Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt fogamzásgátlót lehet (20 db)

Szoptatás alatt fogamzásgátlót lehet szedni?

6hetes a babám, és szeretnék újra gyógyszert szedni. Kedden voltam vizsgálaton: egyik orvos ajánlotta, másik elzárkózott 6hós korig a gyógyszert?l a szoptatás miatt.

Legjobb válasz: Vannak kimondottan szoptatás idejére ajánlott fogamzásgátlók. Konzultálj az orvosoddal!

Vannak kimondottan szoptatás idejére ajánlott fogamzásgátlók. Konzultálj az orvosoddal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
A cerazette nagyon jó. nem volt köztes vérzés nem volt vágy csökkenés . ha 3 havit kiír és úgy váltod ki jobb az ára is . nekem bevált kicsivel több mint egy évig szedtem most Volinát szedek .
A kérdező hozzászólása: Igen, két orvossal is beszéltem. eltérõ a véleményük.
Én Azáliát és Cerzettét szedtem, mindkettõvel elégedett voltam, 10 hósan jött meg a vérzésem mindkét babánál a gyógyszer mellett. A tej nem csökkent, közti vérzés sem volt. Ki kell próbálni.

Igaz, hogy ma már van olyan fogamzásgátló gyógyszer, amit szoptatás alatt is lehet szedni?

Van egy ismer?söm,aki mindkett? gyerekénél szedte szoptatás alatt és semmilyen káros hatása nem volt.Több orovostól is hallottam,hogy javasolják,akkor nem lehet káros a babára nézve,igaz?

Legjobb válasz: Én szedtem szülés után a szoptatás alatt fogamzásgátlót, de nekem rettenetesen felborult a hormonrendszerem és elapadt az anyatejem is. Szerintem más védekezési módot kellene választanod.

Én szedtem szülés után a szoptatás alatt fogamzásgátlót, de nekem rettenetesen felborult a hormonrendszerem és elapadt az anyatejem is. Szerintem más védekezési módot kellene választanod.
Én is szedtem mindkettõ babámnál.Ez a legbiztosabb.Nem hiányzik ilyenkor egy terhesség.Az egyik neve:Continuin.Jelentése:folyamatos, mivel minden nap kell szedni.Nekem rengeteg tejem volt mellette.Szerintem a tej nem ettõl függ.
Igen van, de nekem amiatt vették ki az epehólyagomat és miután abbahagytam és ki nem tisztult a szervezetembõl 6hónapig iszonyat gyulladásban volt az arcom, égett, fájt és nem tudtam vele semmit se kezdeni, mivel ki kellett, hogy ürüljön a szervezetembõl.Nem ijesztgetésnek szánom, de vannak mellékhatásai.A babámnak nem lett semmi baja.
Az elöttem szólóhoz csatlakozom, az a bogyó apaszt!! Szerintem ki lehet bírni másfajta módszerrel a védekezést arra a fél évre. Csak a baba érdekeit nézd, ilyenkor már nem a ti igényetek és kedvetek számít!
Én még csak 20 hetes vagyok, de két barátnõm is végig szedte a szoptatós bocsót a szülés után, mindkettõnek rengeteg teje volt-van , még most mésfél és kétéves babájukat is szoptatják. Egyiknek sincs semmi baja, nincs mellékhatása, rendben van minden, mindkét baba egészséges és jókedélyü, boldog!! Én is fogom szedni szülés után, az biztos!! Én még nem hallottam rosszat róla, csak most itt amit olvastam.

Van itt olyan anyuka, aki L-Thyroxin 50-et szed szoptatás alatt? Emellett lehet fogamzásgátló tablettát szedni? Ha igen, nektek mit írt az orvos?

Köszi!

Legjobb válasz: Szia!Én szedem az L-Thyroxin 50-est már évek óta.Azt nem tudom lehet e mellette fogamzásgátlót szedni,én sosem szedtem,de most elgondolkodtam.Szombaton jár le a szülés utáni 6 hét,utána megyek a dokihoz,és rá akarok kérdezni,mert valamit szednem kell majd.

