Találatok a következő kifejezésre: Szoptatok és fáj (46 db)

4 hónapja nem szoptatok és fáj az egyik mellem, főleg esténként, szúrogat kicsit meg hónalj felől is fájdogál, nem erősen de idegesít. Lehet, hogy gyulladás?

Voltam orvosnál és semmit nem tapintott. Ha már ilyen régen nem szoptatok akkor nem lehet tejcsatorna gond/gyulladás igaz? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Estére borogasd hideg vizes ruhával,ées el fog múlni,ha fáj,akkor nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót!

Estére borogasd hideg vizes ruhával, ées el fog múlni, ha fáj, akkor nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót!
Szia, a propolisz tényleg jó, azt én is ajánlom! B.U.É.K!
Patikában is lehet kapni, pl: http://www.pirulapatika.hu/000008452/adatlap
Valószínûleg egy enyhébb mellgyulladás.Én hetekig kínlódtam vele.Aztán egy megfázás miatt propoliszt szedtem, és talán 3 vagy 4 nap alatt helyretette.Azóta újra élmény a szoptatás.Propoliszt méhésznél tudsz venni.

Elevit-től fájhat a gyomrom? Már terhesség elejétől szedtem, és most is, már 5 hónapja szoptatok.1-2 napot kihagytam, ma bevettem és fáj a gyomrom. Vitamintól lehet?

Legjobb válasz: lehet.nekem is fájt a multivitamintól,amit szedtem,és elmúlt,amikor abbahagytam.próbálj ki más kismama vitamint,gravidát,eurovitet,vagy szedj csak vasat, c vitamint és calciumot.

lehet.nekem is fájt a multivitamintól, amit szedtem, és elmúlt, amikor abbahagytam.próbálj ki más kismama vitamint, gravidát, eurovitet, vagy szedj csak vasat, c vitamint és calciumot.
Barátnõm terhesen hányt az Elevittõl, szóval biztos irritálja a gyomrot.
Próbáld ki a Gravidát. Arra figyelj, hogy ne éhgyomorra vedd be.

3 hete szoptatok és az egyik mellbimbóm még mindig nagyon fáj. Elképzelhető, hogy ennyire érzékeny lenne az egyik mellbimbóm?

Szerintem jól teszem mellre a babámat, a nyelve jó helyen van, a bimbóudvar nagy részét is bekapja, az ajkai is kifelé vannak stb... Mégis a csillagokat látom amikor szopizik. Nehezen tudom megállapítani, hogy a mellbimbóm fáj-e vagy a bimbóudvar - de végig fájdalmat érzek. A másik cicinél semmi ilyet nem tapasztalok. Van egy kis sebesedés a bimbón (2-3 mm), amire már próbáltam a Garmastant, most a Bepanthent használom. De az anyatejet is mindig hagyom rászáradni a bimbóra.

Legjobb válasz: Nekem most volt sebes (lassan 6 hónaposak a gyerekek). Amit csináltam: pár csepp anyatej rászáradni az etetés után, utána Bioptron lámpa 10 percre, majd körömvirág krém a következõ etetésig. Nekem ugyebár minden etetésnél jut oda egy gyerek :-), de így is elmúlt 2 nap alatt. Egyébként az a pici seb, amit látsz, na az fáj ennyire... Nekem tûhegynyi seb volt, de majdnem lekapartam a csillagokat (csak nem értem fel odáig...)

Nekem most volt sebes (lassan 6 hónaposak a gyerekek). Amit csináltam: pár csepp anyatej rászáradni az etetés után, utána Bioptron lámpa 10 percre, majd körömvirág krém a következõ etetésig. Nekem ugyebár minden etetésnél jut oda egy gyerek :-), de így is elmúlt 2 nap alatt. Egyébként az a pici seb, amit látsz, na az fáj ennyire... Nekem tûhegynyi seb volt, de majdnem lekapartam a csillagokat (csak nem értem fel odáig...)
Kb nekem is fájt az egyik egy honapig.A szemem majd kiugrott mikor szopizott.Vizholyag is volt rajta.Mára 3honapos és nem fáj az egyiksem.Nehogy feladd ez miatt.Minél többet levegõztesd, járkálj otthon félmesztelen.Anytejezd.Rendezõdni fog hidd el.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a segítséget és a biztató szavakat! A körömvirág krémet ki fogom próbálni. Sajnos Bioptron lámpánk nincsen. :-(

