Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt egy (87 db)

Mit tegyek, ha a szoptatás alatt egy görcs lett a mellemben és nem tudom sehogysem kimasszírozni? A borogatás sem használ!

Legjobb válasz: szia, Kínáld a bábak azt a cicit amelyiken a csomó van, (feltételezem hogy ez a cicid be is van keményedve és csomó a tejtermelõdés miatt került oda). Váltogasd a szoptatási pozitúrákat. Nekem speciel a hónajtartásból történõ szoptatás oldotta fel a keményedést és a csomókat. Ha csak egy csomód van és a cicid nem kemény, akkor lehet hogy más oka van a "csomónak" és javasolom az orvosod megkeresését. Remélem sikerült segíteni. Sok sikert és jó babázást kívánok.

szia, Kínáld a bábak azt a cicit amelyiken a csomó van, (feltételezem hogy ez a cicid be is van keményedve és csomó a tejtermelõdés miatt került oda). Váltogasd a szoptatási pozitúrákat. Nekem speciel a hónajtartásból történõ szoptatás oldotta fel a keményedést és a csomókat. Ha csak egy csomód van és a cicid nem kemény, akkor lehet hogy más oka van a "csomónak" és javasolom az orvosod megkeresését. Remélem sikerült segíteni. Sok sikert és jó babázást kívánok.
Nekem a forró zuhany segített!!! Egy órát álltam alatta, és addig masszíroztam, amíg kicsit oldódott, utána pedig jöhetett a mellszívó! Másnapra kutya bajom sem volt! Remélem neked is segít!!!

Mennyit kell szopiznia egy szoptatás alatt egy 6 hetes babának?

Az én kislányom van hogy 90-100-at szopik de sajnos 2,5hetesen kórházban voltunk mert sérvvel műtötték és akkoriba csak 60-akat szopizott,császáros voltam és nehezen jött meg a tejem,így adtak neki tápszert azóta is pótolok tápszerrel,hogy meg legyen a 120ml. 4óránként eszik jól fejlődik de mi lenne ha csak szoptatnék ezen túl elég lenne neki vagy éhes maradna?

Legjobb válasz: Szerintem a 90-100 az nem kevés,de de én is pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni. Az én kislányom ma 6 hetes. Császárral szültem. egy szopizásra 70-110 ml között szokott szopizni általában 3,5 óránként. Nem kevés ez egy ekkora babának? Szépen fejlõdik, gyarapszik a súlya,csak az ismerõseim körében akivel egy napon szültem a babája 130-150 ml-t eszik.Ha nem lenne elég a kislányomnak,gondolom sírna, de egy hangja sincs.

Szerintem a 90-100 az nem kevés, de de én is pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni. Az én kislányom ma 6 hetes. Császárral szültem. egy szopizásra 70-110 ml között szokott szopizni általában 3, 5 óránként. Nem kevés ez egy ekkora babának? Szépen fejlõdik, gyarapszik a súlya, csak az ismerõseim körében akivel egy napon szültem a babája 130-150 ml-t eszik.Ha nem lenne elég a kislányomnak, gondolom sírna, de egy hangja sincs.
A kérdező hozzászólása: Az én kislányom is ma 6 hetes és engem rákényszerítettek a tápszerre pedig nagyon nem akartam, én is császáros vagyok mint írtam és nehezen jött meg a tejem.Most fejnem kell mert kirepedt a mellbimbóm így csak 50ml.jött le.
A császáros elõzmény- nehéz tejbelüvellés miatt még fontosabb, hogy ne idõre/ mennyiségre szopjoin a baba. Amikor kér, meg kell szoptatni, hiszen a tejtermelés a mellbimbó ingerlésének hatására történik. Ne várj 4 órát, 3- at vagy 2- õt sem, szoptasd meg, amikor kéri és akkor nagy valószínûséggel elég lesz a tej.
Egyetértek! Minél gyakrabban szopik, annál jobban fog nõni a tej. Ha rendszeresen pótoltok és/vagy nagyobb adagokat, akkor nem biztos, hogy hirtelen el lehet hagyni a tápszert, mert kiborluhat a baba, hogy hirtelen nem ehet eleget. Ilyenkor inkább a fokozatos módszert lehet érdemes próbálni: napról napra kevesebb tápszert adjatok pótlásnak és egyre gyakrabban szoptassatok, hogy átálljon az egyensúly. A gyors verziót is ki lehet persze próbálni, de ekkor készüljetek rá, hogy egész nap is kellhet szoptatni és a baba idõvel nagyon nyûgös lehet. Ideális esetben mindkét módszer mûködik és már 2-3 nap után érezni lehet, hogy több a tej.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom fokozatosan csökkenteni a tápszert és minél gyakrabban mellre tenni mert nagyon megijedtem most már alig szopizik 30-40-ml-t és nagyon nem szeretném, ha elapadna a tejem.Sokat is idegeskedek e miatt :( Azt nem értem hogy Karácsonykor honnan volt annyi tejem és most miért nincs?

