Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt a 90 (10 db)

Szoptatás alatt el lehet kezdeni a 90 napos diétát?

Legjobb válasz: Nem. Szoptatás alatt törekedj arra, hogy minél tovább legyen tejed. Szvsz a 90 napos nem alkalmas erre.

Nem. Szoptatás alatt törekedj arra, hogy minél tovább legyen tejed. Szvsz a 90 napos nem alkalmas erre.
Nem!Csak ha már nem szoptatsz mert akkor kevés lesz a tejed!Egyél sok gyümölcsöt és vitamint!Ha már nem szoptatsz elkezdheted a diétádat!Hajrá
a szoptatás is fogyaszt.! Azt hallottam a tejtermelés annyi energiát von el a szervezettõl , hogy fogyasztó hatása is lehet. Minél tovább szoptatsz, annál jobb . Neked is a babának meg pláne :)
TILOS, nekem eszembe sem jutott hogy fogyjak amikor szoptattam, hova rohansz? fogyizni bármikor lehet, de ilyen boldogságot és kivételes idõszakot nem mindig él meg az ember használd ki, viszont tornázni kíméletesen szabad

Szoptatás alatt csinálta valaki a 90 napos diétát? Volt valami hatása a tejcsire?

6 hónapos a kislányom, és van rajtam 25 kiló plusz. Nagyon zavar!!!

Legjobb válasz: A 90 napos diéta nem ajánlott szopi alatt. Van egy barátibb verziója, úgy hívják hogy "szétválasztó diéta". Az a lényege röviden, hogy nem lehet egyazon étkezéskor egyszerre szénhidrátot és fehérjét enni, valamint, hogy az étkezések között minimum 3 órának el kell telnie. TEhát pl ehetsz húst zöldségkörettel ebédre, aztán meg vacsira tésztaételt hús nélkül stb. Anyukám 22 kilót fogyott így egy év alatt, de nem tornázott mellette semmit (ezt neked is csk nagyon óvatosan lehetne szopi alatt nehogy a tej rovására menjen). Szerintem olvass utána, ez nem olyan drasztikus mit a 90 napos

A 90 napos diéta nem ajánlott szopi alatt. Van egy barátibb verziója, úgy hívják hogy "szétválasztó diéta". Az a lényege röviden, hogy nem lehet egyazon étkezéskor egyszerre szénhidrátot és fehérjét enni, valamint, hogy az étkezések között minimum 3 órának el kell telnie. TEhát pl ehetsz húst zöldségkörettel ebédre, aztán meg vacsira tésztaételt hús nélkül stb. Anyukám 22 kilót fogyott így egy év alatt, de nem tornázott mellette semmit (ezt neked is csk nagyon óvatosan lehetne szopi alatt nehogy a tej rovására menjen). Szerintem olvass utána, ez nem olyan drasztikus mit a 90 napos
ne akarj fogyni! nekem elapadt a tejem, vagyis 3 naponta 10-20 ml-t fejek le, ami (mivel elkezdtem diétázni) ZÖLDES!!! árnyalatú. nem hittem én sem ebben a méreganyag a tejben sztoriban, de ezek szerint mégis átmegy...
TORNÁZZ!!!!
Írták már többen, hogy ha szoptatás alatt fogysz, akkor a zsírodból felszabaduló (addig zsírban oldott) mérgek nagyon ártanak a babának! Nem hiszem, hogy ezt akarnád...
Szió! Én a 90 napos diétát már háromszor csináltam, de egyszer sem szoptatás alatt. Azért a gyümölcsnapok és a folyadék napok koplalása nálam olyan idegességet okoztak, amivel el sem tudom képzelni, hogy hogyan kûzdenék meg a kislányom mellett. Nem is beszélve arról, hogy a tejtermeléshez szükséges szénhidrátot bizonyos napokon megvonod a szervezetedtõl. Nem ér annyit az egész. Próbáld ki inkább azt az enyhébb változatot, ami elõttem említettek. Mellesleg én mind a három alkalommal visszaszedtem a leadott kilókat. :((( Bár igaz, hogy viszonylag rövid idõ alatt lehet drasztikus súlycsökkenést elérni. Ha végiggondolod, ez biztos, hogy nem használ a tejednek.

