Találatok a következő kifejezésre: Szoptatós melltartót kell a (7 db)

Készítgetem össze a szüléshez kellő dolgokat (kórházi csomag) és mindenhol fel van sorolva a szoptatós melltartó és a hasszorító ezek feltétlenül kellenek?

Legjobb válasz: 4-dik! Ki mondta hogy ez verseny???? A kérdésre válaszoltam, azt azért írtam mellé hogy meddig szoptattam, hogy ne gondolja senki azt hogy azért nem csöpögött, mert nem volt tejem. Úristen....

4-dik! Ki mondta hogy ez verseny???? A kérdésre válaszoltam, azt azért írtam mellé hogy meddig szoptattam, hogy ne gondolja senki azt hogy azért nem csöpögött, mert nem volt tejem. Úristen....
Második, most ez nem verseny h kinek mennyire csöpögött a melle és h mennyi ideig szoptatott. Nem errõl volt szó hanem h érdemes-e vinni.
Én nem vittem szoptatós melltartót, és megbántam. Ha nem volt rajtam melltartó szétázott minden a tejtõl, hálóing, ágynemû... Ha volt rajtam akkor is kellett bele a melltartóbetét, de azt is sûrûn kellett cserélgetni. Viszont így az egészet le kellett vennem szoptatáshoz, mert ha csak kihúztam a cicim akkor nyomta, kényelmetlen volt, ha meg levettem ugye amelyikbõl nem szoptattam dõlt a tej, utáltam. Másodszorra biztosan viszek be, na meg mellszívót is. Hasszorítót vittem, de sajnos nem használt semmit.
Én egy szoptatós mellcsit viszek, és sportmelltartóim vannak, azokat. Szoptatós betét nem árt, ha van, nekem jól jött, végig kellett, kórház után is, különben eláztam. Hasszorító a te döntésed, nekem anélkül is gyorsan visszament a hasam.
Nem feltétlenül kell egyik sem. Nekem pl hasszorítóm nem volt, de szerintem akinek óriás pocakja volt, annak jól jöhet, viszont nem mindenki bírja elviselni magán. Szoptatós melltartód azért jó ha van, de lehet élni nélküle. Én itthon soha nem hordtam, meg amúgy is keveset, vagy normál, kevésbé szivacsos melltartóban szoptattam, vagy ilyen trikó fazonú, de mell alá érõ pántos topokban. Abba belefért a melltartóbetét, és kényelmes is volt. Nem tudom, hogy érted-e, hogy mire gondolok pontosan. Olyan, mint a sport melltartók, csak kevésbé drága...
Az csak arra jó h rögtön szülés után visszahúzódik a pocakod könnyebben de nem feltétlenül jön be mindig. :)
A kérdező hozzászólása: akkor beszerzek kettõt szerintem a szopis melltartóból, és az még érdekelne hogy minek a hasleszorító? köszönöm
Nem büntetnek meg ha nem viszed. :) De ha megindul a tejed akkor érdemes a betét miatt. Én szerettem a szopis melltartót. Nagyon kényelmes volt és csak le kellett pattintanom h szoptassak. A sima melltartók merevítõsek de ez nagyon kényelmes volt. Nem bántam meg. Rengeteg tejem volt 2-3 dl még leszívtam mellszívóval miután megetettem a lányomat. Hasszorítót én nem vittem nagy hasznát nem is vettem volna mert az utolsó pillanatban császáros lettem és biztos h nem tettem volna így a hasamra. Ezek a dolgok nem kötelezõek de némelyik jó ha veled van. :)
Nekem egyikre sem volt szükségem. Mondjuk nekem amúgy sem csöpögött szerencsére, ennek ellenére 2 éves koráig szoptattam a fiam.
Én vittem szoptatós melltartót, jó hogy ott volt, de nem lételem. Hasszorítót nem vittem, amúgy is császárral szültem, de így is nagyon gyorsan visszament a hasam.

Hogyan számolhatom ki a hogy mekkora szoptatós melltartó kell nekem?

Találtam egy oldalt ahol volt egy táblázat , kiszámoltam és 32 DD volt a méret.De mindenhól 70-95-ig látok méreteket és A-D-id .Mell alatt 75-76 cm-t és mell körül 90 cm-t mértem magamon.Ez alapján valaki tudja h melyik méret a nekem való?

Legjobb válasz: Nagyon sokat segítettél!Köszönöm:-)

A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat segítettél!Köszönöm:-)

Ki lehet váltani valamivel a szoptatós melltartót? Vagy van ebből igazi pamut és kényelmes fajta? Állandóan át kell öltöznöm a tej miatt.

Tegnap vett egyet a férjem, talán pamut, de a varrása körbe nejlon és viszketek már 1 perc múlva ha felveszem, ráadásul nem is kényelmes, mert sz?k a nyitott része is, pedig nagyobb méretet vettünk, mint kellene.

