Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt szedni (186 db)

Szűz tea kapszulát lehet szoptatás alatt szedni, ha már csak ritkán (napi 1-2 alkalommal) szoptatok?

Miel?tt teherbe estem szedtem ilyet és ismét szeretnék,mert érzem hogy szüksége volna a szervezetemnek rá, de nem akarok ezzel ártani a gyermekemnek.

Legjobb válasz: Én nem merném szedni mert õk érzékenyebbek lehet hogy meghajtaná vagy átmennének a tejbe a méreganyagok.Ez is egyfajta méregtelenítõ.

Én nem merném szedni mert õk érzékenyebbek lehet hogy meghajtaná vagy átmennének a tejbe a méreganyagok.Ez is egyfajta méregtelenítõ.
semmiképp! inkább lenmagot keverj joghurtba, eszegesd, hamar lesz hatása :)
Jaj, neeee! Nem lehet tudni, a babádra milyen hatással lesz. Én egyszer vettem be egy szemet, és olyan görcseim lettek tõle, hogy az ágyból nem bírtam kikelni, csak a wc.-re tudtam kimászni fo.ni...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenki válaszát! Hát meggyõztetek, az az igazság. Csak tényleg érzem, hogy jobb közérzetem volna, ha tovább szedhetném; de így megvárom, míg abba marad teljesen a szopi.A gyermekem az elsõ! :)

Almaecet kapszulát lehet szoptatás alatt szedni? Vagy nem ajánlott?

Legjobb válasz: Lehet szedni. Nincsen káros mellékhatása.

Lehet szedni. Nincsen káros mellékhatása.

Milyen lázcsillapítót lehet szoptatás alatt szedni?

Legjobb válasz: Szia!Én panadolt szedek, a doki azt mondta azt szabad.

Szia!Én panadolt szedek, a doki azt mondta azt szabad.
sziA! algopyrint is lehet.
Meg Rubophent is.
Panadolt!

Panadolt lehet-e szoptatás alatt szedni, ha nagyon fáj a fejem?

Legjobb válasz: Nagyon jó módszerek vannak fejfájás csillapításra. Igyál gyógyteát, vagy egy jó masszírozás is segíthet. De a gyógyszertárban lehet kapni egy erõsen mentolos kis (mintha miniparfüm lenne)izét, az is nagyon jó. vagy csak pihenj igyál sokat és egyél rendszeresen attól is fájhat a fejed.Panadolt elméletileg szedhetsz, de sose lehet tudni én inkább kerültem a ygógyszerszedést, de vésztartaléknak rubofen volt itthon láz vagy fájdalomra, gyógyszerészem szerint azt lehet de csak keveset.

Nagyon jó módszerek vannak fejfájás csillapításra. Igyál gyógyteát, vagy egy jó masszírozás is segíthet. De a gyógyszertárban lehet kapni egy erõsen mentolos kis (mintha miniparfüm lenne)izét, az is nagyon jó. vagy csak pihenj igyál sokat és egyél rendszeresen attól is fájhat a fejed.Panadolt elméletileg szedhetsz, de sose lehet tudni én inkább kerültem a ygógyszerszedést, de vésztartaléknak rubofen volt itthon láz vagy fájdalomra, gyógyszerészem szerint azt lehet de csak keveset.
Ha gyógyszer kellene a fejfájásodra, szerintem inkább sima Aspirint vegyél be. Azt a terhesség 6. hetétõl is lehet szedni, ha feltétlen kellene. A gyógytea is hatásos lehet, de azzal is óvatosan bánj, mert az anyatejbe kerülve a baba is kaphat belõle. (ettõl megváltozhat pl. a széklete szine, állaga is)

Szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni?

Vagy nem is kell? Szoptatás alatt nem lehetek terhes? Vagy utána, ti mlyen fogamzásgátlót használtok? Vafy amíg nem jön meg a menstruációm addig nem lehetek terhes? Vagy hogy van ez? :)

Legjobb válasz: Szoptatás alatt is lehetsz terhes, még akkor is, ha a mensid nem jön meg:) Én fogigátólóról, amit szoptatás alatt lehet szedni az Azaliáról és a Mercilonról tudok. De állítólag sokan terhesek lesznek ezek mellett.

