Találatok a következő kifejezésre: Szoptatok és fáj (45 db)

4 hónapja nem szoptatok és fáj az egyik mellem, főleg esténként, szúrogat kicsit meg hónalj felől is fájdogál, nem erősen de idegesít. Lehet, hogy gyulladás?

Voltam orvosnál és semmit nem tapintott. Ha már ilyen régen nem szoptatok akkor nem lehet tejcsatorna gond/gyulladás igaz? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Estére borogasd hideg vizes ruhával,ées el fog múlni,ha fáj,akkor nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót!

Estére borogasd hideg vizes ruhával, ées el fog múlni, ha fáj, akkor nyugodtan vegyél be fájdalomcsillapítót!
Szia, a propolisz tényleg jó, azt én is ajánlom! B.U.É.K!
Patikában is lehet kapni, pl: http://www.pirulapatika.hu/000008452/adatlap
Valószínûleg egy enyhébb mellgyulladás.Én hetekig kínlódtam vele.Aztán egy megfázás miatt propoliszt szedtem, és talán 3 vagy 4 nap alatt helyretette.Azóta újra élmény a szoptatás.Propoliszt méhésznél tudsz venni.

Elevit-től fájhat a gyomrom? Már terhesség elejétől szedtem, és most is, már 5 hónapja szoptatok.1-2 napot kihagytam, ma bevettem és fáj a gyomrom. Vitamintól lehet?

Legjobb válasz: lehet.nekem is fájt a multivitamintól,amit szedtem,és elmúlt,amikor abbahagytam.próbálj ki más kismama vitamint,gravidát,eurovitet,vagy szedj csak vasat, c vitamint és calciumot.

lehet.nekem is fájt a multivitamintól, amit szedtem, és elmúlt, amikor abbahagytam.próbálj ki más kismama vitamint, gravidát, eurovitet, vagy szedj csak vasat, c vitamint és calciumot.
Barátnõm terhesen hányt az Elevittõl, szóval biztos irritálja a gyomrot.
Próbáld ki a Gravidát. Arra figyelj, hogy ne éhgyomorra vedd be.

3 hete szoptatok és az egyik mellbimbóm még mindig nagyon fáj. Elképzelhető, hogy ennyire érzékeny lenne az egyik mellbimbóm?

Szerintem jól teszem mellre a babámat, a nyelve jó helyen van, a bimbóudvar nagy részét is bekapja, az ajkai is kifelé vannak stb... Mégis a csillagokat látom amikor szopizik. Nehezen tudom megállapítani, hogy a mellbimbóm fáj-e vagy a bimbóudvar - de végig fájdalmat érzek. A másik cicinél semmi ilyet nem tapasztalok. Van egy kis sebesedés a bimbón (2-3 mm), amire már próbáltam a Garmastant, most a Bepanthent használom. De az anyatejet is mindig hagyom rászáradni a bimbóra.

Legjobb válasz: Nekem most volt sebes (lassan 6 hónaposak a gyerekek). Amit csináltam: pár csepp anyatej rászáradni az etetés után, utána Bioptron lámpa 10 percre, majd körömvirág krém a következõ etetésig. Nekem ugyebár minden etetésnél jut oda egy gyerek :-), de így is elmúlt 2 nap alatt. Egyébként az a pici seb, amit látsz, na az fáj ennyire... Nekem tûhegynyi seb volt, de majdnem lekapartam a csillagokat (csak nem értem fel odáig...)

Nekem most volt sebes (lassan 6 hónaposak a gyerekek). Amit csináltam: pár csepp anyatej rászáradni az etetés után, utána Bioptron lámpa 10 percre, majd körömvirág krém a következõ etetésig. Nekem ugyebár minden etetésnél jut oda egy gyerek :-), de így is elmúlt 2 nap alatt. Egyébként az a pici seb, amit látsz, na az fáj ennyire... Nekem tûhegynyi seb volt, de majdnem lekapartam a csillagokat (csak nem értem fel odáig...)
Kb nekem is fájt az egyik egy honapig.A szemem majd kiugrott mikor szopizott.Vizholyag is volt rajta.Mára 3honapos és nem fáj az egyiksem.Nehogy feladd ez miatt.Minél többet levegõztesd, járkálj otthon félmesztelen.Anytejezd.Rendezõdni fog hidd el.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a segítséget és a biztató szavakat! A körömvirág krémet ki fogom próbálni. Sajnos Bioptron lámpánk nincsen. :-(

A kislányom 3 hetes szoptatom ameddig lehet viszont szinte már teljesen tápszertkap.2-3 napig nem tud kakilni és erölködik és fáj a hasa is tornáztatom masszírozom infacol csepp, lázmérő is és semmi. Mit csináljak szinte vonyít a fájdalomtol?

szoptatom viszont nincs elég tejem már mindent probáltam orákig hagyom a cicimen és akkor is éhes és muszály a tápszer de amennyit lehet annyit szoptatok.

