Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt tetováltatni (6 db)

Lehet szoptatás alatt tetováltatni? /lábamat szeretném befelyezni/

Legjobb válasz: MIELÕTT ELMÉSZ TETOVÁLNI TANULJ MEG HELYESEN ÍRNI BEFELYEZNI--- befejezni...... szerintem !!!!!

MIELÕTT ELMÉSZ TETOVÁLNI TANULJ MEG HELYESEN ÍRNI BEFELYEZNI--- befejezni...... szerintem !!!!!
Én úgy tudom, hogy szigorúan tilos. De elméletileg el sem vállalnak. Azért nem szabad, mert (ha minimálisan is de) begyullad a bõröd. Bekerül a festékanyag a tejbe.Szóval szerintem várj még pár hónapot.
lehet csak ugyelj a steril kornyezetre. ha nem azt latod hogy a foldtol a plafonig minden fertotlenitve van akkor ne csinlad meg vagy keress egy masik szalont...en 2 tetekot csinaltam szoptatas alatt es mind 2rol tudott az orvosm is.
terhessegre vonatkozik es nem szoptatasra...terhesen valoban nem lehet de szoptatas alatt az eg vilagon semmi baj nem lesz...nem kell magunkat ennyire ovni mindentol szoptatas alatt...ennyi erovel ki lehetne hagyni kockazat miatt a vasarnapi ebedet is mert lehet gyomorrontasunk lesz ami szinten nem tesz jot a tejnek
szerintem igen. de elõbb olvasgasd inkább a helyesírási szótárt....
asd.

Szoptatás alatt lehet tetováltatni?

Már másfél éve szeretném megcsináltatni, nagyon szeretném már! 4 hónapos a lányom.

Legjobb válasz: Szia, én tetováló mellett dolgozom. Elviekben azért nem lehet szoptatás alatt tetováltatni, mert ha begyullad-ami ugye könnyen megeshet, nem feltétlenül a tetováló miatt, hanem bejut valami a sebbe, az a babára nézve nem jó. Nem a festék a mumus, mivel ezek mind bevizsgált festékek nagyon komoly eu standardnak kell megfeleljenek! és mivel a gyulladás kiszámíthatatlan, ezért alapvetõen nem vállalják a tetoválók. Pl. akármilyen tisztán dolgozunk, a kuncsaft hibájából is belekerülhet valami a tetkóba és már meg is van a baj.