Szoptatás alatt lehet-e a 90 napos diétát csinálni, úgy hogy a gyerekem közel 1 éves és csak nosztalgiából szopik (reggel-este)?

Legjobb válasz: Az én kicsim is egy év körül volt, szopizott még, de én elkezdtem a 90 naposat. Próbálj lassan fogyni, akkor nem lesz gond, én pl 8 naponta fogytam egy kilót, így jó volt. A lassú fogyás alatt azt értem, hogy a mennyiségbõl ami elõ van írva attól ehetsz nyugodtan többet. Nem is tartottam 100%-san, de így is mentek le szépen a kilók. De ha aggódsz, kérdezd meg nyugodtan a védõnõdet. Én is azt tettem!

Az én kicsim is egy év körül volt, szopizott még, de én elkezdtem a 90 naposat. Próbálj lassan fogyni, akkor nem lesz gond, én pl 8 naponta fogytam egy kilót, így jó volt. A lassú fogyás alatt azt értem, hogy a mennyiségbõl ami elõ van írva attól ehetsz nyugodtan többet. Nem is tartottam 100%-san, de így is mentek le szépen a kilók. De ha aggódsz, kérdezd meg nyugodtan a védõnõdet. Én is azt tettem!
Hát tudja a fene. Sajna nekem nem adatott meg hogy szoptassak, de fogyókúrában tapasztalt vén róka vagyok. Mintha valahol azt olvastam volna, hogy azért kell méregtelenítést csinálni idõnként hosszabb fogyókúra alatt, mert az addig a zsírban elraktározódott salakanyagok a fogyás miatt felszabadulnak. Én bizti megvárnám míg babóka abbahagyja a szopást. Ha már 1 éves, akkor nem lehet az olyan messze.
:-D Kedvet kaptam a nosztalgiához!
az a helyzet, hogy ez a diéta méregtelenít is, fõleg víznapon jelentõs, így a tejbe bekerülnek a méreganyagok, úgyhogy várj míg teljesen leszokik a cicirõl, gondolom már nem sokára elkezded leválasztani


Szoptatás alatt lehet-e a 90 napos diétát alkalmazni?

Legjobb válasz: A szoptatás nem segíti a fogyást. Tévedés.

A szoptatás nem segíti a fogyást. Tévedés.
Elõzõvagyok...de inkább szoptass ameddig lehet, a súlyoddal ráérsz utána is foglalkozni. VAgy egyél inkább minõségibb kaját és igyál sokat. Attól is lehet fogyni és próbálj tornázni. Én is ezt csinálom.
A szoptatás is segíti a fogyást, de szerintem inkább próbálj mozogni ( attól függõen, hogy mennyi idõ telt már el a szülés óta, és hogy vagy). Ilyenkor, szoptatás alatt egyél változatosan, egészségesen. Hosszútávú eredményt a fogyásban amúgy is a lassabb diéták adnak, de szoptatás alatt ne fogyókúrázzál inkább most. Késõbb pedig napi 5x-i étkezés, arányosan elosztva, reggel délben picit több, vacsorára kevesebb, ami 18.. elött, vagy akkor legyen. Igyál majd sok tiszta vizet is, segíti a fogyást, és a méreganyagok kiürülését. Mondjuk folyadék az most is nagyon kell, fõleg e vitaminos folyadékok, tehéntejbõl nem túl sok, mert kiválasztódhat esetleg az anyatejjbe, de napi 3dl az okés még. A tiszta víz is jó, és a szoptatós teák is. A szoptatáskor oxitocin keletkezik, ami segíti az összehúzódását a méhednek, illetve a belsõ rendszer visszaalakulását segíti, a szoptatáskor a kicsinek is juttatsz a felvett tápanyagokból, folyadékot veszítessz, a fogyást is segíti. ..és nem utolsó sorban az anya-gyermek kapcsolatot erõsíti. Ha most fogyózni kezdenél diétával, esetleg nem lenne elegendõ tejed, ezért is késõbb diétázz majd.
Dehogyis, a diéta lényege a méregtelenítés is(lásd gyümölcsnap) A testben felszabadult méreg anyagok, árhatnak a picinek! Majd ha már nem szoptatsz, akkor kezz bele :)
Semmilyen fogyókúrát nem szabad szoptatáskor alkalmazni!!! Most az a feladatod, hogy a babádat a testedbõl tápláld, minden tápanyaggal ellásd. A fogyás majd késõbb jön.
Szerintem is várj egy kicsit még a fogyival szoptatás alatt, gondolj csak a keményítõ napra, ilyeneket pont nem lehet enni szoptatás alatt.