Legjobb válasz: Lehetséges,hogy maga a tápszer nem jó neki! Próbáljatok ki mást szerintem sürgõsen és ne adj neki többet a meglévõbõl! Kérdezz dokit melyiket ajánlja.

Lehetséges, hogy maga a tápszer nem jó neki! Próbáljatok ki mást szerintem sürgõsen és ne adj neki többet a meglévõbõl! Kérdezz dokit melyiket ajánlja.
Igen..ahogy az elõttem szóló is írja, válts mihamarabb tápszert. Nem bírja a babád pocija.

Szerinted mit csináljak, ha 9 hónapos babámat már csak napi egyszer (este) szoptatom és szopi közben nagyon fáj a mellem, utána pedig (kb.1 óra hosszan) rettenetesen "ég", és szinte elviselhetetlenül mély, szúró fájdalmat érzek?

Csak egyik mellemet érinti, azt amelyikben mindig is sokkal több tej termel?dött...

Legjobb válasz: Még mindig sok tej van benne? Nálam ilyen jellegû fájdalom (csak sokkal enyhébb szinten) mostanában jelentkezett, ahogy leválasztódunk és visszaalakulnak a tejmirigyek. Nálad is elõször erre gyanakodnék, fõleg, ha viszonylag gyors tempóban maradnak el a szopások és hirtelen kell visszaállnia a mellednek. Vagy a menzeszedre. Azzal mi a helyzet?

Még mindig sok tej van benne? Nálam ilyen jellegû fájdalom (csak sokkal enyhébb szinten) mostanában jelentkezett, ahogy leválasztódunk és visszaalakulnak a tejmirigyek. Nálad is elõször erre gyanakodnék, fõleg, ha viszonylag gyors tempóban maradnak el a szopások és hirtelen kell visszaállnia a mellednek. Vagy a menzeszedre. Azzal mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!! Még termelõdik benne tej, nem mondható nagyon soknak - de érzem, hogy tele vannak a tejcsatornák és feszül is a mellem; a bal oldalinál pedig szinte semmi... Tegnap már nem mertem szoptatni, mert "féltem a fájdalomtól"!!!!! Így gondolom nagyon gyors lenne a baba leválasztása, ugye??! Az egyik napról a másikra... Vagy szerinted hogyan csináljam???? A menstruációm még nem állt be. Lassan érzek rá jeleket, így szerintem nem kell sok idõnek eltelnie és megjön majd rendesen! Várom a segítséged!!!! E
Ha feszül a tejtõl, azt muszáj vagy kihozni valahogy! Én a szoptatásra bíztatnálak, mert az jobban ki tud üríteni (és a babának is jó az anyatej, amíg csak kapja), de ha semmiképp nem akarod, akkor is fejd ki mindenképp! Tudom, hogy nem kellemes érzés, de ha bent marad a tej és mellgyuszid lesz, az sokkal rosszabb, hidd el.... És valóban, én nem vagyok a hirtelen elválasztás híve, de ezt elsõsorban neked kell eldöntened, hiszen te érzed, látod, mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: És attól nem lesz semmi "gond", hogy tegnap kihagytam egy napot??
A kérdező hozzászólása: És szerinted, ha tovább folytatom a szoptatást - mert nem vagyok ellene és tényleg a kislányom tudja legjobban kiüríteni - akkor meddig fogom érzeni a "fájdalmat"?? Vajon végig megmarad?
Nem hiszem, hogy gond lenne. Lehet, hogy a mennyiség kicsit visszaesik, de pár nap intenzív(ebb) szopi után vissza fog állni valószínûleg. Hogy meddig fog még fájni, passzolom. Igazából attól függ, mi miatt fáj. Ha a mesid kavar be, akkor remélhetõleg csitulni fog, ha a ciklusod lassan visszatér ill. visszaáll. Ha a mirigyek változása miatt, azt nem tudom. De kívánom, hogy ne tartson sokáig, vagy legalábbis ne legyen ennél rosszabb. Idõvel talán te is kicsit hozzá fogsz szokni, ha csak lassan múladozik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Szoptatok és nagyon fáj az egyik mellbimbóm. A bimbó tövénél olyan mintha kinyilt volna. Csíp és kissé nedvesedik néha. Mitől van ez?

