Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt teherbe eshetek (5 db)

Az Azalia fogamzásgátló csak szoptatás alatt szedhető? Sajnos már nem tudok egy jó ideje szoptatni, attól még ugye nem eshetek teherbe ha szedem rendesen sz azaliát?

Legjobb válasz: De teherbe eshetsz, mert az Azália minipill, nincs benne ösztrogén-szerûség, mint a kombinált tablettákban, ezért nem akadályozza meg biztosan a peteérést. Szoptatás mellett azért biztonságos viszonylag, mert nemigen van peteérés, de ahogy abbahagyod a szoptatást, elõbb-utóbb beindul az is, és mint a tájékoztató is írja, az ellen nem nyújt megfelelõ védelmet. Ha nem akarsz megint babát, sürgõsen válts kombinált tablettára! 26/N

De teherbe eshetsz, mert az Azália minipill, nincs benne ösztrogén-szerûség, mint a kombinált tablettákban, ezért nem akadályozza meg biztosan a peteérést. Szoptatás mellett azért biztonságos viszonylag, mert nemigen van peteérés, de ahogy abbahagyod a szoptatást, elõbb-utóbb beindul az is, és mint a tájékoztató is írja, az ellen nem nyújt megfelelõ védelmet. Ha nem akarsz megint babát, sürgõsen válts kombinált tablettára! 26/N
jajj kedves válaszoló nem akarlak megbántani de csak felületesen ismered a dolgokat én mindent részletesen átbeszéltem az orvosommal. és igaz én nem szoptatok 19éves vagyok és tormbózis hajlam miatt szedhetem csak ezt a fajtát. ezt ugye szoptatós anyukáknak szokták ajánlani mert csak progeszteron nevû hormont tartalmaz ellentétben a többi kombinált fog.gátlókkal amik progeszteron mellett ösztrogént is tartalmaznak. sajnos mivel trombozis hajlamom van kiderítették vizsgálattal, hogy heterozygota -e /csak egyik szülõtõl örökölte/ vagy homozigota/mindkét féltõl/ én heterozygota vagyok és aztmondta az orvosom h ha mindenképp szeretnék szedni csak ezt az egyet szedhetem. igen minipillnek is szokták nevezni. a rendes kombinált fog.gátlók alatt van egyel. vagyis úgyértem hogy ez nem annyira hatékony de csak egy két %kal van lemaradva a kombinált tablettáktól. viszont ennél tényleg nagyon fontos h órára pontosan szedje az illetõ mert egy két óra is csökkenti már a hatását. viszont ha pontosan szedi idõben akkor eléri a kombinált tabletták hatékonyságát. menzesz alatt is szednni kell van akinél van vérzés van akire ugy hat hogy egyáltalán nincs viszont ez nem baj. mert elllentétben a kombináltakkal ha ezt abbahagyja az ember akkor rögtön olyan lesz a szervezete mint azelõtt volt. a kombináltak után meg pl ha teherbe szeretne esni valaki akkor azért pár hónap kell h minden helyre álljon. lényegében azt szeretném mondani h persze átállhat másra is de ebben is meg lehet bízni. idõre pontosan beveszi nemcsúszik 1-2 órát akkor szinte eléri a kombinált készitményekét. azért egy orvos csak jobban tudja nem?! :)

Szoptatás alatt megjött a menzeszem. Felmerült bennem a kérdés, hogy akár újra teherbe is eshetek? Még csak öt hónapos a fiam. Van esetleg itt valaki, aki így "véletlenül" lett terhes? Gondolom, akkor elmarad a vérzés, ugye?

Legjobb válasz: Persze, minden esélyed megvan rá. A környezetemben többen is terhesek lettek szoptatás alatt (már mensiztek) , természetesen nem "véletlenül" , hisz nem védekeztek :) Igen, a vérzés elmarad ugyanúgy mint egy szoptatás nélküli terhességnél.

Persze, minden esélyed megvan rá. A környezetemben többen is terhesek lettek szoptatás alatt (már mensiztek) , természetesen nem "véletlenül" , hisz nem védekeztek :) Igen, a vérzés elmarad ugyanúgy mint egy szoptatás nélküli terhességnél.
Én terhes lettem szoptatás alatt, pedig védekeztünk. Abban a hónapban kimaradt a mensesem, onnan jöttem rá.

Szoptatás alatt simán teherbe eshetek? Értelmesen!