Szülés után - szoptatás alatt - elkezdhetem a 90 napos diétát, ha víznapokat nem tartok?

Legjobb válasz: Szerintem várd meg inkább a szoptatás végét nehogy elapadjon a tejcsi.

Szerintem várd meg inkább a szoptatás végét nehogy elapadjon a tejcsi.
Szoptatás alatt nem kellene diétáznod! Egy barátnõm is elkezdett fogyózni a szoptatás alatt, de teljesen megváltozott a tej állaga, szinte vízszerû lett. Inkább tornázz, azzal nem ártasz.
Szia! Ne diétázz szoptatás alatt! Az a legjobb, ha egészségesen táplálkozol, mivel a tejbe minden átmegy, fontos, hogy változatosan táplálkozz. A baba igényei a legfontosabbak, viszont tornázni, gyalogolni, szobabiciklizni lehet.
Én is azt mondom, hogy ne kezdj diétába. A szoptatás alatt kb. 500 kalóriával többet égetsz el naponta, tehát, ha egészségesen étkezel és ha van rá lehetõséged, mozogsz, akkor még az is lehetsz, hogy fogysz egy kicsit - de semmiképpen ne legyen ez sok, mert az a babára is káros lehet!

Szoptatás alatt szabad csinálni a 90 napos diétát?

Állandóan éhes vagyok sajnos. :-) kellene valami amit követhetnék, úgy könyebb lenne.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem amíg szoptatsz, inkább ne kezdj bele. Próbálj meg sok-sok gyümit enni az egyéb (pláne a nasi) helyett.

Szia! Szerintem amíg szoptatsz, inkább ne kezdj bele. Próbálj meg sok-sok gyümit enni az egyéb (pláne a nasi) helyett.
SZOPTATÁS alatt ne fogyókúrázz. A szoptatással is fogsz fogyni. Ha majd már nem szoptatsz olyan fogyókúrát csinálhatsz amit nem szégyellsz. a 90 napos alatt olyan hiányállapotok és mellékhatások alakulhatnak ki amivel veszélyezteted mind a magad mind a baba egészségét.
Szia!Én két és fél hónapja szültem, és nekem is voltak éhségrohamaim.Ezen felül lehet kerekedni, csak rendszeresen kell enni.Értem ezalatt a reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi betartását, és hat után már csak gyümölcsöt egyél.Nekem bejött, már fogytam 5 kilót, és nem éhezem!Persze amit eszem az sem nass, csak normál fõttételek, és csak jóllakásig nem pukkadásig.Sok sikert!
Szoptatás alatt ne kezdj neki, semmilyen fogyokurának! A káros anyagok kiválasztódhatnak akár a tejbe is, ill. ezzel a 90 napossal nincs biztosítva mindennapra mindegyik tápapanyag. Én is megvártam, míg elment a tej fél év után, akkor kezdtem neki, megy ugyesen! Terhesség alatt híztam vagy 25 kg-t, szoptatás alatt további 5-ot, de fogyizni eszem ágában sem volt! Az éhségrohamokat ismerem, foleg éjszakai szopik után volt nekem is..Probálj ilyenkor gyumolcsot, hagyd ki a kenyérféléket, édességet (amúgy is hasfájást okozhat)Sok sikert! Ja, a szerencsésebbek a szoptatással is fogynak, turelem!!