Egy szoptatás alatt egy vagy két mellből etetsz?

Legjobb válasz: Miután átálltam igény szerintire, szinte mindig kettõbõl (vagyis másfélbõl).

Miután átálltam igény szerintire, szinte mindig kettõbõl (vagyis másfélbõl).
Általában egybõl. Ha úgy érzem, még enne a babám, de az adott cici már pihe-puha, átteszem még a másikra.
Egybõl. Néha az utolsó szopinál 2bõl. Próbáltam már a kettõt minden szopizásnál amior nem hízott a lányom, de sajnos nem lett jobb a helyzet, és éhesebb lett tõle, így maradt az 1.
egyböl, de ahogy az elsö válaszoló írta, elöfordul, hogy kettöböl.
Én mindig kettõbõl. EGyben nincs elég neki egy evésre. 7 hós, az az eljétõl így csinálom.
Mindkét gyerekemnél kevés volt a tejem, az elsõ babánál pótlás is kellett, a másodiknál szerencsére nem, de mindig két mellbõl kaptak, volt hogy 2 óránként. Az elsõ babámat fél évig tudtam szoptatni, a másodikat 2 évig.
Általában kettõbõl. Amikor csak szomjas volt, vagy csak "alibibõl" kért cicit, természetesen elég volt neki egy. De egy rendes kajálás alatt mindkettõt kiürítette.
Egy etetés egy cici, következõ etetés másik cici, így felváltva kapja.

Csináltattatok koronát szoptatás alatt? Én két fogorvosnál voltam, az egyik szerint lehet szoptatás alatt, a másik szerint abba kéne hagyni a szoptatást és akkor csináltani a koronát.

Legjobb válasz: Mi köze a szoptatáshoz?? Én ugyan nem csináltatok koronát, de Én is jövõ héten megyek fogorvoshoz. Valamit kellene tudnom a beavatkozásokkal kapcsolatban??

Mi köze a szoptatáshoz?? Én ugyan nem csináltatok koronát, de Én is jövõ héten megyek fogorvoshoz. Valamit kellene tudnom a beavatkozásokkal kapcsolatban??
A kérdező hozzászólása: Gondolom, elég erõs fájdalomcsillapító injekciókat adnak, azért mondhatta a dokinõ.
Elsõ vagyok. Szerintem az néhány óra alatt kiürül a szervezetbõl, legfeljebb egy szopi kimarad, adsz neki tápszert ha nem bírja ki. De persze Én fejnék a kimaradt szoptatás helyett.

Hány kalóriát kell megenni egy nap ahhoz, hogy szoptatás alatt szépen olvadjanak le a kilók, viszont a tej ne menjen el? 1500kalóriával ez vajon elérhető?

Legjobb válasz: Ez alkatfüggõ! A napi szûkséges mennyiséged 500-600 kalóriával növekszik szoptatáskor. Ha azt betartod, akkor fogyhatsz, de ez tényleg alkati!!! Van aki hízik szoptatás alatt, mert a szervezete visszatart. Én NEM fogyózok, nem eszem túl magam, sok folyadékot iszok (napi 2-2,5 litert) és a gyerekem megfelelõen hízik, sõt!!! cuki kis puffancska:) Ja és heti 2x szoktam tornázni is. A barátnõm viszont igény szerint eszik és még nassol is, neki áll a súlya, se fel, se le. De nem szabad rágörcsölni a fogyókúrára ilyenkor, ha fogysz, akkor fogysz, ha nem, akkor nem. A kisbabád egészsége a lényeg, gondolom egyetértesz :) Jó egészséget nektek!

