Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt teherbe (67 db)

Miért nem lehet a szoptatás alatt teherbe esni? És hogy hogy hónapokig nem jön meg a menstruáció szülés után? :O

Legjobb válasz: Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...

Amíg nem menstruálsz, nincs peteérés, nincs ami megtermékenyüljön. A szoptatás alatt, ha megjön, ugyanúgy teherbe lehet esni. A hormonháztartásnak helyre kell állni szülés után, hogy minden folytatódjon ahogy elõtte. Ez van akinél hosszabb, van akinél rövidebb ideig tart. Nekem csak egy hónap maradt kis szülés után, aztán már megjött...
Ezt honnan vetted? Teherbe lehet esni szoptatás alatt.
A kérdező hozzászólása: valaki mondta ezek szerint akkor lehet ??
Az elso menstruacio elott kb 2 hettel van az elso peteeresed. Konnyen teherbe lehet esni.
7 hónapos a fiam. még nem volt mensesem, szedtem szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót, és a napokban kiderült, hogy terhes vagyok. méghozzá 9 hetes a méretekbõl ítélve. sokan esnek ilyenkor teherbe, mert úgy vannak vele, hogy még nem jött meg úgyse...
nekem a szoptatás alatt egyáltalán nem jött meg, 17 hónappal az elsõ gyermekem születése után így estem teherbe viszont a nõgyógyászom szerint van mensi nélkü is peteérés: a második szülésemet követõen 11 hetesen tudtam elmenni a 6 hetes vizsgálatra és a végén figyelmeztetett, hogy érett petém van, óvatosan a szexuális együttlétekkel. nos, mondanom sem kell, azóta sem menstruáltam, viszont ez 4 hónapja volt és a nyákomon, hõmön látszik is, hogy rendszeresen lehet vmi odabenn periodikusan, négy hetente...
Úgy tudom, a prolaktin nevû hormon felelõs a tejtermelésért és a menstruáció elmaradásáért. De azért ez nagyon egyéni, mert valakinek szoptatás mellett is megjön 6 héttel szülés után, valakinek meg akár 2 évig se. És ugyanígy valaki teherbe esik véletlenül, mert "még úgyse jött meg", valaki meg hiába próbálkozik a következõ gyerkõccel, mert magas még a hormonszintje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat !!

Sikerült valakinek szoptatás alatt teherbe esnie? Ha igen, mennyit szopott még akkor a babád?

Legjobb válasz: Sikerült. Igaz a fiam sokáig szopizott. Már két éves volt és még napi 4x cicizett. (reggel, délben, este és egyszer éjjel :-) ) Terveztük a tesót és egybõl össze is jött. Utána szokott csak le a nagyobb a cicirõl. :) Egyébként simán teherbe lehet esni szoptatás alatt is. :)

Sikerült. Igaz a fiam sokáig szopizott. Már két éves volt és még napi 4x cicizett. (reggel, délben, este és egyszer éjjel :-) ) Terveztük a tesót és egybõl össze is jött. Utána szokott csak le a nagyobb a cicirõl. :) Egyébként simán teherbe lehet esni szoptatás alatt is. :)
Nekünk is szopi mellett jött össze a kistesó. A nagylányom napjában többször(amikor kedve szottyant) és éjjel is kb. 2-3x szopizott. Tehát simán teherbe lehet esni. Hajrá!(mert gondolom kistesót szeretnétek, ezért kérdezed)
A kérdező hozzászólása: igen!mi is tesót szeretnénk.most 10 hónapos a lányom és még naponta 5-6-szor cicizik.remélem nekünk is sikerül majd!köszönöm a válaszokat lányok!

Nehezebb szoptatás alatt teherbe esni?

A babám 11 hónapos és még reggel ill. este szopizik. Szeret szopizni és nekem sincsen vele semmi bajom, de szeretnénk kistestvért minél el?bb most már. Lehet a szoptatás a "ludas" abban, hogy nem sikerül megfogannom? Olyat is olvastam már, hogy valaki elvetélt, elvileg a szoptatás miatt. Mit gondoltok válasszam el?