3 hós a babám, szoptatok. Hirtelen (kb.1hete) felment a vérnyomásom (133/84-144/90 között ingadozik) és szédülök, de régen inkább alacsony volt (115 kávé után). Mitől lehet? Volt vérnyomás emelkedés valakinek szoptatás alatt?

Szedek homeos bogyókat, amir?l nem tudtam (az egyikr?l), hogy abba kell hagyni 1 hét után én meg kb. 4 hétig folyamatosan szedtem. Ett?l lehetséges? Ha igen mikor megy ki a hatása?

Legjobb válasz: mire szedted a homeós bogyót? amúgy szerintem attól nem lehet, ezeknek általában nincs semmi mellékhatásuk. de bármi lehetséges.

mire szedted a homeós bogyót? amúgy szerintem attól nem lehet, ezeknek általában nincs semmi mellékhatásuk. de bármi lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Gyakorlatilag mindenféle vizsgálatot végeztek rajtam, egyedül a kardiológiára nem jutottam el. A vége az lett, hogy szépen magától visszament a vérnyomásom a szédüléseim is enyhültek. Aztán a szoptatás abbahagyásával teljesen megszûntek a panaszaim. Állítólag a hormonváltozás és a szoptatás okozta, bár én nem hiszem el, de bármi lehetséges.
Hú, mi lett veled? :S
A kérdező hozzászólása: Belgyógyász, ideggyógyász látott, továbbküldtek vizsgálatokra (EEG, BERA, CDS). sajnos senki nem tud semmit...jövõ héten tovább folytatódik a vizsgálódás...:(
Ó. Hát csak nem lesz semmi nagy baj, csak találják meg mitõl van...szorítok Neked, kedves tõled, hogy megírtad. Én 37 vagyok, és a kislányom 8 hós
A kérdező hozzászólása: A vérkép-vizelet leletem tökéletes. Megyek tovább belgyógyászati kivizsgálásra. Talán ott többet mondanak, vagy továbbküldenek...tiszta ideg vagyok. Remélem nem az agyamba van valami, vagy valahol érszûkület vagy ilyesmi, nem tudom, de majd írok, ha többet tudok. Köszi az aggódást. 34L 2, 5 és 3 hós kisfiú anyukája
utolsó vagyok...bassuskulcs...mi lehet ez??? :-((( Majd írj, ha tudsz...jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Nem valószínû. Ma kihívtam az ügyeletet, felment 172-re, durva nem?? Holnap megyek laborra...Remélem nincs gáz. Nagyon félek...
A kimerültségtõl nem lehet?
A kérdező hozzászólása: tejserkentõ (lac defloratum), ezt ajánlották, ami egyébként be is vált. De azt senki nem mondta, hogy nem szedhetõ sokáig. Tegnap felhívtam a homeop.kp-ot és ott azt mondták lehetnek mellékhatásai ha sokáig szedem. Azért kérek egy labort hétfõn, meg vizeletet, mert aggaszt a dolog...
Hû, örülök, hogy akkor már minden rendben :) Egyébként a szülés, szoptatás tud ilyeneket okozni.

Szoptatás alatt csinálta valaki a 90 napos diétát?

Orvosi okok miatt muszáj lenne diétáznom de amit az orvos megadott azt nem szeretném csinálni.(1200 kalóriás)

Legjobb válasz: Gyümölcsnap = gyüm.cukor = szénhidrát. Keményítõnap = keményítõ = szénhidrát. Szénhidrátnap = szénhidrát. A fogyás alapja a szénhidrábevitel csökkentése (nem elhagyása, csak csökkentése). Szerinted mitõl fogsz fogyni, ha 4 napból 3-szor szénhidráttal tömöd magad? Ha meg nem eszel rendesen, elapad a tejed. Egyél húst zöldséggel ebédre meg vacsorára, az nem hízlal.