Szia!Én szedem az L-Thyroxin 50-est már évek óta.Azt nem tudom lehet e mellette fogamzásgátlót szedni, én sosem szedtem, de most elgondolkodtam.Szombaton jár le a szülés utáni 6 hét, utána megyek a dokihoz, és rá akarok kérdezni, mert valamit szednem kell majd.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ha nem gond, megtennéd, hogy írsz utána, hogy mit mondott neked ezzel kapcsolatban az orvos? Mennyi L-Thyroxint szedsz?
50mg-t szedek mindennap 1 szemet.Megirom, nem tudom mikor kell menjek, de gondolom a jövõ hét elején.Te még babás vagy, vagy megszültél?
A kérdező hozzászólása: Megszültem. Szülés után lett enyhe pajzsmirigy-alulmûködésem.
Szia! Én a várandósság elõtt, alatt és szülés után is szedtem/szedem a gyógyszert. Szülés után volt egy kontroll vérvétel és ott megnézték, hogy hogy változott a pajzsmirigy mûködésem, hogy az alapján változtassanak az adagon. Maradt az 50. A nõgyógyászom és az endokrinológusom is egy fogamzásgátlót ajánlott, azt szedem: Azália. 4, 5 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Szülés utan, szoptatas alatt mikortol lehet elkezdeni fogamzasgatlot szedeset?

Legjobb válasz: Én sajnos nem tudtam szoptatni, így szülés után 6 héttel megjött, úgyhogy azóta szedek, de úgy tudom van direkt olyan foggátló, amit szotatás alatt is lehet szedni, ilyen a Cerazette és az Azália.

Én sajnos nem tudtam szoptatni, így szülés után 6 héttel megjött, úgyhogy azóta szedek, de úgy tudom van direkt olyan foggátló, amit szotatás alatt is lehet szedni, ilyen a Cerazette és az Azália.
Én a kontroll vizsgálaton irattam gyógyszert, cerazettet irt fel az orvos.
A (Azalia és a Cerazette) szoptatás alatt szedhetõ gyógyszereknél nem kell várni a menzesz 1. napjára- fõleg mivel általában nincs- így bármikor elkezdheted. Az a lényeg, hogy folyamatosan kell szedni.

Kismamik! Van olyan fogamzásgátló amit szoptatás alatt is lehet szedni?

11.-én megyek vissza a 6 hetes kontrollra,akkor fogom megbeszélni a dokival a fogamzásgátlást.Csak kíváncsi vagyok,hogy lehet e,vagy van e olyan fogamzásgátló amit szoptatás alatt is lehet szedni.Remélem nem kérdeztem hülyeséget!

Legjobb válasz: Én Azalia-t szedek.3 hónapra kb.7000. Nekem bevált,6 hónapja szedem,egyszer jött meg ezalatt,amikor elkezdtem szedni a gyógyszert.

Szia!Nem tudom mit ír majd föl a dokid.Én is cerazettet kaptam.Nekem megmaradt 2 bontatlan levél, ha gondolod, szívesen elküldöm.Így kipróbálhatod neked egyáltalán beválik-e.
Bocsánat a belekottyért, de én biztosan nem szednék szoptatás alatt felesleges gyógyszert. Pláne hormontartalmút. (Még akkor se, ha elméletileg "biztonságos".)
Én Azalia-t szedek.3 hónapra kb.7000. Nekem bevált, 6 hónapja szedem, egyszer jött meg ezalatt, amikor elkezdtem szedni a gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!:)
Cerazette!Én már a 3. baba szoptatásánál járok és nekem nagyon jó!Sem közti vérzés sem mensi:) ))))
Én is a 3. gyereknél szedem a Cerazettet, semmi gondom nem volt vele.
Én sem szednék. Tudom, hogy elvileg biztonságos, de ezeknek a szereknek még nem volt "kifutási ideje", remélem nem 20 év múlva derül ki, hogy mégsem szabadott volna forgalmazni. Többször olvastam már itt az oldalon, hogy csökkentette a tejtermelést és ezért hagyta abba az anyuka.
Szia cerezette ezt kizárolag szoptatos anyukáknak szokták felirni.
Utolsó vagyok viszont ezt én is hallotam márb pár ismerõs anyukátol hogy abba kellet hagyniuk a szedését mert igen megcsapant a tejük mennyisége.
szia.Carezette.Ezt kifejezetten szoptatós anyukáknak van.3 havi adag 8 ezer forint.Én szedtem 1, 5 hónapig, de folyamatosan véreztem melette ezért abbahagytam.Nekem nem vált be.:)

Szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni?

ha valakinek megszületik a babája,és nem akar sokáig gyereket akkor a szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni? mit szoktak felírni?