Kérdezõ! Menj, és beszélj egy tetoválóval. Egyébként meg baromi irritáló a stílusod. Ad 1; kva nehéz lenne kivárni azt a kis idõt, amíg abbahagyod a szoptatást?! Ad 2; Kinézem belõled hogy ha a tetováló is elmondja (márpedig elfogja) hogy nem ajánlatos, te azt is telibe szrod, ahogy az itt válaszolókat. De az a szégyen, hogy ezek szerint a gyermeked se nagyon érdekel..
Szia, én tetováló mellett dolgozom. Elviekben azért nem lehet szoptatás alatt tetováltatni, mert ha begyullad-ami ugye könnyen megeshet, nem feltétlenül a tetováló miatt, hanem bejut valami a sebbe, az a babára nézve nem jó. Nem a festék a mumus, mivel ezek mind bevizsgált festékek nagyon komoly eu standardnak kell megfeleljenek! és mivel a gyulladás kiszámíthatatlan, ezért alapvetõen nem vállalják a tetoválók. Pl. akármilyen tisztán dolgozunk, a kuncsaft hibájából is belekerülhet valami a tetkóba és már meg is van a baj.
Nem lehet és normális helyen el sem vállalják, sem a piercinget, sem a tetoválást.
A kérdező hozzászólása: Fél centiszer két centis szó lett volna.
CSBZS: tisztázzuk hogy nem várandósról van szó, hanem szoptatós anyáról. Várandós abszolút kizáró ok. Szoptatás már más szitu, de mint írtam is alapvetõen nem ajánlott! és nem is vállaják be a legtöbben pl mi sem. boncolgatásképpen írtam hogy gyulladás az, ami igazán problémát tud okozni, ugyanis a bõr rétegébe került festék elméletben nem kerül át az anyatejbe, de kövezz meg ha nem így van, én mint szoptató anyuka, aki ebben a szakmában dolgozom így tudom. Ettõl függetlenül nem ajánlom és nem készül ilyen nálunk, de pl. ha azt feltételezzük hogy egy pici tetoválást kap egy szoptató anyuka nem egy várandós anyuka!, ami nem gyullad be, akkor ebben az esetben azt feltételezem hogy a babának nem lehet ebbõl baja, mivel az anyatejbe nem kerül festék. Ez elméleti dolog, a gyakorlatban meg mindenki eldönti mit lehet és mit nem, hiszen a káros kozmetikumok (sampontól, a babatörlõig), az elfogyasztott káros élelmiszerekig sokszor szerintem ártóbbak a kisgyermekek számára mint a tetoválás..(apró tetoválásra gondolok!)
Igaz, hogy máshogyan is kialakulhat gyulladás a szervezetedben, de baromság lenne növelni a kockázatot! Ennyire ne legyen már sürgõs az a tetoválás, bírd ki valahogy, úgyis aztán életed végéig rajtad lesz, nézheted még sokáig. Egy tetováló
Akkor ha tetovalo mellett dologoztal tisztaba vagy vele h a festekek sokfele femeket tartalmaznak ami karos a babara nezve szoptatas alatt. Pl. A voros szinu festek higanyt, a fekete faszenreszecskeket(ez nem fem aut tudom) ettol lehet a gyulladas, a lila mangant a barna vas-oxidot es stb..
A kérdező hozzászólása: De egy gyulladás ezer más módon is bekövetkezhet a szervezetben. Ez butaság. Vagy akkor hagyjam azonnal abba a szoptatást, ha akár pattanásom van, vagy felfázok, vagy beszakad a körömágybõröm és begyullad??
Hát ha nem mondod el, hogy szoptatsz akkor nyilván nincs a homlokodra írva és meg tudod csináltatni a tetoválást. De nem értem miért lenne érdeked hazudni, hiszen a saját babád egészségét kockáztathatod. Elõttem leírták ketten is, hogy miért nem szabad. Ha ennyire tiltakozol ellene akkor csináltasd meg, nekem aztán mindegy, hogy mi lesz veled vagy a babáddal. Nem hiszem, hogy nem tudsz még pár hónapot várni. Gondolom a gyereked nevét akarod tetováltatni... Nekem két gyermekem van, van tetoválásom, nem is egy, de eszembe sem jutott volna terhesség, szoptatás alatt tetováltatni. Minden jót, dönts belátásod szerint. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Akkor, ha úgy vesszük, a felnõttekre is káros a festék. Miért tetoválnak olyan anyaggal, ami ártalmas?
Azert nem lehet mert a festekbe olyan anyagok vannak amik a verbe bejutva a babara karosak lehetnek. Mivel ok kisebbek nekik egy nagyon kicsi adag is eleg es ugyebar az immunrendszeruk sincs meg vmi nagyon vedekezokepes
A kérdező hozzászólása: Azt mondják a gyulladás miatt, de akkor pattanásosan vagy felfázva, náthásan sem lehet szoptatni??
A kérdező hozzászólása: Mert a homlokára van írva mindenkinek? Am. miért nem?
A gyulladás nem méretfüggõ, az vagy kialakul, vagy nem.

Szoptatás alatt lehet tetováltatni?

Legjobb válasz: Szerintem lehet, nálam legalább is tervbe van véve. Nem nagyon szeretnék még fél évet várni. Terhesség alatt azért nem lehet, mert a gyerek is beszínezõdik (ez komoly, elõször én is azt hittem, hogy vicc, de igaz), viszont a szoptatás alatt már nem hiszem, hogy gond lenne, csak a fertõzésveszély miatt ilyenkor sem nagyon ajánlatos, szóval megbízható helyen kell csinálni. Én mondjuk body piercer vagyok, tetoválni nem tudok, de nekem úgy rémlik, hogy a szalonunkban csináltak már tetoválást szoptatós kismamának. De megkérdezem majd...