Gyümölcsnap = gyüm.cukor = szénhidrát. Keményítõnap = keményítõ = szénhidrát. Szénhidrátnap = szénhidrát. A fogyás alapja a szénhidrábevitel csökkentése (nem elhagyása, csak csökkentése). Szerinted mitõl fogsz fogyni, ha 4 napból 3-szor szénhidráttal tömöd magad? Ha meg nem eszel rendesen, elapad a tejed. Egyél húst zöldséggel ebédre meg vacsorára, az nem hízlal.
A kérdező hozzászólása: Gyümi napot kihagynám.És akkor olyan lenne mint a szétválasztó diéta.Így már jó lenne? Aki csinálta az írjon! Elsõnek köszi ezt már olvastam.:)
az egy dolog, hogy a saját egészséged leszarod, de legalább a gyerekeddel törõdj: hülye diéták helyett kiegyensúlyozott étrend( b+ pláne, ha az orvos összeállított neked egyet) + sok sport kezdetnek séta és úszás a gyerekkel....
szerintem egyébként is baromság a 90 napos diéta, szoptatás alatt meg pláne. úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy megfelelõ mennyiségû tejed legyen, és a gyereked is megfelelõen fejlõdjön tõle, nem elegendõ négynaponta fehérjét enni. próbálj meg egészségesen étkezni, egyél sok zöldséget és sovány húst, csökkentsd a szénhidrát bevitelt (DE NE HAGYD EL TELJESEN) és emellett kezdj el mozogni. nem hiszem, hogy ne lenne napi fél órád tornázni valamilyen dvd-re
én most csinálom a 90 naposat... és hatásos de rengeteg akaraterõ kell hozzá és tudom sajnos hogy nem egészséges amit csinálok de másmilyen diétát képtelen lennék végigcsinálni de miután ezt végigvittem (1 hónap van hátra) életmódot szeretnék váltani.. szoptatás mellett NE kezdj bele igazuk van az elõttem szólóknak egyél rendesen csak nem mind1 mit és a mozgás is valóban belefér a napodba a párod biztosan szívesen vigyáz 1 órácskára a picire vagy aludni is szoktak a babák... vagy séta a babával baba-mama úszás... millió dolog van amit akár a babával 1ütt is csinálhatsz:) sok sikert:)
Elsõ vagyok. Csak óvatosan a hirtelen megterhelõ sporttal, mert az is elapasztja a tejet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nem szarom le az egészségem és a gyerekemét sem!!!Évek óta nem eszem kenyeret és tésztát, minden nap tornázom 2. gyermekem és az elsõt is 9 hónapig szoptattam.De a sulyomtól az ízületeim tönkrementek és nagyon fájnak.Ezért sürgõsen fogynom kéne. Ezért tettem fel a kérdést.
Nekem ismerõsöm a norbis módszer szerint evett szoptatás alatt így fogyott is, teje is sok volt. És nem egészségtelen
Milenne, ha buta fogyókúra helyett csak szimplán egészségesen táplálkoznál? Jó tudom ezért dolgozni is kell, dehát a gyerek és a te gészséged a legfontosabb most. ;)

Szoptatás alatt elkezdhető-e a 90 napos diéta?

Legjobb válasz: Nem szabad,mert így a babához nem jutnak el azok a táplálékok,amelyekre szüksége van!

Nem szabad, mert így a babához nem jutnak el azok a táplálékok, amelyekre szüksége van!
Nem! Szoptatás alatt nem ajánlott diétázni, a vitaminhiány miatt! Diéta helyett tornázz!!
A diéta alatt felszabadulnak az eddig elraktározott méreganyagok, amik árhatnak a picinek. Nyugi szoptatás után sokkal könnyebben meg lehet szabadulni a felesleges kilóktól, én minden erõfeszítés nélkül 2 hónap alatt 7 kg-t ledobtam, persze min. 1, 5-2 órát sétálunk naponta.

Van itt olyan, aki csinálta a 90 napos diétát szoptatás alatt? Mik a tapasztalatai?

7 hós a babám, pürézünk már, de még szopik is. 15kg feleslegem van és nyakunkon a nyár, úgyhogy elkezdtem hétf?n a szétválasztó diétát, de persze van bennem félsz is emiatt. Az írjon légyszi, akinek van személyes tapasztalata, milyen hatással volt a diéta a szoptatásra!