Legjobb válasz: Budapest, Visegrádi utca, www.bebibolt.hu 1500 ft kb. a szoptatós melltartó, pamut rugalmas nagyon jó. De a kínaiban is lehet kapni sima merevítõ nélküli "mamás" pamut melltartót 800ft, nekem az jött be a legjobban. Simán a mellem alá toltam az anyagot és ugy tudott szopizni a baba.

Budapest, Visegrádi utca, http://www.bebibolt.hu 1500 ft kb. a szoptatós melltartó, pamut rugalmas nagyon jó. De a kínaiban is lehet kapni sima merevítõ nélküli "mamás" pamut melltartót 800ft, nekem az jött be a legjobban. Simán a mellem alá toltam az anyagot és ugy tudott szopizni a baba.
Használj melltartóbetétet!Meg probálj olyan melltartót keresni ami pamut.Nekem nagyon bejöttek az egyszerû sportmelltartók is.
Szerintem is melltartó betét a DM ben kapható sárga dobozos nekem nagyon bevált én is viszketek mindentõl !Nagyon jo áron lehet kapni szoptatos 100% pamut melltertót a Müller boltokban.Persze nem tudom hol laksz de mk a Freihegyi TopShop ba szoktunk menni ott van egy ilyen bolt és 2500 ft!
Kínaiba kapható kismama melltartó.Én nagyon szeretem, tiszta pamut.


Mikor érdemes szoptatós melltartót venni és milyen méretet? 23 hetes vagyok és még nem nőtt a mellem.85-90 B-set hordok akkor mekkorát kell majd vennem körülbelül?

Legjobb válasz: én vettem a 30. hét körül 2-õt (95B, és C-t) nekem sem nagyon nõtt még (alapból 90-eset hordtam, ez melltartó függõ volt) talán egy picit, de nagyon jók, elvileg ráér szülés után is egyébként, viszont nekem alapból sem kicsik, és már húzták a hátam, meg fájt a nyakam, ez a melltartó meg nagyon kényelmes azért vettem, mindenesetre, ha veszel szülés elõtt 1-et max 2-õt (nekem ebbõl már a B-s kicsi), mert csak szülés után alakul ki a mell mérete igazán, de szerintem inkább a C-sek lesznek jók, dehát ezt majd te látod:) az tuti, h nagyon kényelmes, boldog babavárást! 36 hetes kismami

én vettem a 30. hét körül 2-õt (95B, és C-t) nekem sem nagyon nõtt még (alapból 90-eset hordtam, ez melltartó függõ volt) talán egy picit, de nagyon jók, elvileg ráér szülés után is egyébként, viszont nekem alapból sem kicsik, és már húzták a hátam, meg fájt a nyakam, ez a melltartó meg nagyon kényelmes azért vettem, mindenesetre, ha veszel szülés elõtt 1-et max 2-õt (nekem ebbõl már a B-s kicsi), mert csak szülés után alakul ki a mell mérete igazán, de szerintem inkább a C-sek lesznek jók, dehát ezt majd te látod:) az tuti, h nagyon kényelmes, boldog babavárást! 36 hetes kismami
Én minél késõbbre akartam halasztani, mert folyamatosan nõttek a melleim. Teherbeeséskor hordtam 75 C-st, de már bõven kicsi. Szülés után beáll a mell, megkeményedik és állítólag sokka nagyobb lesz, így én sem tudom még, hogy mit vegyek. De valami nagyon könnyû, varrás nélküli, rugalmas, engedõ anyagu melltartót fogok most nézni lassan . 32 hetes kismama
Én most járok a 95Dnél, és olyan 75Cs volt, mikor megbabásodtam.Azt mondják, hogy a tejtermelés még plusz egy kosár, tehát én majd csak akkor veszek szoptatós melltartót, ha már beindult a tejtermelés.Már megvan a bolt, meg a típus.A férjemnek megmondom, hogy milyet vegyen, õ meg megy és megveszi:)
Én ráfáztam, 75C voltam, vettem kettõt a 30. hét táján, 85B és C de most a 36 héten már érzem, hogy a B-s kicsi:( Mire odajutok, vehetek megint. Szerintem szoptatóssal várj, amig megszületik a baba és beáll a tejtermelés. Már bánom, hogy nem sima pamutmelltartót v. toppokat vettem erre az idõre.
Nekem 75 B volt a méretem a terhesség alõtt. Most 75B-80B. Vettem egy olcsóbb 80B-s szoptatós melltartót, de azt hiszem én csak szülés után fogok venni... Nem akarok potyára venni 2-3 rossz méretût. Még én sem tudom mekkora leszek!

Szoptatós melltartót vinni kell a kórházba?

Legjobb válasz: Nem kell, de nem árt. Hiszen a saját kényelmedet szolgálja. Bár mikor én szültem és megindult a tejem, nekem nem volt jó a melltartó, mert pelust kellett odatennem. És még az is átázott.

