeszedi a szádban. Utána alapos fogmosás, és indulhat a nap. Este pedig kamillatea legyen az utolsó dolog, ami a szádba kerül. Kalcium tényleg jó lehet, viszont a több tejtermék fogyasztását én nem javaslom, a szoptatás miatt.
A kérdező hozzászólása: Kiszonom a valaszokat.. Mar kezdem nagyon unni.. Pedig odafigyeltem mu indig a fogaimra... :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!