Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás előtt a mellet (14 db)

Megmosod szoptatás előtt a melled? Ha igen mivel?

és utána?

Legjobb válasz: Sosem mostam közvetlen elõtte és utána :S

Sosem mostam közvetlen elõtte és utána :S
Ja, én utána nem. Azt hallottam, hogy nem jó megmosni, mert a rászáradt anyatej gyógyitja a mellbimbót, kevésbé lesz érzékeny. NEkem be is vált, 2 évig szoptattam :)
Nem, sem elõtte, sem utána nem mostam, elég volt a természetes napi higiénia, hogy reggel-este zuhanyoztam. Egyedül, amikor tejadó voltam 8 hónapig, akkor mostam meg fejés elõtt, de ott komoly elõírások vannak, hogy hogy kell fejni a tejet. Egyébként 21 hónapig szoptattam, és nem volt sosem semmi baja a babámnak.
nem
Nem, eszembe sem jutott mikor anyám szólt akkor néha akartam, de nem volt rá idõm. Soha nem volt baja.
Nem. Ha csak valaki nem tejleadó, rendes napi tisztálkodás mellett felesleges folyton lemosni.
Én megmostam, mert egyfolytában folyt belõle a tej egész nap, így mindig ragacsos volt. Nem éreztem tisztának:S Simán vízzel mostam egyébként.
Igen, sima vízzel a szopik elõtt.
Én nem mosom. Reggel, este zuhanyzom. Szerintem az elég. HA úgy érezném, hogy szükséges, akkor megmosom.

Érdemes megcsináltatni szülés előtt a melleket? (nagyobbításra gondolok) Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Jövő ősszel belevágnánk a babaprojektbe, nem tudom, hogy érdemes-e megcsináltatni, vagy várjam meg a babát, szoptatást.

Legjobb válasz: Mindenképp várd meg a szoptatás végét! Nekem elõtte nem volt nagyon nagy mellem, de mikor beindult a tejem, úgy nézett ki, mint két jó érett sárgadinnye (nem vicc!), és utána is többször bedurrant. Most 2 évvel a szülés után kb. visszaállt az eredeti méretére, de picit lejjebb van, és hát minimálisan, de megereszkedett. Ráférne mûtét az enyémre is, de én még szeretnék babát. Amúgy a plasztikai sebész is lebeszélne róla, hogy baba elõtt vágj bele ilyenbe.

Mindenképp várd meg a szoptatás végét! Nekem elõtte nem volt nagyon nagy mellem, de mikor beindult a tejem, úgy nézett ki, mint két jó érett sárgadinnye (nem vicc!), és utána is többször bedurrant. Most 2 évvel a szülés után kb. visszaállt az eredeti méretére, de picit lejjebb van, és hát minimálisan, de megereszkedett. Ráférne mûtét az enyémre is, de én még szeretnék babát. Amúgy a plasztikai sebész is lebeszélne róla, hogy baba elõtt vágj bele ilyenbe.
Szia! Szerintem várd meg még szülsz. Egyrészt a szoptatás miatt másrészt a saját atpasztalatom alapján 70B-bõl 85C-s lett a cickóm...
várd meg szerintrem is a szoptatás végét, mert 1) úgyis nagyobb melleid lesznek 2) szopttaás után biztos megereszkedik egy kicsit, így lehet hogy nem kell megnagyobbíttatnod, viszont ha zavar, vagy nagyon lóg, fellvarrathatod.
A kérdező hozzászólása: Igen, szerintem is megnõ. Anyumnak kb. 75/A-ból 85/c lett és már mi is felnõttünk, de még mindig akkora :) A másik, hogy nekem még a peteéréstõl a mensesig kb. A-ból B kosaras lesz, ezért két féle melltartóm van :)
nincs tapasztalatom, de semmiképp ne csináltasd meg! ha mondjuk most megcsináltatnád, a terhességed alatt úgyis megduzzadna, lehet, hogy úgy nagyon nehéz is lenne, aztán ha túl vagy a szoptatáson, megereszkedhet, és akkor csak kidobott pénz volt.
nekem sincs tapasztalat, mert nem volt megmütve a cicim, de annyit tudok, h a szoptatás nagyon ki tudja készíteni a cicit!nem nagyképüségböl, de nekem baba elött szép, formás didkóim voltak!mostmár nem szoptatok és azok a szép cicik már a múlté, megszakadt a böröm a hirtelen nyúlástól, hisz folyton megduzzad a cici mikor benne van a tejcsi majd hirtelen leapad amikor kiürül!ettöl meg jól meg is nyúlnak a szallagok is meg a böröd is!a végeredmény nekem egy lógó, megszakadt cicik lettek ugyh én azt tudom neked tanácsolni, h mindenképp baba után csináltasd meg!én is szeretném majd, de szeretnénk majd kistesót ugyh addig még várat magára a dolog!

