Találatok a következő kifejezésre: Szopi előtt után (33 db)

4 hós hozzátáplálása - minden új dolgot fokozatosan vezessünk be? Szopi előtt/után/szipik közben?

Mivel babám egyre több tápszerre kényszerül az anyatej után, javasolták, hogy kezdjük meg a hozzátáplálást. Almával kezdtük (3 kanál lé, aztán 3-4 kanál turmixolva, harmadnap már kb fél/harmad alma). Ett?l 1 napig nem volt széklete, pedig nap 2-3x legalább szokott lenni. De aztán olyan 30 óra elteltével hasmenésszer?en sikerült egy jó nagy zöld adag - ami nem tudom, mennyire, normális?

Legjobb válasz: zöld hasmenés: nem tudja még megemészteni. nem normális. a sárgarépa nem hasfogó hanem a reszelt alma. ha szereti kaphat többet is ezek az ételek még nem allergizálnak. 2 étkezés között? ne!! vagy tizorai v. ebédre. közte ne kapjon semmit mert pihenjen a pocak. de igen szopi után.

zöld hasmenés: nem tudja még megemészteni. nem normális. a sárgarépa nem hasfogó hanem a reszelt alma. ha szereti kaphat többet is ezek az ételek még nem allergizálnak. 2 étkezés között? ne!! vagy tizorai v. ebédre. közte ne kapjon semmit mert pihenjen a pocak. de igen szopi után.
Szia: Én szopi elõtt adok neki. Az alma tényleg megfogja a hasát. Mondjuk ez nálunk pozitívumnak számít, mert születése óta folyós volt a széklete és minden pelusban volt. Almával kezdtük. Nálunk a levek kevésbé jönnek be, ezért kicsit pépesebben adtam neki már az elején is. Az õszilé nem jött be, mert megy a hsa és fáj tõle. A sláger itt is sütõtök és az almával keverve is. Én sem mindig tudtam betartani, hogy csak 1-2 kanállal kapjon, és mindig duplázzuk.Általában másodjára már mindig többet evett, ha izlett neki.
A sárgarépa hasfogó és a reszelt alma nem. Azért kell a kezdetekben két szopi közt adni, mert nem az a cél, h jóllakjon, hanem h ismerkedjen az ízekkel ill. a kanállal. 4 hónaposan még inkább szopizzon, rakd gyakran mellre, mert a zöld széklet is mutatja, h a gyomra még nem érett a hozzátáplálásra.vnõ
Nekünk hasfogó a reszelt alma! Biztos gyereke is válogatja, de mindenkitõl azt hallottam, hogy az, és az én kisfiam hasát is megfogta.

Hasfájás ellen az édeskömény teát mikor itassam a babával? Szopi előtt, után, között?

2-3 óránként szopik rendesen a baba.

Legjobb válasz: szia én utána itattam de nem rögtön ha nem büfizés után 10 15 perecel és nekünk nem volt gond! Bár igaz hogy a sima édesköményt nem nagyon itta csak pár kortyot így áttértünk a HIPP GYERMEKTEÁRA bár a dobozra 4hótol van írva de 2x-es hígítással lehet neki adni!

szia én utána itattam de nem rögtön ha nem büfizés után 10 15 perecel és nekünk nem volt gond! Bár igaz hogy a sima édesköményt nem nagyon itta csak pár kortyot így áttértünk a HIPP GYERMEKTEÁRA bár a dobozra 4hótol van írva de 2x-es hígítással lehet neki adni!
Szia, én két szopizás közben adtam, és akkor szivesen elfogadta mert kicsit esetleg szomjas is volt. Bevált.

Egy év körüli babáknak már meséltek este? Hogyan? A baba az ágyában vagy a tiétekben? Fejbõl, könyvbõl? Szopi elött után?

Legjobb válasz: 2evés közt szoktam, de csak rövid, kitalált sztorit, mesét, állatokról. Ilyenkor meséskönyvbõl a képeket mutogatom neki. Nem köti le még sokáig a figyelmét.

