Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt gyümölcsöt (27 db)

Szoptatás alatt milyen gyümölcsöket és zöldségeket ehetek, és mik kerülendők?

ahány helyen nézem, annyi féle választ találok. pl a k-bet?s zöldségek állítólag tilosak, de van, ahol ajánlják a krumplit és a kelbimbót... a bab, borsó, egyebek állítólag szintén tilosak, de egy fórumon a vitaminok miatt azt olvastam, hogy ajánlott a hüvelyesek fogyasztása...

Legjobb válasz: Azért van sokféle válasz, mert ebben sem lehet általánosítani, mivel a szervezetük alapvetõen másképp reagálja le az ételeket, és így babáinkra is másképp hatnak. Az aprómagvas gyümölcsöket allergia miatt nem ajánlják, így én azokat kihagytam. A rostosakat azért nem ajánlják, mert meghajtja a baba, de pl. lányomnál ez nem okozott gondot, így pl. barackot simán ehettem, vagy ihattam õszilét is. A tejet szintén allergia miatt nem ajánlják, de természetesen nem lesz rá minden baba allergiás, és sokaknál egyáltalán nem okoz gondot. De sajnos van, akinél igen, és ugye erõs hasmenés, hányást, ekcémát is okozhat, ami miatt sokan inkább nem isszák szopi alatt a tejet, biztos ami biztos. Én a k betûseket alapból kerültem, plusz a babot-lencsét, mert engem is puffaszt, így nagyobb a valószínûsége, hogy a babát is puffasztotta volna. Amúgy krumplit ettem, de ennek ezer neve van, tehát nem mindig k betûs, pl. burgonya. :) Azt szokták mondani, hogy ami bántja a mamát, az nagyobb eséllyel bántja majd a babát is. Így arra figyelj mi az ami téged puffaszt, vagy szorulást okoz. Kísérletezni én sem mertem, de egy idõ után muszáj volt, mert különben az ajánlások és vélemények alapján nem ehettem volna semmit szoptatás alatt, hiszen minden ételnek van valami baja... Lányomnál ami kiverte a biztosítékot az az édeskömény volt (pl. olyan teát ittam, amiben ez volt), vagy pl. a paradicsom. Attól kiütéses lett már szopi alatt is, és késõbb is mikor már hozzátápláltam. De ugye mások a babák, így lehet nálatok ez pont nem okoz gondot. Na ezért nem kapsz sajnos egységes választ, mert nincs is. Sok sikert! S ne aggódj, csak figyeld kicsi babád jelzéseit!

Azért van sokféle válasz, mert ebben sem lehet általánosítani, mivel a szervezetük alapvetõen másképp reagálja le az ételeket, és így babáinkra is másképp hatnak. Az aprómagvas gyümölcsöket allergia miatt nem ajánlják, így én azokat kihagytam. A rostosakat azért nem ajánlják, mert meghajtja a baba, de pl. lányomnál ez nem okozott gondot, így pl. barackot simán ehettem, vagy ihattam õszilét is. A tejet szintén allergia miatt nem ajánlják, de természetesen nem lesz rá minden baba allergiás, és sokaknál egyáltalán nem okoz gondot. De sajnos van, akinél igen, és ugye erõs hasmenés, hányást, ekcémát is okozhat, ami miatt sokan inkább nem isszák szopi alatt a tejet, biztos ami biztos. Én a k betûseket alapból kerültem, plusz a babot-lencsét, mert engem is puffaszt, így nagyobb a valószínûsége, hogy a babát is puffasztotta volna. Amúgy krumplit ettem, de ennek ezer neve van, tehát nem mindig k betûs, pl. burgonya. :) Azt szokták mondani, hogy ami bántja a mamát, az nagyobb eséllyel bántja majd a babát is. Így arra figyelj mi az ami téged puffaszt, vagy szorulást okoz. Kísérletezni én sem mertem, de egy idõ után muszáj volt, mert különben az ajánlások és vélemények alapján nem ehettem volna semmit szoptatás alatt, hiszen minden ételnek van valami baja... Lányomnál ami kiverte a biztosítékot az az édeskömény volt (pl. olyan teát ittam, amiben ez volt), vagy pl. a paradicsom. Attól kiütéses lett már szopi alatt is, és késõbb is mikor már hozzátápláltam. De ugye mások a babák, így lehet nálatok ez pont nem okoz gondot. Na ezért nem kapsz sajnos egységes választ, mert nincs is. Sok sikert! S ne aggódj, csak figyeld kicsi babád jelzéseit!
* mert meghajtja a babát nem a baba hajtja meg :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. :) és a tippeket is köszi :)

