Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt vagy hízunk (6 db)

Szoptatás alatt általában hízik vagy fogy az ember?

Legjobb válasz: Általában fogy,mivel változatlan táplálkozás mellett megnövekszik a kalória- felhasználás, azt mondják, hogy napi 3- 400 kalóriát éget a szoptatás. De van, akinél a hormonok úgy dolgoznak, hogy tartalékolásra állnak be, illetve ha a prolaktin nagyon magas, akkor még hjzhat is az ember(meg persze más hormonális eltérések esetén is, mint pl. én).

Általában fogy, mivel változatlan táplálkozás mellett megnövekszik a kalória- felhasználás, azt mondják, hogy napi 3- 400 kalóriát éget a szoptatás. De van, akinél a hormonok úgy dolgoznak, hogy tartalékolásra állnak be, illetve ha a prolaktin nagyon magas, akkor még hjzhat is az ember(meg persze más hormonális eltérések esetén is, mint pl. én).
Míg szoptattam fogytam, mióta nem szopik a fiam visszatért az étvágyam, súlyügyileg stagnálok, pedig már féltem, hogy soványabb leszek, mint terhesség elõtt.
Mindkét lányomnál 8 kg körül szedtem fel a szoptatás alatt, viszont a várandósság alatt alig híztam. Szerintem alkati kérdés.
Én 10 hónapja szoptatok, és csontsovány vagyok annak ellenére, hogy többszörösét eszem, mint a férjem... Érdekes...
az elsõ kettõ lányomnál szépen lefogytam, most a 3.kiscsajt szoptatom, 8 hónapos és csak hízok, már vagy 6kg-t felszedtem
5 hete szültem, egyenlõre híztam, mert nem nagyon mozgok itthon és eszek ha éhes vagyok, eszek ha unatkozom, eszek, ha feszült vagyok.
8. hónapig fogytam, majd hirtelen betartalékolt a szervezetem, mai napig nem tudom miért. Nem sokat, de akkor híztam.
Én híztam szoptatás alatt. Amikor meg abbahagytam, hirtelen eltûnt amit felszedtem...érdekes volt, csodálkoztam nagyon :) De ahogy írták, mindenkinél más...
Fogytam! Elsõnél -5 kg ment le a terhesség elõtti súlyomhoz képest, a másodikkal -4 kg.
Minden terhességnél is lehet más, pl a lányomnál fogytam, ikerfiaimnál híztam, igaz nem sokat, de akkor is, pedig 2t szoptattam.
Valaki fogy, valaki hizik, de elmeletileg tenyleg fogyni kene. Valaki ugyanannyi marad vegig...mint peldaul en.
Mióta megszültem se nem hízok, se nem fogyok. Terhesség elõtti súlyomnál most 10 kilóval vagyok több. 6 hónapos a baba

Más is hízik szoptatás alatt? Vagy csak én lennék ennyire szerencsétlen?

már 8 hónapja szoptatok, 5 hónapig nem volt semmi baj 1-2 kilót le is adtam, de amióta nem kizárólag anyatejet eszik elkezdtem hizni. Nem sok, ami lement, fel is jött. De most már több vagyok két kilóval mint mikor hazajöttünk a kórházból. Szörny?! Nagyon rosszul érzem magam emiatt!

Legjobb válasz: Rám 15 kg jött fel pluszba, gondolod mennyire boldog vagyok tõle. Persze, persze imádom a fiam, meg a tejcsi is fontos, de én januártól elkezdtem odafigyelni mit eszek, mert azt mondtam ez így nem mehet tovább. Nem eszek kenyeret, és a cukros dolgokat minimálisra csökkentettem. ÉS már lement 7 kg. Amúgy azért kezdtél el hízni, mert ugyanannyit eszel, de a babád kevesebbet cicizik, és kevesebb kalóriát éget el a szervezeted a tejtermeléssel, mint elõtte. Én így gondolom.