Legjobb válasz: én azt olvastam,hogy szoptatás alatt is ugyan úgy teherbe lehet esni,sõt könnyebb is,bár nem tudom ebben mi az igazság,én már egyik gyerekemet sem szoptattam mikor terhes lettem. szerintem nem kell elválasztani ha mindkettötöknek jó így. :)

én azt olvastam, hogy szoptatás alatt is ugyan úgy teherbe lehet esni, sõt könnyebb is, bár nem tudom ebben mi az igazság, én már egyik gyerekemet sem szoptattam mikor terhes lettem. szerintem nem kell elválasztani ha mindkettötöknek jó így. :)
Azt mondják az éjjeli szoptatás véd a legjobban, de én éjjel-nappali szoptatás mellett estem teherbe, mikor a babám 16 hónapos volt.
Nem kell elválasztanod. A természet megmondja, mikor kész a szervezeted újabb babára. Lányom csak szopott fél évig, 5 hós kora óta nem védekeztünk, 6 hós volt, mikor megjött az elsõ mensesem-után rendszeresen, 40 napos ciklusokban. 1. szülinapján estem teherbe, kérzdeztem a dokit, leválasszem-e, féltem énis a vetéléstõl, de azt mondta felesleges. A szoptatás nem okoz önmagában vetélést, csak ha a természet amúgy is megszakítaná a terhességet. De én 14 hós korában leszoktattam, nem volt kedvem kettõt egyszerre ciicztetni, meg amúgy is egyre többet kérte és már kényelmetlen volt.
Szia! A szoptatás amolyan természetes fogamzásgátlás, tehát lehetséges, hogy azért nem sikerül teherbe esned. Bár elvileg csak kb. az elsõ hat hónapban müködik, amíg úgymond teljes gõzerõvel szoptatsz :) És akkor sem teljesen biztonságos, mivel nem lehet elõre tudni, mikor lesz megint peteérésed szülés után. Hogy elválaszd e, azt neked kell eldöntened, de szerintem amíg téged nem zavar és a babád is szereti, addig ne tedd :)
A sógornõm március 1.-én szült, és augusztus végén terhes is lett közben végig szoptatott, még terhessége elején is
nekem 9hónaposan szokott le róla.most 11hónapos és 6hetes terhes vagyok.pedig a védõnõm szerint nem elég egy hónap arra, hogy visszaálljon a hormonszintem...de ezek szerint elég volt. mióta próbálkozol?van rendszeresen menzid? úgy tudom, ha a doki másképp nem rendeli, nyugodtan lehet szoptatni.
Szia.5 hónapos a fiam, és 7 hetes babás vagyok.Szoptattam éjjel nappal, és szoptatok is.Ma megyek dokihoz, kíváncsi vagyok mit mond majd.
Ha van ciklusod, akkor ugyanolyan könnyen vagy nehezen eshetsz teherbe, mint szoptatás nélkül. (És persze ez mindenkinél más és más). Én hat és fél hónapos terhes voltam a másodikkal, amikor abbahagyta a nagylányom a szopizást, szóval nem akadály! (Ugyanúgy volt, mint nálad: reggel és este kapott) :o)
Szia! Én 14 hónapig szoptattam a fiamat, így lettem terhes a lányommal. Mikor rájöttem, h baba lesz, utána már nem esett jól szoptatni, zavart, vagymi... így elválasztottam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát, nagyon kedvemre való válaszok jöttek! : )

Ha szoptatás alatt teherbe esnék, gond lenne?

A régi hiedelem szerint, aki terhesen szoptat, elvetél. Megmaradna a baba? Vagy akkor le kell szoktatnom a babámat a cicir?l? Mikor?

Legjobb válasz: Szia! A sógornõm 4 hónapos kisfia egyik napról a másikra nem szopott, kiderült, hogy terhes. Igy tovább nem tudott szoptatni, mert a pici nem fogadta el a cicit. Teherbe lehet esni egybõl szerintem, nem mindenki védett szoptatás alatt.

