Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás előtt kell (17 db)

Szoptatás előtt kell a mellet fertőtleníteni?

Legjobb válasz: Nem. A szoptatás elõtti mellfertõtlenítés nemcsak feleslegesen bonyolulttá teszi a szoptatás menetét, hanem kifejezetten káros is lehet. A szappan és a fertõtlenítõszerek rendkívüli módon szárítják a bõrt, ennek következtében a mellbimbó és a bimbóudvar bõre kirepedezhet, utat nyitva ezzel a kórokozóknak. A fertõtlenítõszer (különösen a klór) ekcémát okozhat a csecsemõ szája körül, a szaga pedig arra késztetheti a babát, hogy elutasítsa a szopást. A bimbóudvarba nyíló ún. Montgomery-mirigyek termelte váladék amellett, hogy ápolja a bimbó bõrét, antibakteriális hatóanyagokat is tartalmaz. Ez a tejben lévõ ellenanyagokkal és immunsejtekkel együtt bõségesen elegendõ védelem a csecsemõ számára a mellen esetleg jelen lévõ kórokozókkal szemben.

Nem. A szoptatás elõtti mellfertõtlenítés nemcsak feleslegesen bonyolulttá teszi a szoptatás menetét, hanem kifejezetten káros is lehet. A szappan és a fertõtlenítõszerek rendkívüli módon szárítják a bõrt, ennek következtében a mellbimbó és a bimbóudvar bõre kirepedezhet, utat nyitva ezzel a kórokozóknak. A fertõtlenítõszer (különösen a klór) ekcémát okozhat a csecsemõ szája körül, a szaga pedig arra késztetheti a babát, hogy elutasítsa a szopást. A bimbóudvarba nyíló ún. Montgomery-mirigyek termelte váladék amellett, hogy ápolja a bimbó bõrét, antibakteriális hatóanyagokat is tartalmaz. Ez a tejben lévõ ellenanyagokkal és immunsejtekkel együtt bõségesen elegendõ védelem a csecsemõ számára a mellen esetleg jelen lévõ kórokozókkal szemben.
Esetleg egy kis vízzel való lemosás de nem fontos.

Tényleg a szoptatás előtt kell adni először az almalevet a babának?

Úgy tudtam, hogy szopi után, de a véd?n?m azt mondta, hogy el?tte. Ti hogy csináltátok?

Legjobb válasz: én mindig utána adtam az ételt. így sokkal logikusabb és tisztább is marad a szopi alatt.

én mindig utána adtam az ételt. így sokkal logikusabb és tisztább is marad a szopi alatt.
ha csak pótolni szeretnéd a tejedet a gyümivel akkor add utána. így csak annyit fog enni amennyi még elfér a tej mellé, ha viszont étkezést kiváltani szeretnél akkor elõtte add, azzal jól lakik, ha mégse, akkor kínáld meg cicivel :) én elõtte adtam mert ki akartam váltani az étkezéseket, így 8 hónapos korára mr csak 3x szopizott
Étkezés mellé adva, kóstoltatásként utána add (vagy két étkezés között). Szoptatás kiváltása céljából viszont elõtte (hogy a gyümölcsbõl egyen többet és ne az anyatejjel teljen el a hasa - már ha ki akarod váltani a szoptatást rendes étkezésre).
Ezt a régi vonalas védõnõk mondják csk, ne figyelj oda! Ha azt szeretnéd, hogy megmaradjon a tejed, mert sokáig, akár 1 éves koron túl is szoptatnál, akkot szopi után etesd kb. 20-30 perccel. Egy éves korára el akarod választani, akkor szopi elõtt etesd.

Melyik az a homeos szer, amit a szoptatás elött negyed órával kell bevenni és állitólag már csepeg is a tejcsi?

urtica és ricinus mellett olvastam itt az egyik kérdésben,de bárhogy keresem nem találom...a válaszolo irta felsorolásban a bogyókat, és a 2 ismert mellett volt még egy,amire azt irta h negyed órával a szoptatás elött,s már csepeg is a tej. gondolom a tejleadó refleet segiti akkor.ha vki tudja kérem irja meg!

Legjobb válasz: Alfalfa D6 szoptatás elott 15-20 perccel. Szinte azonnal hat. Ha nem, akkor próbálkozzunk Urtica urens-szel. Mellesleg én nem hiszek benne. De hátha Neked segít.

