Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt egy pohár (2 db)

Szoptatás alatt megengedett egy pohár sör?

13 hónapja szoptatok.

Legjobb válasz: 1 pohár megengedett, még jó hatással is van a tejszaporításra állítólag.

1 pohár megengedett, még jó hatással is van a tejszaporításra állítólag.
Szia! A barna sör kifejezetten jó tejserkentõ. Én orvosi tanácsra ittam napi 2dl-t, és bevált. Mellesleg én sem éreztem úgy, h. mindenrõl le kell mondanom...:)
Egy pohar sor vagy bor megengedett a terhesseg es a szoptatas alatt, persze nem minden nap, de nem tartalmaz annyi alkoholt, hogy kart okozzon, viszont rengeteg jotekony hatasu asvanyi anyag van bennuk.
Én alkoholmentes sört iszom, citromos Karamalz-ot jó tejserkentõ esetleg próbáld ki ezt.
Gondolom, ennyi idõsen már többször eszik szilárdat egy nap és nemcsak szoptatod. Ebben az esetben szerintem nyugodtan lehet, de mondjuk én is azon a véleményen vagyok, hogy talán ne minden nap igyál és ne szoptatás elõtt, hanem inkább utána.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Persze.Nem minden nap gondoltam.Ha szoptatás után iszom, akkor is hozzájut a baba a következõ szoptatáskor, ugye?

Szoptatás alatt megihatok egy pohár bort?

Legjobb válasz: Én ittam a pohárból két kortyot, de nem esett jól!De nem javaslom,hisz alkohol és bekerül az anyatejbe!

Én ittam a pohárból két kortyot, de nem esett jól!De nem javaslom, hisz alkohol és bekerül az anyatejbe!
Szoptatás alatt nem szabad alkoholt fogyasztani, mert a babád is kap belõle. Én ha például a névadójára vittem kölyökpezsgõt magamnak, ha bográcsolunk v. nyársalunk, akkor iszok egy alkoholmentes sört, ami nem mellesleg tejserkentõ hatású, bár nálam nem jött be.
Egy pohárral ne, inkább egy kortyot, ha nagyon kívánod :)
Most lehet le leszek pontozva, de én néha megittam egy fél deci édes fehébort, mert nagyon szeretem, de azt mindig csak este, amikor a babám aludt. Na nem állandóan, kb. havonta egyszer. Nem lett belõle semmi baj, nem érezte meg a tejben, szerintem nem okozott gondot.
a vörösbor igenis jótékony hatású kis dózisban. Megihatsz 1-2 kortyot, na nem naponta, inkább csak havonta.. Az kell a vérképzéshez. 1-2 kortytól nem lesz semmi baj, annyit a baba nem érez meg, ellenben az erõspaprikával :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!