Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt gyümölcsöt szabad enni (2 db)

Szoptatás alatt milyen gyümölcsöt szabad enni?

Mivel eleve hasfájós a két hetes kisfiam, nem merek akár milyen gyümölcsöt enni. Terhességem alatt nagyon sok gyümölcsöt fogyasztottam és most nagyon hiányzik.

Legjobb válasz: Én úgy tudom jó részt lehet enni, csak epret és ilyen apró magvasakat nem. Remélem segítettem. Boldog babázást! :)

Én úgy tudom jó részt lehet enni, csak epret és ilyen apró magvasakat nem. Remélem segítettem. Boldog babázást! :)
Igaza van az elözõ válaszolónak. Azért nem szabad az aprómagvasakat, mert nehezen emészthetõek és puffasztanak. Ilyen gyümiket meg ételeket ne egyél.
valóban, epret meg málnát nem lehet, és megkérdeztem, nem lehet cseresznyét sem, meg szilvát sem, meg sárgabarackot sem és szõlõt is csak mag nélkül lehet, mi is most vagyunk 3 hetesek nekem is nagyon hiányzik a gyümi, én dinnyén és õszibarackon élek, ja meg banánon, mást nem nagyon lehet 6 hétig, azt mondta nekem legalábbis a gyerekorvos, aztán lehet próbálkozni apránként... kitartás!!!:)
Én már a dinnyérõl is hallottam, hogy nem jó-a magja körül van valami ami puffaszt, így a magokat célszerû nem megenni. De én már inkább dinnyét sem eszek, mert elég hasfájós a babám. Sõt, a banánról is megoszlanak a vélemények. Almát szoktam enni, körtét héj nélkül javasolta a védõnõ. Az epertõl, málnától semmi baj nem volt. Állítólag ennek rossza hatása nem bizonyított (védõnõ szerint), csak a kismamák elmondására alapozzák. És nem a is a puffadás miatt, hanem a babákon -elmondás szerint- kiütések lesznek ezektõl a gyümiktõl.
Szerintem alma, répa, körte, szilva simán mehet. A "fogós" gyümiket kerüld, mint pl. banán.
Utolsó válaszoló vagyok. Most az a kérdés, hogy te milyet ehetsz, vagy az, hogy a pici? Te olyat eszel, amit csak megkívánsz, kell a vitamin!!!

Szoptatás alatt, melyek azok a gyümölcsök amiket nem szabad ennem? Illetve melyek amik nagyon egézségesek? 1 hetes a babaám.

Legjobb válasz: Apró magvas gyümölcsöket nem szabad enni, pl eper, málna. A többi tilalmat nem tudom.

Apró magvas gyümölcsöket nem szabad enni, pl eper, málna. A többi tilalmat nem tudom.
Eper, málna, aszilva puffaszt, meg a cseresznye. Bár van akinek álítólag nem csinálnak gondot. Én inkább kihagytam ezeket. Nem mertem kockáztatni. :)
Én mindent eszem. Semmi bajunk.
Kiséletezd ki. Minden baba másként reagál. Én ehettem (ill nem ettem) bármit, akkor is hasfájós volt a picim. Aztán egyszercsak elmúlt magától, 4hónapos korára a dolog. Onnantól kezdve végképp nem érdekelt mit lehet és mit nem. Én ettem bármit, õ pedig mosolyogva nõtt. :) )) Boldog babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!