Alfalfa D6 szoptatás elott 15-20 perccel. Szinte azonnal hat. Ha nem, akkor próbálkozzunk Urtica urens-szel. Mellesleg én nem hiszek benne. De hátha Neked segít.


Homeos bogyót mikor kell adni a babának? Szoptatás előtt, után, vagy mindegy mikor?

Babavízben jó ha feloldom az 5db bogyót? Mennyire kell feloldódnia? Teljesen, vagy maradhat darabkás? 2 hónapos babának kellene a bogyó hasi görcsökre!

Legjobb válasz: Fel kell oldani teljesen és 2 szoptatás között kell adni, de legalábbis se elõtte, se utáni ne szopizzon legalább fél órát! Mi a neve a bogyesznak?

Fel kell oldani teljesen és 2 szoptatás között kell adni, de legalábbis se elõtte, se utáni ne szopizzon legalább fél órát! Mi a neve a bogyesznak?
A kérdező hozzászólása: chamomilla vulgris 15ch ismered?
Igen :) Nekünk bejött, bár mi fogzásra használtuk/használjuk. Azt utálom, hogy baromi lassan oldódik fel :(

A szoptatás előtt, illetve után hogyan kell ápolni a mellet (pl. krémezés, szappanos, vizes lemosás)? Szükséges-e egyáltalán bármit használni?

Legjobb válasz: Szopizás elõtt ha nagyon akarod vizes zsepivel áttörölheted a melled. Én szoptatás, fejés után a saját tejemmel kentem be a mellbimbóm. Szabadon hagytam, míg meg nem száradt. Jobb mint bármelyik krém, természetes és 100%, hogy nem lesz semmi bajod tõle!

Szopizás elõtt ha nagyon akarod vizes zsepivel áttörölheted a melled. Én szoptatás, fejés után a saját tejemmel kentem be a mellbimbóm. Szabadon hagytam, míg meg nem száradt. Jobb mint bármelyik krém, természetes és 100%, hogy nem lesz semmi bajod tõle!
Én mindig melegvízzel mostam le elõtte, az be is indította a tejtermelést rögtön. Hideggel ne mosd le. Régen a bórvizet használták, ma is javasolják páran, de az nem szükséges. És van olyan anya is, aki azt állítja, hogy a tej fertõtlenít is és nem kell lemosni szoptatás elõtt. Szoptatás elõtt tehát elég egy tiszta melegvizes lemosás és tiszta (csak a melled törlöd benne) törölközõ. Szoptatás után nem szükséges a lemosás, amennyiben kisebesedik a mellbimbód, saját anyatejedet csepegtetve rá meggyógyíthatod, de használhatsz bepanthent vagy garmastant is sebes mellbimbóra, elõbbit nem szökséges szoptatás elõtt lemosni, de javallott. :) tehát gyakorlatilag csak melegvizes lemosás szopi elõtt :)
Én 2 évig szoptattam, és mindig bórvizzel mostam le.1 üveg elég volt, és nem drága.(Néhány 100ft)Csak le kell vele törölgetni.A lányomnak soha semmilyen szájproblémája nem volt.Se afta, se penész!Szopi után nem mostam le, mindig elõtte!
a garmasztan kremen van, nem tudom mi igaz belole, hogyha szuksege van a mellednek apolasra, akkor kend be egy kis kremmel, és tegyel ra gezt, az segit. szerintem a tej meg a kisbaba nyala is termeszetes, es sokat segit, kis meleg vizes pelussal is le lehet torolni. szerintem ha nincs panaszod, akkor nem igenyel semmi extrat
az én babóm 3 hónapos és anyatejen kívül semmivel nem ápolom a mellem. Amikor kirepedezett az elején, akkor is a tejcsi segített. Nem zuhanyoztatom fürdésnél sokáig a mellemet, mert attól felázik és könnyebben kisebesedik. szájpenésztõl ne félj, mert azt herpesz vírus vagy anyai hüvelygomba okozza. (neten utána tudsz nézni, rengeteg cikk van róla). és a szoptatással kapcsolatban javaslom a http://www.lll.hu oldalt, nagyon hasznos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Szerintetek ha neomagnollal kell borogatni a mellem, lemossam szoptatás előtt?

Legjobb válasz: Nem kell. A neomagnol úgyis lefertõtleníti.

