Találatok a következő kifejezésre: Szoptatás alatt, azok a (160 db)

Ha hízok szoptatás alatt, az lemegy, ha befejezzük a szopit?

13 hónapos a lányom,16 kilót híztam vele.Ebb?l 1 héttel szülés után lement 10 kiló.Eleinte nem volt gond,de néhány hónap m?lva elkezdetem hízni.Sorra hízom ki a ruháimat,már rosszul vagyok a tükört?l és a ruhásszekrényt?l.Le fog ez menni,ha már nem szoptatok?(ami nem tudom mikor lesz,mert a lányom elég sokszor igényli a cicit)

Legjobb válasz: Egy kis odafigyeléssel, sok mozgással, nagy önuralommal le fog menni, hanem is az egész. Ám: szoptatás alatt se kell 2 helyett enned, odafigyelve, minõségi változtatással akár fogyni is tudsz szoptatás alatt is. Én sajnos csak 5-6 kilót híztam a 3. babám szoptatása közben, de az csak úgy nem ment le... fogyózni meg nem tudtam, mert ingerültté tett, ha nem lakhattam jól... Tehát jobb odafigyelni szoptatás alatt is arra, hogy mennyit hízol. 4 gyerekes anyuka

Egy kis odafigyeléssel, sok mozgással, nagy önuralommal le fog menni, hanem is az egész. Ám: szoptatás alatt se kell 2 helyett enned, odafigyelve, minõségi változtatással akár fogyni is tudsz szoptatás alatt is. Én sajnos csak 5-6 kilót híztam a 3. babám szoptatása közben, de az csak úgy nem ment le... fogyózni meg nem tudtam, mert ingerültté tett, ha nem lakhattam jól... Tehát jobb odafigyelni szoptatás alatt is arra, hogy mennyit hízol. 4 gyerekes anyuka
Hát nem tudom, de én szoptatás abbahagyásakor pár hét alatt 6 kilót szedtem fel, úgyhogy szerintem erre ne számíts. Majd diétával, mozgással lemegy, de csak úgy biztosan nem. Miket szoktál ennyi? Mennyit? Már most, szoptatás alatt is elhagyhatnád a kifejezetten hízlaló dolgokat (üdítõ, gyümölcslé, cukrosabb gyümölcsök, fehér lisztes ételek, cukrozott ételek vagy sós sütik) és ez még nem lenne fogyókúra!
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem iszom üdítõt csak vizet.Sokat sétálunk, egész nap kint vagyunk, mert folyton menne.Az étvágy is elég rossz, keveset eszik és azt is kézzel.Ezért nem tudok pl fõzeléket fõzni, mert abból nem enne.Magamra meg nem szoktam külön fõzni, ezért én is azt eszem, amit neki készítek.Tésztafélék (pl bolognai), rakott krumpli, stb.Akkor gondolom itt a hiba...
Hogy megnyugodj, nem vagy egyedül. Én is a szoptatás alatt híztam, szülés után jók voltak a terhesség elõtti ruháim, de most már nem :-( Remélem ha abbahagyjuk a szoptatást, akkor lemegy rólam. Ja, és nem eszem két ember helyett.

Ha levest eszek csak, szoptatás alatt, az is méregteleníti a szervezetet mialatt fogyaszt? Mindenféleképpen méregtelenedek, ha fogyok?

Már elmúlt a pici egy éves, még többször szopik egy nap amellett, hogy mindent eszik, amit lehet.

Legjobb válasz: Szoptatás alatt TILOS a méregtelenítés, mert a mérgek átmennek az anyatejbe.