Legjobb válasz: Szia, én próbáltam, az a tapasztalatom, hogy a gyümölcsnap kizárt- nem volt tejem olyankor, és fehérje napon szintén löttyedt cicik vártak:S de lehet más máshogy reagál rá. Amúgy 7 hónaposan változóan szopiznak a babák, ha a tiéd gyakran, akkor nem nagyon ajánlom, ha nem nagyon szopizik, akkor talán simán mehet.

Szia, én próbáltam, az a tapasztalatom, hogy a gyümölcsnap kizárt- nem volt tejem olyankor, és fehérje napon szintén löttyedt cicik vártak:S de lehet más máshogy reagál rá. Amúgy 7 hónaposan változóan szopiznak a babák, ha a tiéd gyakran, akkor nem nagyon ajánlom, ha nem nagyon szopizik, akkor talán simán mehet.
Én akkor kezdtem el amikor a fiam, már csak reggel és este szopizott, úgy hogy az inkább már csak pótlás volt.Nekem nem befolyásolta a szoptatást, bár ha még többször szopizott volna egy nap, akkor nem mertem volna elkezdeni.Nekem a doki azt mondta amikor kérdeztem hogy az a lényeg, hogy vigyek be kalóriát.ennél a diétánál ez megvan.
A kérdező hozzászólása: Kisfiam hajnalban-reggel és este szopizik és 3x pürézik. Volt már egy gyüminapom, az tényleg gáz volt, pedig ettem a banánokat, hogy vigyek be szénhidrátot. Úgyhogy úgy gondoltam, gyüminap délután is fogok enni egy adag kaját (vagy fõzeléket, vagy tésztát), és így remélem nem lesz hatással a tejcire. Végül is a többi napon eszek, sõt sokkal vitamindúsabban , mint máskor. Köszi a válaszokat, de ha van még valakinek személyes tapasztalata, kíváncsi lennék!
Én ugyan nem vagyok érintett, de dietetikus hallgatóként inkább azt javaslom, hogy diétát szoptatás alatt ne, pláne ezt a fajtát! Akkor sem, ha csak napi 2x szopik még/már. Ha mindenáron fogyókúrázni szeretnél, akkor inkább a kalóriákat fogd vissza (amennyire még szabad), étkezz egészségesebben és kezdj el rendszeresen mozogni. Az ilyenfajta diétákat az "egészséges" és nem szoptató felnõtteknek találták ki - bár azért az mindenképp figyelemreméltó, hogy csak 90 napig szabad csinálni. És nem véletlenül...
A 16:48-asnak tökéletesen igaza van! Én is akartam ezt csinálni és egy szakértõ javaslatára nem fogtam bele! Egyébként én azt tapasztalom, h a szoptatás alatt nehéz kitalálni, h hogyan kéne fogyni, persze akinek nem mennek le maguktól a kilók! Hát, én sem tartozom ezen szerencsések közé!
el kell döntened, hogy mi a fontosabb: a szoptatás vagy az hogy lefogyj. a kettõ együtt nem megy, fõleg nem ilyen diétával. a diéta során méreganyagok kerülnek az anyatejbe. akkor már inkább tápszer.
elõzõ vagyok. 14 hónapos a fiam és most kezdtem el fogyni. csak úgy. amióta kevesebbet szopik, kevesebb kaját kívánok...
A kérdező hozzászólása: És akik maguktól fogynak le a szoptatás alatt (jó sokat), azoknak nem kerül méreg a tejükbe?? Amúgy azért választottam ezt a diétát, mert minden nap sok gyümölcsöt, zöldséget eszem, napi 3-4x, a gyümölcsnapokat nem tartom be, illetve aznap sok banánt eszem és estefelé pogácsát is, hogy legyen CH bevitel. Úgy tudom, szoptatás alatt is megengedett a heti 1kg fogyás, ennyit szeretnék én is fogyni. 10 napja diétázom, de szerencsére nem lett kevesebb a tejem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!