Nem kell. A neomagnol úgyis lefertõtleníti.
En lemosnam tiszta vizzel a neomagnol miatt.
A víz is sokkal tisztább, ha neomagnolt teszel hozzá:) Ez kb. olyan, mintha a fertõtlenítés után még elmosnád a cumit. Abszolút felesleges.
Én lemosnám, mert mégiscsak egy fertõtlenítõszer ami nem kellene, hogy a baba szájába jusson.
Perszehogy!! A neomagnol dezinficiens és mint ilyen, vegyszer. Semmi keresnivalója nincs a baba szájában!
Egyértelmûen igen. Mosd le szoptatás elõtt. Mi már a kórházban neomagnolos vízben fertõtlenítettük a mellszívót és az ottani védõnõ külön felhívta a figyelmünket, hogy öblítsük le használat elõtt.

Mit gondoltok a bórvízről? Állítólag ezzel kell a mellbimbót letörölgetni szoptatás előtt és utána.

38 hetes km

Legjobb válasz: Elsõsorban elõtte kell,de szerintem megteszi a sima vizes vatta is.Én csak akkor használtam mikor szájpenészes lett a lányom.

Elsõsorban elõtte kell, de szerintem megteszi a sima vizes vatta is.Én csak akkor használtam mikor szájpenészes lett a lányom.
En meg nem hallottam rola. Nem is torolgettem es nem is fogom torolgetni a cicit, mert a lanyom nem hiszem, hogy elfogadna utanna, meg parfumot se rakhatok magamra.
A bórvízrõl semmit nem mondtak nekem, így én csak lemostam cicizés elõtt a csapnál, de arra kell ügyelni, hogy csak ehhez használatos törölközõd legyen. Bevallom, ezt is csak kb 3 hónapig csináltam mindkettõnél, egyszerûen annyira bonyolítja az életet, hogy már nem volt kedvem tovább. Aztán meg elmenetelhez külön kendõzgetni, mert hát bárhol vagy, akkor is szoptatsz, a tisztogatni máshol meg nem egyszerû.
Nekem is felírta a doki, de mivel imbóvédõvel szoptatok és azt sterilizálom, így nem kell. Sokan mondták, hogy a babák megundorodnak miatta a cicitõl, de ha elejétõl fogva ehhez szokik hozzá, akkor szerintem nem lehet gond. Viszont rendkívül macerásnak tûnik... Nekem a dokinõ azt is mondta, hogy ha csipás a baba szeme, ezzel kell kitörölni. Én majd erre fogom használni.
Sosem használtam, erre tökéletesen megfelelt a csapvíz. :)
Én semmivel nem törölgettem a melleimet.Semmi baja nem volt a gyerekeknek még szájpenészük sem.Volt olyan, hogy a játszótéren szoptattam ott sehogy nem tudtam volna törölgetni.Ne, kell ennyire óvni mindentõl a babákat, nincsenek cukorból.Sõt az ismerõsöm lányának szájpenésze is csak addig volt míg mindent kifõzött pl.: cumisüveget, onnantól, hogy csak simán kimosta mosószeres forró vízzel megszûnt a szájpenésze.

Használt valaki Garmastan kenőcsöt érzékeny, kisebesedett mellbimbóra? Használt? Tényleg nem kell lemosni a szoptatás előtt?

Legjobb válasz: Én használtam, még a férjem hozta be a kórházba, mert brutál volt, ahogy kisebesedett mindkét mellbimbóm. Szülésznõ azt mondta, nem kell lemosni (fõleg hogy én még bimbóvédõt is használtam), de én azért lemostam. Ki tudja mi van benne, az újszülött gyomra meg még igen érzékeny. De maga a kenõcs nagyon jó volt.