Legjobb válasz: Az egyik ilyennek tudom a nevét: Cerazette. Van még más is, de azt nem ismerem. Ezen kívül, amit még tudok, hogy a fogamzásgátló injekció is azt a hormont tartalmazza, amit a szoptatás alatt szedhetõ tabletták, tehát azt is lehet alkalmazni szoptatás alatt, ráadásul 90naponként csak egyszer kell beadatni. Bár ez sokaknak nem jött be, mert nagyon megkavarta a hormonjait, meg volt, akinek a babája nem fogadta el utána a cicit. És állítólag nagyon lassan ürül ki a szervezetbõl, ha késõbb még szeretnél babát, nem ajánlják. A cici elutasítása viszont elõfordulhat a tablettától is (bár ritkán), mert kicsit megváltoztatja a tej ízét.

Az egyik ilyennek tudom a nevét: Cerazette. Van még más is, de azt nem ismerem. Ezen kívül, amit még tudok, hogy a fogamzásgátló injekció is azt a hormont tartalmazza, amit a szoptatás alatt szedhetõ tabletták, tehát azt is lehet alkalmazni szoptatás alatt, ráadásul 90naponként csak egyszer kell beadatni. Bár ez sokaknak nem jött be, mert nagyon megkavarta a hormonjait, meg volt, akinek a babája nem fogadta el utána a cicit. És állítólag nagyon lassan ürül ki a szervezetbõl, ha késõbb még szeretnél babát, nem ajánlják. A cici elutasítása viszont elõfordulhat a tablettától is (bár ritkán), mert kicsit megváltoztatja a tej ízét.
Az én orvosom a szoptatás alatt a hüvelygyûrût ajánlotta. Nagyon alacsony a hormontartalma és nem a szervezetben, hanem csak helyileg szívódik fel. Így nem befolyásolja a tej hozamot és nem kerül a tejbe sem. Az orvosod biztosan elmagyarázza pontosabban vagy a gyógyszertárban is segíthetnek.
A szoptatás alatt mindenképpen jobbnak tûnik a természetes fogamzásgátlás.

Szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni?

Vagy nem is kell? Szoptatás alatt nem lehetek terhes? Vagy utána, ti mlyen fogamzásgátlót használtok? Vafy amíg nem jön meg a menstruációm addig nem lehetek terhes? Vagy hogy van ez? :)

Legjobb válasz: Szoptatás alatt is lehetsz terhes, még akkor is, ha a mensid nem jön meg:) Én fogigátólóról, amit szoptatás alatt lehet szedni az Azaliáról és a Mercilonról tudok. De állítólag sokan terhesek lesznek ezek mellett.

Szoptatás alatt is lehetsz terhes, még akkor is, ha a mensid nem jön meg:) Én fogigátólóról, amit szoptatás alatt lehet szedni az Azaliáról és a Mercilonról tudok. De állítólag sokan terhesek lesznek ezek mellett.
Szoptatás alatt is teherbe lehet esni, még akkor is ha nincs menstruáció. Fogamzásgátlót nõgyógyásszal egyeztess, úgyis õ dönti el, hogy mit ír fel neked. Én amúgy nem vagyok fogamzásgátló tabletta párti, nekünk nagyon megfelel az óvszer is.
Terhes lehetsz.Én a gumit tartom a legbiztosabbnak.Garantáltan hormonmentes:)
Lehetsz terhes, mert a peteérés elõbb van mint a menstruáció, és ha pont kifogjátok az elsõt akkor egyetlen menstruáció sem kell hozzá hogy teherbe ess. Szoptatás alatt általában igaz az, hogy aki kizárólagosan szoptat, ott a hormonok miatt nem szokott sikerülni a teherbe esés, DE kivételek mindig vanank ezért nem biztonságos csak ebben hinni. Fogamzásgátlót én nem szednék hiszen az hormontartalmú és átmegy az anyatejbe is, így megkapja a neki nem való hormonokat a baba is. Persze van amire azt mondják hogy lehet, de én akkor sem szednék. Akkor már inkább gumi.
Csak olyat lehet szedni, ami nem kombinált, hanem csak progeszteront tartalmaz.
Amit szoptatás alatt is lehet szedni tabi, az miért lenne káros a gyerekre!? Nekem Cerazette-t írt fel a nõgyógyászom. Elõtte is szedtem fogamzásgátlót, én csak örülök neki, hogy lehet szoptatás alatt is már!
nem tudom hogy biztosan káros-e, de az tuti hogy hormon van benne, és az is tuti hogy a hormon kiválasztódik az anyatejben. Na most speciel a fiúgyermekemet nem bombáznám még progeszteronnal sem... egyébként ez meg egy olyan dolog hogy a szója tartalmú tápszereknek is nagy divatja volt 20 évvel ezelõtt, mindenki meg volt róla gyõzõdve hogy ha szabad akkor az jó is, aztán meg nem kiderült hogy növényi ösztrogént tartalmaz? Hoppá... láttam ilyen tápszeres gyereket felnõni, 9 évesen már menstruált és olyan szõrös volt bizonyos helyeken mint egy felnõtt. És erre sem mondták azt anno abban az idõben hogy káros. Az a biztos hogy ha nem szeded, nem lesz baja a babának, de te tudod. Én nem szedném.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hú! Én se akarom hogy valami baja legyen a babának, akkor inkább gumi. Csak érdeklõdtem ki hogy oldotta meg. Köszönöm mindenki válaszát!