Van olyan gyümölcs amit nem ehetek szoptatás alatt? 3 hetes a babám. Epret szabad?

Legjobb válasz: Én ezt egészen máshogyan látom! Mindent ehetsz, de elõször csak módjával. Ha nem látsz a babádon semmi változást, akkor eheted legközelebb bátran! Egyébként tévedés, hogy a bogyós gyümölcsök az anyatejen keresztül allergizálnak. Ezeknek a magja okozhat allergiás reagciót, de ugye ezek eleve nem kerülnek a tejbe... Így aztán nagyon.nagyon ritka az ilyen allergia. Te eheted (próba után), de a babád majd csak másfél éves kora után kaphat... Ugyanígy van a citrusfélékkel is, azaz ki kell próbálni, hogy reagál a kicsi... Meg persze minden más gyümölccsel,étellel ugyanígy kell eljárni. Emellett, ha valamire rosszul is reagál most, azt se kell elhagyni egészen a szoptatás végéig, hanem néhány hét, 1 hónap után újra lehet próbálkozni. Az allergiás kiütést meg nehéz összetéveszteni a hormonok által okozott pattanás szerû pöttyöktõl..http://www.kismama.hu/baba/mit_egyen_szoptato_anya/3075/

Én ezt egészen máshogyan látom! Mindent ehetsz, de elõször csak módjával. Ha nem látsz a babádon semmi változást, akkor eheted legközelebb bátran! Egyébként tévedés, hogy a bogyós gyümölcsök az anyatejen keresztül allergizálnak. Ezeknek a magja okozhat allergiás reagciót, de ugye ezek eleve nem kerülnek a tejbe... Így aztán nagyon.nagyon ritka az ilyen allergia. Te eheted (próba után), de a babád majd csak másfél éves kora után kaphat... Ugyanígy van a citrusfélékkel is, azaz ki kell próbálni, hogy reagál a kicsi... Meg persze minden más gyümölccsel, étellel ugyanígy kell eljárni. Emellett, ha valamire rosszul is reagál most, azt se kell elhagyni egészen a szoptatás végéig, hanem néhány hét, 1 hónap után újra lehet próbálkozni. Az allergiás kiütést meg nehéz összetéveszteni a hormonok által okozott pattanás szerû pöttyöktõl..http://www.kismama.hu/baba/mit_egyen_szoptato_anya/3075/
Az elsõ válaszoló egy kissé buta. Látszik, hogy még nagyon kezdõ anyuka. Ehetsz minden gyümölcsöt! De ha a babád alapból hasfájós akkor csak óvatosan! 3 gyerekes anyuka
nagyon sok gyümit nem lehet enni szoptatás alatt. Ez az én nagy bajom! eper, málna, apró magvasok allergizálhatnak citrusfélék szintén allergizálhatnak körtétõl és a szölõ magjától fájhat a hasa.Nem sok minden marad. Várj egy kicsit még a gyümölcs evéssel. Hiszen ilyenkor amúgy is hasfájós a legtöbb baba, meg lassan megjöttek a hormonok okozta kiütések is. Igy nem fogod tudni, hogy nem e a gyümi okozza neki. Az én babám 11 hetes, és most kezdem el tesztelgetni hogy mit ehetek és mit nem. Szépen egyesével. kitartást, és gratulálok!
Szia. Mi 7 hetesek vagyunk es joforman csak epret eszek gyumolcs gyanant. Semmi gond nincs vele. Alapbol hasfajos de szerintem nem az eper miatt :) Nekem a babant, a kortet, barackot, szolot mondtak a korhazban hogy kerulni kell, mert puffaszt. Az apro magosokra nem mondtak. A mag ugyse kerul be a tejbe. Szoval...
Az eper allergizálhat, igen - ezért nem szabad adni a BABÁNAK! Anyuka azonban nyugodtan eheti, ha a babája hasa bírja. Én ezt a kérdést a gyerekorvosnak tettem fel, amikor hazajöttünk a kórházból. Õ mondta, hogy bármit ehetek, amit a babám hasa bír. Tapasztaljam ki. Nos, a körtét és a babot nem bírja, így ezeket hanyagolom. Epret azonban sokat eszem, és semmi bajunk tõle.