Nem kell, de nem árt. Hiszen a saját kényelmedet szolgálja. Bár mikor én szültem és megindult a tejem, nekem nem volt jó a melltartó, mert pelust kellett odatennem. És még az is átázott.
énem kell, de jó szerintem . én is veszek majd+bele melltartóbetétet a tejszivárgás esetére.
a melltartóbetétet nehogy otthon elejsd!:) én síma jól tartó egyszerû pamut kényelmes sportmelltartót/toppot viszek, mivel a méretet nagyon nehéz elõre kiszámolni. Valakinek alig nõ a tejbelöbellés után a melle, másoknak meg 2-3szorosára nõ. Ezért érdemes utána venni szoptatósat. Minden jót!!!! :)
Ne vigyél, mert a tejbelövellés idején megnyomhatja a tejcsatornákat! Nekem sajnos emiatt teljesen elzáródott az egyik mellemben a tejcsatorna, 3 napig kínok kínját éltem meg, mire sikerült kifejni belõle valamennyit!!!
nem kell (bocsi elírtam) :-)
inkább vigyél egy laza toppot melltartót, ami csak azt a célt szolgálja, hogy ott tartsa a betétet én sosem használtam szoptatós melltartót, a simából is ki lehet venni a cicit, vagy ki lehet bújni belõle fõleg itthon vagy kórházban

Mikor célszerű megvenni a szoptatós melltartót? Min. Hány darab kell belőle? Pl. A kínai üzletekben is kapható?

32 hetes vagyok,bár eddig is n?tt a cicim,lehet,hogy várnom kéne még?

Legjobb válasz: Én a 30. hét körül vettem kettõt, nekem akkor már nagyon nagy volt a mellem (nõtt 3 számmal), ahhoz képest még eggyel nagyobbat vettem. Pont jók lettek, de szülés után vettem még kettõt. Én kínaiban vettem, darabját 690 ft-ért, nagyon kényelmes, szeretem. Mondjuk semmi extra, sima pamut, fehér, tök uncsi, semmi csipke :S

Én a 30. hét körül vettem kettõt, nekem akkor már nagyon nagy volt a mellem (nõtt 3 számmal), ahhoz képest még eggyel nagyobbat vettem. Pont jók lettek, de szülés után vettem még kettõt. Én kínaiban vettem, darabját 690 ft-ért, nagyon kényelmes, szeretem. Mondjuk semmi extra, sima pamut, fehér, tök uncsi, semmi csipke :S
Én 33 hetesen vettem meg szintén kinai és 690Ft/db. :) Kettõt vettem egyelõre. Egyszerü pamut de jó tapintású melltartó. Hozzáteszem hogy direkt megnéztem utána egy üzletben egy drága fajtát és ugyanilyen fazonú volt csak az 2990 Ft lett volna! Annyi volt a különbség hogy a drága melltartó anyagában mintás volt. Semmi extra. Intersparban volt ez. De fehérnemü üzletben is ugyanilyen fazonút látott a hugom csak az meg 5000 Ft volt.
Én vettem egyet olyan 32 hetesen, ami kicsi lett. 39 hetesen vettem 2db nagyobbat, azokat használom most is. Az én méreteim az utolsó hetekben eléggé megnõttek. Szerintem érdemes még legalább 2-3 hetet várnod vele. Annál is inkább, mert ha nem jó a méret, és mondjuk szorít itt-ott, az gátolhatja a tejtermelõdést, ha meg túl nagy, nem tart eléggé.
Én a kínaiban vettem egyet kb 36 hetesen. Aztán mivel nem tudtam szoptatni nem is volt szükség többre.
Én 38 hetesen vettem melltartot.Szülés után szinte duplájára nött.SZerintem ráérsz szülés után venni.
Az elõzõ terhességemnél én is a 33 hét körül vettem 2-t a Brendonban, egy vagyonért. Aztán egy évig szoptattam és olyan sportmelltartót használtam (a kínaiból), ami olyan, mint egy top, mell alatt gumis. Tökéletesen kényelmes volt, csak lehúztam a vállpántját, a szoptatós melltartók pedig azóta a szekrényben pihennek. Szóval, most sem vettem szoptatós melltartót.
Már nekem is kellene vennem, nem is tudtam, hogy kínaiba is lehet kapni. Ezek állíthatók is? Én most vagyok 18 hetes elég vékony alkat 50 kg körül voltam most 3 számmal nõtt a cicim és még mindig érzem, hogy nõni fog. Hihetetlen szinte hétrõl hétre nagyobb lesz. Mondjuk nem bánom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor várok a vásárlással 2-3 hetet.Kellemes babavárást és jó babázást mindenkinek!

Hány hetesen érdemes megvásárolni a szoptatós melltartót és mennyivel kell nagyobbat venni?

Legjobb válasz: Szia! szerintem alkatilag változó. Azt hiszem, hogy én megvehettem volna még terhesen (8-9 hónaposan) is, de vártam vele miután megszületett a pici és belövellt a tej. Így bizti hogy jó volt a méret...

Szia! szerintem alkatilag változó. Azt hiszem, hogy én megvehettem volna még terhesen (8-9 hónaposan) is, de vártam vele miután megszületett a pici és belövellt a tej. Így bizti hogy jó volt a méret...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!