Szoptatás előtt kell a mellet fertőtleníteni?

Legjobb válasz: Nem. A szoptatás elõtti mellfertõtlenítés nemcsak feleslegesen bonyolulttá teszi a szoptatás menetét, hanem kifejezetten káros is lehet. A szappan és a fertõtlenítõszerek rendkívüli módon szárítják a bõrt, ennek következtében a mellbimbó és a bimbóudvar bõre kirepedezhet, utat nyitva ezzel a kórokozóknak. A fertõtlenítõszer (különösen a klór) ekcémát okozhat a csecsemõ szája körül, a szaga pedig arra késztetheti a babát, hogy elutasítsa a szopást. A bimbóudvarba nyíló ún. Montgomery-mirigyek termelte váladék amellett, hogy ápolja a bimbó bõrét, antibakteriális hatóanyagokat is tartalmaz. Ez a tejben lévõ ellenanyagokkal és immunsejtekkel együtt bõségesen elegendõ védelem a csecsemõ számára a mellen esetleg jelen lévõ kórokozókkal szemben.

Nem. A szoptatás elõtti mellfertõtlenítés nemcsak feleslegesen bonyolulttá teszi a szoptatás menetét, hanem kifejezetten káros is lehet. A szappan és a fertõtlenítõszerek rendkívüli módon szárítják a bõrt, ennek következtében a mellbimbó és a bimbóudvar bõre kirepedezhet, utat nyitva ezzel a kórokozóknak. A fertõtlenítõszer (különösen a klór) ekcémát okozhat a csecsemõ szája körül, a szaga pedig arra késztetheti a babát, hogy elutasítsa a szopást. A bimbóudvarba nyíló ún. Montgomery-mirigyek termelte váladék amellett, hogy ápolja a bimbó bõrét, antibakteriális hatóanyagokat is tartalmaz. Ez a tejben lévõ ellenanyagokkal és immunsejtekkel együtt bõségesen elegendõ védelem a csecsemõ számára a mellen esetleg jelen lévõ kórokozókkal szemben.
Esetleg egy kis vízzel való lemosás de nem fontos.


Azoknak az anyukáknak, akiknek mellnagyobbító műtétjük volt a szülés előtt, milyen lett a mellük a szoptatás után?

5 évvel a gyerekvállalás el?tt viszonylag fiatalon vállaltam mellnagyobbító m?tétet, amit nem bántam meg és a szoptatásban sem akadályoz az a tény, hogy a mirigyállomány alatt elhelyeztek egy-egy implantátumot. Azonban a szoptatással a méret még tovább n?tt, ami tudom, hogy nem marad így. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz, ha vége a szoptatásnak? Kérem, hogy olyanok válaszoljanak, akik már láttak ilyet pl saját eset vagy barátn?nél vagy ténylegesen értenek hozzá. Nagyon köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: 4évvel ezelõtt én is átestem mellnagyobbító mûtéten.A mûtétre 1évre rá megszültem a kislányomat.1 évig szoptattam a formáját nem veszítette el,holott a terhesség és szoptatás alatt nagymértékben megnõtt,majd szoptatás után visszanyerte eredeti formáját.Nem lett laposabb,lötyögõsebb.Csak csíkos lett a hirtelen változástól.Most szintén szoptatok,már 5 hónapja.Egy számmal nagyobbak lettek.Remélem a szoptatás végeztével sem fogja elveszteni formáját.

4évvel ezelõtt én is átestem mellnagyobbító mûtéten.A mûtétre 1évre rá megszültem a kislányomat.1 évig szoptattam a formáját nem veszítette el, holott a terhesség és szoptatás alatt nagymértékben megnõtt, majd szoptatás után visszanyerte eredeti formáját.Nem lett laposabb, lötyögõsebb.Csak csíkos lett a hirtelen változástól.Most szintén szoptatok, már 5 hónapja.Egy számmal nagyobbak lettek.Remélem a szoptatás végeztével sem fogja elveszteni formáját.
A kérdező hozzászólása: Húú, ez jó hír! Akkor olyan "lett", mint mûtét után volt... Attól tartottam, hogy a bõr kinyúlása miatt nagyobbra kell cserélni az implantátumot és az azért már egy kicsit sok lett volna:) Nagyon köszönöm a választ és gratulálok a babákhoz!
ÉN is ettõl félek, mert így is 400-as szilikon van benne, és így a 36. héten már akkorák a cicijeim, hogy az csak na! Mi lesz, ha tej lesz benne??? Csíkok nekem is lettek rajta, amitõl totál kivagyok, mert erre még nem létezik semmilyen szépítõ eljárás. Hiába kenem állandóan. De ez megnyugtató, hogy a formája vissza jön! :)

A szoptatás előtt, illetve után hogyan kell ápolni a mellet (pl. krémezés, szappanos, vizes lemosás)? Szükséges-e egyáltalán bármit használni?