Milyen gyümölcsöt ehetek szoptatás alatt? Mennyi idő múlva kerül be a tejbe amit ettem?

A kórházban azt mondták narancsot ne (nem tudom miért), banánt ne (megfogja a székletét, sz?l?t ne, almát talán 1 db-ot de hély nélkül, akkor mit lehet télen? Zöldségekkel se tudom hogy álljak, mit lehet és mit nem. Sajna a babám nagyon érzékeny mit is eszek, lassan már csak krumplit eszek krumplival. :-)

Legjobb válasz: Szia. Én úgy tudom, hogy négy óra alatt megy át a tejbe, legalábbis a védõnõm szerint. Én eszek almát, narancsot, mandarint, kivit, szõlõt, szóval mindenfélét. Én úgy csinálom, hogy reggel próba képp megeszek valamilyen gyümölcsöt, és ha aznap nem fájt a fiam hasa, akkor eszek máskor is. Próbálgatni kell, csak akkor tudod meg, mit ehetsz és mit nem.

Szia. Én úgy tudom, hogy négy óra alatt megy át a tejbe, legalábbis a védõnõm szerint. Én eszek almát, narancsot, mandarint, kivit, szõlõt, szóval mindenfélét. Én úgy csinálom, hogy reggel próba képp megeszek valamilyen gyümölcsöt, és ha aznap nem fájt a fiam hasa, akkor eszek máskor is. Próbálgatni kell, csak akkor tudod meg, mit ehetsz és mit nem.


Milyen gyümölcsöt ehetek szoptatás alatt?

Mostanában azt mondják, hogy ki kell próbálni, vajon birja a baba vagy nem. Nem tudom, hogy merjek-e kisérletezni, de valamilyen gyümölcsöt is ennék...Mi az amit nem szabad enni? Dinnyét ehetek?

Legjobb válasz: Minden gyümölcsöt és zöldségfélét ehetsz, amit óvatosabban, azok a káposztafélék és a száraz hüvelyesek. Ezekböl elöször csak keveset egyél, ha utána a baba feltünöen nyugtalanabb, akkor azt a bizonyos ételt kerüld el. Ugyanez érvényes a gyümöclsökre is, ha valamelyik után gond van, akkor azt kerüld ki. Amiatt, hogy esetleg egy-két valami nem tetszik neki, nem szabad az összeset kihagyni. A legtöbb babának nincs semmi baja se a zöldségekkel, sem a gyümölcsökkel, viszont fontos, hogy az anya egye ezeket, mert különben a teje nem tartalmaz vitaminokat meg elegendö tápanyagot.