Rám 15 kg jött fel pluszba, gondolod mennyire boldog vagyok tõle. Persze, persze imádom a fiam, meg a tejcsi is fontos, de én januártól elkezdtem odafigyelni mit eszek, mert azt mondtam ez így nem mehet tovább. Nem eszek kenyeret, és a cukros dolgokat minimálisra csökkentettem. ÉS már lement 7 kg. Amúgy azért kezdtél el hízni, mert ugyanannyit eszel, de a babád kevesebbet cicizik, és kevesebb kalóriát éget el a szervezeted a tejtermeléssel, mint elõtte. Én így gondolom.
Ez alkati kérdés. Ahhoz, hogy legyen tejed, enned kell. Esetleg sportolj valamit, ha ennyire zavar, egyébiránt a szoptatás végével könnyebb lesz majd fogynod.
2 kilótól nem kéne ennyire letargiába esned. Nekem a terhességem alat volt egy kis terhességi diabéteszem, akkor 160 g Ch diétára fogtak, most hogy szoptatok, 175 g a napi megengedett, jelenleg is folytatom, picinek elég mennyiségre a tejem + tápértéke is van / lehet bizonyára, mert szépen fejlõdik tõle. Neked is javaslom, mert az általad említett farkasétvágy nálam is jelen lenne, ha nem diétáznék, de így hogy csinálom, karban tudom tartani az étvágyamat.
Szoptatás alat 4 kilót híztam, 82-vel szültem, 74-gyel jöttem ki a kórházból, pár hónap múlva már 78 voltam......ahogy abbahagytam a szoptatást, elkezdtem fogyózni és két hónap alat már mínusz 10 kilónál tartok, 68 vagyok, az álomhatár a 62, szóval sajnos alkati kérdés. A hormonok miatt sajnos nem sokmindent lehet tenni, mert a kalóriabevitelt ugyebár biztposítani kell a tej miatt, tehát nem szabad csökkenteni a napi kalóriát.
igen, pedig semmi cukrosat és zsírosat nem eszem, na és sovány voltam világ életemben. Most meg jönnek fel a kilók.
Elsõ babámnál 5 kilót híztam a szoptatás alatt, mert mindent felfaltam. Most odafigyelek, és egészségesen étkezem, nem eszek meg 1 tábla csokit... (na jó, amúgy terhességi cukrom volt és ki voltam éhezve, igaz most is, de odafigyelek). Most 2 hét alatt a terhesség elõtti súlyomtól is 5 kilót fogytam. Viszont 6-8 liter vizet/teát megiszok 1 nap.
Szerintem inkább a minõségi táplálkozáson kell, hogy legyen a hangsúly, nem pedig a mennyiségen.Én írtam a Ch-diétát, hogy azon vagyok továbbra is, ami természetesen nem úgy néz ki, hogy folyamatosan megvonom a szénhidrátot és koplal a szervezetem ( vizeletem sem acetonos már, mint a terhesség alatt, hanem normál értéket mutat, szóval orvosilag is rendben van ), hanem arról szól a napi étkezésem, hogy 0 g-os Ch tartalmú ételeket minden nap rendszeresen fogyasztok ( tojás, hús, felvágottak / kivétel a fûszeresek, ezeket kerülöm ), hal, tejtermékek stb.)Ezeket "mûsoron kívül"- saját két étkezésem közti szünetekben is eszek néha-néha.Általában 3 órás szüneteket tartok, babámat is 3 óránként szoptatom ( tejem van bõven és jó minõségû is, mert a kicsi gyarapszik tõle rendesen, ahhoz képest, hogy 2600 grammal született ), és mondom, ha szopi után éhségérzetem van, akkor pár szelet felvágott, vagy fõtt hús, esetleg nagy ritkán tojás, természetesen csak önmagában, kenyér nélkül és sok folyadék, de nem 5-6 liter, ami - bocsi, utolsó válaszíró - abnormális dolog, a vesédet dolgoztatod csak feleslegesen, közben az anyagcserédet lassítod, ami nem túl célszerû a szoptatás szempontjából.

A szoptatás alatt mindenki hízik, vagy csak aki sokat is eszik?

Elvileg fogyni kellen, hisz kalória égetés, de nekem szinte minden ismer?söm aki szoptatott, az csak hízott, legjobb esetben csak stagnált a súlya.

Legjobb válasz: Kedves utolsó:utolsó elõtti vagyok,és nem szoktam zabálni!!!Normálisan étkezem!Nem tudom,más zabál???