Legjobb válasz: Szopizás elõtt ha nagyon akarod vizes zsepivel áttörölheted a melled. Én szoptatás, fejés után a saját tejemmel kentem be a mellbimbóm. Szabadon hagytam, míg meg nem száradt. Jobb mint bármelyik krém, természetes és 100%, hogy nem lesz semmi bajod tõle!

Szopizás elõtt ha nagyon akarod vizes zsepivel áttörölheted a melled. Én szoptatás, fejés után a saját tejemmel kentem be a mellbimbóm. Szabadon hagytam, míg meg nem száradt. Jobb mint bármelyik krém, természetes és 100%, hogy nem lesz semmi bajod tõle!
Én mindig melegvízzel mostam le elõtte, az be is indította a tejtermelést rögtön. Hideggel ne mosd le. Régen a bórvizet használták, ma is javasolják páran, de az nem szükséges. És van olyan anya is, aki azt állítja, hogy a tej fertõtlenít is és nem kell lemosni szoptatás elõtt. Szoptatás elõtt tehát elég egy tiszta melegvizes lemosás és tiszta (csak a melled törlöd benne) törölközõ. Szoptatás után nem szükséges a lemosás, amennyiben kisebesedik a mellbimbód, saját anyatejedet csepegtetve rá meggyógyíthatod, de használhatsz bepanthent vagy garmastant is sebes mellbimbóra, elõbbit nem szökséges szoptatás elõtt lemosni, de javallott. :) tehát gyakorlatilag csak melegvizes lemosás szopi elõtt :)
Én 2 évig szoptattam, és mindig bórvizzel mostam le.1 üveg elég volt, és nem drága.(Néhány 100ft)Csak le kell vele törölgetni.A lányomnak soha semmilyen szájproblémája nem volt.Se afta, se penész!Szopi után nem mostam le, mindig elõtte!
a garmasztan kremen van, nem tudom mi igaz belole, hogyha szuksege van a mellednek apolasra, akkor kend be egy kis kremmel, és tegyel ra gezt, az segit. szerintem a tej meg a kisbaba nyala is termeszetes, es sokat segit, kis meleg vizes pelussal is le lehet torolni. szerintem ha nincs panaszod, akkor nem igenyel semmi extrat
az én babóm 3 hónapos és anyatejen kívül semmivel nem ápolom a mellem. Amikor kirepedezett az elején, akkor is a tejcsi segített. Nem zuhanyoztatom fürdésnél sokáig a mellemet, mert attól felázik és könnyebben kisebesedik. szájpenésztõl ne félj, mert azt herpesz vírus vagy anyai hüvelygomba okozza. (neten utána tudsz nézni, rengeteg cikk van róla). és a szoptatással kapcsolatban javaslom a http://www.lll.hu oldalt, nagyon hasznos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Két szoptatás között vagy akár közvetlen az etetés előtt érdemes, esetleg kell maszírozni a melleket? Mindkettőt vagy csak amelyikből enni fog a babám?

Legjobb válasz: Nem kell, maximum ha tejcsatorna elzáródásod van. De ha minden rendben, akkor semmi szükség rá, csak mellre helyezed a babádat, amikor kéri.

Nem kell, maximum ha tejcsatorna elzáródásod van. De ha minden rendben, akkor semmi szükség rá, csak mellre helyezed a babádat, amikor kéri.
A kérdező hozzászólása: Nem is jön könnyebben tõle a tej?
De igen. Csak épp úgy van ez kitalálva, hogy a baba képes enélkül is rá. Aluszékony vagy koraszülött a babád? Esetleg alacsony súllyal született? Vagy miért kérdezed ezt?

Mivel fertőtlenítsem majd a mellemet szoptatás előtt és után?

36 hetes kismami

Legjobb válasz: A melledet fertõtleníteni?! Elég ha csak langyos vízzel lemosod elõtte és utánna. Én mondjuk csak egyszer mostam egy nap plussz mikor be volt csomósodva, akkor langyos vizes tus nagyon jót tett. Szerintem nem kell ennyire tulzásba vinni a dolgot.