Minden gyümölcsöt és zöldségfélét ehetsz, amit óvatosabban, azok a káposztafélék és a száraz hüvelyesek. Ezekböl elöször csak keveset egyél, ha utána a baba feltünöen nyugtalanabb, akkor azt a bizonyos ételt kerüld el. Ugyanez érvényes a gyümöclsökre is, ha valamelyik után gond van, akkor azt kerüld ki. Amiatt, hogy esetleg egy-két valami nem tetszik neki, nem szabad az összeset kihagyni. A legtöbb babának nincs semmi baja se a zöldségekkel, sem a gyümölcsökkel, viszont fontos, hogy az anya egye ezeket, mert különben a teje nem tartalmaz vitaminokat meg elegendö tápanyagot.
De eper már nincs. :o) Én nem ettem epret, málnát. Kiwit se ennék, de hát most az sem jellemzõ... Aztán a zöldségeknél: káposzta, karalábé, karfiol, brokkoli, kukorica, gomba (na jó az nem zöldség :o) bab, nálam ezek okoztak gondot. Van egy trükk a brokkoli, karfiol, karalábé semlegesítésére: Az elsõ fõzõvízben forralni 2-3 percig, majd azt leönteni, és új vízben tovább fõzni. Nekünk bejött! Se nekem, se a gyerekeknek nem okoz szélgörcsöt. :o)
Szerintem minden gyümit ehetsz. Inkább a hüvelyes zöldségekkel szokott bibi lenni. (pl. bab, borsó); de az se mindenkinél okoz bajt.
Eper az allergén és átmehet a tejbe. Jobb félni, mint megijedni. Amúgy szerintem minden mást.
ja, tényleg, az eper! na az esetleg, ami kerülendõ, de kis mennyiség szerintem ott sem okozhat nagy gondot.
Szerintem teljesen mindegy, a lényeg, hogy ne legyen agyonpermetezve.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!

Szoptatás alatt lehet enni friss ananászt? Nagyon hiányzik a gyümölcs!

Legjobb válasz: Én még nem hallottam volna amit az elsõ válaszoló írt. Tulajdonképpen én mindenfajta gyümölcsöt megeszek és 8 hónapja szoptatok, és nem tapasztaltam volna hogy a babának bármiféle gondot okozott volna és a tejem mennyisége sem csökkent....sõt ha valamibõ nagyon jót eszek, csorogni kezd a tejem. Szerintem nyugisan ehetsz bármilyen friss gyümölcsöt.

Én még nem hallottam volna amit az elsõ válaszoló írt. Tulajdonképpen én mindenfajta gyümölcsöt megeszek és 8 hónapja szoptatok, és nem tapasztaltam volna hogy a babának bármiféle gondot okozott volna és a tejem mennyisége sem csökkent....sõt ha valamibõ nagyon jót eszek, csorogni kezd a tejem. Szerintem nyugisan ehetsz bármilyen friss gyümölcsöt.
Én is ettem mindent, nálunk egyedül a hagyma fájdította meg a hasát. Én bogyósokat is ettem, attól se lett baj, de mondjuk ez sok babánál okoz gondot! Az ananász szerintem egyik tiltólistán sincs rajta, én sokat ettem. Én is nyolc hónapja szoptatok, és még 3 babának voltam tejdonorja, náluk sem volt sose gond szerencsére!
Én 2 évig szopiztattam.Meghülyültem volna ha nyáron nem ehettem volna málnát, vagy szamócát!És télen mi is sûrûn veszünk ananász, és természetesen azt is ettem.
Szia! Az ananász elvileg tejserkentõ hatással is rendelkezik. Próbáld ki, ha nem lesz a babának baja tõle, akkor edd nyugodtan. Az én babámnak erõs hasmenést okoz. :(
Bogyós gyümölcsöt és apró magvas gyümölcsöt nem szabad illetve nekem még a citrusféléket sem ajánlották mert állitólag attól meg kevés lesz a tej.

Mit lehet enni szoptatás alatt? Azt mondták ne egyek gyümölcsöt, ne füszereset, puffasztot. De akkor mit ehetek?