Bimbóvédővel szoptatok és pár hete a 3hónapos fiam evés után elkezdte 'rágni' a mellbimbómat a nagyon kemény inyével. Miért csinálja ezt és hogyan tudnám leszoktatni erről, mert eléggé fáj?

Nem cumizik,de komfort szopni nagyon szeret.

Legjobb válasz: Nem bimbóvédõvel szoptatóknál is eljön ez a szakasz. Valahol már készülõdik a fogacskája. Következetesen vedd el tõle a cicidet és mond, hogy "Nem", azonnal, amint rágni kezdi. Pár nap alatt meg fogja tanulni, hogy nem szabad.

Nem bimbóvédõvel szoptatóknál is eljön ez a szakasz. Valahol már készülõdik a fogacskája. Következetesen vedd el tõle a cicidet és mond, hogy "Nem", azonnal, amint rágni kezdi. Pár nap alatt meg fogja tanulni, hogy nem szabad.

A kislányom 3 hetes szoptatom ameddig lehet viszont szinte már teljesen tápszertkap.2-3 napig nem tud kakilni és erölködik és fáj a hasa is tornáztatom masszírozom infacol csepp, lázmérő is és semmi. Mit csináljak szinte vonyít a fájdalomtol?

szoptatom viszont nincs elég tejem már mindent probáltam orákig hagyom a cicimen és akkor is éhes és muszály a tápszer de amennyit lehet annyit szoptatok.

Legjobb válasz: Lehetséges,hogy maga a tápszer nem jó neki! Próbáljatok ki mást szerintem sürgõsen és ne adj neki többet a meglévõbõl! Kérdezz dokit melyiket ajánlja.

Lehetséges, hogy maga a tápszer nem jó neki! Próbáljatok ki mást szerintem sürgõsen és ne adj neki többet a meglévõbõl! Kérdezz dokit melyiket ajánlja.
Igen..ahogy az elõttem szóló is írja, válts mihamarabb tápszert. Nem bírja a babád pocija.

Szerinted mit csináljak, ha 9 hónapos babámat már csak napi egyszer (este) szoptatom és szopi közben nagyon fáj a mellem, utána pedig (kb.1 óra hosszan) rettenetesen "ég", és szinte elviselhetetlenül mély, szúró fájdalmat érzek?

Csak egyik mellemet érinti, azt amelyikben mindig is sokkal több tej termel?dött...

Legjobb válasz: Még mindig sok tej van benne? Nálam ilyen jellegû fájdalom (csak sokkal enyhébb szinten) mostanában jelentkezett, ahogy leválasztódunk és visszaalakulnak a tejmirigyek. Nálad is elõször erre gyanakodnék, fõleg, ha viszonylag gyors tempóban maradnak el a szopások és hirtelen kell visszaállnia a mellednek. Vagy a menzeszedre. Azzal mi a helyzet?

