Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt fogamzásgátlót (70 db)

Szabad-e a szoptatás alatt fogamzásgátlót szedni?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló tabletta szedése nem árt a babának, viszont szoptatás alatt befolyásolhatja a tejképzõdést. Napjainkban kétféle fogamzásgátló tabletta használata terjedt el. A kombinált fogamzásgátló 28 tablettás kiszerelésben kapható. Az elsõ 21 tabletta ösztrogén- és progesztinhormonokat tartalmaz; az utolsó hét tabletta pedig közömbös anyagot vagy kiegészítõ vasat. A szoptatni kívánó nõknek nem javasolt a kombinált fogamzásgátló szedése védekezésként, mert a tabletta ösztrogéntartalma csökkenti a tejelválasztást, és a tejbe is bekerülhet. A csak progesztint tartalmazó tabletták 0,5 mg-nál kevesebb progesztint tartalmaznak. Hatásának lényege, hogy megváltoztatja, vagyis átjárhatatlanná teszi a méhnyak nyákját, így a sperma nem jut el a petesejtig. A fogamzásgátló tabletta módosítja a petesejtnek a petevezetéktõl a méhig történõ eljutását, és meggátolja a megtermékenyített petesejtnek a méhbe történõ beágyazódását. A tablettát 28 napon keresztül mindennap be kell venni, majd azonnal el kell kezdeni a következõ 28 napos ciklust. Kérjük ki orvosunk tanácsát a progesztin-tablettával kapcsolatban! Bár a szoptatásra gyakorolt hatásával kapcsolatos, nyilvánosságra hozott információk szerint ez a tabletta nem befolyásolja a tejképzõdést, a szoptatással foglalkozó és tanácsadást végzõ szakemberek tapasztalatai szerint a tejképzõdés csökkenni szokott. Bármilyen információra van szükségünk, forduljunk nyugodtan kisbabánk orvosához is!

Fogamzásgátló tabletta szedése nem árt a babának, viszont szoptatás alatt befolyásolhatja a tejképzõdést. Napjainkban kétféle fogamzásgátló tabletta használata terjedt el. A kombinált fogamzásgátló 28 tablettás kiszerelésben kapható. Az elsõ 21 tabletta ösztrogén- és progesztinhormonokat tartalmaz; az utolsó hét tabletta pedig közömbös anyagot vagy kiegészítõ vasat. A szoptatni kívánó nõknek nem javasolt a kombinált fogamzásgátló szedése védekezésként, mert a tabletta ösztrogéntartalma csökkenti a tejelválasztást, és a tejbe is bekerülhet. A csak progesztint tartalmazó tabletták 0, 5 mg-nál kevesebb progesztint tartalmaznak. Hatásának lényege, hogy megváltoztatja, vagyis átjárhatatlanná teszi a méhnyak nyákját, így a sperma nem jut el a petesejtig. A fogamzásgátló tabletta módosítja a petesejtnek a petevezetéktõl a méhig történõ eljutását, és meggátolja a megtermékenyített petesejtnek a méhbe történõ beágyazódását. A tablettát 28 napon keresztül mindennap be kell venni, majd azonnal el kell kezdeni a következõ 28 napos ciklust. Kérjük ki orvosunk tanácsát a progesztin-tablettával kapcsolatban! Bár a szoptatásra gyakorolt hatásával kapcsolatos, nyilvánosságra hozott információk szerint ez a tabletta nem befolyásolja a tejképzõdést, a szoptatással foglalkozó és tanácsadást végzõ szakemberek tapasztalatai szerint a tejképzõdés csökkenni szokott. Bármilyen információra van szükségünk, forduljunk nyugodtan kisbabánk orvosához is!
Nekem Cerazette tablettál írt a nõdoki. Folyamatosan kell szedni, nincs szünet mint a másiknál. Mellette rengeteg tejem van! 4 és fél hónapos lányom 7, 77kg.
Amikor visszamégy szülés után a 6 hetes vizsgálatra, akkor autómatikusan megkérdezi a doki hogy írjon-e fel úgynevezett szoptatós fogamzásgátlót. Sajnos a neve nem jut eszembe! Ez a gyógyszer nagyon enyhe, csak ösztrogént tartalmaz, ami a szoptatásból adódó természetes védelemmel együtt kombinálva fejti ki hatását. Itt veszélyesebb ha elfelejted bevenni, mint a hagyományosnál és este javasolják a szedését, konkrétan az ágybabújást elõtt. De ha nem sûrûn vagytok együtt és nem akarsz tablettát szedni én ajánlom a Pharmatex kúpot vagy tablettát, teljesen mellékhatás mentes és nekem megbízható volt.

