Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt nem (343 db)

Milyen fogamzásgátlót érdemes szedni szoptatás alatt? Nem befolyásolja a tejtermelés és a tej izét?

Legjobb válasz: Szia! Én 3 éve a cerezettát szedtem, az jó volt, bár barnás vérzésem volt mellette. A tej termelést nem befolyásolta, sehogy sem. Elõtte 5 évvel volt valamilyen más szoptatás alatti fogamzásgátló, ami szuper jó vol, se vérzés mellette se semmi, de azt már kivonták a forgalomból. Hogyha szoptatás alatt nem akarsz újra teherbe esni, akkor én nagyon tudom ajánlani a fogamzásgátlót a szoptatás alatt is! A legjobbakat!

Szia! Én 3 éve a cerezettát szedtem, az jó volt, bár barnás vérzésem volt mellette. A tej termelést nem befolyásolta, sehogy sem. Elõtte 5 évvel volt valamilyen más szoptatás alatti fogamzásgátló, ami szuper jó vol, se vérzés mellette se semmi, de azt már kivonták a forgalomból. Hogyha szoptatás alatt nem akarsz újra teherbe esni, akkor én nagyon tudom ajánlani a fogamzásgátlót a szoptatás alatt is! A legjobbakat!
Szia !Szopi mellett is teherbe lehet esni.A kereszlányom 5 hetes , és a tesóm szoptatás alatt lett vele terhes.Én a pharmatexet használtam , ez hüvelytabletta.Teljesen megvoltam elégedve vele.
Azért mert az LLL egy gyökér oldal, ami hülyeségekkel tömi a hiszékeny kismamák fejét.
Lehet, hogy gyökér, de én mégsem menstruálok, és peteérésem sincs, mert úgy szoptatok, ahogyan le vanb írva:)
Szeretet és gondoskodás az hülyeség? Én akkor hiszékeny vagyok...
Én nem szedek és nem is fogok. Tudom azt mondják lehet, de a gyógyszeripar sokmindenre azt mondja. http://www.lll.hu/node/12
a szoptatás a legjobb fogamzásgátlás :)
Teljesen jó, amit az elsõ válaszadó belinkelt! Nem tudom, miért 0-zta le neki valaki, h nem hasznos, hiszen ez köztudottan is így van, de mindegy.
A szeretet és gondoskodás nem hülyeség, de ott annyi marhaság van leírva, hogy komolyan mondom, nem tudom, mit csinálnék, ha nem lennék képzett csecsemõgondozó, és megfogadnék minden hülyeséget...
Mi a hülyeség benne, pl.?
Miért offolgattok állandóan? Ez nem érdemben válasz a kérdezõnek. Az, hogy milyen fogamzásgátlás a megfelelõ, azt az orvosod fogja felvázolni, ha rákérdezel. Nekem pl a 6 hetes kontroll alkalmával sorolta fel a szoptatás alatt lehetséges fog. gátló módszereket, és én is cerazettet szedtem. Sajna az elején valóban elõfordul pecsételõ vérzés, de még mindig jobb, mint egy nem kívánt, és megszakított terhesség. És a szoptatás nem nyújt 100 %-os védelmet. Hiszen aki betartja az LLL által leírtakat, annak is megjöhet, mert ez nõi szervezet függõ. Nálunk nem befolyásolta sem a tej mennyiségét, sem az ízét. Sikeres szoptatást! :o)
Sziasztok!! Ne hogy már összekülönbözzetek ezen....mindenkinek másak a nézetei és ezt jobb tiszteletbe tartani.Nem biztos hogy te is úgy alszol mint én de reggel mégis kipihenten ébredsz.Lehet hogy hülye példa volt, de azt hiszem érthetõ.Én rengeteg jó tanácsot olvasok itt, de volt olyan is, ami nekem nem vált be, pedig sokan sztárolták az ötletet.