Legjobb válasz: igen, ez csak tévhit, hogy nem.. a szoptatás nem fogamzásgátló.:)

igen, ez csak tévhit, hogy nem.. a szoptatás nem fogamzásgátló.:)
igen
80% védelem van szülés utáni 6 hétig kb. onnantól semmi, bármikor teherbe eshetsz. Értelmes voltam?:)
A szoptatás meg a teherbeesés úgy függ össze, hogy van az a bizonyos prolaktin hormon, ami a tejelválasztásért felelõs (részben legalábbis). Viszont a magas prolaktin szint egy gyakori oka annak, ha vki nem tud teherbe esni. Olyat is ismerek, aki nem is tudta szoptatni a babát, mégis a sok prolaktin hormon miatt nem sikerül az újabb bébi. Úgyhogy mindenképpen védekezettek, ha nem akartok még másik babát. Elég értelmes volt? :P
Én is így tudom hogy amíg a baba 3-4 óránként szopik (tehát éjjel se hagy ki egy nagyobb idõszakot!!) addig véd csak a szoptatás de ismerek olyat akinek 3-4 óránként szopizott a babája, éjjel is mégis 6 hetes korában mensizett ismét és onnantól minden hónapban (azaz van/volt peteérése). 2 barátnõm is szoptatás mellett lett terhes (mondjuk már nagyobb babákkal, 8 és 10 hónaposokkal) és én pedig még napi 3szor szoptattam a 13 hónapos fiam amikor terhes lettem a kistesóval.
Igy van!Tapasztalatból tudom....
A kérdező hozzászólása: Igen köszönöm mindenkinek a választ! Mindenki értelmes volt! :D
szia 15honapja szoptatok december ota gyurunk a tesora nem jön:) most májusbol volt elöször menszim azota se és baba sincs:)

Teherbe eshetek szoptatás alatt? Ha még nem volt menszim, akkor is? Mik a tünetei?

Legjobb válasz: Elméletileg igen,mert ugye az elsõ peteérést nem elõzi meg mensi.Szerintem ugyanaz a tünete,mint annak,amikor szoptatás nélkül,rendszeres mensivel leszel babás,csak most nincs meg legfõbb gyanujel,hogy nem jön meg a mensi. Ha ilyen gyanud van,akkor csinálj egy tesztet.

Elméletileg igen, mert ugye az elsõ peteérést nem elõzi meg mensi.Szerintem ugyanaz a tünete, mint annak, amikor szoptatás nélkül, rendszeres mensivel leszel babás, csak most nincs meg legfõbb gyanujel, hogy nem jön meg a mensi. Ha ilyen gyanud van, akkor csinálj egy tesztet.
terhes lehetsz szoptatás alatt, az biztos, egyik barátnõm is így járt, neki pont 1 év lett a két baba között.Neki a hányinger volt az egyetlen jele, mert ugye a melled az feszül szopi alatt is, menszi pedig nem mindenkinek áll be rendesen a szoptatás alatt, nekem 6 hónap altt pl. 2-szer volt.
Bizony teherbe lehet esni! Attól, hogy kimarad a menstruáció szoptatás alatt, védekezni kell. Nem egy ismerõsöm járt így! A tünetek meg ugyan azok lehetnek, de én még nem jártam így, úgyhogy nem tudom részletezni.
Én szoptattam mikor terhes lettem a második gyermekemmel. A tünetek ugynaazok mint amikor menses mellett leszel terhes, kivve a mellfeszülést. Nekem az egyáltalán nem fájt és nem feszült. Minden más megvolt, émelygés, hányinger, aluszékonyság, hasszúrka. Ha nem szeretnél még második babát, inkább védekezzetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!

Szoptatás alatt is teherbe eshetek?

6 Hónapos kislányomat még szoptatom és még nem menstruálok. Legutóbb 2-szer nem védekeztünk a férjemmel, csináltam tesztet az negatív lett, bár lehet, hogy túl korán csináltam? Fájdogál a hasam is, f?leg szopizás közben.

Legjobb válasz: A kisfiam 8 hónapos volt és még intenzíven szopott, de mégis terhes lettem, tehát a szoptatás nem tuti védekezési módszer.

A kisfiam 8 hónapos volt és még intenzíven szopott, de mégis terhes lettem, tehát a szoptatás nem tuti védekezési módszer.
A szoptatás csak akkor véd a terhességtõl ha éjjel-nappal 3óránként szoptatsz.
barmilyen intenziven szoptatsz minden eselyed megvan a babara.sot a baratnom is annyira szoptatott hogy az csucs es nem vette eszre h terhes csak mikor a dokihoz ment ellenorzesre kozoltek vele h 13 hetes, mert a mellei amugy is erzekenyek voltak.ez nem fogamzasgatlo modszer regen bebizonyosodott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!