Én használtam, még a férjem hozta be a kórházba, mert brutál volt, ahogy kisebesedett mindkét mellbimbóm. Szülésznõ azt mondta, nem kell lemosni (fõleg hogy én még bimbóvédõt is használtam), de én azért lemostam. Ki tudja mi van benne, az újszülött gyomra meg még igen érzékeny. De maga a kenõcs nagyon jó volt.
Szia! Én használtam elég sokáig, a babám öt hónapos koráig.Addig 1, 5-2 óránként evett, eleinte sûrûbben, cicifüggõ volt.A krém nélkül nem tudom mi lett volna.Én nem mostam le, csak letöröltem vizes vattával.
Szia. Szerintem nagyon jó ez a kenõcs. Az elsõ hetekben nagyon fájt a mellbimbóm, aztán elkezdtem használni, és pár nap alatt rendbejött. Azóta nem is volt gond a mellbimbómmal. Nekem azt mondta a kórházban a csecsemõs nõvér, hogy nem kell lemosni. Azért én letöröltem vizes vattával.
én cicaderma homeopátiás krémet használtam az tuti, h jó:) de lemostam.
2 nap alatt rendbejött a sebes, véraláfutásos mellem, ami annyira fájt, h már sírtam.Én úgy tudom, ezt a fajta krémet le kell mosni, van olyan is, amit nem, de olvasd inkább el, én lemostam szoptatás elõtt.
Hasztnáltam, és nagyon jó volt! Viszont mivel igen, le kell mosni szoptatás elõtt, kicsit macerássá vált (fõleg éjszaka), így áttértem a Bepanthenre, ami szintén nagyon jó, fõleg a Bepanthen Plus. De megnéztem neked a Garmastan tájékoztatóját is, amiben le is írják: "Közvetlen szoptatás elõtt a kenõcsöt nedves vattával törölje le a mellbimbóról és környékérõl."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor kipróbálom.
Ha nem akarsz vele babrálni, akkor szopi után nyomj ki egy kis anyatejet és hagyd h rászáradjon a legjobb gyógyír rá.

A Bepanthen Plus-t ugye nem kell lemosni szoptatás előtt? Nincs a tájékoztatóban, de nekem ez rémlik.

Legjobb válasz: Nekem a védõnõm kimondottan ezt ajánlotta, de a sima Baphanten-t, nem a Plus-t. A simát nem kell lemosni az tuti! Én is használtam.

Nekem a védõnõm kimondottan ezt ajánlotta, de a sima Baphanten-t, nem a Plus-t. A simát nem kell lemosni az tuti! Én is használtam.
Csak azzal kend a mellbimbód, ami erre való. A bepanthen nem kifejezetten mellápoló krém, tehát LEMOSANDÓ!!!! A betegtájékoztató teljesen jó! Azért nincs beleírva, mert NEM EZ A funkciója a krémnek. Dm-es babylove pár száz forint például.
én pedig a kórházban is ezzel kentem a mellemet...azt mondta a csecsemõs, hogy nem kell lemosni sem.
Sima Bepanthent kaptam én is a kórházban. Mondták is, hogy nem kell lemosni.

Szoptatás előtt le kell mosni a mellbimbómról a bepanthen krémet?

Legjobb válasz: A garmastan szerintem az egyetlen amit nem kell. Nincs jól mellre téve a babád, ha kisebesedik. Húzd közelebb. Rengeteg oldal van, ahol megnézheted, éjjel nekem is sebes lesz:(

A garmastan szerintem az egyetlen amit nem kell. Nincs jól mellre téve a babád, ha kisebesedik. Húzd közelebb. Rengeteg oldal van, ahol megnézheted, éjjel nekem is sebes lesz:(
A kérdező hozzászólása: Szia! Én pont a garmastanról olvastam, hogy le kell mosni! Nekem a fejestõl sebesedett ki mert olyan erõvel szívja a kézifejõ.
Ha szárazon letörlöd, az is elég. Minden olyan szert, ami a kisbabának a szájába kerülhet, csak akkor engednek forgalomba, ha teljesen biztonságos. Ennek ellenére én mindig lemostam...
Én is lemosom, de nem kell. Természetes anyagok vannak benne. Nem kell fejni, attól csak még több lesz és sosincs vége. Csak, hogy legyen mit lenullázni...:)
A bepanthent nem kell lemosni. Annak idején a védõnõ is mondta. A garmastant viszont igen.
A bepantent nem kell lemosni!!!És így nekem még a melbimbõvédõm is jobban rátapadt.:)
Szia.Én minden szopiztatás elõtt letöröltem a cicim bórvízzel.Soha nem volt sem szájpenésze sem semmi más baja a lányomnak.És szerintem annyi minden kerülheta cicire 3 óra alatt.A melltartóból mosópor maradvány stb.Egy mozdulat letörölni.Én nembiztos hogy szívesen bekapnám ha krém van rajta.Csak gondolj bele.
A Bepanthent nem kell lemosni. Próbáld meg hanyagolni azt a kézi szívót, ha nagyon szükséges kézzel fejd ki a tejcsit, az nem veszi igénybe a mellbimbót. Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!