38 hetes vagyok, és van egy szemölcs a kezemen, nagyon rossz helyen, mostanában mindíg megsértem. Vettem tapaszt, az van a papírján, hogy terhesség és szoptatás alatt nem ajánlják. Lehet valami baj belőle? (babának)

Legjobb válasz: Szia! Ha benne van a tájékoztatóban, hogy a terhesség alatt nem szabad használni akkor inkább ne tedd. Nem biztos, hogy bajt okoz, de jobb félni, mint megijedni. Esetleg próbáld ki az Egaver ecsetelõt, az is szemölcsre van. Nem gyógyszer, hanem gyógyhatású készítmény. Elolvastam a tájékoztatóját, és azt írja, hogy "Terhesség és szoptatás ideje alatt történõ alkalmazásra vonatkozó ellenjavallat nem ismert. " Remélem tudtam segíteni! egy 32 hetes kismami

Szia! Ha benne van a tájékoztatóban, hogy a terhesség alatt nem szabad használni akkor inkább ne tedd. Nem biztos, hogy bajt okoz, de jobb félni, mint megijedni. Esetleg próbáld ki az Egaver ecsetelõt, az is szemölcsre van. Nem gyógyszer, hanem gyógyhatású készítmény. Elolvastam a tájékoztatóját, és azt írja, hogy "Terhesség és szoptatás ideje alatt történõ alkalmazásra vonatkozó ellenjavallat nem ismert. " Remélem tudtam segíteni! egy 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, akkor utána nézek ennek:) Jó babavárást!
szerintem menj el SZTK-ba és kérd meg hogy fagyasszák le..(nekemis csinálták hatásos) vagy vannak rá kenõcsök a patikában :)

Aki szoptatás alatt nem fogyott az mit diétázott, sportolt, hogy beinduljon a fogyás? Szoptatás alatt mit lehet sportolni ami nem megy a tejtermelés rovására? Lehet diétázni? Kinek, hogy sikerült fogyni?

Kisfiam 4,5 hónapos anyatejes.Fogyni szeretnék 10-15kg-ot szép lassan.Csak azt nem tudom,hogy kezdjek hozzá,hogy ne apadjon el a tejem?!Sajnos pajzsmirigy alulmükődés miatt híztam meg terhességem előtt 3hónap alatt 20kg-ot mire kezelve lett a betegségem.Mire le ment volna a súlyfeleslegem babás lettem így hát maradt a túlsúly:165cm magas vagyok és 80kg.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ 2 gyermekemnél volt így, de nekem kicsit több túlsúlyom volt, konkrétan 35kg. Tudsz diétázni, de nem ész nélkül, mert elapad a tejed. A fehér kenyeret cseréld le teljes kiõrlésûre. Egyél zsírmentes dolgokat, húsból is. Ha nincs laktózérzékenysége a babádnak, akkor ehetsz napi 2 joghurtot, ezt tízóraira és uzsonnára. A reggelid legyen bõséges, sok zöldséggel, gyümölccsel. Ha szereted, akkor csinálj sok levest, de ne rántással. A vacsira figyelj oda legfõképp, ott pl a barnarizs natúr husival tökéletes, utána egy alma pl. A lényeg, hogy lefekvés elõtt 2-3 órával már ne egyél.

Szia! Nekem az elsõ 2 gyermekemnél volt így, de nekem kicsit több túlsúlyom volt, konkrétan 35kg. Tudsz diétázni, de nem ész nélkül, mert elapad a tejed. A fehér kenyeret cseréld le teljes kiõrlésûre. Egyél zsírmentes dolgokat, húsból is. Ha nincs laktózérzékenysége a babádnak, akkor ehetsz napi 2 joghurtot, ezt tízóraira és uzsonnára. A reggelid legyen bõséges, sok zöldséggel, gyümölccsel. Ha szereted, akkor csinálj sok levest, de ne rántással. A vacsira figyelj oda legfõképp, ott pl a barnarizs natúr husival tökéletes, utána egy alma pl. A lényeg, hogy lefekvés elõtt 2-3 órával már ne egyél.
Szia! Szoptatás alatt is tudsz úgy fogyni, hogy nem éhezel, nem apad el a tejed.Egy ilyen pár hónap alatti szoptatás melletti 12 kg-s fogyásról van is egy jó videó, meg az egészséges fogyásról egy remek orvosi elõadás.Ha esetleg érdekel szívesen elküldöm emailben.
lehet tornázni-van baba-mama torna-itt olyan gyakik vannak, ami még tejserkentõ is.ne ugrálj, lábemelések-nagy séták mehetnek simán-de ha véreznél 1-2 nap maradjon ki..én már alig várom a 6hetet..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Végezhető colonoscopia szoptatás alatt? Nem jut át a hashajtó az anyatejbe?