Ez alkatfüggõ! A napi szûkséges mennyiséged 500-600 kalóriával növekszik szoptatáskor. Ha azt betartod, akkor fogyhatsz, de ez tényleg alkati!!! Van aki hízik szoptatás alatt, mert a szervezete visszatart. Én NEM fogyózok, nem eszem túl magam, sok folyadékot iszok (napi 2-2, 5 litert) és a gyerekem megfelelõen hízik, sõt!!! cuki kis puffancska:) Ja és heti 2x szoktam tornázni is. A barátnõm viszont igény szerint eszik és még nassol is, neki áll a súlya, se fel, se le. De nem szabad rágörcsölni a fogyókúrára ilyenkor, ha fogysz, akkor fogysz, ha nem, akkor nem. A kisbabád egészsége a lényeg, gondolom egyetértesz :) Jó egészséget nektek!
Szoptatás alatt nincs fogyás, majd utána addig felsejtsd el a tavalyi fürdõruci méreted.
vagy szoptatsz vagy fogysz. A kettõ együtt nem megy.
Mitöl lenne teje annak aki nem visz be annyi kalóriát hogy a saját sulyát meg tudja tartani?akkor a pluszokra honnan lenne energia? Inkább egészségesen táplálkozzon, azzal is segít.
Én teljesen normnálisan étkezem, egyáltalán nem fogyózok, és 8 hét alatt visszanertem a szülés elõtti súlyomat. Közben anyatejleadó lettem, annyi felesleges tejem van...
Hát figyelj, mérsékelt evés, ha meg tudod tenni akkor este 6 után már ne igazán egyél. Torna, sok folyadék. Próba aztán meglátod h jó e.
1500 kcal-val ez valószínüleg elérhetõ. Azonban azt tudnod kell, hogy a folyás alkalmával a zsír mellett egy csómo méreganyag is felszabadul ami bekerül az anyatejbe. Én 100 kiló fölött vagyok, volt egy mûtétem ami miatt sokkal kevesebbet eszem mint eddig és szoptatok. A baba is és én is úgy nézzünk ki mint a tinik. Tele vagyunk apró pöttyökkel és hetente orvoshoz kell mennünk, hogy lássák, nincs-e semmi baja a babának. Én nem tudok változtatni, de nem is akarok, én még mindig jobbnak tartom ezt így, mint a tápszerezést.
Ha heti fél kg-ot fogysz az kivitelezhetõ szoptatás mellett. No meg, hogy megcáfoljam a többieket: én szülés után rohamosan fogytam. Nem fogyóztam!!! 3 hónap alatt 12Kg lement rólam, tejem volt dögivel. Vannak kivételek.

Aki szoptatás alatt lett terhes, hányszor szoptatott egy nap? Kb mennyi ideig tartott a szoptatás?

Legjobb válasz: Nekem szoptatás alatt fogant 2. kislányunk. A nagylányom akkor volt 15 hós és naponta még akár 5* is cicizett kb. 5-10 perceket, de volt hogy rövidebb ideig. Sõt még éjszaka is felébredt 2* cicizni.

Nekem szoptatás alatt fogant 2. kislányunk. A nagylányom akkor volt 15 hós és naponta még akár 5* is cicizett kb. 5-10 perceket, de volt hogy rövidebb ideig. Sõt még éjszaka is felébredt 2* cicizni.
Csatlakoznék az elõzõ válaszadóhoz a szoptatás mennyiségét és gyakoriságát illetõen, csak azzal a különbséggel, hogy nálunk a Nagylány pont 1 éves volt, amikor a Picurka megfogant! :-)
Persze, hogy lehet. A szoptatás csak szigorú szabályok mellett alkalmazható védekezésként, de úgy emlékszem, pont emiatt nem tekinthetõ túl biztos módszernek. Az elsõ szabály a kizárólagos szopi (amit egyetlen kiegészíésnek/pótlásnak sem szabad megszakítania!), ami ugye 1-1, 5 éves babáknál már nincs. :) Tehát igazából ez a fajta védekezés is csak az elsõ fél évben mûködhet, utána biztosan nem. Ahogy újra jön a Mikulás, nyugodtan lehet kistesó, akárhány szopi mellett. 17 hónapja szoptató anyuka
A kérdező hozzászólása: Ilyen sok szoptatás mellett is teherbe lehet esni?