Teherbe esett már valaki szoptatás alatt fogamzásgátló szedése mellett?

Azt hallottam, hogy a szoptatás alatt szedhet? fogamzásgátlók nem túl megbízhatók. Azaliat szedek, 6 hónapja szoptatok, elkezdtük a hozzátáplálást és a déli szoptatás kiváltását.

Legjobb válasz: Én ezen az oldalon olvastam több anyuka esetét, akik szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót szedtek és ennek ellenére teherbe estek. Szóval nem nyújt 100%-os védelmet. :(

Én ezen az oldalon olvastam több anyuka esetét, akik szoptatás alatt szedhetõ fogamzásgátlót szedtek és ennek ellenére teherbe estek. Szóval nem nyújt 100%-os védelmet. :(
Igen, az unokahugom. (Azalia szedése ellenére) Nem is gyanakodott terhességre, csak akkor vette észre, amikor már megmozdult a baba. (3. gyerek, 14. héten) 13 hónap van a két kisfiú közt.
A kérdező hozzászólása: Nem esnénk nagyon kétségbe, de jó lenne azért, ha nem jönne ilyen gyorsan a második baba:) )

Szoptatás alatt fogamzásgátlót lehet szedni?

6hetes a babám, és szeretnék újra gyógyszert szedni. Kedden voltam vizsgálaton: egyik orvos ajánlotta, másik elzárkózott 6hós korig a gyógyszert?l a szoptatás miatt.

Legjobb válasz: Vannak kimondottan szoptatás idejére ajánlott fogamzásgátlók. Konzultálj az orvosoddal!

Vannak kimondottan szoptatás idejére ajánlott fogamzásgátlók. Konzultálj az orvosoddal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
A cerazette nagyon jó. nem volt köztes vérzés nem volt vágy csökkenés . ha 3 havit kiír és úgy váltod ki jobb az ára is . nekem bevált kicsivel több mint egy évig szedtem most Volinát szedek .
A kérdező hozzászólása: Igen, két orvossal is beszéltem. eltérõ a véleményük.
Én Azáliát és Cerzettét szedtem, mindkettõvel elégedett voltam, 10 hósan jött meg a vérzésem mindkét babánál a gyógyszer mellett. A tej nem csökkent, közti vérzés sem volt. Ki kell próbálni.

Szoptatás alatt fogamzásgátló? Többi lent!

Sziasztok, érdekelne hogy kb napi 4szer szoptatok még, szeretnék fogamzás gátlót szedni újra. Szedhetem a régit amit szülés elõtt? HA igen, akkor a benne lévõ hormonok nem mennek át a baba szervezetébe? Gestomixet szedtem.

Legjobb válasz: Nem!Amíg szoptatsz,akár egy nap 1x is,addig csak olyat szedhetsz,amit szoptatás alatt lehet. Cerezette,AZALIA. Nem szedheted a régit!

Nem!Amíg szoptatsz, akár egy nap 1x is, addig csak olyat szedhetsz, amit szoptatás alatt lehet. Cerezette, AZALIA. Nem szedheted a régit!
Crazette

Szed valaki szoptatás alatt fogamzásgátlót?

Nekem az Azalia-t írta fel a doki,még nem kezdtem el szedni.Nektek bevált?

Legjobb válasz: Én szedtem. Nekem is Azaliát írt fel a doki. Majd utána olvastam a tapasztalatoknak és nagyon nem tetszett. Sokan teherbe estek mellette, és sokan véreztek. Én elõször 2 hétig kétnaponta, majd 4 hétig minden nap véreztem tõle, így esély sem volt szexelni, bár nem hiszem, hogy amúgy mertem volna. Sokan írták, hogy megváltozott tõle a tejük íze, amit nem fogadott el a baba. Szóval én inkább abbahagytam, nem szeretnék újra teherbe esni.

