Találatok a következő kifejezésre: Szoptatós anyukának májat (2 db)

Van még rajtam kívül olyan szoptatós anyuka, aki majd megveszik egy pohár alkoholért?

Barátn?mmel, akivel régen együtt jártunk bulizni, szinte egyszerre szültünk. Mivel Õ már nem szoptat, néha megiszik egy-egy pohár alkoholt. Amikor ezt elmesélte nekem, azóta majd megveszek érte. Szinte bármi jöhetne: pezsg?, vörösbor, whisky, ...stb.

Legjobb válasz: Igen:-)) Néha ölni tudnék egy pohár jéghideg pezsgõért, vagy egy mojitoért.... (szoktam inni citromros mentás Szentkiráklyit, legalább az íze megvan) Vagy a nyáresti borozgatások a kertben a hintaágyban, (finom édes tokai bort ittunk) is hiányoznak. Néha lecsúszik esténként egy-egy fröccs azért, de max 1 dl borból. Én tavaly májusban ittam utoljára, szerintem természetes, hoyg kívánjuk, ha elmentünk szórakozni, mindig iszogattunk.

Igen:-)) Néha ölni tudnék egy pohár jéghideg pezsgõért, vagy egy mojitoért.... (szoktam inni citromros mentás Szentkiráklyit, legalább az íze megvan) Vagy a nyáresti borozgatások a kertben a hintaágyban, (finom édes tokai bort ittunk) is hiányoznak. Néha lecsúszik esténként egy-egy fröccs azért, de max 1 dl borból. Én tavaly májusban ittam utoljára, szerintem természetes, hoyg kívánjuk, ha elmentünk szórakozni, mindig iszogattunk.
Na most fogd magad, és igyál egy kispohár vörösbort az egészségemre, semmi bajotok nem lesz tõle!
17.14-es vagyok, úgy tudom, h 3 múlva szoptathatsz, ha ittál egy kevés alkoholt, én sem mertem:) Amúgy barátnõm 3 hós terhes volt, mikor megtudta, babát vár, mensije is volt, és az egyik orvos azt mondta neki, h nem lehet gyereke, tehát nem is gyanakodott, szóval állandóan rosszul volt, és mondták neki, h a konyak jó gyomorfájásra. Õ meg itta, rendesen, mindennap. Gyönyörû, okos, nagyfia lett, osztályelsõ, most 7 éves:)
Közvetlenül szoptatás után jobb inni, mert úgy kerül a legkevesebb káros anyag a tejcsibe.
Terhesen és szoptatás mellett is lehet inni alkalmanként 1-1 pohár bort v sört. Persze nem minden nap éas nem hekto szám, nehogy nekem essetek :) Direkt megkérdeztem a dokit- terhesen és szoptatósan is :D
Szia! Van vagy 10 éve, h nem járok bulizni, nem iszom alkoholt. De! Mikor terhes voltam, majd megvesztem a sörért, ha a párom nagy ritkán ivott, állandóan szagolgattam:) Szoptatás alatt pedig mindig konyakot ittam volna, amúgy egyiket sem szeretem:) Mióta nem szoptatok, (1 éve), egyszer ittam egy pohár bolt, egyszer meg egy Bacardi Breezert, asszem így kell írni, és egyik sem esett jól:) Úgy látszik én csak ha nem lehet, akkor lennék alkoholista. Volt, h terhesen sírtam a sörét, és mondta a párom, h nyugodtan igyál egy kortyot, de nem mertem:)
Pont tegnap ittam egy sört a barátaimmal :) Isteni volt! 7hós mamija
Sosem szerettem az alkoholt, ami a vicc, hogy most mikor szoptatok, majd megveszek hogy ihassak egy pohárral. :) ) Azt mondta az orvosom, többet ártok vele magamnak ha visszafogom magam, mintha megiszok egy pohár finom bort vagy pezsgõt néha.Úgyhogy mikor egy hónapban egyszer rámjön akkor iszok egy pohár édes bort vagy pezsit. :) ) Egyébként a babának ennyitõl semmi baja sem lesz, mert ez a két alkohol fajta egészséges.
Én a terhességem elõtt nagyon ritkán ittam alkoholt. De most úgy meginnék egy pohár bort!!!! Csak nem merek kockáztatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Megnyugtat a tudat, hogy nem csak én vagyok az alkohol rabja. :) De azt hiszem, hogy inkább nem iszom semmit. (Lehet, hogy megint van valaki a odabennt.)
A kérdező hozzászólása: Még egyszer köszi csajok! Párom ma jött haza, este borozgatunk egyet.
Akkor meg még jó, hogy igyál ha van valaki odabenn. Az egészségére:) Én ittam a terhességem alatt is egy-két pohárka finom vörösbort és semmi baj nem lett belõle. Meg különben is amit a kismama megkíván, azt meg kell innia:) ) Ha meg csak este és reggel szoptatsz akkor este fektesd le babót és koccints egy pohárkával a pároddal. És jöhet egy kellemes este:) ) Egészségetekre!!
Én is még szoptatok, de kb. 2x már megpróbáltam este inni egy pár korty bort (éjjel nem szopik a baba), de berúgtam tõle!!! Pedig igazi borkóstoló voltam, a terhesség alatt is ittam keveset, szóval valami megváltozott a szoptatás kapcsán. Pár korty sört is van, hogy iszom, de tényleg max fél decit pároméból. A babának semmi baja, 4 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Nekem is mondta az orvos anno, hogy kis mennyiségben a vörösbor nem árt, de én nem merek inni.
A kérdező hozzászólása: Ha reggel és este szoptatok, akkor mikor a legalkalmassabb az idõ arra, hogy igyak egy pohárkával? Napközben, vagy esti szopztatás után?
Amikor terhes voltam, akkor voltunk nyaralni Balatonlellén és bornapok voltak éppen. Én minden este (a négy nap alatt) megittam 1-1 deci édes bort :) Ennyi nem árt. Amúgy az egész terhességem alatt nem ittam semmit, amiben alkohol van, de akkor az annyira jól esett :) Amikor szoptattam, akkor néha esténként volt egy kis borozás, abból sem lett soha semmi gond. Egyszer a Viasaton a TV Dokikban volt errõl szó, hogy szoptatás alatt mikor mennyit lehet inni, és ott azt mondták, hogy lehetõleg úgy kell idõzíteni, hogy szoptatás után, és ha már nem érzi az anyuka, hogy ivott, akkor az már a tejben sincs benne. Szóval szerintem ha nem is iszol annyit, hogy megérezd, akkor az olyan elhanyagolható mennyiség, hogy a babának sem fog megártani. Meg ott a mûsorban mutattak valami tesztcsíkot, amire anyatejet kell csöppenteni, és megmutatja, hogy van-e még benne alkohol vagy sem. Bár nem hiszem, hogy ilyet itt lehet kapni, de ki tudja.

Szoptatós anyukának lehet májat enni?

Legjobb válasz: igen lehet.

igen lehet.
én sokszor szoktam enni a magas vas tartalma miatt
Igen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!