Szoptatás alatt TILOS a méregtelenítés, mert a mérgek átmennek az anyatejbe.
Ha fogysz (lehetõleg zsírból és nem izomból) a felesleget lebontod és az anyagcseretermékekkel kiürül a felesleg, tehát a fogyás alatt IGEN belekerülhet az anyatejbe, mindazonáltal ha csak kevesebbet eszel már az is eredményre vezethet. Mondjuk eddig ettél 2 zsömlét, holnaptól csak egyet egyél. Fokozatosan csináld, egy-egy változtatás között egy-két hét teljen el.
A kérdező hozzászólása: AZÉRT kérdeztem, mert tudom, hogy TILOS, csak azt nem tudom, hogy ha elkezdek jobban odafigyelni az evésre, több leves, könnyedebb ételek, akkor ha fogyok, akkor is méregtelenedek? Tehát a fogyás mindenképp velejárója a méregtelenedés is? EZ volt a kérdés, nem az, hogy tilos-e.
A kérdező hozzászólása: Rosszul tettem fel a kérdést, nem kizárólag levesen akarok élni. Csak végre búcsút inteni a szénhidrát bombáknak és nagyobb mennyiségû zsíroknak.
inkább menj a gyerekkel többet sétálni + baba-mama torna, babaúszás ;)
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm... Napi 2szer2 órát minimum sétálunk:-D bár ennek ha jól sejtem, most vége szakad, ha folyton majd valami szakad...az égbõl... Értem, lassan de biztosan, jó ötlet a fele annyit... Üdv!!!

Szedett valaki Dalacin hüvelykrémet szoptatás alatt? Az orvos felírta de nem merem beszedni mert azt írja a tájékoztató hogy nem ajánlott szoptatás alatt

Legjobb válasz: A hüvelykrémet be kell szedni??? Ez nekem új :D A doki tudja,hogy szoptatsz? Ha igen,akkor nyugodtan SZEDD BE,a doki tudja,hogy mit lehet és mit nem!

A hüvelykrémet be kell szedni??? Ez nekem új :D A doki tudja, hogy szoptatsz? Ha igen, akkor nyugodtan SZEDD BE, a doki tudja, hogy mit lehet és mit nem!
Bocsánat, ha olyat kérdezek, de mire írták fel? Ha gombára (Candidára), akkor felejtõs, mert csak tünetileg fog kezelni... Hatékonyabb, ha az okot szünteted meg. (De a tünetkezelésre is van természetesebb mód.)
A kérdező hozzászólása: fertõzés megelõzésére irták fel mivel lepukkant a hüvelyflórám, de nem fogom beszedni mert a gyerekorvos határozottan ellenezte
Akkor én is inkább a természetes módszereket ajánlom neked, pláne a szoptatás idõszakában.
A hüvelyfertõzést ki kell kúrálni. A babának nem lesz tõle semmi baja. Iszonyú kevés gyügyszer megy át a tejbe, és az is nagyon kis mennyiségben. Nem kell ennyire túlaggódni a dolgot, hidd el, hogy az orvos nem hülye idióta, és érti a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Jajj azt írtam hogy szedett-e valaki...persze hogy nem szájon át kell :) Csak utánaolvastam és azt irják hogy a hatóanyaga bekerül a keringésbe egy kis mennyiségben és ez károkat okozhat a csecsemõnek és ez megijeszt :(

Akinek szoptatás alatt megjött a havi vérzése milyen volt az első?

A kicsim hamarosan 7 hónapos, de még bőven van szopi. (Csak ebédre kap főzeléket, de utána még szopizik picit. Amúgy minden evés cicire tétellel zajlik.) Nekem meg 3 napja úgy néz ki, hogy megjött újra a havim. Vagyis nem tudom egyértelműen, mert inkább csak maszatolás volt, majd második nap már az se nagyon, tegnap meg már semmi. Baba előtt mindig 7 napba tellett mire teljesen elmúlt. Most ez akkor az lehetett? Vagy majd kiderül egy hónap múlva? Kistesó tuti nem lehet, mert apa sajnos munka miatt távol van már hónapok óta.

Legjobb válasz: A kislányom 3 hónapos volt, mikor elõször megjött, akkor még egész nap szopizott. Ugyanolyan volt, mint régen, az elsõ 3 napban nagyon erõs, aztán 3 nap enyhébb vérezgetés. Azóta is rendszeresen, idõben megjön, ugyanolyan erõsségû, mint volt. Azóta is szoptatok, most 10 hónapos a lányom. De ez az én szervezetem. Szoptatás mellett ez is teljesen normális, meg az is ha megjön és utána hónapokig megint semmi. Szerintem menstruáció volt.