A melledet fertõtleníteni?! Elég ha csak langyos vízzel lemosod elõtte és utánna. Én mondjuk csak egyszer mostam egy nap plussz mikor be volt csomósodva, akkor langyos vizes tus nagyon jót tett. Szerintem nem kell ennyire tulzásba vinni a dolgot.
semmivel. Csak moss kezet szoptatás elõtt meg mindig mielõtt a melledhez érsz. de nem kell rákenni semmit, fürdésnél is csak sima vízzel leöblíted és kész. Szoptatás után hagyd rászáradni a baba nyálát meg a tejet, akár ki is fejhetsz egy kicsit és széthenheted rajta, ez hidratálja a legjobban. Vannak a drága mellápoló krámek, de semmire nem jók. Ha a melled fáj majd a szoptatás alatt azon nem segít a krém, az azt jelenti hogy rosszul van rajta a baba és a technikán kell változtatni. Ezt semmilyen krám nem oldja meg. Beszerezhetsz esetleg egy tubus Garmastan-t ezt recept nélkül lehet kapni, ez a mellgyulladásra van, de igazából ez sem sokat ér.
Egyet értek a csajókal én csak kezet mosok alaposan szopi ellõt, és este fürdéskor meleg vizel alaposan meg mosom.
A második válaszoló vagyok. A mellen maradt tej csak abban az esetben okoz szájpenészt illetve problémát, ha a mellnek gombás (candida) fertõzése van. Akkor oda vissza fertõzitek egymást a babával, mert a gomba a tej cukortartalmából táplákozik. Egyébként hagyni kell rászáradni, az segít gyógyulni ha kisebesedik.
A kézmosásra én is figyelek, és szoptatás után letörlöm a mellem textilpelussal-én azt olvastam, hogy a mellen maradt tej okozhatja a babánál a szájpenészt...
A harmadik vagyok és egyet értek másódikal:
Az én babámnak is volt szájpenésze, azt mondta a gyerekorvos, hogy használjak antibakteriális tusfürdõt. Elég nehéz volt találni, mert úgy tudom a Safeguard megszûnt. Maradt egyedül a Lifebouy, bejártam érte a várost, mire találtam. De az nagyon jó, el is múlt a szájpenész, elõtte meg már 1 hónapja kínlódtunk vele.
Ha nincs szájpenészetek akor semmivel. Ha van, akkor bórvízzel kell fertõtleníteni.

Nincs elég tejem, ha nem minden szoptatás előtt keményedik meg a mellem?

Iszom a Laktoherb teát(napi 4-5 pohárral)és ha pihenek akkor mint a k? kemények a melleim,de ha nem pihenek akkor,mint a kelt tészta:D és a kislányom 5 hetes nyüszög és kapálózik.Nem termel?dik elég tejem ha puha a mellem?

Legjobb válasz: Attól mert puha a mell nem jelenti, hogy nincsen tej, fõleg mert az szopi közben is termelõdik. Üres cici tudtommal nincs. Nem a hasa fáj inkább? Judy

Attól mert puha a mell nem jelenti, hogy nincsen tej, fõleg mert az szopi közben is termelõdik. Üres cici tudtommal nincs. Nem a hasa fáj inkább? Judy
Van olyan baba aki a laktoherbet nem "szereti" fáj tõle a pocija .Próbáld meg nem inni pár napig!
A kérdező hozzászólása: Valaki azt mondta, hogy a baba nem hajlandó megküzdeni a tejciért és ezért nyûgölõdik! Köszi a válaszokat!

Kell-e és ha igen miért, maszírozni a mellet szoptatás előtt és közben?

Hogyan és mennyi ideig?

Legjobb válasz: sosem masszíroztam, fiam 21 hónapig szopott, lányom 16 hós és még szopik

sosem masszíroztam, fiam 21 hónapig szopott, lányom 16 hós és még szopik
A kérdező hozzászólása: Oké köszi, csak a védõnõ mindig azzal jön, hogy ha maszírozom, több lesz a tejem.
A csomókat lehet kimasszírozni, ha valahol összegyûlik a tej, máskor tök fölösleges. :)

Szerintetek ha neomagnollal kell borogatni a mellem, lemossam szoptatás előtt?

Legjobb válasz: Nem kell. A neomagnol úgyis lefertõtleníti.

Nem kell. A neomagnol úgyis lefertõtleníti.
En lemosnam tiszta vizzel a neomagnol miatt.
A víz is sokkal tisztább, ha neomagnolt teszel hozzá:) Ez kb. olyan, mintha a fertõtlenítés után még elmosnád a cumit. Abszolút felesleges.
Én lemosnám, mert mégiscsak egy fertõtlenítõszer ami nem kellene, hogy a baba szájába jusson.
Perszehogy!! A neomagnol dezinficiens és mint ilyen, vegyszer. Semmi keresnivalója nincs a baba szájában!
Egyértelmûen igen. Mosd le szoptatás elõtt. Mi már a kórházban neomagnolos vízben fertõtlenítettük a mellszívót és az ottani védõnõ külön felhívta a figyelmünket, hogy öblítsük le használat elõtt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!