Szerintem lehet, nálam legalább is tervbe van véve. Nem nagyon szeretnék még fél évet várni. Terhesség alatt azért nem lehet, mert a gyerek is beszínezõdik (ez komoly, elõször én is azt hittem, hogy vicc, de igaz), viszont a szoptatás alatt már nem hiszem, hogy gond lenne, csak a fertõzésveszély miatt ilyenkor sem nagyon ajánlatos, szóval megbízható helyen kell csinálni. Én mondjuk body piercer vagyok, tetoválni nem tudok, de nekem úgy rémlik, hogy a szalonunkban csináltak már tetoválást szoptatós kismamának. De megkérdezem majd...
Kismamák! Miért kell kockáztatni???? Még akkor is ha esteleg nem okoz semmit a babánál!Használni nem fog az tuti! Szerintem mindenképpen várj vele!
Tényelg ennyire fontos lenne egy szaros tetoválás?
inteligens ember ilyet nem csinál, ezt csak feltünési viszketegségben szenvedõ aluliskolázott ember teszi meg
Sziasztok! Én úgy gondolom, ha valakinek ilyen vágya van, az a firkáltatás után sem fogja kielégítve érezni magát. Tehát máskol kell keresni a problémát. Ráadásul egy kicsi gyermek akkora ajándék, hogy inkább ki kell élvezni minden pillanatot. Tényleg fontos ez??? Jó babázást! Egy 24 hetes kismama
Én sem értem a kérdést. Ha annyira fontos is az a tetoválás, nem lehet várni vele pár hónapot? A kisbabád ki van szolgáltatva neked, ne élj vissza ezzel a helyzettel!
Inkább várj egy kicsit! Én terhesség alatt tetováltattam (akkor még nem tudtam hogy babám lesz), És semmilyen színe nem lett a kicsinek! Tökéletes egészséges pici baba! Tetoválásnál a fertõzésektõl kell tertani, azért nem javasolt.Ezt maga a tetkósom mondta, és nekem ez már nem az elsõ! Úgyhogy türelem!De tökéletesen meg tudlak érteni!
Nem tetováltatnék, az biztos. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy mitõl színezõdne el a baba :)
Szerintem várni kellene vele mert nem feltétlenül tesz jót. De a legjobb egy szakmeber tanácsát ki kérni.


Szoptatás alatt lehet tetováltatni?

Legjobb válasz: én nem látnám más okát a tilalomnak, csak azt, ha bármi fertõzésed, bajod lesz a tetoválástól, akkor antibiotikum mellett nem szoptathatsz!

én nem látnám más okát a tilalomnak, csak azt, ha bármi fertõzésed, bajod lesz a tetoválástól, akkor antibiotikum mellett nem szoptathatsz!
Nem ajánlják, mert a festékbõl méreganyagok szabadulhatnak fel, ami bekerül az anyatejbe.
Lehet, de nem javasolt.

Szoptatás alatt lehet tetováltatni?

A párommal a kislányunk nevét szeretnénk magunkra tetováltatni, de szoptatás alatt lehet?

Legjobb válasz: Lehet. A tetoválófesték virágporból készült.

Lehet. A tetoválófesték virágporból készült.
Lehetni lehet csak erõsen ellenjavallt. És nem a festék miatt hanem az utána fellépõ gyulladás miatt. Nem értem miért nem lehet még néhány hónapot várni a tetkóval...
A kérdező hozzászólása: Lehet várni csak érdeklõdtem! Köszi a válaszokat.
Lehet, csak nagyon, fokozottan figyelni kell gyulladásokra. Egyébként tetoválója válogatja, van, aki nem is vállal szoptató anyukát.
Én is akkor csináltattam a tetkóm, amikor szoptattam. Nem gyulladt be, nem utasította vissza a lányom a cicit.

Lehet szemöldököt tetováltatni szoptatás alatt? Már nagyon csunya mert át kellene üttetni, lehet vajon?

Legjobb válasz: Persze, miért ne? ( Most nehogy azzal gyertek, hogy felszívódik a tejbe meg ilyesmi....)

Persze, miért ne? ( Most nehogy azzal gyertek, hogy felszívódik a tejbe meg ilyesmi....)
Persze, hogy lehet. Tetoválás közben általában érzéstelenítõt használ a kozmetikus (lidokain származékokat), de nem injekciózza be, hanem csak bekeni a kezelt felületet, így csak kevés jut be a véráramba belõle. Én már több szoptató anyát tetováltam, és sohasem lett semmi probléma.
Hát a helyedben én nem tenném, de mivel nem vagyok se kozmetikus, se orvos így nem tudok biztos következményt mondani.(Mondjuk megvan a véleményem azokról a nõkrõl, akiknek ez fontosabb mindennnél, és ráadásul kimondhatatlanul ronda is az ilyen tetkó...de mindegy ez nem ide tartozik.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!