Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás után apad el (7 db)

A szoptatás befejezése után mikor apadt el teljesen a tejetek? Amikor már egyetlen csepp sem jött nyomásra sem?

2,5 hónapos koráig szoptattam a babám, de most 7,5 hónapos korára sem apadt el teljesen a tejem. Ez normális? Ha megnyomom, még folyik pár csepp.

Legjobb válasz: 10 hónapos volt mikor végleg abbahagytam a szoptatást. Most másfél éves, de a mai napig jön a melleimbõl pár csepp tej, ha megnyomom.

10 hónapos volt mikor végleg abbahagytam a szoptatást. Most másfél éves, de a mai napig jön a melleimbõl pár csepp tej, ha megnyomom.
4 év, ha nagyon erõltetném, még jönne.
A fiam idén február 12-én szopizott utoljára (16 hónapig) és van még tejem, de csak annyi, hogy, ha megnyomom, egy csepp kijön. De van ismerõsöm, aki meg már több, mint 1 éve nem szoptat és szintén van még neki.
Másfél évig volt még, nemrég maradt abba, nálam stressz okozta a megnövekedett prolaktint, így a tej megmaradását is. Végre elmúlt. Én felkerestem vele a nõgyógyászomat, írt rá gyógyszert, mert nálam vérzésproblémák is voltak.

Szoptatás után mikor apad el a tej a kutyáknál?

Tegnap vitték el az utolsó labrador-keverék kölyökkutyáinkat 6 hetesen. 7 db volt, ami eléggé megviselte az anyjukat és már nem nagyon szoptatta ?ket. Most begy?lt neki a teje. Majd magától elapad vagy tudunk segíteni neki valamit? Olyanokat hallottam, hogy 1 napig ne adjunk neki enni vagy inni. 30 fokban nem szívesen kínoznám a kis drágát, aki eléggé le van így is fogyva.

Legjobb válasz: szia! Szépen lassan el fog apadni neki,mert nem kell újratermelõdnie, ha nem fogy el. De ha esetleg érzed, hogy keményednek, csomosódnak az emlõk, akkor vidd el állatorvoshoz, mert rákos is lehet ettõl.

szia! Szépen lassan el fog apadni neki, mert nem kell újratermelõdnie, ha nem fogy el. De ha esetleg érzed, hogy keményednek, csomosódnak az emlõk, akkor vidd el állatorvoshoz, mert rákos is lehet ettõl.

Mennyi idő múlva apadt el a tejed szoptatás abbahagyása után?

Voltak benne kisebb, kicsit fájdalmas csomók? Ha igen, azok mikorra múltak el?

Legjobb válasz: 5 hónapig tudtam csak szoptatni, de már akkor is nagyon kevés tejem volt. Kb még egy fél évig jött egy-két csepp tej a mellembõl, de csak ha megnyomtam, folyni nem folyt magától. Nekem nem volt kemény és görcsök sem voltak benne.

5 hónapig tudtam csak szoptatni, de már akkor is nagyon kevés tejem volt. Kb még egy fél évig jött egy-két csepp tej a mellembõl, de csak ha megnyomtam, folyni nem folyt magától. Nekem nem volt kemény és görcsök sem voltak benne.
Közel másfél éves koráig szopizott gyermekem, már csak 2x-3x kérte illetve éjszaka többször. A melleimet egyáltalán nem viselte meg a szoptatás befejezése, akartam venni urtica urens 30ch-t apasztáshoz, de nem volt kapható a patikában, s nem is lett rá szükség, mert semmi bajom nincs. A 3. szopi mentes napon icipicit fejtem, mert reggelre kicsit megfeszült, de nem fájt amúgy. Már 2 hete nem szopizik, most sincs semmi bajom. Egyik este vacsora elõtt elcsöppent egy csepp tej, ebbõl látom, hogy még mindig nem apadt el teljesen. Szerencsére egyikünket sem viseli meg se lelkileg, se fizikailag az elválás. :) Féltem, hogy a melleim hogy viselik, de nem reklamálnak. :)
15 hosan szokott le a fiam az estirol. Elotte 1.5 hoval a d.u-irol es azelott meg 1 hoval a reggelirol. Bevallom nehezebbnek hittem, de azota egyszer-ketszer pici tej cseppek jelentek meg, de nem fejem es nem is feszul. Ugy tudom akkor csak termelodne. Hogy ugy mondjam, nem erzem, h lenne benne vmi. Anyamnak viszont 1 evvel a szopi befejezese utan iszonyuan fajt es csomos lett a melle, elment a dokihoz, ahol nagyon erosen megnyomta neki es egy zoldes fekete tej jott ki. Sajnos ilyen elodordul, a tej berohad, szabalyszeruen.
A kérdező hozzászólása: Utolsótól kérdezném, hogy utána mi lett Anyukáddal? Rendbe jött? Köszi mindenkinek a válaszokat!

A szoptatás abbahagyása után mennyi idő múlva apad el a tej?

