Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt rákszűrésre (3 db)

A nőgyógyászod megcsinálja szoptatás alatt a rákszűrést?

Az enyém nem. Pedig el szeretnék menni, már rég voltam, de azt mondta amíg szoptatok, addig nem végzi el.

Legjobb válasz: Az enyém kifejezetten kérte, hogy menjek, ha letelt az egy év az elozo szurés óta, de nem mentem, épp a szoptatás miatt. Ugy tudom, hogy a szoptatás miatt egyébként kisebb a rákfenék kockázata:)

Az enyém kifejezetten kérte, hogy menjek, ha letelt az egy év az elozo szurés óta, de nem mentem, épp a szoptatás miatt. Ugy tudom, hogy a szoptatás miatt egyébként kisebb a rákfenék kockázata:)
nekem azt mondta a dokim, hogy miután elõször megjön , ha akkor szoptatok is még, akkor is menjek rákszûrésre
nekem is megcsinálta szoptatás alatt. azt mondta, hogy ezzel nem árt senkinek sem....
Bocs csajok, én ezt nem is értem, miért nem csinálnak rákszûrést szoptatás alatt? Nem értem mi köze van a kettõnek egymáshoz? Az csak egy kenetvétel. Én is szoptatok és kb 2 hónap múlva lesz esedékes a rákszûrés, de én ilyet még nem hallottam. Kedves Kérdezõ mivel indokolta az orvosod hogy nem végzi el?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszönöm a válaszokat. Nekem azt mondta, hogy a szoptatás miatt teljesen másmilyen az ember hormonháztartása, és sokkal nagyobb esélye van hogy téves eredményt hoz a vizsgálat. De miután ennyien írtátok, hogy a ti dokitok elvégzi lehet, hogy elmegyek egy másik orvoshoz. Az ember azért csak szereti tudni, hogy minden rendben van-e. Még egyszer köszönöm a válaszaitokat. Üdv mindenkinek.
Én is hallottam, de a dokim azt mondta, 3 hónap múlva menjek el, megcsinálja (4 hónapja szültem, megjött 6 hétre a mensim és csak anyatejes a babám).
Az enyém megcsinálta. Fél évvel a szülés utánra hívott vissza, még szoptattam. Egy barátnõmnek a 6 hetes kontrollon csinálta a rákszûrést.
Nekem is a 6 hetes kontrollon megcsinálta a nõgyógyász. Teljesen jó eredmény lett, nem is értem, hogy miért zavarhatnának be a hormonok, nem hallottam még ezt.

Rákszűrést nem csinálnak szoptatás alatt?

2007 májusban voltam utoljára sz?résen, aztán terhes lette, szültem,most szoptatok ez mind kizáró ok azt mondta a dokim mert nem mutat jó értéket a hormonok változása miatt. Lehet hogy csak ?sszel mehetek ha addig szoptatok?

Legjobb válasz: hát,engem simán behívott rákszûrésre és szoptatok. azt mondta,szülés után 3 hónappal kell

hát, engem simán behívott rákszûrésre és szoptatok. azt mondta, szülés után 3 hónappal kell
Nekem a szülés utáni 6 hetes kontrollon csináltak. Pedig szoptattam és ezt tudta is az orvos. Egyébként én úgy emlékszem, hogy a terhesség 12. hetében mindenkinek kötelezõ volt a rákszûrés, csak nekem elmaradt.
Az én orvosom is a szülés utáni 6 hetesen csinálja. Szerinte meg fontos szülés után szoptatástól függetlenül.
Nem értem a dokidat, nekem is mint itt már sokaknak a 6 hetes kóntrolon csinálta meg a doki.
Nekem szülés után 3 hónappal megcsinálta, attól függetlenül, hogy terhesség elött volt rákszûrésem.Még mindig szoptatok!
Én a 6 hetes kontrollon megkérdeztem, azt mondta a doki, hogy ilyenkor nem szoktak csinálni. Azt nem kérdeztem miért (talán a szoptatás miatt?) Fél éves volt a babó, amikor visszamentem, még mindig szoptattam. Megcsinálta, negatív lett. De mondtam neki, hogy szoptatok. Én azt gondoltam, hogy a 6. heti kontrollon azért nem csinálta meg, hogy menjek vissza megint, az neki plusz pénzt.

Szoptatás alatt lehet rákszűrésre menni?

Már több mint 1 éve volt az utolsó ráksz?résem, viszont még mindig szoptatom a kislányomat. Mehetek így ráksz?résre vagy várjak még pár hónapot, hátha befejezzük a szopizást.

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan mehetsz méhnyakrák szûrésre.A mammográfiát egyelõre hanyagold.

Szerintem nyugodtan mehetsz méhnyakrák szûrésre.A mammográfiát egyelõre hanyagold.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! De az én dokim a melleket is mindig megvizsgálja, és azt most nem igazán szeretném. Vagy ebben a helyzetben azt kihagyja?
Szia. Terhesség és szoptatás alatt nem csinálnak mammográfiát. Ha meg arra gondoltál, hogy kézzel nézi meg, akkor meg megmondod neki, hogy nem szeretnéd, mert még szoptatsz.
Szia! Én most voltam a dokimnál rákszûrésen, de nem csinálta meg, azt mondta szoptatós kismamáktól nem vesznek le citológiát. Valószínû, hogy a hormonok miatt. Szerintem. Vagy nem tudom, nem kérdeztem meg, hogy pontosan mi az oka.
Az az oka:) Nekem sem vették le.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!