Én szedtem. Nekem is Azaliát írt fel a doki. Majd utána olvastam a tapasztalatoknak és nagyon nem tetszett. Sokan teherbe estek mellette, és sokan véreztek. Én elõször 2 hétig kétnaponta, majd 4 hétig minden nap véreztem tõle, így esély sem volt szexelni, bár nem hiszem, hogy amúgy mertem volna. Sokan írták, hogy megváltozott tõle a tejük íze, amit nem fogadott el a baba. Szóval én inkább abbahagytam, nem szeretnék újra teherbe esni.
Nem. Amíg szoptatok nem szedek hormont. Marad az óvszer és a kúp. Lehet, hogy nem jut át a tejbe, de minek bombázzam ellenkezõ esetben a fiam nõi hormonokkal?
Igen, szedek: Cerazette-t. Nekem tökéletesen bevált: nem jött meg még mellette (6 hónapos múlt a fiam), kicsit sem vérzek, semmi problémám nincs vele...sõt még teherbe se estem mellette :D Én megbízok maximálisan az orvosomba, nekem ezt írta fel, és tökéletes! Valamennyi nõi hormon így is úgy is átmegy a tejen keresztül (elsõ hetekbe pont attól van a kis kiütés az arcukon), nem hiszem, hogy ezzel több átmenne, vagy káros lenne, akkor nem írnák fel az orvosok.
Ja, és a tejemet ugyan úgy elfogadja a fiam, semmi nem változott tõle! Elõzõ voltam.
Különösebb gondom nem volt az Azáliával. Amikor már csak reggel és este szoptattam a lányom, akkor jelentkezett pecsételõ vérzés, de nem sokkal késõbb a szoptatás is elmaradt. Elõtte sosem, a tej sem változott sem ízre, sem mennyiségre. Terhes sem lettem.
3 hónapig szedtem, más okok miatt hagytam abba, nekem bevállt.
A fiam már 6 hónapos volt, amikor a rendszertelen vérzésem miatt a dokim felírta a Cerazettet.Amikor elkezdtem szedni 23 napig folyamatosan megvolt, de utána addig nem jelentkezett vérzés míg abba nem hagytam, sõt abbahagyás után több mint 1 hónappal jött elõször.

4 hónapja szültem császárral, szedtem a szoptatás alatt fogamzásgátlót ( Azália)! Sajnos elment töle a tejem igy abba is hagytam! Utoljára a mensim július 29-én volt meg azóta semmi! Ez normális?

Legjobb válasz: Az. 10 hónapig szopnattam, nem szedtem ugyan fg-t... Mens. a 3. és 7. hónapban volt. Most nincs tejem 1 hónapja, de mens. sem. Szerintem nem rendezõdött még a ciklusod. Sajnálom, hogy elment tõle a tejed, de tudd: a gyógyszer is annak a jele, hogy jó anya vagy, mert mindent meg akarsz adni neki!

Az. 10 hónapig szopnattam, nem szedtem ugyan fg-t... Mens. a 3. és 7. hónapban volt. Most nincs tejem 1 hónapja, de mens. sem. Szerintem nem rendezõdött még a ciklusod. Sajnálom, hogy elment tõle a tejed, de tudd: a gyógyszer is annak a jele, hogy jó anya vagy, mert mindent meg akarsz adni neki!
a brendonban lehet venni Milk More kapszulátami elinditja a tejet!Amúgy elõttem meg volt mensid?Ha nem ne aggódj mert a szoptatás alatt általában nem jön meg!

Milyen fogamzásgátlót érdemes szedni szoptatás alatt? Nem befolyásolja a tejtermelés és a tej izét?

Legjobb válasz: Szia! Én 3 éve a cerezettát szedtem, az jó volt, bár barnás vérzésem volt mellette. A tej termelést nem befolyásolta, sehogy sem. Elõtte 5 évvel volt valamilyen más szoptatás alatti fogamzásgátló, ami szuper jó vol, se vérzés mellette se semmi, de azt már kivonták a forgalomból. Hogyha szoptatás alatt nem akarsz újra teherbe esni, akkor én nagyon tudom ajánlani a fogamzásgátlót a szoptatás alatt is! A legjobbakat!