38 hetes vagyok, és van egy szemölcs a kezemen, nagyon rossz helyen, mostanában mindíg megsértem. Vettem tapaszt, az van a papírján, hogy terhesség és szoptatás alatt nem ajánlják. Lehet valami baj belőle? (babának)

Legjobb válasz: Szia! Ha benne van a tájékoztatóban, hogy a terhesség alatt nem szabad használni akkor inkább ne tedd. Nem biztos, hogy bajt okoz, de jobb félni, mint megijedni. Esetleg próbáld ki az Egaver ecsetelõt, az is szemölcsre van. Nem gyógyszer, hanem gyógyhatású készítmény. Elolvastam a tájékoztatóját, és azt írja, hogy "Terhesség és szoptatás ideje alatt történõ alkalmazásra vonatkozó ellenjavallat nem ismert. " Remélem tudtam segíteni! egy 32 hetes kismami

Szia! Ha benne van a tájékoztatóban, hogy a terhesség alatt nem szabad használni akkor inkább ne tedd. Nem biztos, hogy bajt okoz, de jobb félni, mint megijedni. Esetleg próbáld ki az Egaver ecsetelõt, az is szemölcsre van. Nem gyógyszer, hanem gyógyhatású készítmény. Elolvastam a tájékoztatóját, és azt írja, hogy "Terhesség és szoptatás ideje alatt történõ alkalmazásra vonatkozó ellenjavallat nem ismert. " Remélem tudtam segíteni! egy 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, akkor utána nézek ennek:) Jó babavárást!
szerintem menj el SZTK-ba és kérd meg hogy fagyasszák le..(nekemis csinálták hatásos) vagy vannak rá kenõcsök a patikában :)

Szoptatás alatt megjöhet a 'mestruáció'? 2 hónapja szültem és csak sima vért vettem észre a bugyimba, még görcsöm se volt. Egyre több. Ez normális?

Legjobb válasz: Szia! A szoptatás nem jelenti mindig azt, hogy védve van vki a peteérés (mensi) alól. /sajnos/ Nem befolyásol egyébként nagyon semmit, lehet egy kis tejmennyiség-csökkenés, de pár nap alatt visszaáll.

Szia! A szoptatás nem jelenti mindig azt, hogy védve van vki a peteérés (mensi) alól. /sajnos/ Nem befolyásol egyébként nagyon semmit, lehet egy kis tejmennyiség-csökkenés, de pár nap alatt visszaáll.
Én már a hat hetes vizsgálatra úgy mentem, hogy menstruáltam. Mondtam a dokinak is, hogy szerintem ez már az, és õ is megerõsítette.
Igen, sajnos :( Nekem is mindkét szülés után 8 héttel megjött és rendesen visszaállt a 28 napos ciklusom :( Pedig állandóan szoptattam, nem kaptak semmilyen kiegészítést a fiaim. Ilyen erõs a szervezetem, vagyis a hormonjaim, ezzel magyarázta a dokim.
Szerintem ez teljesen normális. Akkor a válaszok alapján kérdem én normális az, hogy kislányom 5 hónapos és még csak jelét sem tapasztalom, hogy meg akarna jönni??????
És aki 3 évig szoptat, az 3 évig nem menstruál? -.-
Egy nõgyógyász mondta nekem, hogy szülés után 5-6 hétig tudja a szervezet a peteérést "leállítani", utána már csak egyéni "szerencse" kérdése, hogy a hormonok mennyire és hogyan hatnak?

Szoptatás alatt ehetek csípős-fűszereset? Nagyon kívánom! Csak egy picit.