Szoptatás alatt is lehetsz terhes, még akkor is, ha a mensid nem jön meg:) Én fogigátólóról, amit szoptatás alatt lehet szedni az Azaliáról és a Mercilonról tudok. De állítólag sokan terhesek lesznek ezek mellett.
Szoptatás alatt is teherbe lehet esni, még akkor is ha nincs menstruáció. Fogamzásgátlót nõgyógyásszal egyeztess, úgyis õ dönti el, hogy mit ír fel neked. Én amúgy nem vagyok fogamzásgátló tabletta párti, nekünk nagyon megfelel az óvszer is.
Terhes lehetsz.Én a gumit tartom a legbiztosabbnak.Garantáltan hormonmentes:)
Lehetsz terhes, mert a peteérés elõbb van mint a menstruáció, és ha pont kifogjátok az elsõt akkor egyetlen menstruáció sem kell hozzá hogy teherbe ess. Szoptatás alatt általában igaz az, hogy aki kizárólagosan szoptat, ott a hormonok miatt nem szokott sikerülni a teherbe esés, DE kivételek mindig vanank ezért nem biztonságos csak ebben hinni. Fogamzásgátlót én nem szednék hiszen az hormontartalmú és átmegy az anyatejbe is, így megkapja a neki nem való hormonokat a baba is. Persze van amire azt mondják hogy lehet, de én akkor sem szednék. Akkor már inkább gumi.
Csak olyat lehet szedni, ami nem kombinált, hanem csak progeszteront tartalmaz.
Amit szoptatás alatt is lehet szedni tabi, az miért lenne káros a gyerekre!? Nekem Cerazette-t írt fel a nõgyógyászom. Elõtte is szedtem fogamzásgátlót, én csak örülök neki, hogy lehet szoptatás alatt is már!
nem tudom hogy biztosan káros-e, de az tuti hogy hormon van benne, és az is tuti hogy a hormon kiválasztódik az anyatejben. Na most speciel a fiúgyermekemet nem bombáznám még progeszteronnal sem... egyébként ez meg egy olyan dolog hogy a szója tartalmú tápszereknek is nagy divatja volt 20 évvel ezelõtt, mindenki meg volt róla gyõzõdve hogy ha szabad akkor az jó is, aztán meg nem kiderült hogy növényi ösztrogént tartalmaz? Hoppá... láttam ilyen tápszeres gyereket felnõni, 9 évesen már menstruált és olyan szõrös volt bizonyos helyeken mint egy felnõtt. És erre sem mondták azt anno abban az idõben hogy káros. Az a biztos hogy ha nem szeded, nem lesz baja a babának, de te tudod. Én nem szedném.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hú! Én se akarom hogy valami baja legyen a babának, akkor inkább gumi. Csak érdeklõdtem ki hogy oldotta meg. Köszönöm mindenki válaszát!

Az anyuka megfázására milyen gyógyszert lehet szedni szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Egy egyszerû megfázásra is gyógyszert szedni? Pláne szoptatás alatt? Kamilla teát igyál mézzel, és gõzölj. Felesleges gyógyszert szedni.

Egy egyszerû megfázásra is gyógyszert szedni? Pláne szoptatás alatt? Kamilla teát igyál mézzel, és gõzölj. Felesleges gyógyszert szedni.
Megfázásra nem szokás gyógyszert szedni.
A kérdező hozzászólása: Jaj de okos itt mindenki, nem is rólam van szó. Barátnõm szerdán szült de a kicsit átszállították másik kórházba és ma mehet hozzá megnézni, de közben össze szedett valamit.És ezért kellene s.o.s segítség, hogy be engedjék hozzá.
Taknyosságra jó a Corizalya, ez egy homeopátiás szer, ezt nyugodtan lehet szedni terhesség vagy szoptatás alatt is.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
a hoeós bogyók szärt sem érnek:-(((
Nekem használt, terhesség alatt szedtem, pont a Corizalyát.Fiam allergiájára is tökéletes.

Szoptatás alatt lehet szedni magne b6-ot?

Legjobb válasz: Szerintem lehet, hiszen a terhesvitamint is ajánlott tovább, a szoptatás alatt szedni abban is van magnézium és b6 vitamin is, csak nem látom értelmét. Mire szednéd egyébként?

Szerintem lehet, hiszen a terhesvitamint is ajánlott tovább, a szoptatás alatt szedni abban is van magnézium és b6 vitamin is, csak nem látom értelmét. Mire szednéd egyébként?
Hát ha mindenképp szedni akarsz valamit akkor inkább halolajat(Béres Omege 3) .Hat az idegrendszerre és így nyugodtabb leszel.Sõt a picinek nagyon jót tesz, mert kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lesz tõle.Bár szerintem csak pihenned kellene 1-2 napot.Nem tudsz segítséget kérni és egy kicsit lazítani?Aludj minél többet, az is sokat segít.
A kérdező hozzászólása: Eléggé ingerült, feszült vagyok mostanában és hátha az segít, pont most láttam a reklámját a tvben.

Milyen fogamzásgátlót érdemes szedni szoptatás alatt? Nem befolyásolja a tejtermelés és a tej izét?