A kislányom 3 hónapos volt, mikor elõször megjött, akkor még egész nap szopizott. Ugyanolyan volt, mint régen, az elsõ 3 napban nagyon erõs, aztán 3 nap enyhébb vérezgetés. Azóta is rendszeresen, idõben megjön, ugyanolyan erõsségû, mint volt. Azóta is szoptatok, most 10 hónapos a lányom. De ez az én szervezetem. Szoptatás mellett ez is teljesen normális, meg az is ha megjön és utána hónapokig megint semmi. Szerintem menstruáció volt.

Ha szoptatás alatt megjön a menstruáció, akkor az alatt a pár nap alatt, amíg meg van megváltozik a tej? Minőségében vagy mennyiségileg vagy bárhogy?

Legjobb válasz: Nekem elég hamar megjött a szülés után, de nem vettem észre semmi különbséget. Vagyis a kislányom nem jelzett semmit. :)

Nekem elég hamar megjött a szülés után, de nem vettem észre semmi különbséget. Vagyis a kislányom nem jelzett semmit. :)
nekem 9 hós volt a fiam, mikor elõször megjött - semmi változást nem tapasztaltam, a fiam is ugyanúgy szopizott
Nekem 6 hónapra jött meg, az elsõ nap nem fogadta el a tejet, ezért tápszert kellett adnom neki. A második naptól már elfogadta. Amig nem szopizott lefejtem a tejet hogy ne apadjon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Nálunk sem volt semmi változás, ugyanúgy szopott, mint máskor.
Hú nekem a lányom már 1-2 nappal elõtte is érzi, hogy más a tejcsi. Nagyon nehezen fogadja csak el, de volt már olyan is, hogy egyáltalán el sem fogadta. Ordított, ha csak közelítettem felé a tejcsivel. :( Ez egy 3-4 napig tart és visszaáll a rend. Nekem ilyenkor a mennyisége is csökken.
Nekem mindig elapadt, mikor menstruáltam. 2 napig nem volt tejcsi, aztán megint lett. A védõnõ sem látott még ilyet. Az én fiam is utálkozott picit, mielõtt megjött.

Ilyen fogyókúra vállt be szoptatás alatt? Az is érdekelne aki nem szoptat, hogy mit vetett be, hogy lemenjenek a kilók?

Legjobb válasz: Én úgy fogytam le szpptatás mellett, hogy estére már nem ettem szénhidrátot, csak fõtt toját, virslit stb. Ebédet ugyanúgy ettem, mint máskor. Reggelibõl pedig valamivel kevesebbet, sokat ittam mellette és így 5-6 hónap alatt 25 kg ment le. Vékonyabb lettem, mint terhesség elõtt. Lányomnál viszont több, mint 1 év kellett, de a második terhességemnél nagyon gyorsan sikerült fogynom.

Én úgy fogytam le szpptatás mellett, hogy estére már nem ettem szénhidrátot, csak fõtt toját, virslit stb. Ebédet ugyanúgy ettem, mint máskor. Reggelibõl pedig valamivel kevesebbet, sokat ittam mellette és így 5-6 hónap alatt 25 kg ment le. Vékonyabb lettem, mint terhesség elõtt. Lányomnál viszont több, mint 1 év kellett, de a második terhességemnél nagyon gyorsan sikerült fogynom.
Még annyit, hogy sokat sétáltunk. Délelõtt és délután is.
Szoptatás alatt is próbáltam nem annyit enni, amennyit a szívem diktált. Az elválasztás után pedig egyszerûen JÓVAL kevesebbet ettem. Ennyi. Sport nem nagyon jöhetett szóba, mert így is el voltam (vagyok) havazva, meg hát fáradt is az ember egy kisbaba mellett. A jóval kevesebb étel meghozta az eredményt!

Ha az anya nem eszik elég változatosan szoptatás alatt az negatív hatással van a tej minőségére?