Legjobb válasz: Igazából a mai állás szerint mindent lehet enni, azért kerüld a puffasztó dolgokat. Gyümölcsöt mindenképp egyél, ha székrekedésre hajlamos vagy akkor az almával és a banánnal óvatosan, de ha minden nap eszel egy kanál búzakorpát, akkor az megelõzheti a székrekedést. Az õszibarack okozhat hasfájást a babának. Fogyassz minden nap tejterméket,tejbõl fél liter max. Az a lényeg, hogy próbálj meg változatosan étkezni, ha valaminél észreveszed, hogy fáj a babád pocakja, akkor azt mellõzd.védõnõ

Igazából a mai állás szerint mindent lehet enni, azért kerüld a puffasztó dolgokat. Gyümölcsöt mindenképp egyél, ha székrekedésre hajlamos vagy akkor az almával és a banánnal óvatosan, de ha minden nap eszel egy kanál búzakorpát, akkor az megelõzheti a székrekedést. Az õszibarack okozhat hasfájást a babának. Fogyassz minden nap tejterméket, tejbõl fél liter max. Az a lényeg, hogy próbálj meg változatosan étkezni, ha valaminél észreveszed, hogy fáj a babád pocakja, akkor azt mellõzd.védõnõ
Ki kell próbálni, mert pl az én gyerekeim semmire nem voltak érzékenyek, bármit ehettem szoptatás alatt.
Mindent lehet enni.
én mindent kerülök, ami gondot okozhat, mégis visít a kisfiam a hasfájástól.
Én az elején (elsõ 4 hónap) nagyon vigyáztam, hogy ne egyek semmi puffasztót (K-betûsek, gyümölcsök alig) szinte csak krumlin és húson éltem paradicsommal, salátával. Meg szlapáltam a Lactoherb teát. Most már (6 hónapos a kislányaom) mindent eszek, mert a gyerek már nem olyan érzékeny és kizárólag szoptatok.

Mien gyümölcsöt lehet enni szoptatás alatt? Almát? 3 hetes a fiam

Legjobb válasz: Mindent, amire a babád nem reagál hasfájással. Ez mindenkinél más. Ha valamit elõször eszel, mindig csak keveset egyél belõle, ha aznap nem fáj tõle a babád hasa (8-10 óra múlva), akkor késõbb bátrabban eheted. Ez nem csak a gyümölcsökre, minden ételre igaz.

Mindent, amire a babád nem reagál hasfájással. Ez mindenkinél más. Ha valamit elõször eszel, mindig csak keveset egyél belõle, ha aznap nem fáj tõle a babád hasa (8-10 óra múlva), akkor késõbb bátrabban eheted. Ez nem csak a gyümölcsökre, minden ételre igaz.

Mit egyek hogy ne legyen székrekedésem szoptatás alatt? A sok k zöldséget nem ehetem a gyümölcsöket se csak az almát szerintem az alma nem jó hatással van rám akkor ajánlják ha valakinek hasmenése van!

Legjobb válasz: Szia, én is ezen nevettem, mikor olvastam, hogy ilyen esetben sok zöldség gyümölcsöt együnk, kérdezem én mit? csak alma, krumpli, répa amit lehet, a többi nem javasolt. Én hajnalban (éhgyomor), mikor felkelek úgy is szoptatni, szoktam 4-5 csepp Gutalaxot inni (vízben felkeverve), eddig bejött....