2evés közt szoktam, de csak rövid, kitalált sztorit, mesét, állatokról. Ilyenkor meséskönyvbõl a képeket mutogatom neki. Nem köti le még sokáig a figyelmét.
Az én babámat se köti még le a mesélés, mondókákat, énekeket is csak magamnak mondom szerintem :) ) lassan 13 hós
Fima most 18 hónapos imádja a meséket, csak az köti le játék semmi. Szinte napra 1 éves korától mese után alszik el. Ölünkben mesélünk, aztán ágy. Az APG volt egyeduralmon eddig, talán mostanában már egy kcist nyit más felé is:) Lányomnak kb 16 hónapos korától volt esti mese, õt ekkortól kötötte úgy le.
Nekünk 3 hónapos a babánk, de majdnem minden este mesélek Neki, sõt amíg a pocakomban volt is meséltem. Nem állítom, sokszor én is magamnak mesélek :) , de már sokszor van hogy elalszik rá este fürdés-evés után.


Szopi előtt vagy után kell a babát tisztába tenni? Az elején milyen pelenkát használjak?

Eldobhatót?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ azt mondta,hogy szopi elött,mert utána a mozgástól bukhat. DE az én gyerekeim mindig kaja után (fél órán belül) "csináltak be" a tiszta pelusba,amit hamar eluntam,így inkább szopi után raktam tisztába õket,mikor alkottak. Nem buktak tõle,mert óvatosan mozgattam és persze büfiztek is. Én a második babánál átszoktam az olcsóbb pelusra(pelenkafutáros),csak akkor fogok rendeset venni(nálam az a Liberó,mert a nagynál az vált be) ha már aktívan közlekedik. Üdv, két gyerekes anyuka

Nekem a védõnõ azt mondta, hogy szopi elött, mert utána a mozgástól bukhat. DE az én gyerekeim mindig kaja után (fél órán belül) "csináltak be" a tiszta pelusba, amit hamar eluntam, így inkább szopi után raktam tisztába õket, mikor alkottak. Nem buktak tõle, mert óvatosan mozgattam és persze büfiztek is. Én a második babánál átszoktam az olcsóbb pelusra(pelenkafutáros), csak akkor fogok rendeset venni(nálam az a Liberó, mert a nagynál az vált be) ha már aktívan közlekedik. Üdv, két gyerekes anyuka
Az elején eldobhatót és újszülöttnek valót, mert nagyon híg ilyenkor a székletük. Hogy szopi elõtt vagy után rakd tisztába? Hát én a fiamat szopi elõtt tudtam csak tisztába tenni, mert nagyon sokat bukott, így ha szopi után be is trottyolt és leraktam aludni, mert ha még szopi után is pelusoztam volna akkor mindent visszaköpött volna, persze ez csak az elsõ 1-2 hónapra vonatkozik. Amikor a lányomat szoptattam õ meg alíg bírta kivárni, hogy egyen és volt, amikor szopi után pelusoztam, mert addigra már el is aludt így nyugodtan pelusozhattam be, de volt hogy elõtte volt, hogy utána pelusoztam, nála mindegy volt, mert õ nem bukott. Szerintem ahány gyerek, annyiféle, majd kitapasztalod, hogy nektek mi a legjobb! Én csak eldobhetó pelust használtam, a mosósról nincsen tapasztalatom! A legjobbakat!!!
Sztem magadnak könnyítesz, ha az eldobhatót választod.Az idejét, meg ahogy írták, megtapasztalod, a nagykönyv szerint valóban szopi elõtt, de az élet adja magától.
Elsõ babát várok, nem tapasztalatot írok, csak amit nekem is tanácsoltak: 1., célszerûbb szopi után pelust cserélni, de ez tényleg gyerektõl függ 2., az elsõ e-2 hétben praktikusabb az eldobható. Én is moshatót fogok használni, amint lehet, nekem sokkal jobban tetszik és az elõnyei mellett nekem nem gond az automata gépbe hajítani mosásra. De az elején jobb (bármelyik gyártó9 újszülöttes pelusát használni.
Én az elején szopi elõtt pelenkáztam, mert nem szerette a pelenkázást, így ha sírt is miatta, a szopi megnyugtatta. És igen, az elején tényleg érdemes eldobható, new born pelenkát használni.
Köszi lányok:)
Úgy tanultuk a kórházban, hogy szopi elõtt tegyük tisztába, DE: akkor mindig sírt, sõt, üvöltött, ráadásul kaja közben jól bekakilt, így utána újra tisztába kellett tenni, ezért mi már szopi után pelenkázunk, ilyenkor békésen hagyja magát, nem sír.

Két tábor van: aki szopi után adja a szilárd kaját, és aki előtte. Egyelőre szopi előtt adom, de vajon nem lesz így kevés a tejcimennyiség, amit utána szopizik? Most akkor hogyan csináljam?

