Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt tornagyakorlatokat lehet (4 db)

Milyen tornagyakorlatokat lehet végezni szoptatás alatt amitől nem fog csökkeni a tejem? Már csak 3-szor szoptatok és 7 hós múlt a fiam.

Legjobb válasz: bármilyet, csak figyelj a folyadékpótlásra és inkább szoptatás után tornázz mint elõtte. Az én fiam 3,5 hós és 2 hós kora óta tornázok, nem csökkent a tejem, még mindig csak anyatejes :)

bármilyet, csak figyelj a folyadékpótlásra és inkább szoptatás után tornázz mint elõtte. Az én fiam 3, 5 hós és 2 hós kora óta tornázok, nem csökkent a tejem, még mindig csak anyatejes :)
Ki kell próbálni hogy csökken-e a tejed attól a tornától amit csinálni szeretnél. Én spinningre járok a fiam 6 és fél hónapos kora óta, és edzés után mindig több a tejem. Igaz hogy közben és utána megiszok másfél liter vizet.

Szoptatás alatt fogyni? Hogyan? Milyen tornagyakorlatokat lhet végezni? Menyit? És szülés után mennyi idővel lehet elkezdeni mozogni?

combról, csíp?r?l és vádliból szeretnék fogyni, mert nagyon sok jött fel a terhesség alatt,és hát itt a nyár, mem takargathatom magam 40°ba...:( Kérlek segítsetek!!!

Legjobb válasz: Hüvelyi szülés után 6, császár után 8 héttel lehet elkezdeni tornázni.lábemelgetés, loábujjhegyre állás,guggolás, négykézláb végezhetõ farizom gyakorlatok.

Hüvelyi szülés után 6, császár után 8 héttel lehet elkezdeni tornázni.lábemelgetés, loábujjhegyre állás, guggolás, négykézláb végezhetõ farizom gyakorlatok.
Kislányom 11 hetes, hétfõtõl tornázok. Császárral szültem. Elkezdtem hasizmozni, meg a popsira gyúrok. Nem sokat tornázok, minden nap 20 percet, de nagyon jól esik.

Lehet erőteljes tornagyakorlatokat, hasizomgyakorlatokat végezni 10 hónappal a szülés (császár) után, szoptatás alatt?

Befolyásolja-e a hormontermel?dést és ezáltal a tejtermel?dést?

Legjobb válasz: Én szülés után 6 héttel elkezdtem tornázni és rengeteg tejem van. 8 hónapos a babám, szinte csak szopik, én meg majdnem minden nap tornázok. Ez valami tévhit, hogy elmegy a tej a tornától. Ennyi erõvel elmegy a takarítástól is. Izzadni meg nyáron is izzadunk. Vagy nem tudom, lehet hogy nem tévhit, mindenesetre ki kell próbálni, ha a babád ugyanúgy szopik és ugyanúgy van sok tejed, akkor tornázz nyugodtan. Ha negatív változást észlelsz, még mindig abbahagyhatod. Szia!

Én szülés után 6 héttel elkezdtem tornázni és rengeteg tejem van. 8 hónapos a babám, szinte csak szopik, én meg majdnem minden nap tornázok. Ez valami tévhit, hogy elmegy a tej a tornától. Ennyi erõvel elmegy a takarítástól is. Izzadni meg nyáron is izzadunk. Vagy nem tudom, lehet hogy nem tévhit, mindenesetre ki kell próbálni, ha a babád ugyanúgy szopik és ugyanúgy van sok tejed, akkor tornázz nyugodtan. Ha negatív változást észlelsz, még mindig abbahagyhatod. Szia!
Ha fokozatosan csinálod nem árt :) Azt hiszem csak az izomlázas állapot nem jó a tejnek, valamiért. Én is tornáztam szoptatás alatt.


Szoptatás alatt milyen tornagyakorlatokat lehet végezni, hogy ne menjen el a tejem?

Legjobb válasz: Nem értem, hogy a tejtermelést akarod fokozni, vagy csak tornázni akarsz, hogy csinos legyél de ne árts a babucinak? GYógytornász anyuka

Nem értem, hogy a tejtermelést akarod fokozni, vagy csak tornázni akarsz, hogy csinos legyél de ne árts a babucinak? GYógytornász anyuka
Elõzõ válaszolónak: milyen tejtermelõ tornagyakorlát létezik???? Kérdezõnek: Bármit, ami kedvedre van és amit szeretnél, végezheted. Nyilván mellmegeröltetõ (pl futás, futópad, ugrálás..) kilõve, vagy enyhített formában. Elõnyben részesítem a termi ellipszis trénert, vagy a sétát. Baba-mama torna? A tej nem megy el a tornától, ha vigyázol a cicire :) puszi
Az utolsó válaszolónak: semmilyen ezért nem értettem...
A kérdező hozzászólása: Igen , Bocsi, nem írtam, h fogyni szeretnék!!!
Én azt tapasztaltam, hogy ha egy kicsit tornázom, persze nagyon óvatosan még a tejem is több lesz. Lehet, hogy csak azért mert egy kicsit kikapcsolódom akkor, és jobban érzem magam:)
Egyébként valahol olvastam, hogy a tej íze változik meg a torna végett, kevesebb nem lesz. (második válaszoló) Jaa, és ha fogyni szeretnél, akkor jó sokáig szoptass, és csak cicit adj a babának, és naponta sokszor egyél keveset, értékeset, igyál sok vizet és édességeket kerüld. Mindezt az egykistorna mellett :) Tuti fogyás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves második válaszoló!!! :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!