Legjobb válasz: Hogy érted, hogy nem változatosan? Ha pl. egész nap sültkrumplit eszel, akkor a babának nem megy át elég tápanyag, de gondolom nem erre gondoltál:)

Hogy érted, hogy nem változatosan? Ha pl. egész nap sültkrumplit eszel, akkor a babának nem megy át elég tápanyag, de gondolom nem erre gondoltál:)
A kérdező hozzászólása: Nem minden nap eszek fõtt ételt, mert van mikor a baba miatt nem tudok fõzni. Illetve nem kívánom most a gyümölcsöket, így nem is eszek. Levest is hetente egyszer.
Szerintem nem csak a minõségre, de a mennyiségre is. Az én babám tejfehérje allergiás, teljesen ki kellett zárnom mindenféle tej- és tojásszármazékot az étrendembõl. 2 hónap alatt el is apadt a tejem, szinte ugyanazokat ettem.
Nekem az elején (4hónapig)a babám iszonyú hasfájós volt és szinte csak szendvicseken éltem!most 7hós múlt és még mindig szoptatom!esetleg szedjél vitaminokat!
Szia! Én az elsõ hetekben alig ettem pár falatot, étvágyam sem volt, idõm sem volt sok, de bõven volt tejem így is! Egy fránya betegség miatt apadt el a tejem :(!
Egyél ami jólesik. Iszok tejet, tejeskávét (napi kettõt) és 6, 5 hónapja szoptatok
A kérdező hozzászólása: köszi.és a mákkal sem ártok?
nem tudom milyen hatása lenne a máknak, mindenesetre én ettem és nem fogta meg a székletét a bébinek.szerintem ez is egyénfüggõ, én is odafigyelek az étkezésemre, de ezt azért ettem.

Ha csípős ételt eszem szoptatás alatt az okozhat hasfájást a picimnél?

Legjobb válasz: Inkább ne egyél,nekem nagyon sok tejem volt, adtam is más babáknak, de a csipõs, k betüs ételek tiltólistán voltak.Ez mind okozhat hasfájást.Ne kockáztass, mert lehet hogy nem alszotok néhány éjszakát.

Inkább ne egyél, nekem nagyon sok tejem volt, adtam is más babáknak, de a csipõs, k betüs ételek tiltólistán voltak.Ez mind okozhat hasfájást.Ne kockáztass, mert lehet hogy nem alszotok néhány éjszakát.
Nem törvényszerû, hogy hasfájást okoz. Én bármit ehettem, semmi nem okozott gondot szerencsére. Nyilván mindenbõl mértékkel ettem, nem kétpofára tömtem. A védõnõm is azt mondta, h mértékkel bármit ehetek. Ki kell tapasztalni, minden baba más. Egyél egy keveset, és figyeld a babád, ha gondot okoz, nem eszel többet. De azért egy kicsit túlzásnak érzem, h mondjuk 2 évig szoptatsz és addig nem eszel olyat amit szeretsz, pedig nem is tudod, hogy okoz-e a babádnak hasfájást. Idézet a http://www.lll.hu-ból: "Milyen közelrõl kell megnéznem, hogy mit eszem? A legtöbb kisbabának nem okoz problémát semmi, amit édesanyja megeszik. Általában azt ajánlják, hogy azt, akkor és annyit egyen, amit, amikor és amennyit szeretne, hacsak nem vesz észre kisbabáján egyértelmû reakciót. Nincs olyan lista, mely azokat az ételeket tartalmazná, amelyeket minden szoptató anyának kerülnie kell, mert a legtöbb szoptató anya azt ehet, amit akar, és mert azok a kisbabák, akik bizonyos ételekre érzékenyek, mindannyian egyediek, ezért ami az egyiket zavarja, az a másikat esetleg egyáltalán nem. Normális nyugtalanság A nyugtalanság legtöbbször normális egy fiatal csecsemõ esetében, és semmi köze sincs az anya étkezési szokásaihoz. Ha gyermeke érzékeny valamire, amit Ön fogyaszt, akkor valószínûleg más jeleket is észre fog venni a nyugtalanság mellett, mint például gyakori bukás vagy hányás, hasfájás, kiütés, vagy állandóan eldugult orr. Az olyan nyugtalanság, amelyet nem kísérnek más jelek, és amely a gyakoribb szoptatás hatására megszûnik, minden bizonnyal nem ételhez kapcsolódik."

Ha valaki cigizik szoptatás alatt, az mennyire "károsítja" a tejet és, hogyan?

Legjobb válasz: http://www.babanet.hu/faq/taplal37.php Szia!Ezt olvasd el!

Szia! Tejadó anya voltam, a dokinál az elsõ kérdés az volt, dohányzom-e. Aki cigizik, alapból nem adhat másnak tejet, ez azért elgondolkodtató.
MIért nem adod egybõl a gyerek szájába?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!