Valahol azt olvastam, hogy van a reggeli, ebéd meg uzsi, és közötte tejci, amolyan nassként. Nem sok ez az etetés, az egész nap az evésr?l szólna, mikor jut id? másra is?

Legjobb válasz: Mindenképp szopi elött kináld . Merthát az a cél, hogy elöbb-utóbb kiváltson egy szoptatást a szilárd étel ?! Utána ha még éhes, ugyis fog szopizni.:)

Mindenképp szopi elött kináld . Merthát az a cél, hogy elöbb-utóbb kiváltson egy szoptatást a szilárd étel ?! Utána ha még éhes, ugyis fog szopizni.:)
Én is szoptatás elõtt adom. Ne félj, ha eddig jól szopott, ezután is ugyanolyan jól fog és nem fog elfogyni a tejed sem! Az én kisfiam 10, 5 hónapos. Minden étkezésre megeszik egy jó nagy adag szilárd ételt és utána félóra, 1 óra hossza múlva (amikor cicin altatom), teljesen teleszívja magát anyatejjel. Szóval semmit nem változott a szoptatás iránti igénye. Úgyhogy tej is van még. Csak azt nem tudom, hogy fogom majd annak idején elválasztani, mert még mindig legalább 6x cicizik egy nap. :-)))
néha én is igy érzem, hogy az egész nap az evésrõl szól:-) Én nem szoptatok már, tápszeres a gyerkõc. Én az elején biztos úgy csinálnám a helyedben, hogy szopi, és utána kóstolgattatnám vele a pépeket. eleinte nem fog túl nagy mennyiséget megenni belõle így sem úgy sem! Fokozatosan lehet csökkenteni a szopi idejét. Próbáld meg, hogy nem várod meg míg jóllakik, hanem ha tudod, hogy mondjuk 20 percig tart nála a szopi, akkor csak 10 percig hagyod. A legnagyobb mennyiséget azt mondják az elsõ 10 percben megeszi a baba. Utána pedig még fog férni a pocijába egy kis pépes dolog is! Ne aggódj, észre sem veszed és ott fogtok tartani, hogy naponta 3-4szer eszik maximum, és nem az evésrõl fog szólni a nap:-)
Mindenki máshogy kezdi, én szopi elött adtam neki a szilárd ételt.Van egy un. Nagy babaszakácskönyv, (van már 2.része is)amit le lehet tölteni, abban errõl is szó van.Olvassd el szerintem segíteni fog!Írd be a google-be és kiadja! Remélem hasznos lesz!
Én annak a pártján állok, hogy mindenképp szopi elõtt, hisz ha cicivel jóllakott, miért akarna mást enni? Én kajaidõben adtam neki szilárdat, és utána csak akkor cicit, ha kérte. Nem tömtem mindjárt a szájába. Ki fog alakulni, ne félj, az elsõ pár hét tele van kérdésekkel, de hamar belerázódtok. És hallgass magadra, az anyai ösztönöd tudja mit kell tenned:-)
Bocs, még valami eszembe jutott. (Utolsó hozzászóló vagyok.) Tényleg egész nap etetünk, de azért lehet szerintem csökkenteni. Nálunk csak naponta 3x van szilárd étel, a többi csak szoptatás, meg néha egy kis tápszer kiegészítésként. Szóval nem muszáj 5x szilárd ételt adni nagyobb korában sem!!! Figyeld a baba igényeit. Ha nem igényli olyan sokszor a szilárd ételt, nem kell sürgetni. Adj neki kevesebbszer, változatosabban (pl. ebéd: fél adag fõzi hússal, utána fél adag gyümölcs).

Szopi előtt vagy után kínálod a kisbabád gyümölccsel, főzelékkel?

Legjobb válasz: Ha szopizast szeretnel kivaltani, akkor elobb kinald a fozeleket/gyumolcsot, es utana a szopi. Ha csak hozzataplalni akarsz, akkor forditva. En az elso variaciot csinaltam mindket gyerkocommel, vagyis a kisebbikkel meg csinalom, mert reggel, este meg szopizik, neha a nappali elalvasok elott is.