Szia! A sógornõm 4 hónapos kisfia egyik napról a másikra nem szopott, kiderült, hogy terhes. Igy tovább nem tudott szoptatni, mert a pici nem fogadta el a cicit. Teherbe lehet esni egybõl szerintem, nem mindenki védett szoptatás alatt.
Az egyik barátnõm szülés után négy hónappal újra terhes lett. Az elõzõ babáját 11-hónapos koráig szoptatta, közben a másodikat várta. A második baba is egészséges lett, mint a makk. állítólag, megváltozhat a tej íze és minõsége, ami nem biztos, hogy ízlik a babónak tovább és akkor õ maga szokik le a cicirõl. De szerintem ez is egyedi.
Egy barátnõm így esett teherbe, és semmi baja nem lett a kicsinek. Sõt, õ majdnem végig szoptatta is a nagyobbat, aztán azért választotta el, mert már 1, 5 éves elmúlt. És most is rengeteg teje van a kisebbnek.
A baratnomet letiltotta a doki a szoptatasrol, mert terhes maradt ujra(a kislany 1 eves volt)...Azt mondta h ne szoptasson mert a szervezet akkor a tejcsibe is teszi a vitaminokat es ezzel a masik babat vonja meg a vitaminoktol es fontos dolgoktol...
én sajnos cak rossz hireket tudok mondani, elvileg nem lesz semmi baj de attól függ hgoy a szervezeted hogy bírja nekem sajnos nem bírta igy én kétszer elvetéltem, most már nem szoptatok, és várom hgoy most mi lesz

Szoptatás alatt teherbe esni? Hogy jöttél rá, hány hetes terhes voltál akkor már?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet, én most másodszor szoptatok terhesen. Általában a szoptatás alatt is rendezõdik a ciklus, és 4-5 hónap után meg szokott jönni a menstruáció, bár van akinél még egy év után se jön meg. A lánykám 1 héttel szülés elõtt hagyta abba a cicizést, a kisfiam, még javában szopik, bár reménykedek, hogy januárra, amikorra a kicsi érkezik abbahagyja. Nálunk mindhárom gyermeknél ugyanakkora a korkülönbség, de ismerõseimnél vagy háromnál van 1 év a gyerekek között, mert bizony hamarabb kopogtatott a gólya, mint tervezték. Szerintem kb. lehet tudni, hogy az embernél milyen tünetekkel jár a terhesség, én például 6. hétnél rettentõen elkezdek hányni, így aki tudja mire számít gondolom ha gyanakszik csinál egy tesztet, és máris kiderül.

Persze, hogy lehet, én most másodszor szoptatok terhesen. Általában a szoptatás alatt is rendezõdik a ciklus, és 4-5 hónap után meg szokott jönni a menstruáció, bár van akinél még egy év után se jön meg. A lánykám 1 héttel szülés elõtt hagyta abba a cicizést, a kisfiam, még javában szopik, bár reménykedek, hogy januárra, amikorra a kicsi érkezik abbahagyja. Nálunk mindhárom gyermeknél ugyanakkora a korkülönbség, de ismerõseimnél vagy háromnál van 1 év a gyerekek között, mert bizony hamarabb kopogtatott a gólya, mint tervezték. Szerintem kb. lehet tudni, hogy az embernél milyen tünetekkel jár a terhesség, én például 6. hétnél rettentõen elkezdek hányni, így aki tudja mire számít gondolom ha gyanakszik csinál egy tesztet, és máris kiderül.
Igen, lehet szoptatás alatt teherbe esni, téveszme, hogy nem lehet, meg hogy addig nincs menstruáció, míg szoptatunk. Én a gyermekem 18 hónapos koráig szoptattam és már a 3. hónapban meg is jött. Ha meg nincs menstruáció, akkor a megszokott tünetek alapján lehet tudni, hogy baba van a dologban.

Szoptatás alatt teherbe lehet esni? Mennyi rá az esély?

Legjobb válasz: Igen teherbe, 100 %, hogy teherbe eshetsz. Nekem is sikerült, és nem vagyok egyedül. Ha nem akarsz babát, védekezzetek megfelelõen!!