Szia! Én 3 éve a cerezettát szedtem, az jó volt, bár barnás vérzésem volt mellette. A tej termelést nem befolyásolta, sehogy sem. Elõtte 5 évvel volt valamilyen más szoptatás alatti fogamzásgátló, ami szuper jó vol, se vérzés mellette se semmi, de azt már kivonták a forgalomból. Hogyha szoptatás alatt nem akarsz újra teherbe esni, akkor én nagyon tudom ajánlani a fogamzásgátlót a szoptatás alatt is! A legjobbakat!
Szia !Szopi mellett is teherbe lehet esni.A kereszlányom 5 hetes , és a tesóm szoptatás alatt lett vele terhes.Én a pharmatexet használtam , ez hüvelytabletta.Teljesen megvoltam elégedve vele.
Azért mert az LLL egy gyökér oldal, ami hülyeségekkel tömi a hiszékeny kismamák fejét.
Lehet, hogy gyökér, de én mégsem menstruálok, és peteérésem sincs, mert úgy szoptatok, ahogyan le vanb írva:)
Szeretet és gondoskodás az hülyeség? Én akkor hiszékeny vagyok...
Én nem szedek és nem is fogok. Tudom azt mondják lehet, de a gyógyszeripar sokmindenre azt mondja. http://www.lll.hu/node/12
a szoptatás a legjobb fogamzásgátlás :)
Teljesen jó, amit az elsõ válaszadó belinkelt! Nem tudom, miért 0-zta le neki valaki, h nem hasznos, hiszen ez köztudottan is így van, de mindegy.
A szeretet és gondoskodás nem hülyeség, de ott annyi marhaság van leírva, hogy komolyan mondom, nem tudom, mit csinálnék, ha nem lennék képzett csecsemõgondozó, és megfogadnék minden hülyeséget...
Mi a hülyeség benne, pl.?
Miért offolgattok állandóan? Ez nem érdemben válasz a kérdezõnek. Az, hogy milyen fogamzásgátlás a megfelelõ, azt az orvosod fogja felvázolni, ha rákérdezel. Nekem pl a 6 hetes kontroll alkalmával sorolta fel a szoptatás alatt lehetséges fog. gátló módszereket, és én is cerazettet szedtem. Sajna az elején valóban elõfordul pecsételõ vérzés, de még mindig jobb, mint egy nem kívánt, és megszakított terhesség. És a szoptatás nem nyújt 100 %-os védelmet. Hiszen aki betartja az LLL által leírtakat, annak is megjöhet, mert ez nõi szervezet függõ. Nálunk nem befolyásolta sem a tej mennyiségét, sem az ízét. Sikeres szoptatást! :o)
Sziasztok!! Ne hogy már összekülönbözzetek ezen....mindenkinek másak a nézetei és ezt jobb tiszteletbe tartani.Nem biztos hogy te is úgy alszol mint én de reggel mégis kipihenten ébredsz.Lehet hogy hülye példa volt, de azt hiszem érthetõ.Én rengeteg jó tanácsot olvasok itt, de volt olyan is, ami nekem nem vált be, pedig sokan sztárolták az ötletet.

Mikor fog megjönni? Szoptatás alatt 5 hónapig Cerazette fogamzásgátlót szedtem, így ez alatt az idő alatt nem jött meg a mensim. Abba kellett hagyjam a szoptatást 1 hónapja, azóta a tej elapasztására a Bromocriptint szedem.

A Cerazettet tehát már 1 hónapja nem szedem, csak a Bromocriptint. Nem kellett volna még megjönnie?

Legjobb válasz: Nem feltétlen. Szülés után, szoptatás alatt bármikor megjöhet vagy éppen nem is jön meg. Szoptatás abba hagyása után sem kell egybõl megjönnie. A testednek vissza kell alakulnia, ehhez pedig valakinek idõ kell. Mivel gyógyszereket is szedsz, így ezek is befolyásolhatják. Nekem még szoptatás alatt megjött, sógornõmnek meg szoptatás abbahagyása után 4 hónappal. Mindkettõ teljesen normális. Ha kétségeid vannak, kérdezz meg egy dokit, de még szerintem ne aggódj.

