Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt az esélye annak hogy (3 db)

Mennyi az esélye annak, hogy terhes vagyok, ha csak egyszer nem védekeztünk szoptatás alatt?

10 hónapos a kisfiam, még szoptatok de már eszünk más ételeket is, így csökkent a szopások száma, úgy tudom, ez is befolyásoló tényez?. Néha fáj a hasam és gyakran vagyok álmos. Lehetséges a terhesség?

Legjobb válasz: az esélye megvan a terhességnek, ha nem védekeztek, még szoptatás alatt is. mikor voltatok együtt védekezés nélkül? ha már kimutatja szerinted, akkor csinálj egy tesztet

az esélye megvan a terhességnek, ha nem védekeztek, még szoptatás alatt is. mikor voltatok együtt védekezés nélkül? ha már kimutatja szerinted, akkor csinálj egy tesztet
Igen lehetséges, 1 alkalomból is létrejöhetett terheség. De fáradt lehetsz a kimerültségtõl is. Az, hogy nem csak szopizik már tényleg befolyásoló tényezõ, mert így már nincs meg a "fogamzásgátló képessége"a szoptatásnak.Szerintem csinálj egy tesztet.
Én úgy tudom, hogy a szoptatás csak 90%-ban véd, de akkor is csak akkor ha egy nap legalább 8-9-szer szoptatunk.Csinálj tesztet!Van olyan ami már a 10 napos terhességet is kimutatja.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Kénytelen leszek egy tesztet csinálni, mert néha azt is érzem, hogy feszül a hasam. Kb. 5 hete voltunk "úgy". Nagyon keveset szopizik a fiam így minden lehetséges... "Sajnos" nincs menzi, így nem is tudok mihez viszonyítani. Kb. 2-3 hónapja volt olyan, hogy pár napig megvolt és most meg semmi. Ez már lehet a menti elsõ jele is?

Szoptatás alatt mennyi az esélye annak hogy megint terhess leszek?

Sziasztok.3hónapos mult a kislányom.ez idöközben egyszer volt vérzésem azóta semmi és már nemis szopik olyan jól mint elötte.Azt hallottam hogy ha esetleg megint teherbe estem volna akkor megromlik a tej minösége és attól is lehet hogy nem eszik olyan jól.HA valakinek volt ilyen kérem mesélje el hogy mit csinált ebben a helyzetben és hogy derült ki.

Legjobb válasz: a szoptatás alatt ha intenzíven 3-4 óránként van szoptatás akkor az megvéd a terherbeeséstõl de 3 hónap után már együtt vagytok?nekem kellett egy kis idõ mire elmúltak a fájdalmak.a tej minõsége nem attól romlik hogy esetleg teherbeesel hanem a kevesebb vitamin beviteltõl.egyél sokat és vitamin dús kajákat.

a szoptatás alatt ha intenzíven 3-4 óránként van szoptatás akkor az megvéd a terherbeeséstõl de 3 hónap után már együtt vagytok?nekem kellett egy kis idõ mire elmúltak a fájdalmak.a tej minõsége nem attól romlik hogy esetleg teherbeesel hanem a kevesebb vitamin beviteltõl.egyél sokat és vitamin dús kajákat.
Én a fiammal szoptatás alatt lettem terhes , amikor a lányom már kb másfél éves volt, de rendszeresen szopott még naponta többször, meg éjszaka is.
Nagy az esélye! 3 hónapos voltam, amikor a tesóm megfogant, és attól kezdve alig ettem anyatejet! Gondolj bele, hány helyen van olyan, hogy alig több mint 1 év van a két gyerkõc között, én ismerek olyat is, hogy 3 év 3 gyerek... Szóval teherbe lehet esni szoptatás alatt, nem ad védettséget vagy ilyesmi. Lehet, hogy még nem is menstruáltál, már terhes vagy, hiszen megért az elsõ petéd, de már nem is jött meg...
A bátyám és köztem 11hónap és 13nap a külömbség!Akkor kilehet számolni hogy milyen gyorsan esett teherbe anyukám velem szoptatás alatt!Üdv 27hetes kismama
50-50 %
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.voltam dokinál és 5hetes terhes v.ok megmarad a baba.

A Szoptatás alatt mennyi az esélye annak hogy teherbe esek?

Legjobb válasz: Ugyanannyi mint bármikor máskor ha nem szedsz fog. gátlót.

Ugyanannyi mint bármikor máskor ha nem szedsz fog. gátlót.
simán teherbe tudsz esni, nekem a lányom is úgy fogant hogy a fiamat még aktivan szoptattam.
azt mondják, hogy ha két szoptatás között nem telik el a 3 óra, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, de nem hinném, hogy 100%-os. a prolaktin szinted emelkedettebb ilyenkor, ami elvileg akadályozza a peteérést. de nem vagyunk egyformák, és a hormonszintjeink sem egyformák, tehát biztosan van, akinek ettõl még rendesen van peteérése...
én még gyakran és sokat szoptattam 12 hós fiamat és megfogantam elsõre, az elõs babára hónapokat vártunk :-), igaz a doki azt mondta 75%kal csökkenti a szoptatás az esélyt, de nálunk ez nem így volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!