Még mindig sok tej van benne? Nálam ilyen jellegû fájdalom (csak sokkal enyhébb szinten) mostanában jelentkezett, ahogy leválasztódunk és visszaalakulnak a tejmirigyek. Nálad is elõször erre gyanakodnék, fõleg, ha viszonylag gyors tempóban maradnak el a szopások és hirtelen kell visszaállnia a mellednek. Vagy a menzeszedre. Azzal mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!! Még termelõdik benne tej, nem mondható nagyon soknak - de érzem, hogy tele vannak a tejcsatornák és feszül is a mellem; a bal oldalinál pedig szinte semmi... Tegnap már nem mertem szoptatni, mert "féltem a fájdalomtól"!!!!! Így gondolom nagyon gyors lenne a baba leválasztása, ugye??! Az egyik napról a másikra... Vagy szerinted hogyan csináljam???? A menstruációm még nem állt be. Lassan érzek rá jeleket, így szerintem nem kell sok idõnek eltelnie és megjön majd rendesen! Várom a segítséged!!!! E
Ha feszül a tejtõl, azt muszáj vagy kihozni valahogy! Én a szoptatásra bíztatnálak, mert az jobban ki tud üríteni (és a babának is jó az anyatej, amíg csak kapja), de ha semmiképp nem akarod, akkor is fejd ki mindenképp! Tudom, hogy nem kellemes érzés, de ha bent marad a tej és mellgyuszid lesz, az sokkal rosszabb, hidd el.... És valóban, én nem vagyok a hirtelen elválasztás híve, de ezt elsõsorban neked kell eldöntened, hiszen te érzed, látod, mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: És attól nem lesz semmi "gond", hogy tegnap kihagytam egy napot??
A kérdező hozzászólása: És szerinted, ha tovább folytatom a szoptatást - mert nem vagyok ellene és tényleg a kislányom tudja legjobban kiüríteni - akkor meddig fogom érzeni a "fájdalmat"?? Vajon végig megmarad?
Nem hiszem, hogy gond lenne. Lehet, hogy a mennyiség kicsit visszaesik, de pár nap intenzív(ebb) szopi után vissza fog állni valószínûleg. Hogy meddig fog még fájni, passzolom. Igazából attól függ, mi miatt fáj. Ha a mesid kavar be, akkor remélhetõleg csitulni fog, ha a ciklusod lassan visszatér ill. visszaáll. Ha a mirigyek változása miatt, azt nem tudom. De kívánom, hogy ne tartson sokáig, vagy legalábbis ne legyen ennél rosszabb. Idõvel talán te is kicsit hozzá fogsz szokni, ha csak lassan múladozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Szoptatok, és nagyon fáj a torkom. Most mit csináljak? Lehet valamit bevenni? És nem fogja elkapni a babám?

Legjobb válasz: Tantum Verde-t használhatsz, van szopogatós tablettában, sprayben. Elkaphatja, de amennyiben vírus okozza nálad, akkor a szervezeted termeli az immunanyagot és átjut a tejbe, így a babába is.

Tantum Verde-t használhatsz, van szopogatós tablettában, sprayben. Elkaphatja, de amennyiben vírus okozza nálad, akkor a szervezeted termeli az immunanyagot és átjut a tejbe, így a babába is.
Hát azt hiszem, olyan fél evôkanálnyit 2 decibe. Nem nyeltem le :) gargarizáltam vele kortyonként kicsiket, összesen úgy 3 percig. De nincs jó íze, csíp egy kicsit. És utána ki kell öblögetni jól. Kaja után, fogmosás környékén, napi 3-4x érdemes csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Kedves utolsó!A sima sóból mennyit raktál és mennyi vízbe?Nem hányat meg?
Én kételkedtem benne, de a sós víz tényleg hasznos és meglepõen gyors is. Én sima konyhasóval próbáltam.
Igen, tantum verde amit lehet a szopogatosok közül, és a SOS meleg vizes gargalizalas is segít. Mezes harsfa tea.
utolsó vagyok: 1 öblögetési alkalom 1 pohár langyos vizet s 3 teáskanál sót jelent, ezt ismételd a nap folyamán a fogmosásokat követõen amilyen gyakran csak lehet!!!
1pohár langyos vízben oldj fel 3 teáskanálnyi tengeri sót, és azzal öblögess naponta 8-10szer, de legalább az étkezések után és mindenképp fogmosás után! Nekem nagyon gyorsan rendbe tette a torkom, ha szoptatsz vagy közel vagy a babádhoz vegyél fel patikában kapható maszkot, de figyelj egy maszkot max 1, 5 óráig hordj. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
igen a baba védett az anyatejjel Gézmaszkot vegyél fel, mikor közelébe mész, vagy felveszed. Ne vegyél be gyógyszert.. minden-minden átmegy a tejbe!
Homeopátiás bogyó:Homeogene 9./kb 900 ft/iszonyú jó , én terhesen is azt szedtem, sõt a 10 éves lányomnak is azt adom és most a szoptatás alatt is.Patikus ajánlotta, pár nap alatt segített/elõtte nagy Strepsilses voltam, de ez sokkal hatásosabb!/