Ha szopizast szeretnel kivaltani, akkor elobb kinald a fozeleket/gyumolcsot, es utana a szopi. Ha csak hozzataplalni akarsz, akkor forditva. En az elso variaciot csinaltam mindket gyerkocommel, vagyis a kisebbikkel meg csinalom, mert reggel, este meg szopizik, neha a nappali elalvasok elott is.
A hozzátáplálás elején 2 szopi között kell kóstoltatni. Ha már nagyobb adagokat eszik, kb 150 g-ot, akkor lehet gondolkodni, hogy szopi elött v után kapja. Ha elakarsz hagyni 1-1 szopit, akkor elõbb a kaja, utána szopi. Ha nem, akkor forditva. Elõször az ebédet célszerü kiváltani fözelékkel, mert az jobban telit, mint a gyümölcs. Utána lehet a tizórait vagy az uzsit. A reggeli és esti szopi sokáig maradjon meg.
Az én gyermekeim szopizás után nem fogadtak el semmit. Csak elötte.
Szopi után az én fiam sem fogad el már semmit. Nem is csoda, hisz megtömte a pociját... Elõtte kínálom pár kanál fõzelékkel, úgyis még csak kóstolgatunk, ismerkedünk a kanállal, nem akarok szopit kiváltani még hosszú ideig. 7 hós a baba.

Kóstoltatásnál szopi előtt, vagy után adjátok a kaját?

Nekem csak szopi után hajlandó megenni kanállal bár mit, annyira éhes, nem hajlandó enni se tápot, se pépet se gyümölcsöt míg nem szopizik.

Legjobb válasz: Elvileg elõtte , hogy egyen pl gyümit, amennyit kedve van, majd egészitse ki tejjel, amig nincs meg a teljes adag. Ha õ viszont utána akar csak kanalazni, gondolom az neki a desszert:) még nem akarja, hogy a szilárd kaja kiváltson egy szopit, milyen kis okos:) azért mondjuk háromnaponta próbálkozhatsz szopi elõtt is, mert egyszer csak ugyis meggondolja magát. Vagy ne várj négy órát, ha õ ugy eszik, csak 3,5-öt, igy talán lesz türelme szopi elõtt kanalazni kicsit.

Elvileg elõtte , hogy egyen pl gyümit, amennyit kedve van, majd egészitse ki tejjel, amig nincs meg a teljes adag. Ha õ viszont utána akar csak kanalazni, gondolom az neki a desszert:) még nem akarja, hogy a szilárd kaja kiváltson egy szopit, milyen kis okos:) azért mondjuk háromnaponta próbálkozhatsz szopi elõtt is, mert egyszer csak ugyis meggondolja magát. Vagy ne várj négy órát, ha õ ugy eszik, csak 3, 5-öt, igy talán lesz türelme szopi elõtt kanalazni kicsit.
A kérdező hozzászólása: Hát nálunk kriminálisak az etetések, szopizik igény szerint, ami azt jelenti 1-2 óránként, s akkor két cicibõl mindent kiszív, kevés a tejem, ezért már 1 hónapja napi 1x tápot is kap, de már délelõtt megeszik 1 barackot, délután 1/3 adag tejpépet, de csak szopi után, ha elõtte akarom adni, ordít s dobálja magát, cicit kap ami van benne megeszi, s utánna szépen kanalaz. 4 hós.
Két etetés között kap gyümölcslevet vagy pépet, tehát nem közvetlenül evés elõtt. Úgy is csak ismerkedik az ízekkel, nem feltétlenül kell jóllakjon vele. Simán megeszi azt a mennyiséget ami a kóstóltatáshoz kell és a következõ evés így legalább 1 órával kitolódik. De nem minden étkezés között kap.

Szopi előtt, vagy szopi után érdemes a pl almapürét adni a babámnak?

Hozzátáplálást kezdtük, de nem tudom melyik lenne jobb.Olvastam, hogy ha el?tte kap, akkor ugye kiváltom a kaját, ha utána, akkor már nem is emlékszem.Viszont, ha a baba utána kapja, akkor már annyit nem fog enni, mert jóllakik a tejjel.A cél pedig az, hogy már mást is kapjon tejen kívül, vagy rosszul gondolom?Kicsit már én is belezavarodtam:)

Legjobb válasz: Szopi elõtt. Elõször csak pár kanállal és utánna cici. Ha már megeszik egy üvegnyit akkor már nem kell a plusz cici.