Legjobb válasz: Szia! Én néha-néha ettem picit csípõset, mert már nem bírtam ellenállni és azt figyeltem meg, hogy olyankor a tejtermelés egy kicsit fokozódott. Viszont én a szoptatás alatt majdnem mindent ehettem, semmitõl sem fájt a babám pocakja.

Szia! Én néha-néha ettem picit csípõset, mert már nem bírtam ellenállni és azt figyeltem meg, hogy olyankor a tejtermelés egy kicsit fokozódott. Viszont én a szoptatás alatt majdnem mindent ehettem, semmitõl sem fájt a babám pocakja.
Ugyan igy vagyok én is bármit ehetek a babám pocakja nem fáj, szerencsére.
Szia! Nyugodtan egyél, csak ne vidd túlzásba és figyeld a babádat, hogy reagál-e rá!Az enyémnek nem volt baja tõle. Jó étvégyat:o)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Az Azalia fogamzásgátló csak szoptatás alatt szedhető? Sajnos már nem tudok egy jó ideje szoptatni, attól még ugye nem eshetek teherbe ha szedem rendesen sz azaliát?

Legjobb válasz: De teherbe eshetsz, mert az Azália minipill, nincs benne ösztrogén-szerûség, mint a kombinált tablettákban, ezért nem akadályozza meg biztosan a peteérést. Szoptatás mellett azért biztonságos viszonylag, mert nemigen van peteérés, de ahogy abbahagyod a szoptatást, elõbb-utóbb beindul az is, és mint a tájékoztató is írja, az ellen nem nyújt megfelelõ védelmet. Ha nem akarsz megint babát, sürgõsen válts kombinált tablettára! 26/N

De teherbe eshetsz, mert az Azália minipill, nincs benne ösztrogén-szerûség, mint a kombinált tablettákban, ezért nem akadályozza meg biztosan a peteérést. Szoptatás mellett azért biztonságos viszonylag, mert nemigen van peteérés, de ahogy abbahagyod a szoptatást, elõbb-utóbb beindul az is, és mint a tájékoztató is írja, az ellen nem nyújt megfelelõ védelmet. Ha nem akarsz megint babát, sürgõsen válts kombinált tablettára! 26/N
jajj kedves válaszoló nem akarlak megbántani de csak felületesen ismered a dolgokat én mindent részletesen átbeszéltem az orvosommal. és igaz én nem szoptatok 19éves vagyok és tormbózis hajlam miatt szedhetem csak ezt a fajtát. ezt ugye szoptatós anyukáknak szokták ajánlani mert csak progeszteron nevû hormont tartalmaz ellentétben a többi kombinált fog.gátlókkal amik progeszteron mellett ösztrogént is tartalmaznak. sajnos mivel trombozis hajlamom van kiderítették vizsgálattal, hogy heterozygota -e /csak egyik szülõtõl örökölte/ vagy homozigota/mindkét féltõl/ én heterozygota vagyok és aztmondta az orvosom h ha mindenképp szeretnék szedni csak ezt az egyet szedhetem. igen minipillnek is szokták nevezni. a rendes kombinált fog.gátlók alatt van egyel. vagyis úgyértem hogy ez nem annyira hatékony de csak egy két %kal van lemaradva a kombinált tablettáktól. viszont ennél tényleg nagyon fontos h órára pontosan szedje az illetõ mert egy két óra is csökkenti már a hatását. viszont ha pontosan szedi idõben akkor eléri a kombinált tabletták hatékonyságát. menzesz alatt is szednni kell van akinél van vérzés van akire ugy hat hogy egyáltalán nincs viszont ez nem baj. mert elllentétben a kombináltakkal ha ezt abbahagyja az ember akkor rögtön olyan lesz a szervezete mint azelõtt volt. a kombináltak után meg pl ha teherbe szeretne esni valaki akkor azért pár hónap kell h minden helyre álljon. lényegében azt szeretném mondani h persze átállhat másra is de ebben is meg lehet bízni. idõre pontosan beveszi nemcsúszik 1-2 órát akkor szinte eléri a kombinált készitményekét. azért egy orvos csak jobban tudja nem?! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!