Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt canestent (3 db)

Sajnos összeszedtem az uszodában valami gombás fertőzést. A canestent vagy a pevarylt lehet-e használni szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Elvileg mindkettõt. Csak a szájon át szedhetõ gombaölõket nem. Elvileg rá van írva a betegtájékoztatón, hogy légy óvatos, vagy valami ilyesmi, de nekem azt mondta a gyógyszerész, hogy nyugodtan használjam.

Elvileg mindkettõt. Csak a szájon át szedhetõ gombaölõket nem. Elvileg rá van írva a betegtájékoztatón, hogy légy óvatos, vagy valami ilyesmi, de nekem azt mondta a gyógyszerész, hogy nyugodtan használjam.
én szoptatás alatt használta a canesten cremet kívûrõl 2-3X és nem volt semmi gond. Hatásos is volt.

Hétvégén üdülni voltunk és úgy néz ki összeszedtem egy jó kis hüvelyfertőzést, szoptatás alatt használhatok Canestent?

Mert van itthon, csak a betegtájékoztatója nincs meg...

Legjobb válasz: Ha biztos vagy benne, hogy az gombás fertõzés használhatod, de véleményem szerint a canesten nem gyógyít hanem megelõz, de belsõleg nem tudod használni! Viszont ha más fertõzésed van akkor félre kezelheted és nagyobb bajat csinálsz. inkább el kellene ,menni a dokihoz, majd felír valami kúpot,hüvelykapszulát, és ha azóta voltál együtt a pároddal jó ha õ is elmegy és szedi amit kap, mert neki is okozhat gondot.

Ha biztos vagy benne, hogy az gombás fertõzés használhatod, de véleményem szerint a canesten nem gyógyít hanem megelõz, de belsõleg nem tudod használni! Viszont ha más fertõzésed van akkor félre kezelheted és nagyobb bajat csinálsz. inkább el kellene , menni a dokihoz, majd felír valami kúpot, hüvelykapszulát, és ha azóta voltál együtt a pároddal jó ha õ is elmegy és szedi amit kap, mert neki is okozhat gondot.
Én is igy jártam kb. két hete.A patikában vegyél Canesten hüvelytablettát, azt lehet használni mert nem választódik ki az anyatejbe, de ez rajta van a betegtájékoztatón is.Hat tabletta van benne, esténként felhelyezel egyet a hüvelybe, és mire végigcsinálod a júrát, a gomba ripsz-ropsz eltünik.Viszont fontos hogy a partnered is kezelje magát Canesten krémmel, mert lehet hogy õ elkapta tõled és akkor csak visszafertõzne.
Kremet?Miert ne lehetne?!
szia!A betegtájékoztatóban ez áll, hogy szoptatás ideje allatt a mellbimbók területén nem alkalmazható.Akkor ezekszerint lábra lehet.Ha nagyon aggodól, hogy flszívódik a tejbe akkor probáld ki az ecetes vízet.Önsd félig a lavort és tegyél bele két deci ecetet 15-20%-ost és áztasd meg benne a lábadat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!