Találatok a következő kifejezésre: Szoptathatom a hónapos (5 db)

Megcsípett a darázs, szoptathatóm 7 hónapos babámat?

6 órakkor megcsípett a darázs,szoptathatom 7 hós babám?A kisfiam 10 kiló.

Legjobb válasz: Nyugodtan, semmi baja nem lesz.

Nyugodtan, semmi baja nem lesz.
Szerintem ha nálad nem lett semmi allergiás reakció, akkor nem lesz baj a tejjel sem.
NYugodtan, mi köze a darázscsipésnek a szoptatáshoz?
Ha probléma mentes a terhesség, nyugodtan szoptathatsz, akár szülésig is.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. már azt hittem senki sem esett teherbe úgy hogy még szoptatta az elsõ babáját.

Szoptathatom a 3 hónapos babámat, ha beteg és lázas vagyok?

Legjobb válasz: Igen! Csillapítsd a lázat Algopyrinnel és hûtõfürdõvel. Mivel a szervezeted ellenanyagot termel, azt a baba is megkapja, így õ nem lesz beteg valószínûleg. Persze a betegségtõl is függ, mi a bajod. Meg hogy egyéb gyógyszert szedsz-e. http://www.lll.hu/node/144 itt bõvebben olvashatsz errõl

Igen! Csillapítsd a lázat Algopyrinnel és hûtõfürdõvel. Mivel a szervezeted ellenanyagot termel, azt a baba is megkapja, így õ nem lesz beteg valószínûleg. Persze a betegségtõl is függ, mi a bajod. Meg hogy egyéb gyógyszert szedsz-e. http://www.lll.hu/node/144 itt bõvebben olvashatsz errõl
Azért beszélj a háziorvosoddal, mert én úgy tudom, hogy bizonyos hõfok felett nem lehet.
feltétlen kérdezz rá, szerintem is, egy telefont megér!!!
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 39 fog felett nem szabad szoptatni.
Nekem viszont a gyerekorvos mondta, hogy nyugodtan szoptassak. (mondjuk ami dokink szoptatáspárti, ilyen irányban is képzett orvos, szóval a régebbi iskolán okosodott orvosok nem biztos, hogy ezt mondják)


Mi tevo legyek? Szoptathatok tovabb? ket honapos mult a kisfiam. Miutan megtortent ferjemmel az elso sex, elkaphattam valami fertozest, mert amikor pisiltam nagyon fajt es kicsit rozsaszines is volt.

most valamivel javult, de a torkom is elkezdett fajni. Utanaolvastam es lattam hogy elkepzelheto streptrococcus bacteria, mivel a torokfajas egyik tunete. De most hogy tobb cikket is lattam eszrevettem, hogy ez a bakteria viszont nagyon veszelyes /halalos a kisbabara... nagyon megijedtem.. kulfoldon elek,hamarosan elmegyek orvoshoz, de addig is szoptassak tovabb? elkaphatja a baba anyatejen keresztul????

Legjobb válasz: Nem kaphatja el, sõt ami ellenanyagot termel a szervezeted, az valamilyen szinten õt is védi. Ezenkívül 1000 más baci vagy vírus is okozhat torokfájást, ne pánikolj, és ne olvass utána a neten mindennek, mert be fogsz golyózni. (saját tapasztalat, én már nem olvasok semmi ilyesmit)