Szoptatas alatt lehet szedni fogamzasgatlot?

Legjobb válasz: Igen, vannak kimondottan szoptatás alatt alkalmazható fogamzásgátlók (Mo.-n az Azalia és a Cerezette van forgalomban). Ezek "nem tartalmaznak ösztrogén hormont a progesztogén mellett (mini-pill). A legtöbb mini-pill elsõsorban a hímivarsejteknek a méhbe jutását gátolja". A tejtermelést nem befolyásolják. Viszont amíg szeded, nem biztos, hogy megjön a mensid!

Igen, vannak kimondottan szoptatás alatt alkalmazható fogamzásgátlók (Mo.-n az Azalia és a Cerezette van forgalomban). Ezek "nem tartalmaznak ösztrogén hormont a progesztogén mellett (mini-pill). A legtöbb mini-pill elsõsorban a hímivarsejteknek a méhbe jutását gátolja". A tejtermelést nem befolyásolják. Viszont amíg szeded, nem biztos, hogy megjön a mensid!
Tegnapelõtti 14.24-es vagyok!Nekem Mirena spirálom van!5 hónapja szültem.Ez 99, 99%-os http://www.aranykezrendelo.hu/mirena/ Esetleg olvasd el, ha gondolod!Egy baj van vele, DRÁGA!De 5 év alatt(ameddig hat), más eszközök is kerülnek ennyibe!
a kislányom csak úgy becsúszott, nem terveztük, nem is akartam, több ilyent nem szeretnék, több gyereket sem akarok(félre ne értse senki, imádom, nem is akartam elvetetni, de több több tényezõ miatt sem akarok sok gyereket). muszály védekezni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a linket :) Mindenkepp majd beszelek errol a nogyogyaszommal szules utan. Azt hiszem egy ideig, mig szoptatok, elviselem a gumiovszert, aztan keresek valami mas alternativat... Mindenkepp jol korul kell nezni a "piacon", mert ez nem jatek... Koszonom meg egyszer a valaszokat! :)
én is spirált fogok tetetni, amint lesz rá pénzem. soha életemben eddig nem szedtem fogamzásgátlót, csak most, miután szültem. én is spirál párti vagyok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Elmeselem miert maradtam most is allapotos. 19 eves egyetemista voltam, mikor osszejottem a parommal, nagyon szeretem. Az elejen vedekeztunk gumival, de nagyon sertett, nem szerettem gumival, mindig kidorzsolt. S az igazsag az, hogy penzunk se mindig volt rea(ket kulonbozo varosbol valok vagyunk, s egy harmadik varosban egyetemeztunk). O raakart engem beszelni, hogy szedjek fogamzasgatlot, de epp ezek miatt a dolgok miatt nem mertem bevallalni, amelyeket Stefi leirt. Vagyis feltem, hogy ha tobb ideig szedem, akkor nem eshetek majd tobbe teherbe. Ugyhogy parom bizott bennem, es szamoltam hogy mikor van ovum. Amikor eselyes volt allapotosnak maradnom, nem szeretkeztunk... S lam, marcius 18-23-ig volt ovum(nem szeretkeztunk), s megis marcius 25-26.a korul maradtam allapotos... Lehetseges rosszul szamoltam... nem tudom... Parom azota is engem hibaztat, hogy miattam kell 20 evesen gyermeket nevelni... Valahol igaza is van... Nem tudom, hogy hogyan lenne a legbiztonsagosabb a szeretkezes... Tobb kerdesben olvastam olyan valaszt, hogy volt, aki spiral mellett maradt allapotos... Igaz, olvastam olyat is, aki pedig tabletta mellett... Mindenkepp olyan vedekezesi modszert szeretnenk, ami 99.99%-osan megved, es megsem tesz kart bennem sem, a babamban sem(remelhetoleg sokaig lesz tejem, ugyhogy valami olyat kene valasztani ami nem jelenik meg a tejben egyaltalan), s megis ha ugy alakul akkor 5-6 ev mulva ne kelljen gorcsolnom, hogy nem jon ossze a baba... Elhiszem azt, hogy ezt a babat ami bennem novekszik a Jo Isten akarta... De most ha akarja is, hogy legyen tesoja, meg kell akadalyoznom addig, amig nincsenek meg a biztos alapok meg egy babahoz... Szivem szerint nem elnek szexualis eletet addig, amig nem vagyok felkeszulve meg egy gyermek erkezesere, de nem tehetem ezt meg a parommal... s valahol magammal se... Nemsoka kell szulnom, attol kezdve 6-8 hetig nem ajanlott a szexualis egyuttlet, szoval kb 2 honapig meg biztos nem leszunk egyutt... de szeretnek valamit tenni azutan... Azt hiszem kiirok meg egy kerdest majd, hogy mivel vedekezzunk... Esetleg ha tudnatok adni valami jo otletet, hogy a fentebb emlitett problemakat eltudjuk kerulni nagyon megkoszonnem...