Szopi elõtt. Elõször csak pár kanállal és utánna cici. Ha már megeszik egy üvegnyit akkor már nem kell a plusz cici.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Nem üvegest adok neki, mert rengeteg almánk van.Készültünk a télre :) Sok mindent fagyasztottam is.Üvegest, majd akkor kap, ha olyat adok neki, ami nincs otthon.Ez a másik gondom, hogy azt mondják, hogy elég 1 üveges bébiétel, na de ha nem üvegest adok neki, akkor annyit adjak, amennyit megeszik?
Én is úgy raktam el neki a kajákat és ismerõsöktõl szereztem bébiételes üveget :D úgy fagyasztottak, hogy elötte megfõztem. Ha nem tudod ezt megcsinálni akkor kb. 160-190 gramm között vannak a bébiételek. Ha már nem kér többet azt észre fogod venni.
A kérdező hozzászólása: köszi neked is :)

Most akkor hogy kell hozzátáplálni? Szopi előtt, két szopi között 10 óraiként, vagy szopi után?

Már több véleményt is hallottam, és mindenki máshogy csinálja. A másik pedig amit nem tudok, hogy mikortól kell majd nem csak délel?tt hozzátáplálni? 5 hós a babám, pár hete kezdtem el, csak anyatejes.

Legjobb válasz: Én a szakiktól tudom, hogy egyedül ez a szám az, amit konkrétan ajánlott venni: betöltött 6 hónap. Rákérdeztem korábban én is, hogy akkor itt mi van az egyéni különbségekkel, ha már korábban is úgy tûnik, hogy kész rá a baba stb.. Mert ugye a szoptatás, kötõdés is a rugalmasságról szól. A válasz az volt, hogy bár igen, itt is vannak eltérések, de mégis ajánlott inkább várni, mert a 6 hós ajánlás így is "tágra" van hagyva. Ezután bármikor lehet kezdeni, de elõtte nem ajánlott. Talán ez az egyetlen ilyen számszerû szabály, ami van. Egyébként, akik 8-10 hósan kezdenek, gyakran nem önszántukból teszik, hanem azért, mert a baba nem fogad el semmit korábban...

Én a szakiktól tudom, hogy egyedül ez a szám az, amit konkrétan ajánlott venni: betöltött 6 hónap. Rákérdeztem korábban én is, hogy akkor itt mi van az egyéni különbségekkel, ha már korábban is úgy tûnik, hogy kész rá a baba stb.. Mert ugye a szoptatás, kötõdés is a rugalmasságról szól. A válasz az volt, hogy bár igen, itt is vannak eltérések, de mégis ajánlott inkább várni, mert a 6 hós ajánlás így is "tágra" van hagyva. Ezután bármikor lehet kezdeni, de elõtte nem ajánlott. Talán ez az egyetlen ilyen számszerû szabály, ami van. Egyébként, akik 8-10 hósan kezdenek, gyakran nem önszántukból teszik, hanem azért, mert a baba nem fogad el semmit korábban...
Itt is sok véleményt fogsz hallani... Legfõképp meg ahogy a babának jó, erre nincs általános érvényû szabály. Olvass minél többet, és neked kell kialakítani azt, neked kell rájönni, hogy mi válik be a babánál.
Ha nem akarod elválasztani akkor délelõtt szopi után kóstoltatsz ( azaz annyit adsz amennyit megeszik SZOPI UTÁN) ha 2 kanál akkor annyi ha 50ml akkor annyi... Ha már hozzátáplálni szeretnéd azaz kiváltani 1 étkezést akkor délelõtt szopi elõtt adsz neki és utána szopi, Ezt neked kell eldönteni
Épp most írok errõl elõadást. :)
Nekem a védõnõ a 10 órait javasolta elõször. Utána kaphat szopit nyugodtan. Aztán látni fogod, hogy egyre többet elfogad és fokozatosan ki lehet váltani a 10 órait, ebédet, majd az uzsonnát. A reggeli és esti étkezés marad szopi (tápszeresek esetében tápszer) egy éves korig mindenképp, de ezt talán tudtad is.
Kizárólag anyatejes babát nem kell hozzátáplálni 6 hónapos kor elõtt! Ha hozzátáplálni szeretnél majd, akkor szopi után/ szopik között adj neki kóstolót. Amit szopi elõtt adsz az elválasztást segíti. KÜlönbség:) !
a 2. válaszoló annyira tömören és korrekten összefoglalta, hogy nem is nagyon kell ehhez mit hozzáfûzni. Az a lényeg, hogy mit szeretnél. A betöltött 5 hónapos baba, pedig pár hét/nap múlva 6, ne értelmezzétek ezt a 6 hónapig kizárólag szoptatást már olyan mereven. Semmi baja nem lesz, ha most kap pár kanál barackot-almát. Legalább nem kell 8-10 hónaposan sokkolni a kanállal meg az új ízekkel. Ezt csak azért írom, mert láttam, hogy valami eddig elhúzta, az se jó.
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk a védõnõnél, és felháborodva mesélte, hogy a legújabb információk szerint, amit most tanítottak nekik, az a módi, hogy a glutén bevezetését 4-tõl 6 hónapos korig ajánlák. És mérgelõdött, hogy idáig a kismamák lelkére kellett kötniük, hogy nehogy merjenek 6 hós kor elõtt glutént adni. Márpedig a babakekszet almával, vagy más gyümölcspéppel szokás adni a babáknak. Most akkor tényleg mindenki össze-vissza beszél! És az az idegesítõ, hogy nem csak ebben az egy kérdésben mondanak mást az orvosok, védõnõk, hanem szinte mindenben. A lényeg, hogy már senkinek nem lehet hinni! :) Szerintem bízzunk saját magunk megérzéseiben, és abban, hogy ki mennyire ismeri a babáját.