nagyon fáj ha bekapja a babám. mondjuk jól kapja be, mert az egész bimbóudvart bekapja, de sajnos ez már így is fáj. Segítsetek mit csináljak vele, mert szoptatni akarok de így nagyon rossz. Köszönöm :)

Legjobb válasz: Szopi után kenj szét egy csepp anyatejet a bimbóudvaron, mellbimbón, és hagy rászáradni, plusz szellõztesd, amikor csak tudod (ne vegyél melltartót, és lehetõleg pólót sem). Szopi elõtt nem kell megmosni, és ne is nagyon mosogasd, mert kiszárad. Ami még fontos azon kívül, hogy bekapja e az egészet, az az, hogy kifele "biggyedjen" a felsõ, és az alsó ajka is. Sikeres szoptatást! :o)

Szopi után kenj szét egy csepp anyatejet a bimbóudvaron, mellbimbón, és hagy rászáradni, plusz szellõztesd, amikor csak tudod (ne vegyél melltartót, és lehetõleg pólót sem). Szopi elõtt nem kell megmosni, és ne is nagyon mosogasd, mert kiszárad. Ami még fontos azon kívül, hogy bekapja e az egészet, az az, hogy kifele "biggyedjen" a felsõ, és az alsó ajka is. Sikeres szoptatást! :o)
az elõzõ hozzá szólás nagyon igaz és pontos.de 2 szoptatás között kend be bepanten plusszal nekem ezt javasolta az orvosom és 2 np alatt segített.méreg anyagoktól mentes így nem kell lemosni sem így a babának sem okoz problémát.
Szia, ha az elõttem válaszolók tanácsai ellenére sem gyógyul be, akkor a Szoptatásért Magyar Egyesület, vagy az LLL.hu-n lehet segítséget kérni, akár személyesen is vagy emailen, vagy telefonon is. Én is sokat szenvedtem, a sebes mellbimbóm miatt, sokáig, és mindhárom gyerekemmel. Olyan egyéb okok is lehetnek, mint lenõtt nyelv, túl hosszú, vagy rövid nyelv, tónusos harapás, szájpadláshoz dörzsölés vagy teljesen valószerûtlen ok, amin csak szakember segíthet.
Szia!Én a természetes dolgok híve vagyok és a mellbimbóra kent és a rászáradt anyatej tökéletes megoldás, hidd el.Én is kipróbáltam és bevállt.Tényleg hadd aztán száradni, ne fedd le semmivel.Praktikus, mindig kéznél van:) Üdv!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Az anyatej a legjobb.De ha az udvara körül "nedvesedik, " valószínû kirepsdt.Próbálj meg pár szopit kihagyni vele, míg a nyílt seb egy picit begyógyul.Az anyatejet mindenre lehet használni, még akkor is ha a baba szeme begyullad.

Bimbóvédővel szoptatok és pár hete a 3hónapos fiam evés után elkezdte 'rágni' a mellbimbómat a nagyon kemény inyével. Miért csinálja ezt és hogyan tudnám leszoktatni erről, mert eléggé fáj?

Nem cumizik,de komfort szopni nagyon szeret.

Legjobb válasz: Nem bimbóvédõvel szoptatóknál is eljön ez a szakasz. Valahol már készülõdik a fogacskája. Következetesen vedd el tõle a cicidet és mond, hogy "Nem", azonnal, amint rágni kezdi. Pár nap alatt meg fogja tanulni, hogy nem szabad.

Nem bimbóvédõvel szoptatóknál is eljön ez a szakasz. Valahol már készülõdik a fogacskája. Következetesen vedd el tõle a cicidet és mond, hogy "Nem", azonnal, amint rágni kezdi. Pár nap alatt meg fogja tanulni, hogy nem szabad.
Vizes törölközõ?
Hideggel ne borogasd semmiképp!
Nagyon rossz a kép, de én halvány pozitivnak látom.Ez most jo hirnek számit ha az?
Pozitív ez, bár a kép tényleg rossz.
Tényleg elég gyenge a kép de mintha én is látnám a második csíkot!
A kérdező hozzászólása: Tettem rá kontrasztot és sötétítettem rajta, mert a képen csak így látszott. Pénteken tesztelek még egyszer.
Én is halvány pozitívnak látom!
Ez pozi!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!