Elképesztõ, hogy ennyire nem féltek... Nem bántásból írom, hanem meglepettségbõl. Mindig ledöbbenek, amikor ez a téma elõjön és ennyien írják, hogy tök nyugodtan használják. Én se szoptatás alatt, se utána nem fogom. Hormon is meg szintetikus is, egyik sem szükséges a szervezetben, sõt. Az meg, hogy közvetetten esetleg hasson a gyerekemre is (hiába írják, hogy nem hat, senki nincs, aki ezt tutira tudná bizonyítani), már pláne nem fér a keretbe. Ti tényleg ennyire nem aggódtok emiatt? Vajon miért nõtt meg ennyire a meddõ nõk aránya? A tablettának szerintetek semmi köze ehhez?
mellékhatást nem tapasztaltam. 6 hetes kontroll óta szedem, ötödik hónap.
erdélyben Cerazettet irt fel az orvos. Bárhol kapható. egy doboz valamivel kevesebb mint 100 lej(de véltozó az ár, úgy tapasztaltam), 3 hónapra elég (28+28+28) nekem azt mondta a doki h megszakitás nélkül szedjem amig szoptatok.
ha félsz, miért nem rakatsz fel spirált???
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=3235 Itt van a roman nyelvu betegtajekoztato...en is nagyvaradi vagyok es ugy tudom hogy egy doboz kb 50-60 ron . en egy debreceni orvosnal voltam aki azt mondta hogy sokkal jobb a spiral mert ennek a bogyonak eleg kellemetlen mellekhatasai lehetnek...vegul nem vettem semmit mert ugy dontottunk a ferjemmel hogy johet meg egy baba....azota sem sikerult
szia. tegnap vettem egy doboz Cerezette-et. 2500 Ft volt. a gyógyszertáros megnézte és 3 doboz állítólag 9ezerbe került! még több volt mintha egyenként vesszük meg pedig nem így szokott lenni.
Ez lemaradt:http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/azalia-75-g-f..
Gyógyszertáranként változó az ára, mivel szabadáras. Én ezt szedem a 6 hetes kontroll óta, most 227 hónapos a lányom. Nekem bevált. A tejmennyiséget nem befolyásolta, máig szoptatok...
Ja, és én is úgy emlékszem, hogy 1 havi adag olyan 2000Ft körül volt...
A kérdező hozzászólása: Kozel lakok a hatarhoz. Nagyvaradon. Kozel van Berettyoujfalu, es atugordhatnek megvenni ezt a gyogyszert. Mennyire hatasos? Megbizhato? Mennyibe kerul egy honapnyi adag? Egy kis infot tudnatok adni rola? :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszokat! No, a helyzet az, hogy erdelyi vagyok... fogalmam sincs, hogy itt mik vannak forgalomban, de fogok beszelni majd a dokimmal... Annyira felek am, hogy allapotos maradok... Ez a Baba is veletlen lett, s ha ujbol megtortenik... jajj, abortuszra nem lennek kepes... de viszont meg egy babat nem tudom, hogyan tudnek eltartani :( A legjobb lenne elkerulni a szexet legalabb meg 5 evig :) ) de persze ezt nem tehetem meg... Elore felek az egesztol... :(
Ha íratsz, és Azalia-t ír fel a doki, szólj, nekem maradt egy dobozzal, ha kell elküldöm, úgysem tudok vele mit kezdeni. Ez kimondottan szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátló.
Én is azt javaslom neked akkor, hogy legalább a szoptatás ideje alatt kerüld a hormont, ha lehet... (Nálam mondjuk nehéz lenne, évek óta szoptatok.:)