Igen teherbe, 100 %, hogy teherbe eshetsz. Nekem is sikerült, és nem vagyok egyedül. Ha nem akarsz babát, védekezzetek megfelelõen!!
Én kétszer lettem terhes szoptatás alatt, másodszor ikrekkel.:) )(Nem kell megkövezni, akartuk!:) ))
Elméletileg a tejtermelõ hormon, a prolaktin gátolja a teherbeesést. De ez csak akkor mûködik, ha minimum 3 óránként szoptatsz még éjszaka is. Az én babám már elsõ héten is 6 órát aludt éjszaka, úgyhogy nálunk nem jött volna be. Egyébként elméletileg amíg nincs mensi, addig nincs peteérés sem. Csak az a baj, hogy a mensi a peteérés után van, úgyhogy csak utólag tudhatja meg az ember. Én is szoptatva lettem terhes, igaz, a kislányom már 15 hónapos volt. Terveztük. Aggódtam is, hogy esetleg majd nem sikerül, de elsõre összejött.
Én is szoptattam még mikor terhes maradtam terveztük a babát tartottam tõle nem jön össze de nagyon könnyen sikerült.
Szia! Én sem gondoltam volna, hogy pont szoptatás alatt leszek ismét terhes, mert az elsõre 3 évet vártunk, a 2.meg ilyen gyorsan jött!Magam is meglepõdtem, de örültem!:) ))
Szia! Én is szoptatás alatt lettem terhes :)

Szoptatás alatt teherbe esők, meddig volt tejetek?

Tudtatok/akartatok a terhesség alatt szoptatni, vagy nem mertetek, vagy nem szabadott, esetleg a gyerk?c utasította el a cicit? Vagy elapadt a tej magától, akármit csináltatok? Minden történet érdekel.

Legjobb válasz: Hát én most vagyok a 22. hétben, még szoptatok ezerrel. Sokakat ismerek, akik végig szoptattak. Most már gyakorlatilag kolosztrum termelõdik a szoptatási tanácsadó szerint, de a fiam nem válogatós, csak cici legyen. ;) Szóval úgy néz ki most már kitartunk a végéig. Egyébként helyenként kellemetlen - kissé fájdalmas, de nem annyira, hogy komolyan fontolgatnám a leszoktatást, én már tandemre készülök.

Hát én most vagyok a 22. hétben, még szoptatok ezerrel. Sokakat ismerek, akik végig szoptattak. Most már gyakorlatilag kolosztrum termelõdik a szoptatási tanácsadó szerint, de a fiam nem válogatós, csak cici legyen. ;) Szóval úgy néz ki most már kitartunk a végéig. Egyébként helyenként kellemetlen - kissé fájdalmas, de nem annyira, hogy komolyan fontolgatnám a leszoktatást, én már tandemre készülök.
Szia! Fiam 18 hónapos, én 19 hetes vagyok, de még mindig szopik. Nem úgy tûnik, hogy le akarna róla mondani, az orvosom meg azt mondta, nyugodtan szoptathatok. Alvás elõtt és után mindig szopik, néha még napközben és éjszaka is kéri. Üdv, O
Szia! Én így tudtam meg, hogy terhes vagyok :) Egyik nap még kellett a babámnak a cici, másnap már nem. Én örülök neki, hogy így alakult, nem szerettem volna én leválasztani, de megtettem volna. Az én dokim álláspontja az, hogy terhesség alatt nem szoptatunk, pláne úgy, hogy az elsõ terhességnél is voltak gondok. Sajnos ment már több baba is el az ismerõsi körömben szoptatás miatt (állítólag).
Elsõ vagyok: Most 17 hós, és attól függ. Most beteg volt, és gyakorlatilag egész nap cicin lógott, de a napi 10 mindenképp megvan.
én hasonlóan voltam, mint te. 9 hónapos volt a lányom, mikor terhes lettem. nálam is kb a fogantatástól kezdve kezdett csökkenni a tejmennyiség, és az utolsó 1 héten drasztikusan lecsökkent. A lányom még igényelte volna a szopit, de egyszerûen nem jött semmi sem. (szerdán 4 órával a szopi után lett éhes, csütörtökön 2 órával utána, pénteken meg jól sem lakott.) így sajnos tápszert kellett adnom neki, amivel olyan gondom volt, hogy nem akart egyszerûen cumisüvegbõl inni. (cicizavar? :) ) szegényt nagyon sajnáltam. de kb 2 nap alatt átállt rá, hogy nincs cici. 14 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :-) A te gyermeked most mennyi idõs, és hányszor szopik még?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. :-) Én most 7 hetes terhes vagyok, a tejem nagyjából akkor kezdett apadni, amikor megfogant a baba. A fiam 8 hónapos még csak, és nem utasítja el a tejet, épp ezért szeretném neki adni továbbra is, ameddig csak lehet. Az orvosom nem beszélt le a szoptatásról, nem látja vetélésnek semmi jelét. Ezért érdekelne, hogy másoknak mik a tapasztalatai, ki meddig tudott szoptatni terhesen. Ha lesznek még további válaszok, azoknak is nagyon örülnék. :-)
Második terhességemnél a szülés elõtt egy héttel hagytuk abba a szopit, most pedig szerencsére október végén, és elvileg jövõ héten jön a picitesó. Én nem akartam õket elválasztani, de nagyon kényelmetlen és fájdalmas volt, aggódtam is, hogy mi lesz, ha esetleg nem tanul meg cici nélkül aludni, vagy ilyesmi, de szerencsére megoldódott a dolog. Méhösszehúzódásaim nem voltak a szopitól, hogy vetéléstõl kellett volna tartani, persze, ha valami kellemetlen volt, akkor az ember megpróbálja abbahagyni. Második babámnál például minden este rohantam hányni az esti szopi után..