Kedves utolsó:utolsó elõtti vagyok, és nem szoktam zabálni!!!Normálisan étkezem!Nem tudom, más zabál???
Csak aki zabál!!! Én sajna fogytam, kevesebbre mint elõtte voltam
Én fogytam, gyorsan visszafogytam a terhesség elõtti legjobb súlyomra.(173cm/56kg)25kg-ot híztam a terhességem alatt.
szintén 83kg vagyok, 69kg-val estem teherbe (már az is sok volt, 65 a jó. 80-nal mentem szülni, 73-al jöttem haza, és most 83. Nem eszem többet, csak míg a terhesség alatt abszolút nem voltam kívános, a szoptatás alatt édeset-édessel. Már 15, 5 hónapos, reggel-este szopi. Ha már nem fog szopizni, megpróbálok fogyózni, addig meg utálok tükörbe nézni.
83 kg vagyok se fel se le nem mozdul a súlyom napi 3x eszem egészségesen és 4-5 liter folyadék! szoptatok 4 hónapja napi 10 alkalommal is! soha nem fogyok le sztem! Utálom magam
Én híztam, sajnos!Még most is szopizik, de van rajtam felesleg.a szülés után lement rólam 10 kg, akkor voltam 60kg, mióta hazajöttünk (5, 5 hónapos)56-57 körül vagyok:-((
ettem mindent és mégis fogytam. 57-tel mentem szülni és szopi közepén voltam 47 is az átlagsúlyom 51 kg. tehát kb. négy -öt kilót fogytam.
Én fogytam. Sõt, a terhesség elõtti súlyomhoz képest 6 kg-val könnyebb vagyok. Már a család aggódik, hogy gebe leszek meg beteg...
Én rengeteget zabáltam, kakaóscsigát baracklével, zsíroskenyér stb, mégis fogytam, pedig egyébként baromira tudok hízni. Szóval biztosan nem csak az étkezésen múlik!
Én is visszafogytam a terhesség alatt felszedett 15 kilót, és most stagnál a súlyom. 4 hónapja szoptatok.
2 hónapos a kislányom és 1 hónap alat le ment 10 kg most meg híztam 3-mat. én is utálok a tükörbe nézni


Szoptatás alatt fogyunk, vagy hízunk inkább?

Eddig mindenkit?l azt hallottam, hogy híznak szoptatás alatt, de én fogytam .

Legjobb válasz: Én sajnos nem fogyok, persze nem is hízok. Nem eszem se többet se kevesebbet mint máskor. Fogyókúrázni természetesen nem merek, örülök, hogy van még némi tejem. Irigyelem azokat akiknek sikerül fogyni koplalás nélkül is szoptatás alatt :o)

Én sajnos nem fogyok, persze nem is hízok. Nem eszem se többet se kevesebbet mint máskor. Fogyókúrázni természetesen nem merek, örülök, hogy van még némi tejem. Irigyelem azokat akiknek sikerül fogyni koplalás nélkül is szoptatás alatt :o)
Én is fogytam!Rengeteg energiát vesz el a szervezettõl a szoptatás. 30 kg híztam terheség alatt ez nekem ahogy feljött a 9 hónap során úgy is ment le, szépen folyamatossan.Amíg szoptattam addig volt rajtam még 2-3 kg felesleg, de miután abbahagytam az is lecsúszott.
Szia! Van, aki hízik tõle. Én speciell 60 kg voltam teherbe esés elõtt, 78 kg-val mentem szülni, és a fiam 3, 5 hónapos most, én meg vagyok megint 60 kg. Pedig nem koplalok, csak szoptatok:) Szerintem alkati kérdés.
A tévében egy doki azt mondta, hogy az lenne a normális, ha az anyukák normális étkezés és szoptatás mellett fogynának. Sokan azért híznak szerintem, mert azt hiszik, hogy rengeteget kell enniük ahhoz, hogy legyen tejük.
Kislányom 5 hónapos, idáig 24 kilót fogytam. Már csak 6 van hátra:)
Én is csatlakoznék az elöttem íróhóz hát én se fogytam, de hizni se híztam .Az igaz, hogy a terhességem idején sokat híztam, de a szoptatás allatt egy deka se ment le rólam(1éves koráig szopizott)pedig nem ettem sokat.Amikor nem szopizott fél év allatt lement 13kg(úgyanúgy étkeztem mint elõtte).Ezekszerint nem mindenki fogy a szoptatás allatt:
Én 53kg-ról indultam, 66kg-mal mentem szülni, mikor hazajöttem 56kg voltam és most 3hónapos a kisfiam és 59kg vagyok!Ugyhogy sajnos rám a hízás a jellemzõ!De többet is eszem, jóformán folyamatosan!Terhesség alatt megszoktam!Elõtte meg ugy volt hogy annyit ehettem amennyit csak akartam és nem híztam semmit, gondolhatod hogy ez már nincs így sajnos!:( :) Üdv