Szed valaki Azalia nevű fogamzásgátlót? (szoptatás alatt lehet szedni) Mi a véleményetek, vajon attól hízom?

Legjobb válasz: szia! én is azt szedem. csak szoptatás alatt lehet szedni. amíg egy csepp tejem is van addig szedhetem, ha már nincs, v áltanom kell - ezt mondta a dokim. ém nem hízok tõle egy kilót sem

szia! én is azt szedem. csak szoptatás alatt lehet szedni. amíg egy csepp tejem is van addig szedhetem, ha már nincs, v áltanom kell - ezt mondta a dokim. ém nem hízok tõle egy kilót sem
én is azt szedem 7 hónapja, de nem hízom tõle.
Szia, szintén azt szedem, 10 hónapja, semmi gondom, nem is híztam!
en 3honapja szedem, hiztam 4kg-t, de nem biztos hogy attól, szeretek nassolni es a baba mellett nem mozgok eleget.erre nem gondoltal?

Lányom 10 hónapos. Nem szeretnék fogamzásgátlót szedni. Lehet szoptatás alatt a kúpot használni?

Olvastam,van fogamzásgátló kúp is.

Legjobb válasz: Én azt használom. Rá van írva a használati útmutatásra, hogy szoptatás alatt lehet használni, és elvileg akárhányszor felteheted. Nem kell feliratni. Pharmatex vagy Pathentex néven fut. Mi évekig használtuk, nem lettem terhes. Ami nem igaz: 10 perccel aktus elõtt kell felhelyezni. Nekem 10 perc után simán egyben kiesett, kell vagy fél óra mire elolvad. Szóval ez kellemetlen. Tényleg megváltoztatja a hüvely ph-ját, szóval aki gombára hajlamos, az kaphat tõle. Ez is le van írva az útmutatóban.

Én azt használom. Rá van írva a használati útmutatásra, hogy szoptatás alatt lehet használni, és elvileg akárhányszor felteheted. Nem kell feliratni. Pharmatex vagy Pathentex néven fut. Mi évekig használtuk, nem lettem terhes. Ami nem igaz: 10 perccel aktus elõtt kell felhelyezni. Nekem 10 perc után simán egyben kiesett, kell vagy fél óra mire elolvad. Szóval ez kellemetlen. Tényleg megváltoztatja a hüvely ph-ját, szóval aki gombára hajlamos, az kaphat tõle. Ez is le van írva az útmutatóban.
Én is azt használom évek óta, és simán kapsz a gyógyszertárban.Tisztító hatása is van, mert véd a fertõzésektõl.Nekem a Patentex vált be, a másiktól viszkettem.Én is használom és még szoptatok.
Biztosan csak orvosírja fel, ha együttlét elõtt felhelyezed elpusztítja a beáramló spermákat. Azthiszem lehet használni tartósan, persze nem kétnaponta, mert kikészíti a hüvelyi ph-t, de nem hormonokkal dolgozik. Irasd fel a dokiddal, bár nem tudom szoptatás alatt lehet-e.
A kérdező hozzászólása: Kicsit tartok a következö terheségtöl, mert nehéz a lányomal.Rá van írva, hogy mennyire biztonsa´gos?? Pl.mint az óvszerre....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!