Nem kaphatja el, sõt ami ellenanyagot termel a szervezeted, az valamilyen szinten õt is védi. Ezenkívül 1000 más baci vagy vírus is okozhat torokfájást, ne pánikolj, és ne olvass utána a neten mindennek, mert be fogsz golyózni. (saját tapasztalat, én már nem olvasok semmi ilyesmit)
Én így látatlanban, fõleg diploma nélkül nem diagnosztizálnél, se magamat, sem pedig mást. A húgyúti fertõzés is okozhat ilyen panaszokat, ebben a pocsék, idõben /bár nem írood, nálatok milyen az idõ/ egy torokfájás sem szokatlan.Azzal, ha szoptatod a babádat épp védettséget adsz át neki az anyatejen keresztül a környezetetekben lévõ bacik ellen, méghozzá kész ellenanyagokat, így az õ kis szervezetének már kisebb erõfeszítésre van szüksége. Akár az is lehet, hogy õ nem kap el tõleg betegséget vagy rajta csak enyhén jönnek ki a tünetek. Itt elég sok infót kaphatsz a témában:http://www.lll.hu/cikkek/anya_betegsege http://www.lll.hu/node/144 http://www.lll.hu/node/218 http://www.babaszoba.hu/articles/Betegen_is_taplalhatunk?aid.. Persze, menj minél elõbb oorvoshoz, hogy kezeltetni tudd magad, hisz egy vbetegség leterheli a szoptatás miatt amúgy is leterhelt szervezetedet!Jobbulást! A diagnózist meg inkább hagyd egy orvosra:D
Ha csak a pisilés fáj, azt nem szexuális úton kaptad. Viszont ha véres a vizelet, az elég nagy baj. Nem "hamarosan" kell a doki, hanem azonnal. Valószínûleg antibiotikumot fogsz kapni, és valószínûleg amiatt nem szoptathatsz, de ne találgassunk, igaza van az elõzõnek, irány a doki.
Szoptatni antibiotikum mellett is lehet, csak szólj a dokinak, hogy szoptatsz, õ tudni fogja, mit írhat fel! ld. elõzõ link és ezek is:http://www.dokimami.hu/2010/07/31/szoptatas-alatt-szedheto-e.. http://www.szoptatasportal.hu/temak/gyogyszer http://pepitazebra.blogspot.com/2010/01/szoptatas-es-gyogysz..
Menj el az orvoshoz azonnal. Az anyatejen keresztül sokminden átkerül a kisbaba szervezetébe. És igen, a betegségeket is megkaphatja tõled. Az mese, hogy csak az ellenanyagok mennek át a tejen keresztül. Van olyan betegség, amelyet szoptatás útján megkaphat õ is. Az, hogy ez egy ilyen betegség-e, csak az orvos tudja megmondani. Ezért keresd fel még ma, mondd el, hogy szoptatsz, és ezen a téren is kéred a segítségét, amennyiben mód van rá, és a betegség nem adható át szoptatás útján, akkor kérj olyan gyógyszert, ami mellett lehet szoptatni.
Utolsó! Megmondanád hogy milyen betegséget lehet elkapni anyatejen keresztül? Az anyától elkaphatja, de nem a tejtõl, és a szoptatástól. Nem kellene a hülyeséget terjeszteni.
Bizonyos fertõzõ ágensek tényleg átmehetnek a tejjel (is), pl. igazolt HIV vírus és TBC mellett tilos szoptatni. De ezek szerencsére nem a tipikus és gyakori esetek, legalábbis nálunk. Kérdezõ, szoptass nyugodtan tovább, mert akár kap a babád az esetleges baciból/vírusból (anyatejen át vagy máshogy), akár nem, a saját ellenanyagaid õt is folyamatosan védik! És igen, ha gyógyszert kell szedned, mindenképp szólj, hogy szoptatás mellettit kérsz.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat

11 hónapos Babámat már nem szoptathatom, sajnos gyógyszert kell szednem. Hogy oldjam meg tovább hogy meglegyen a napi fél liter tejalapú étel?

Fagyasztva sajnos nincs anyatejem,mert olyan sok tejem nem volt.Tápszer a megoldás a továbbiakban?

Legjobb válasz: Nem mindegy,hogy milyen gyógyszert szed???Nem tud szoptatni már és kész!!!Nem ez volt a kérdés! Kedves Kérdezõ!Én még azért a tehéntejjel várnék!Szerintem vagy tápszer vagy tejital!Kérdezd meg a dokitokat!

Nem mindegy, hogy milyen gyógyszert szed???Nem tud szoptatni már és kész!!!Nem ez volt a kérdés! Kedves Kérdezõ!Én még azért a tehéntejjel várnék!Szerintem vagy tápszer vagy tejital!Kérdezd meg a dokitokat!
Milyen gyógyszert szedsz, hogy nem szoptathatod?
tejital. dm-be veszem, reggel és este kap. 11, 5 hós koráig szopizott, ezeket kapta. elsõ nap furán nézett, alig ivott. 2 nap, többet, és a 3, naptól kezdve rendes adagokat. reggel 200 ml iszik, este vacsitól függ mennyit evett, de általában 100 ml. nestlé beba tejitalt kap, dobozban kapható, vízzel kell elkeverni, mint a tápszert. de van hippes kész tejital is.
Lassan 1 éves lányomnak sincs meg a napi fél liter tejalapú. Reggel már nem kell neki a tápszer, így helyette sajtos kenyeret vagy joghurtot (gyümölccsel) kap. Uzsonnára néha krémtúró (saját). Este megissza a 150ml tápszert, de több nem kell neki. Próbálok minél több tejes dolgot adni, de szerintem nincs meg a fél l. A tejpépet nem szereti, már több fajtát próbáltunk. :( Próbáld meg a tápszert, hátha elfogadja! Vagy tejital... -igaz ez elvileg 1 éves kortól van. (Lassan már annyi idõs a babád)
Adhatsz neki tehéntejet is. nem lesz tõle semmi baja.
már lehet adni joghurtot, túrót, reszelt sajtot, lassan sima tejet is
Én 11 hónaposan már adtam sima tejet, hasonló okok miatt kellett elválasztanom a fiamat. A tej mellett kapott még túrót, joghurtot, sajtokat is.
utolsó: Elgurult a gyógyszered?? Csak azért kérdzetm, mert sok orvos antibiotikum mellet eltanácsol a szoptatástól..segíteni akartam Amúgy meg SKH mit kérdzezek, menj aludj egyet, vagy kötögessél ue
Én már nem kezdenék tápozni, szoktatnám a tejhez.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!