Szopi előtt vagy után adjam a pótlást?

Lányom nagyon nehezen fogadja el a tápit és ha nem annyira éhes akkor abszolut nem kell neki,ezért szopi után nem tudom adni neki de a tejem meg nem elég.Szopi előtt ha adom az nem baj? Vagy váltsak ki 1-1 szopit vele?Annyira tanácstalan vagyok 11 hetes és eddig soha nem kapott tápszert és most biztosan fura neki.

Legjobb válasz: Honnan gondolod, hogy nem elég? Abbahagyja a szopit, utána nem jön már tejci nyomásra sem? Mindenképp elõbb szoptass, utána, ha éhes, adhatsz neki tápit pluszba, de ha kiváltod a szoptatást, elapad a tejed. Minél többször, hosszan szoptass, hogy a melled teljesen kiürüljön, és pár nap után sokkal több tejed lesz (rengeteget inni, húst enni, meg szopitea)

Honnan gondolod, hogy nem elég? Abbahagyja a szopit, utána nem jön már tejci nyomásra sem? Mindenképp elõbb szoptass, utána, ha éhes, adhatsz neki tápit pluszba, de ha kiváltod a szoptatást, elapad a tejed. Minél többször, hosszan szoptass, hogy a melled teljesen kiürüljön, és pár nap után sokkal több tejed lesz (rengeteget inni, húst enni, meg szopitea)
Amennyiben kiváltasz egy szoptatást, akkor hamarabb fog elapadni a tejed. Mindenféleképpen szoptatás után adj neki tápszert, ha éhes meg fogja enni, ha pedig nem fogadja el, akkor valószínûleg jóllakott. Elképzelhetõ az is, hogy nem a tápszer ízével van baja a kislányodnak, hanem a cumisüveggel, pl. nekem a kisfiam az aventosból nem tudott normálisan inni, folyamatosan félre nyelt, nálunk a cumisüveg váltás jelentett megoldást, onnantól kezdve, ha éhes volt megitta a tápszert.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); próbáld szoptanít-ból adni, vagy kanállal, pohárból, de mindenképpen szopi után, különben hamar elapad. és fõleg lehet, hogy nem is éhes, csak úgy gondolod, ha nem kell neki, akkor jóllakott. ki mondta, hogy adj neki? vagy ha feltétlenül kell adni, próbálj ki egy másik fajtát, lehet, hogy az íze nem tetszik neki. ha szoptaníttal adod, és szopi után kezded adni, vagyis akkor, amikor már úgy gondolod, szopizott eleget, hamar lesz annyi tej, hogy nem kel pótlás. amíg a tápszert kapja, addig is kap ingerlést a mellbimbó, vagyis azt az üzenetet, hogy még kellene több tej, ha épp nincs, legközelebbre gondoskodik a szervezeted, hogy több legyen és így egyre több lesz. persze sokat kell inni, és szénhidrátot enni, (nem húst, ahogy elõttem írták), inkább tésztafélét, spagettit, tejbegrízt, kalácsot, grizes tésztát, krumplis tésztát, amit szeretsz.... ilyesmit.
Ójaj, de ha nem fogadja el a tápszert, akkor miért hiszed, hogy nem elég a tejed? Ugye nem méred szopi elõtt, után...?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!