Nem feltétlen. Szülés után, szoptatás alatt bármikor megjöhet vagy éppen nem is jön meg. Szoptatás abba hagyása után sem kell egybõl megjönnie. A testednek vissza kell alakulnia, ehhez pedig valakinek idõ kell. Mivel gyógyszereket is szedsz, így ezek is befolyásolhatják. Nekem még szoptatás alatt megjött, sógornõmnek meg szoptatás abbahagyása után 4 hónappal. Mindkettõ teljesen normális. Ha kétségeid vannak, kérdezz meg egy dokit, de még szerintem ne aggódj.

Szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni?

ha valakinek megszületik a babája,és nem akar sokáig gyereket akkor a szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni? mit szoktak felírni?

Legjobb válasz: Az egyik ilyennek tudom a nevét: Cerazette. Van még más is, de azt nem ismerem. Ezen kívül, amit még tudok, hogy a fogamzásgátló injekció is azt a hormont tartalmazza, amit a szoptatás alatt szedhetõ tabletták, tehát azt is lehet alkalmazni szoptatás alatt, ráadásul 90naponként csak egyszer kell beadatni. Bár ez sokaknak nem jött be, mert nagyon megkavarta a hormonjait, meg volt, akinek a babája nem fogadta el utána a cicit. És állítólag nagyon lassan ürül ki a szervezetbõl, ha késõbb még szeretnél babát, nem ajánlják. A cici elutasítása viszont elõfordulhat a tablettától is (bár ritkán), mert kicsit megváltoztatja a tej ízét.

Az egyik ilyennek tudom a nevét: Cerazette. Van még más is, de azt nem ismerem. Ezen kívül, amit még tudok, hogy a fogamzásgátló injekció is azt a hormont tartalmazza, amit a szoptatás alatt szedhetõ tabletták, tehát azt is lehet alkalmazni szoptatás alatt, ráadásul 90naponként csak egyszer kell beadatni. Bár ez sokaknak nem jött be, mert nagyon megkavarta a hormonjait, meg volt, akinek a babája nem fogadta el utána a cicit. És állítólag nagyon lassan ürül ki a szervezetbõl, ha késõbb még szeretnél babát, nem ajánlják. A cici elutasítása viszont elõfordulhat a tablettától is (bár ritkán), mert kicsit megváltoztatja a tej ízét.
Az én orvosom a szoptatás alatt a hüvelygyûrût ajánlotta. Nagyon alacsony a hormontartalma és nem a szervezetben, hanem csak helyileg szívódik fel. Így nem befolyásolja a tej hozamot és nem kerül a tejbe sem. Az orvosod biztosan elmagyarázza pontosabban vagy a gyógyszertárban is segíthetnek.
A szoptatás alatt mindenképpen jobbnak tûnik a természetes fogamzásgátlás.

Szoptatás alatt szedhető fogamzásgátló bevált Nektek?

A megbízhatóságra gondolok

Legjobb válasz: Én nem szedtem biztonság kedvéért.De van 1 olyan fogamzásgátló,ami csak szoptatás alatt lehet szedni.

Én nem szedtem biztonság kedvéért.De van 1 olyan fogamzásgátló, ami csak szoptatás alatt lehet szedni.
Azaliat szedek már fél éve. Nem vagyok terhes. Bár mivel a szedése alatt nem jelentkezik menstruáció, így sosem lehet biztos benne az ember. :) Tejre, testsúlyomra nem volt hatással. Nálam mûködik.
Én 2 hete szedem az Azaliat, remélem hogy biztonságos. Szeretnénk babát 1-2 éven belül megint, de nem most :) Amúgy nem vettem még észre mellékhatást sem rajtam, sem a Babán. 7 hetes Kisfiú anyukája
Kb 1, 5 évig szedtem Azaliát, nekem bevált.
Akkor én vagyok a kivétel. 1 hét után majdnem 0-ra elapasztotta a tejem. Hát, sírva, kínkeservesen tudtam visszafordítani a tejtermelést, 2 hónaposan nem szerettem volna abbahagyni a szoptatást. Abbahagytam azonnal a gyógyszert. Így 1 éves koráig szopizott a lányom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!