Legjobb válasz: x prep nevû hashajtót szoktak adni. Az nem javallt szoptatás alatt!!! De ha el kell végezni a colonoscopiát mert olyasmit látnak, vagy sejtenek, akkor az orvosoddal konzultálva tudtok mérlegelni. 27/eü-s

x prep nevû hashajtót szoktak adni. Az nem javallt szoptatás alatt!!! De ha el kell végezni a colonoscopiát mert olyasmit látnak, vagy sejtenek, akkor az orvosoddal konzultálva tudtok mérlegelni. 27/eü-s

Járt már valaki úgy, hogy szoptatás alatt nem tudott teherbe esni? (De közben volt menstruációja)

Mi ebben a hónapban kezdjük a babaprojektet. Van egy 20 hós gyermekem, aki még reggel és este szopizik kicsit. Ugye hallani olyat, hogy a szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. Mint tudjuk ez tévhit, hisz sok baba így fogan. De valami alapja biztosan van, ha ezt mondják. Ezért lennék kíváncsi, hogy kinél hogy alakult. Menstruációm van, de remélem a szopiztatás nem fogja nehezíteni a teherbeesést...

Legjobb válasz: A kislányom másfél éves volt, amikor a kisfiam fogant, naponta 8-szor, volt úgy, hogy 10-szer is szoptattam... Nem maga a szoptatás az érdekes, hanem a hormonszint, amit a szoptatás mindenkinél máshogy befolyásol! beszélj egy arra kapható orvossal nézzétek meg az alaphormonjaidat, meg a mensi 3. napján meg a 11. napon. Az lesz a biztos válasz! Sok sikert!

A kislányom másfél éves volt, amikor a kisfiam fogant, naponta 8-szor, volt úgy, hogy 10-szer is szoptattam... Nem maga a szoptatás az érdekes, hanem a hormonszint, amit a szoptatás mindenkinél máshogy befolyásol! beszélj egy arra kapható orvossal nézzétek meg az alaphormonjaidat, meg a mensi 3. napján meg a 11. napon. Az lesz a biztos válasz! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi:-)

Mit tehetnék az ellen, hogy szoptatás alatt nem kívánom a szexet?

Eléggé kellemetlen, szeretnék ellene tenni valamit, de nem tudom, milyen lehet?ségek vannak

Legjobb válasz: Ugyan már rég írtál... de szerintem a rendes szoptatás után nyugodtan kínáld meg a párodat. Vedd rendesen õt is az öledbe, karold át, és el se engedd, amíg van mit adnod neki. Úgyse árt, ha kifejed... ez a legkellemesebb módja :-) csak finoman, ahogy a baba tenné... Késõbb meg majd rendbejönnek a hormonjaid, és te is kívánni fogod a szexet. Ha pedig nincs maradék, akkor legalább idõnként hívd oda szoptatás közben, hogy egy kicsit simogasson közben titeket :-)

Ugyan már rég írtál... de szerintem a rendes szoptatás után nyugodtan kínáld meg a párodat. Vedd rendesen õt is az öledbe, karold át, és el se engedd, amíg van mit adnod neki. Úgyse árt, ha kifejed... ez a legkellemesebb módja :-) csak finoman, ahogy a baba tenné... Késõbb meg majd rendbejönnek a hormonjaid, és te is kívánni fogod a szexet. Ha pedig nincs maradék, akkor legalább idõnként hívd oda szoptatás közben, hogy egy kicsit simogasson közben titeket :-)
Szia! Én még nem szültem, de szerintem ez normális dolog. Nem baj, és szerintem ez a természetes. Erõltetni úgysem lehet a dolgot, majd figyeld meg minden visszaáll a "régi kerékvágásba." Ilyenkor szerintem még játszanak a hormonjaid is. Nem kell kétségbe esni. A légnyeg, hogy attól függetlenül figyelj a párodra is. Nehezen bírják ezt az idõszakot a férfiak.Ne aggyódj, ha szeret megérti, hogy most ebben a stádiumban vagy, és kell egy kis idõ, míg visszaáll minden. Sok sikert, és fel a fejjel.