Legjobb válasz: Szia! Én 3 éve a cerezettát szedtem, az jó volt, bár barnás vérzésem volt mellette. A tej termelést nem befolyásolta, sehogy sem. Elõtte 5 évvel volt valamilyen más szoptatás alatti fogamzásgátló, ami szuper jó vol, se vérzés mellette se semmi, de azt már kivonták a forgalomból. Hogyha szoptatás alatt nem akarsz újra teherbe esni, akkor én nagyon tudom ajánlani a fogamzásgátlót a szoptatás alatt is! A legjobbakat!

Szia! Én 3 éve a cerezettát szedtem, az jó volt, bár barnás vérzésem volt mellette. A tej termelést nem befolyásolta, sehogy sem. Elõtte 5 évvel volt valamilyen más szoptatás alatti fogamzásgátló, ami szuper jó vol, se vérzés mellette se semmi, de azt már kivonták a forgalomból. Hogyha szoptatás alatt nem akarsz újra teherbe esni, akkor én nagyon tudom ajánlani a fogamzásgátlót a szoptatás alatt is! A legjobbakat!
Szia !Szopi mellett is teherbe lehet esni.A kereszlányom 5 hetes , és a tesóm szoptatás alatt lett vele terhes.Én a pharmatexet használtam , ez hüvelytabletta.Teljesen megvoltam elégedve vele.
Azért mert az LLL egy gyökér oldal, ami hülyeségekkel tömi a hiszékeny kismamák fejét.
Lehet, hogy gyökér, de én mégsem menstruálok, és peteérésem sincs, mert úgy szoptatok, ahogyan le vanb írva:)
Szeretet és gondoskodás az hülyeség? Én akkor hiszékeny vagyok...
Én nem szedek és nem is fogok. Tudom azt mondják lehet, de a gyógyszeripar sokmindenre azt mondja. http://www.lll.hu/node/12
a szoptatás a legjobb fogamzásgátlás :)
Teljesen jó, amit az elsõ válaszadó belinkelt! Nem tudom, miért 0-zta le neki valaki, h nem hasznos, hiszen ez köztudottan is így van, de mindegy.
A szeretet és gondoskodás nem hülyeség, de ott annyi marhaság van leírva, hogy komolyan mondom, nem tudom, mit csinálnék, ha nem lennék képzett csecsemõgondozó, és megfogadnék minden hülyeséget...
Mi a hülyeség benne, pl.?
Miért offolgattok állandóan? Ez nem érdemben válasz a kérdezõnek. Az, hogy milyen fogamzásgátlás a megfelelõ, azt az orvosod fogja felvázolni, ha rákérdezel. Nekem pl a 6 hetes kontroll alkalmával sorolta fel a szoptatás alatt lehetséges fog. gátló módszereket, és én is cerazettet szedtem. Sajna az elején valóban elõfordul pecsételõ vérzés, de még mindig jobb, mint egy nem kívánt, és megszakított terhesség. És a szoptatás nem nyújt 100 %-os védelmet. Hiszen aki betartja az LLL által leírtakat, annak is megjöhet, mert ez nõi szervezet függõ. Nálunk nem befolyásolta sem a tej mennyiségét, sem az ízét. Sikeres szoptatást! :o)
Sziasztok!! Ne hogy már összekülönbözzetek ezen....mindenkinek másak a nézetei és ezt jobb tiszteletbe tartani.Nem biztos hogy te is úgy alszol mint én de reggel mégis kipihenten ébredsz.Lehet hogy hülye példa volt, de azt hiszem érthetõ.Én rengeteg jó tanácsot olvasok itt, de volt olyan is, ami nekem nem vált be, pedig sokan sztárolták az ötletet.

Szoptatás alatt milyen fájdalom csillapítót lehet szedni és milyen mennyiségben?

Legjobb válasz: Nekem a szülész mondta, majd késõbb a gyerekorvos is megerõsítette, hogy Algopyrint lehet szedni 2-3 szemet 24 óra alatt. AMikor szoptatáskor húzódott a császáros sebem, én is azt szedtem.

Nekem a szülész mondta, majd késõbb a gyerekorvos is megerõsítette, hogy Algopyrint lehet szedni 2-3 szemet 24 óra alatt. AMikor szoptatáskor húzódott a császáros sebem, én is azt szedtem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ!
Nekem 3 hónapos volt a babám, amikor bordaközi ideggyulladásom lett, mozdulni se nagyon tudtam. Cataflamot szedtem, napi kettõt, sajnos egy fél éven át. Szakorvos, gyerek orvos, házi orvos és szoptatási tanácsadó rábólintottak. A lányom már 3 éves. Semmi baja.
A kérdező hozzászólása: nekem 6 napos a fiam, de szerintem egy frankó felfázást kaptam a kórházba, mert a vesém, derekam fáj nagyon, meg pisiléskor nagyon rossz érzés, de holnap megyek vissza az orvoshoz varrat szedésre és ha lehet fájdalom csillapítót szedni, akkor holnapig már kihúzom, ma már azért nem megyek be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!