Szia, én is ezen nevettem, mikor olvastam, hogy ilyen esetben sok zöldség gyümölcsöt együnk, kérdezem én mit? csak alma, krumpli, répa amit lehet, a többi nem javasolt. Én hajnalban (éhgyomor), mikor felkelek úgy is szoptatni, szoktam 4-5 csepp Gutalaxot inni (vízben felkeverve), eddig bejött....
Sok folyadék, nekem a rostos õszilé, baracklé is bejön reggel, ébredés után, szilvalekvár
Nekem is a rostos gyumolcslevel jottek be.5 hete szultem
A kérdező hozzászólása: Én 3hete szültem most elõször volt ilyen problémám a rostos gyümilevet iszom Én is de semmi hatása, ma megpróbáltam a szilva lekvárt talán jó lesz!köszi a válaszokat4
Ráadásul min3 hasfogó hatású.Natúr joghurt, kefír zabkorpával, aszalt szilva, zabpehely, Laevolac szirup.
Szia! Én 1 hónapja szültem, és most jutottam el oda, hogy nem fogom annyira szigorúan venni a mit szabad mit nem szabad enni kérdést. Nonszensz, hogy 1 hónapja semmilyen gyümölcsöt nem eszem, csak almát, a fõzelékekrõl, zöldségekrõl nem is beszélve! Igenis néha meg fogok enni 1-1 narancsot, banánt. Nekem mondjuk nem hasfájós a babám, ezért vagyok ilyen 'bátor'. A székrekedés mellett nagyon kimerült is vagyok, gondolom, a vitamin készletem is alaposan lemerült ebben az 1 hónapban.

Milyen gyümölcsöt és zöldséget fogyaszthatok a szoptatás alatt?

Írjatok példákat.3 hónapos a kislányom, még ,mindig szopizik. Eddig csak almát fogyasztottam, de már megenném a mandarint is. Savanyúságokat pl. csalamádét, eltett uborkát is nagyon szeretem, de eddig még nem mertem enni.

Legjobb válasz: Szia. Én a szárazbab kivételével szinte mindent eszek a zöldségek közül (karalábé, brokkoli, káposzta, zöldbab, karfiol, paprika, paradicsom, csalamádé, almapaprika) a gyümölcsök közül az apró magvasakat nem és én nem ettem narancsot se, mert több helyen is olvastam, hogy a citrus féléktõl megváltozik a tej íze s azt nem szeretik a babák. Én ha újat ettem figyeltem a babámat, hogy okoz-e gondot nála, de szerencsére nem volt soha probléma. Max ha olyat ettem ami felfúj akkor ittam utána két pohár édeskömény teát, és a leányzó egy kicsit többet pukkandozott. Itt egy hasznos oldal is: http://www.ujdieta.hu/index.php?content=684 Üdv, 4 hónapos kislány anyukája

Szia. Én a szárazbab kivételével szinte mindent eszek a zöldségek közül (karalábé, brokkoli, káposzta, zöldbab, karfiol, paprika, paradicsom, csalamádé, almapaprika) a gyümölcsök közül az apró magvasakat nem és én nem ettem narancsot se, mert több helyen is olvastam, hogy a citrus féléktõl megváltozik a tej íze s azt nem szeretik a babák. Én ha újat ettem figyeltem a babámat, hogy okoz-e gondot nála, de szerencsére nem volt soha probléma. Max ha olyat ettem ami felfúj akkor ittam utána két pohár édeskömény teát, és a leányzó egy kicsit többet pukkandozott. Itt egy hasznos oldal is: http://www.ujdieta.hu/index.php?content=684 Üdv, 4 hónapos kislány anyukája

Szoptatás alatt, melyek azok a gyümölcsök amiket nem szabad ennem? Illetve melyek amik nagyon egézségesek? 1 hetes a babaám.

Legjobb válasz: Apró magvas gyümölcsöket nem szabad enni, pl eper, málna. A többi tilalmat nem tudom.

Apró magvas gyümölcsöket nem szabad enni, pl eper, málna. A többi tilalmat nem tudom.
Eper, málna, aszilva puffaszt, meg a cseresznye. Bár van akinek álítólag nem csinálnak gondot. Én inkább kihagytam ezeket. Nem mertem kockáztatni. :)
Én mindent eszem. Semmi bajunk.
Kiséletezd ki. Minden baba másként reagál. Én ehettem (ill nem ettem) bármit, akkor is hasfájós volt a picim. Aztán egyszercsak elmúlt magától, 4hónapos korára a dolog. Onnantól kezdve végképp nem érdekelt mit lehet és mit nem. Én ettem bármit, õ pedig mosolyogva nõtt. :) )) Boldog babázást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!