Ebben a megfázós időben hogyan védhetném meg jobban a kislányom a betegségektől? Náthás vagyok és fáj a torkom is. Elkaphatja a babám? Mit szedjek, hogy elmúljon? Szoptatok, a babám 3, 5 hónapos

Én vitaminos pezsg?tablettákra gondoltam,vagy van más tippetek is?

Legjobb válasz: Homeopátiás Oscillococcinum (babának is lehet adni megelõzésképpen napi 1 tartály 3 napig, neked pedig az elsõ napon 3 tartály, második napon 2 tartály, harmadik napon 1 tartály), és neked ezen felül Coryzalia (szintén homeós bogyó, 5x1 szemet elszopogatni). Igyál mézes hársfa teát, és szopogass el egy citromot!

Homeopátiás Oscillococcinum (babának is lehet adni megelõzésképpen napi 1 tartály 3 napig, neked pedig az elsõ napon 3 tartály, második napon 2 tartály, harmadik napon 1 tartály), és neked ezen felül Coryzalia (szintén homeós bogyó, 5x1 szemet elszopogatni). Igyál mézes hársfa teát, és szopogass el egy citromot!
a babád nem fogja el kapni, mert a tejeden keresztül õ már ellenanyaghoz jutott. Én is nagyon beteg voltam 2x is, nem szedtem semmit a szoptatás miatt, csak orrsprayt használtam az orrom miatt. Lassabban gyógyultam, de a kicsim nem kapta el. nem használtam maszkot meg ilyeneket.
Ja, és vegyél fel patikákban kapható arcmaszkot, ha a babád a kezedben van, és természetesen gyakrabban moss kezet (de gondolom ezt mondanom sem kell).
Nekem is a maszkot javasolták, illetve hogy párologtassak levendula, citromfû illóolajat, fertõtlenítõ hatásuak, és gyakran szellõztessek.
Tényleg, jó, hogy mondod, eszembe jutott, hogy inhalálhatsz is. Kamillateát fõzöl, belecsepegtetsz eukaliptusz illóolajat, és egy törülközõvel a fejeden a forró, gõzölgõ tea fölé hajolsz. Ez jól kitisztítja az orrjáratot. A baba szobájában pedig a radiátorra tettem egy párologtatót, és abba csöpögtettem levendula és eukaliptusz olajat (õ náthás lett sajna).

Mar nem szoptatok es elkezdtem szedni az antibebi tabletat, de azota szedulok es faradekony vagyok es faj a fejem. Ez a tablettatol lehet?

Ha valaki van vagy volt ilyen helyzetbe.

Legjobb válasz: Ezt szedted elõtte is? A tablettának sok mellékhatása lehet, meg kell találni azt ami a te szervezetednek, hormonszintednek megfelelõ. Ha elõtte is ezt szedted még akkor is változhat a toleranciád a szülés után. Ha maradnak a mellékhatások a következõ hónapban is, akkor válts tablettát.

Ezt szedted elõtte is? A tablettának sok mellékhatása lehet, meg kell találni azt ami a te szervezetednek, hormonszintednek megfelelõ. Ha elõtte is ezt szedted még akkor is változhat a toleranciád a szülés után. Ha maradnak a mellékhatások a következõ hónapban is, akkor válts tablettát.
én ugyan igy voltam mint te.négy fajta antibébit probáltam ki mire egyet elfogadott a szervezetem.Amit szülés elött szedtem az se olt jo nekem.
A kérdező hozzászólása: igen ezt szedtem, szules elott is.akkor meg varok egykicsit es azt ha nem mulik lecserelem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!