Igaz az az állítás, hogy szoptatás alatt nem szabad fogyni, mert a méreganyagok a tejben kiválasztódva károsak lehetnek a babára?

Legjobb válasz: nem azért nem szabad , vagy nem csak azért. Fõ ok, hogy a tej nem levegõbõl lesz, energia kell hozzá. Felesleges az extra folyadékbevitel; viszont a többlet tápanyag fontos. Én merem állítani hogy van összefüggés a kevés étkezés és a szoptatás sikertelensége között.

nem azért nem szabad , vagy nem csak azért. Fõ ok, hogy a tej nem levegõbõl lesz, energia kell hozzá. Felesleges az extra folyadékbevitel; viszont a többlet tápanyag fontos. Én merem állítani hogy van összefüggés a kevés étkezés és a szoptatás sikertelensége között.
illetve nem fõként a kevés étkezés, hanem a fogyás és a szoptatás sikertelensége között...
A kérdező hozzászólása: Igazából már másfél éves a kisfiam.Még van tejem és elég sokszor szopik, de szeretnék már nagyon fogyni, de elválasztani csak akkor akarom, ha õ is hajlandó rá.Szóval mi van ezekkel a méreganyagokkal?
Inkább úgy mondanám, hogy fogyókúrázni nem szabad! Rendszeresen kell étkezni, inkább többször. És fontos, hogy táplálót, ne csak hideget, gyorkaját stb. Rengeteg folyadékot kell inni. Egyébként, mivel a szoptatással az anyuka rengeteg kalóriát éget el, elõfordulhat, hogy fogysz is, de attól még lesz tejed. A szoptatás a legjobb módja, hogy gyorsan visszanyerd az alakod :)
Ja, már másfél éves? Hát én nem tudom milyen méreganyagokról írsz. Szerintem ha használsz szereket, csak egyszerûen kicsit kevesebbet eszel és mozogsz, az már elég.
10:06-os vagyok. azt akartam írni, hogy NEM használsz szereket. bocs
Ez már annyiszor volt kérdés. Olvass vissza, nem gépelnénk potyára hetente le ugyanazt, ha nem baj...
A kérdező hozzászólása: Arról beszélek, hogy ha az ember fogy, akkor ugye méregtelenít és a káros anyagok távoznak a szervezetébõl. Láttam, hogy volt már pár ilyen kérdés, de ellentmondásosak voltak a válaszok.

Bioextra A-vitamint irt fel a GYEREKORVOS szoptatás alatti hajhullásra, de a betegtájékoztatón az áll, hogy szoptatás alatt nem ajánlott. Merjem szedni?

hajhullás, szoptatás

Legjobb válasz: Hát én rákérdeznék nála hogy elolvastad és biztos lehet- e?

Hát én rákérdeznék nála hogy elolvastad és biztos lehet- e?
Ha rajta van a dobozon, hogy szoptatás alatt nem ajánlott, én nem szedném. Egyébként a szoptatás alatt teljesen természetes a hajhullás, néhány hónap múlva meg fog szûnni. Én nem szedtem rá semmit.
A kérdező hozzászólása: nem egészen értem:( a gyerekorvos, és a védõnõ is javasolja...

Szoptatasra alatt nem lehet szolariumozni (heti 1 alkalommal)?

Legjobb válasz: Én le szoktam takarni a tejcsarnokokat :) egy pelenkával, vagy valamivel, mert ha a bimbó megég, akkor kellemetlen a szoptatás.

Én le szoktam takarni a tejcsarnokokat :) egy pelenkával, vagy valamivel, mert ha a bimbó megég, akkor kellemetlen a szoptatás.
A mértékletességet betartva kimondottan elõnyös, mert a meleg fokozza a tejtermelést. Pl. meleg vizes fürdõ. A heti egy tökéletes, szerintem.
Lehet csak használj megfelelõ szolikrémet, fõleg a melleden.
A kérdező hozzászólása: Szoptatas alatt, elnezest.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat sokat segitettetek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!