Szülés után milyen mozgásforma javasolt? Konditerem vagy aerobic? Szoptatás alatt hízok. Mi lehet az oka? 2 és fél hónapos a kisfiam. Kizárólag anyatejes. Emiatt nem szeretném ha csökkenne a tej mennyisége vagy változna az íze.

Legjobb válasz: Nem mindenki fogy a szoptatás alatt,mivel a szervezet jobban kívánja a szénhidrátos ételeket!:) Én azt mondom,hogy várj még legalább egy hónapot és utána óvatosan mozoghatsz egy kicsit! Kocogás, egy kis tekerés! Aerobicból is sok fajta, ha nem az a nagyon megerõltetõ, akkor jó! De ha észreveszed,hogy csökkent egy kicsit is a tejed, akkor ne erõltesd tovább!

Nem mindenki fogy a szoptatás alatt, mivel a szervezet jobban kívánja a szénhidrátos ételeket!:) Én azt mondom, hogy várj még legalább egy hónapot és utána óvatosan mozoghatsz egy kicsit! Kocogás, egy kis tekerés! Aerobicból is sok fajta, ha nem az a nagyon megerõltetõ, akkor jó! De ha észreveszed, hogy csökkent egy kicsit is a tejed, akkor ne erõltesd tovább!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Lehet az is közrejátszik, hogy vega vagyok.De tejcivel jól állok nagyon.Szeretném, hogy így is maradjon.

Híztok vagy foytok szoptatás alatt? 8 hetes a baba, és annyi vagyok amennyivel szülni mentem! Egyfolytában hízok! Mitől?

Legjobb válasz: Én is híztam. Lapos hassal jöttem ki, azóta kikerekedtem. Most 1 éves, még 3szor szopizik és lassan kezdek visszaformálódni. Van, akinél ez így mûködik és ez a természetes, hiszen a szoptatáshoz kell tartalék. Ne aggódj, nem fosz elhízni, és nem örökké tart. Szopi befejezése után villmgyorsan leadjuk:-)