Ha szeretnék már a szoptatás alatt teherbe esni, beválhat az 1 hónap Cerazette, majd tabletta abbahagyás? Lehet így peteérésem?

Ha a baba 5 hónapos? Nagyon szeretnénk kistesót.

Legjobb válasz: Húú! Nem semmi vagy :) Azért várd meg míg meglesz az elsõ.

Húú! Nem semmi vagy :) Azért várd meg míg meglesz az elsõ.
Mivel a fogamzásgátló nem generál peteérést, így nem értem a kérdést. Amúgy nem szoptatsz? Mert ha igen akkor semmit nem kellene szedni. Esetleg bízhatnád a természetre. Nem hiszem hogy nagyon el lennétek késve. Gondolj a már meglévõ gyerekre is.
A kérdező hozzászólása: A kérdés teljesen elméleti, viszont próbálom tervezni a jövõt, ami a mi helyzetünkben elég összetett. És bizonyos oknál fogva jó lenne, ha hamar jönne majd a második babuci (még az elsõt várom). Peteérésem amúgy is nagyon nehezen van, az elsõ baba is clostyval jött össze. Ezért a kérdés: 1 hónap cerazette, utána clostyval való próbálkozás.
Szia! Szerintem Clostyt nem szedhetsz szopi alatt!!!! Vagy nem akarod szoptatni?Bár azt írod igen!De abba is gondolj bele, hogy ha szoptatni szeretnél, és gyorsan másik babát, akkor lehet a "nagy" nem cicizik többé... Meg a te testednek is "jár" egy kis pihenõ!Ha már terveztek, és nem csak becsúszik a második! 22 hós szopizó kislány és 10 hetes pocakbabi anyuja
Nekünk is jó sokára, végül Clostyval jött össze a babuci. Most 7 hónapos, se menstruáció se peteérés. Még úgy napi 6x szopik. Mi a szülés óta nem védekezünk, mondván ha jön annál jobb. Szerintem nekünk a kistesó is csak Clostyval fog összejönni, de szoptaás alatt ugye nem lehet szedni. 1 éves koráig tervezem szoptatni, utána komolyan elkezdünk foglalkozni a kistesó ügyével. Nekem is nehéz magam leállítani, mert nagyon szeretnék újra terhes lenni, de most nem ennek van itt az ideje, hadd szopikázzon. Majd ha elválsztottam, jöhet a tesó. Persze nem védekezünk addig se, hátha...szóval türelem! Gondolom vártatok erre a babára is, élvezd ki, hogy végre anya lehetsz! Neki nagy szüksége lesz rád (kb minden idõdre...:) )

Szoptatás alatt teherbe esők, ti nem féltetek attól, hogy nem kap meg minden tápanyagot a második/többedik babátok?

