Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás közben a kisbabához (3 db)

Szoptatás közben beszéljek a kisbabához?

Legjobb válasz: Szia ! Én eggyik babámhoz sem beszéltem szopizás közben egy csendes meghitt pillanatnak tartom simogattam öket,de ezt te tudod eldönteni hogyha ugy erzed kell akkor tedd d esti szopizásoknál nem ajánlom:)2gyermekes és 36hetes kismama:)

Szia ! Én eggyik babámhoz sem beszéltem szopizás közben egy csendes meghitt pillanatnak tartom simogattam öket, de ezt te tudod eldönteni hogyha ugy erzed kell akkor tedd d esti szopizásoknál nem ajánlom:) 2gyermekes és 36hetes kismama:)
Szerintem is megzavarhatja, bár én is olvastam már olyan tanácsot, hogy beszéljünk, sõt énekeljünk. Ha mindenképp fel akarod venni vele a kontaktust (mintha a szoptatás már nem az egyik legintimebb helyzet lenne a babával), simogasd. A fiam imádta, a lányom meg végig a szemembe néz közben.
A kislányom végig a szemembe néz, én felveszem vele a szemkontaktust közben megsimítom az arcát. Szerintem ez jó a kis lelkének. Fõleg éjszaka nem kell beszélgetni hozzá, szokja meg hogy éjjel van, szopi, aztán alvás!

Mit tegyek, ha szoptatás közben (röviddel az első pár korty után) a kisbabám elkezd vonaglani, majd sírni?

Tejem van b?ven. Nem értem, mit csinálok rosszul. Szépen és jól kapja be a cicit, szív párat, aztán elkezdi tekergetni a fejét (ami persze nekem fáj), aztán elenged, vonaglik, csápol, és sír. Olykor a kakiinger miatt, de úgy tudom, ett?l még nem kéne ennyire szenvednie. A széklete normális, könnyen kijön. Miért csinálja ezt? Leveg?t is rendesen kap, és kényelmesen helyezkedünk el. Így nem lehet szoptatni. :"( Talán a tejem nem jön elég gyorsan? Mit tegyek, hogy mindkett?nknek jó legyen?

Legjobb válasz: Négy hetes, és nagyon ritka, ha szépen "lezajlik" egy szopi. :(

A kérdező hozzászólása: Négy hetes, és nagyon ritka, ha szépen "lezajlik" egy szopi. :(
Nekem is szokta csinálni ezt, rendszerint a büfi miatt van.Tedd vállra és simizd a vállát amíg büfizik és megnyugszik.Lehet az elõzõ kajánál maradt benn vmi ez nem vicc..8hetesek vagyunk
szia.néha nekem is ezt csinálja. én is szoktam böfiztetni közben, de nem mindig segít. tejcsi nekem is van, hisz ha a sírás miatt abba hagyja az folyik tovább. ezért ez engem is érdekelne
A kérdező hozzászólása: Próbáltam a büfit, de nem segített. Szopi után nagyokat böffent, szépen el is nyugszik (már amikor hajlandó szopizni). Szopi elõtt is büfiztetem, hátha jön valami, de semmi. Két-három korty után pedig megint csak nem jön még levegõ. Elképzelésem sincs már, mit tegyek.
Szia! Tudom, furcsán hangzik, de lehet hogy máris mozgolódnak a fogacskái, ez nem jelenti hogy ki is fognak most rögtön bújni, hanem egyszerûen érzékenyebb az ínye. Nekünk is voltak ilyen jeleneteink, sõt akkor is voltak amikor Apa késõbb ért haza.Aztán ahogy hazaért, volt szopizás is meg alvás is. Erre varrjatok gombot:-)))
A kérdező hozzászólása: Õ már alig másfél hetes kora óta ezt teszi. :(
Nálunk is volt ilyen. Néha túl gyorsan jött a tej, és mikor már nem ömlött annyira, szépen szopizott. Volt, hogy csak cumizni akart, és folyt a tej, õ meg nem kérte. Néha meg kakilni kellett neki, és megnyugtatásként cumizni akart, és szintén nem kérte a tejet. Ha beáll a kereslet-kínálat, és õ is ügyesebben szopizik majd, 5 perc alatt kiüríti a mellet, aztán jöhet a nyugtató cumizás. Addig türelem. Vedd fel, nyugtasd meg, aztán tedd újra mellre! Ja és a kaki nálunk is folyékony, mégis nehezen jön ki, mert összeszorítja a végbelét. 6 hós baba anyukája
Nekem idõrõl idõre ezt csinálta. Csak találgattam. hogy a hasa fáj-e vagy mi lehet a baj. aztán egyszer csak abbahagyta, majd egy idõ múlva mást talált ki. Most 4.5 hós és újjabban nem szeret az egyik cicibõl szopni. Kis trükkök kellenek. Kitartás, csak ne idegeskedj miatta. Ez sem tart örökké.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

5honapos kisbabamat szoptatom, megjott ujra a menstruaciom, szules ota most eloszor, ez jelenti mar a szoptatas veget? Vagy nincs semmi koze ehhez a dologhoz?

Legjobb válasz: Az én babám most töltötte be az 5 hónapot, és nekem is most jött meg. Azóta néha kicsit hisztisebben eszik, de lehet a foga nyomja bentrõl az ínyét. A tejem nem csökkent úgy látom. Ha kicsit hisztizne akkor is mellre kell tenni, nehogy csökkenjen.

Az én babám most töltötte be az 5 hónapot, és nekem is most jött meg. Azóta néha kicsit hisztisebben eszik, de lehet a foga nyomja bentrõl az ínyét. A tejem nem csökkent úgy látom. Ha kicsit hisztizne akkor is mellre kell tenni, nehogy csökkenjen.
Nincs köze hozzá. Viszont ne ijedj meg, ha nem áll be normálisan a ciklusod.
Nekem is ennyi idõs volt a babám, amikor elõször megjött szülés után. Annyi volt, hogy nehezebben indult be ilyenkor a tej és a babám se olyan nagy kedvvel szopizott, mint amúgy. A védõnõm azt mondta, hogy ezeken a napokon megváltozik egy picit a tej íze és ettõl lehet az, hogy a baba kevesebbet és nem olyan nagy kedvvel szopizik.
Nekem 2 hónap után jött meg és még mindig szoptatok. 13 hós lesz a babám. Nekem ezeken a napokon szopizott a legnagyobb kedvvel és tejem sem volt kevesebb:)
Nekem 3 hónapra jött meg. Utána még pár hónap kellett hogy beálljon rendesen a menstruációm, volt hogy 2 hetente jött meg. Egyébként 14 hónapig szoptattam, viszont azokon a napokon mindig kevesebb volt a tejem.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a valaszat, nagyon megnyugtattatok, es valoban egy picit kevesebb a tej, de tobbszor mellre tettem, es nem volt nagy a baj!! Mindenkinek nyomtam a zold gombot! Koszike :)
Nekem sajnos a végét jelentette, mert többet nem fogadta el a lányom, ezért lecsökkent, hiába fejtem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!