Szeretnénk kis tesót.A kislányom most 2 éves, 7 hónapja hagyta abba a szopást.Ennyi id? alatt elapadhatott már a tejem,vagy terhesség jele?Mert megnyomtam ma a mellem és sárga tej jött bel?le.Most nem tudom hogy ez azért van, mert nem apadt még el vagy baba.Járt már valaki így?

Mennyi idő alatt apadt el a tejed a szoptatás abbahagyása után?

20 hónapos kicsim úgy döntött, hogy nem szopik tovább. Ennek egy hete, azóta fejem a cicim, igyekszem nem minden nap, csak ha érzem, hogy szükséges. Mikor várhatom, hogy teljesen elapad?

Legjobb válasz: én nem fejtem, nem is lett csomós, szépen elapadt. bár már 2 hónapja nem szoptatok, a minap tejcsepp jelent meg a mellbimbómon... nem tudom mit jelent.. De a válasz a kérdésre pár hét.

én nem fejtem, nem is lett csomós, szépen elapadt. bár már 2 hónapja nem szoptatok, a minap tejcsepp jelent meg a mellbimbómon... nem tudom mit jelent.. De a válasz a kérdésre pár hét.
Szia! Én egy éves koráig szoptattam, aztán elvettem tõle, mert így láttam jónak.én sosem fejtem, nem volt mit, meg ugye úgyis annyi tej termelõdik, amennyi kell a kicsinek.még egy hónapig volt tejem és fájt a cicim. de ha nekem fájt is még szoptatás idõszakában, csak forró vizes ronggyal beterítettem egy pár percig eez teljesen tökéletesen el is mulasztotta, minden fejés, nyúzás nélkül. Szerintem kipróbálhatnád h nem fejed és ha érzed h kezd megtelni vagy fájni akkor forró borogatás. de egyébként azt is hallottam h a hideg vízzel a cici környékén nagyon kell vigyázni szoptatás idején, mert elapasztja a tejet. akkor lehet inkább hideg vizes borogatás lenne jó...
Hideg víz, és ne fejd, mert annál több lesz a tej. Nekem szinte rögtön elapadt, legelábbis nem éreztem feszülni, de kinyomni tudtam még hónapok múlva is belõle cseppeket.
2* fejtem, harmadik naptól már nem kellett. Ha csak napi egyszer fejed (ha kell), akkor is el fog apadni. Ezt onnan sejtem, hogy mikor nagy ritkán nem kelt fel éjszaka enni a fiam (azaz csak egyszer szopott egy nap), akkor is pár nap alatt szinte eltûnt a tej. persze aztán még vissza tudta hozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek!

Szoptatás abbahagyása után mennyi idővel alakult ki melletek végső formája és mikorra apadt el a tej teljesen?

Legjobb válasz: 1 hónapig tudtam csak szoptatni,nagyon kevés volt a tejem.De a mellem ennyi idõ alatt is megereszkedett.kb. 3 hónap kellett,mire már egyetlen csepp sem jött.Addigra szépen le is lapultak :-(

1 hónapig tudtam csak szoptatni, nagyon kevés volt a tejem.De a mellem ennyi idõ alatt is megereszkedett.kb. 3 hónap kellett, mire már egyetlen csepp sem jött.Addigra szépen le is lapultak :-(
Nekem azota is valtozik a formaja, merete, hizok-fogyok folyamatosan :S De a tejeleapadas függ aszoptatas abbahagyasatol is, hogy te nem akarod szoptatni vagy ö nem akar többet cicizni. Nalunkö nem akarta, es 3 honapig meg szenvedtem es kb egy jo felev mulva apadt el teljesen a tejem.

A szoptatás abbahagyása után mennyi idővel apad el a tej? Én már több, mint 4 hónapja nem szoptatok, de még van tejem. Ez normális?

Legjobb válasz: amióta nem szoptatsz, feed? lehet azért van még. fordulj orvoshoz van rá gyógyszer, ami 1-2 nap alatt elapasztja (nem jut eszembe a neve, régen volt :))

amióta nem szoptatsz, feed? lehet azért van még. fordulj orvoshoz van rá gyógyszer, ami 1-2 nap alatt elapasztja (nem jut eszembe a neve, régen volt :) )
Nem kell ehhez gyógyszer, bocsi de nem értem az elõttem szólót!!! Nekem is úgy volt, hogy fél éves koráig szopizott a fiam, majd legalább még 5-6 hónapig volt tejem, de mindíg egyre kevesebb. Nem kell félned, nem fog becsomósodni, fájni, az a lényeg, hogy már ne fejd le. Ez teljesen normális dolog, ahogy jött úgy el is fog menni..:) ))
Ez teljesen normális. Nekem 5 év után is volt néhány csepp, a gyógyszer sem használt. Orvostól-orvosig futkostam, de annyival elintézték, hogy van ilyen...
A kérdező hozzászólása: természetesen nem fejem, nem õrültem meg, hogy még szaporítsam is. Ezek szerint a 4 hónap még nem annyira sok. Köszönöm a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!