Én is híztam. Lapos hassal jöttem ki, azóta kikerekedtem. Most 1 éves, még 3szor szopizik és lassan kezdek visszaformálódni. Van, akinél ez így mûködik és ez a természetes, hiszen a szoptatáshoz kell tartalék. Ne aggódj, nem fosz elhízni, és nem örökké tart. Szopi befejezése után villmgyorsan leadjuk:-)
74kg voltam 88kg-val mentem szülni. 76kg voltam szülés után egy héttel.(boldog voltam) 88vagyok most ujra, 8hónapja szoptatok.
55 kg-mal kezdtem a babavárást. 69 kg voltam a szülés elõtt. 61 kg szülés után. 62-63 kg vagyok most. 4 hónapos a kislányom.
elsõ gyereknél: szülés elõtt 68kg, szülés napján 86 kg, szülés után egy hónappal 65kg!!!!! második gyereknél: szülés elõtt 70kg, szülés napján 86 kg, most vagyok szülés után egy hónappal és 80 kg!!!! :(:(:( Nem tudom most mit csinálok másképpen, de most nem fogyok, engem is csak az zavar, hogy nem férek bele a régi ruháimba, amúgy nem érdekelne, nekem is most a csípõm szélesedett ki, elég rendesen :(. Azt azért hozzáteszem az elsõ fiú lett, a második lány. A lánynál szélesednek és ez rám abszolút igaz.
Én fogyok. Terhesség elõtt 57 kg voltam, most meg 51 kg. Még napi 4szer szopizik a babám, 8 hónapos. Azért hiányzik az a 6 kg.
Én stagnálok. A szülés után 2 héttel álltam elõször mérlegre, akkor 2 kilóval voltam könnyebb, mint a terhesség elõtt. Ez 10 hónapja volt, azóta tartom a súlyom, pedig az elején rengeteget ettem. Most már csak reggel és este szoptatok és szerencsére az étvágyam is csökkent. Viszont teljesen elpuhultam. Már nem olyan feszes a combom és a fenekem. Na nem mintha elõtte nagyon feszes lett volna, akkor is volt narancsbõröm, de most borzalmas. A mellemrõl ne is beszéljünk. De hát a szoptatás ezzel jár.
11 hetes a babám, eddig 4 kg-t fogytam. Semmit nem teszek érte. a terhességet igencsak túlsúllyal kezdtem (+25 kg!!!!), a 9 hónap alatt összesen 8kg-t híztam, a kórházból dekára pontosan annyival jöttem haza, mint amikor teherbe estem. Most ennek egy kicsit örülök, h lelkiismerefurdalás nélkül ehetek és mégisfogyok, mert eddig az összes fogyókúrám kudarcba fulladt.... talán majd most, ha majd már nem fogok szoptatni...
nekem 1 evvel a szules utan mag van 5kg plusszom. a hasam is nemreg huzodott vissza, nem is tuom hogy visszahuzodott vagy koverebb maradtam :) ) A terhesseget 54el kezdtem most 59korul van a sulyom. en is szoptatok meg. elegge zavar hogy nem jok a regi ruhaim, nekem a csipom lett szelesebb sokkal, de az mar a terhesseg elso honapjaiban.
Én 3 kg-t híztam. Elõzõ babával ilyenkorra (2 hós) már a versenysúlyomnál voltam. Most 13 kg van rajtam plusszban.:(
50kg a versenysúlyom /szó szerint, sportolok/ 73kg-val al mentem szülni 69kg itthon a szülés után /sirtam/ aztán szinte naponta mentek le a kilók, pár hónapos volt mire újra 50kg voltam most 1éves a kisfiam még elég sokat cicizik, nappal is éjszaka is 1x, 2x.50kg vagyok Nyugodtan kezdj el mozogni valamit ha mást nem nagyokat sétálni.Kitartás.
mikor babás lettem 62kg voltam, (bár elõtte sokáig 56, szal nekem az is sok volt) 83 szülés elõtt 73utána és az elsõ 2 hétben -3kg, azóta 70kg vagyok Mondjuk én csak 8hete szoptatok.
68 kg voltam a terhesség elején 85, 5 kg-mal mentem szülni 71 kg-mal jöttem ki a kórházból 85 kg vagyok most és 8 hónapja szoptatok (nem bánt, csak nem jók rám a régi ruháim)
azt hittem, h ezzel csak én vagyok igy!(kicsit örülök, h nem)Én a várandóságot 61kgval kezdtem, szülni 74kilóval mentem és most 3, 5hós a babám ésa annyi vagyok mint a szülés napján azaz 74kg!:-((((((Én a szopiztatás elején sokat ettem, mert iszonyat éhség érzetem volt állandóan, de nem hittem volna, h ez igy rajtam marad!A ruhák egyálltalán nem jönnek föl, a torna nem segít ugyh marad az, h ha majd nem szopizunk akkor töröm magam, h lemenjen addig is élvezem a szopiztatást
66kg-val kezdtem a terhességet, és 96 lettem mikor szülni mentünk (pedig nem ettem többet, mint elötte). Most 8, 5 hónapos a kisfiam és még 4-5x szopizik naponta, és én még mindig 75kg vagyok.
Ne aggódj!!!...a baba megérzi ha stresszelsz most ez a lényeg, le fogysz!!!én 53 Kg-kezdtem 93-al mentem szülni XXL-es cuccok sem mind voltak jók rám, most 19 hós a lányom én meg 56 Kg.(nem fogyóztam , ...csak egyfolytában futok a gyerkõc után :) .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!