Én nagyon félek attól, hogy nem kap meg mindent a második babám. Szeretnénk kistesót, de a lányom még szopizik és nem nagyon tudom leszoktatni. Er?szakkal nem akarom, nehogy maradandó sebet ejtsek rajta a hirtelen leválasztással, de azt sem szeretném, ha a babának valami baja lenne. Azt olvastam, hogy lehet terhesség alatt szoptatni, + a harmadik hónap után megváltozik a tej íze, a hatodik hónap körül pedig er?sen lecsökken a mennyisége, ezek alapján persze azt gondolom, hogy valószín?leg magától leszokik majd, de ha véletlenül mégsem (mert ilyen is van) akkor mi lesz? + az els? három hónap a legfontosabb a szervfejl?dés szempontjából de csak utána változik meg az íze, amit?l ugye leszokhatna. Nem tudom, segítsetek kérlek, volt valaki ilyen helyzetben? Minden rendben ment? Terhességi vitamint szedek természetesen, de nem tudom az elég lesz?

Legjobb válasz: NEm lesz bja a magzatnak, ne aggódj, nézz körül millió embernek van egy évnél is fiatalabb tesója, és mindkettõ teljesen egészséges, én is ismerek ilyen testvéreket. Ám azt szokták ajánlani, h minimum 3 év legyen e két gyerek között a testvér viszály elkerülése érdekében. De ha te ezt nem akarod betartani, akkor én nem aggódnék a másik baba fejlõdéséért.

NEm lesz bja a magzatnak, ne aggódj, nézz körül millió embernek van egy évnél is fiatalabb tesója, és mindkettõ teljesen egészséges, én is ismerek ilyen testvéreket. Ám azt szokták ajánlani, h minimum 3 év legyen e két gyerek között a testvér viszály elkerülése érdekében. De ha te ezt nem akarod betartani, akkor én nem aggódnék a másik baba fejlõdéséért.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Igen ebben lehet valami, tényleg sok testvérpár között nagyon kicsi a korkülönbség, tehát valószínû szopizott közben a nagyobb tesó :) De kivárjuk a 3 évet, mert a lányom már elmúlt 2 :) Így annyi lesz majd :)
Na hát addigra szerintem a lányod is leszokik a szopizásról, mert rájön, mennyi finom kaja van, pl banánpüré :)
16 hónap van köztük, 4 kg lett mindkettõ, nem gondolom, hogy kevés ennivaló ment volna le neki.

Szoptatás alatt teherbe lehet esni?

Olyan anyukák válaszait várom akik szoptattak,nem menstruáltak és mégis teherbe estek.Csak azt szeretném tudni mennyi kb a valószín?sége hogy teherbe eshessek.Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Nem én, a barátnõm járt így! Vígan szoptatott, nem menstruált és elkezdtéh újra élni a házaséletet...így lett a két gyerek között 1év 2nap a korkülönbség:D Azt newm tudhatta, hogy már volt peteérése...

Nem én, a barátnõm járt így! Vígan szoptatott, nem menstruált és elkezdtéh újra élni a házaséletet...így lett a két gyerek között 1év 2nap a korkülönbség:D Azt newm tudhatta, hogy már volt peteérése...
könnyû teherbe esni, mert nem tudhatod, mikor van peteérésed. az én barátnõm is teherbe esett, pont mikor 3 hónapos lett a kislánya. Egy másik barátnõm (távolabbi) második gyermeke pedig pont arra a napra van kiírva születésre, mint mikor a nagyobbik született... Sõt, a férjem és az öccse között is egy év a korkülönbség...
Baratnom igy esett teherbe ismet, amikor a kisfia 10 honapos volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!