Találatok a következő kifejezésre: Szombaton kell de azon (10 db)

Elkezdtem szedni a foganzásgátlót. Szombaton vettem be az utolsó szemet. Mikor kell hogy megjöjjön a menszeszem? A 8 napban? De hanyadik napon, vagy az mind1?

Legjobb válasz: Valamikor középütt, ugye egy hét a szünet. De ez nõtõl is függ. A hormonnak kell egy kis idõ, amíg kiürül (de elõtte, utána, akármikor lehet szexelni) :)

Valamikor középütt, ugye egy hét a szünet. De ez nõtõl is függ. A hormonnak kell egy kis idõ, amíg kiürül (de elõtte, utána, akármikor lehet szexelni) :)
Nem 8 nap, hanem 7 nap a szünet. Általában a 2.-4. napon. Szóval lassan számíthatsz rá. Ha mindig ugyanabban az idõban veszed be, akkor mindig azonos napon jön meg a szünetben és azonos napszakban.
Nekem a 4. napon jött meg az elsõ levél után, viszont a napszak nem ugyanaz volt. A betegtájékoztatóban elvileg benne kell legyen, mikorra várható, 2-4. nap szerintem a tied is.
A lényeg hogy megjöjjön a szünetben, nem számít melyik nap, és akkor is kezd el szedni a következõ levelet a szünet után ha még tart a menszid. Egy idõ után be fog állni hogy melyik nap jön meg.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. már tegnap meg jött hála:)

Szombaton kell megjönnie, de azon kívül hogy fel vagyok puffadva (eléggé nagy a hasam) nem észlelek mást. Terhes vagyok?

Legjobb válasz: Puffadás van akinél mensi elõtt is jelentkezik, nálad nem tudom, hogy szokott-e. Ettõl még nem biztos, hogy terhes vagy, de az is lehet, hogy igen. Várj mindenképp és ha késne pár napot, akkor csinálj egy tesztet. Az nem derült ki, hogy szeretnéd hogy megjöjjön vagy nem...

Puffadás van akinél mensi elõtt is jelentkezik, nálad nem tudom, hogy szokott-e. Ettõl még nem biztos, hogy terhes vagy, de az is lehet, hogy igen. Várj mindenképp és ha késne pár napot, akkor csinálj egy tesztet. Az nem derült ki, hogy szeretnéd hogy megjöjjön vagy nem...
Én is vagyok, nagyon puffadok, de mensi elött is szoktam.Nekem is szombaton kell megjönnie.Hát...kiváncsi leszek.Drukkolok neked is !
Mensi is lehet, baba is.Mensi után egy héttel a teszt elég bizti!Akkor is ha megjött a mikid, lehetsz terhes!Azért figyelj oda magadra!

A Dragon Ball gt nek hamarosan vége lesz az animaxon jövőhét szombaton (bocsi de kell a kérdőjel, mert scak uhy engedi kiirni) (? )

na és az lenne a kérdésem hogy szerintetek ujra fogják kezdeni?

Legjobb válasz: Miért nem szeded le netrõl? Legalább nemkell halgatnod azt a hulladék magyar szinkront.

Miért nem szeded le netrõl? Legalább nemkell halgatnod azt a hulladék magyar szinkront.
Már újrakezdték egyszer. :D Én az elsõ leadásnál végignéztem. Most adják másodszor.
a sok értelmetlen hülység helyett le kéne nyomni a DBZ-t, vagy a Yu-gi-oht----de azt végig!

Teljesen összezavarodtam! Péntek reggelre esett le a hőm, de az ovuteszten csak szombaton és vasárnap volt erős a csík. A hőm akkor viszont már 2 tizeddel feljebb járt! Lehet ez? És akkor mikor kell/kellett volna együtt lennünk?

Tüsz?repedésem csak tegnap este volt, azt mindig észre veszem a jelekb?l!Bocs, de nagyon kezd? vagyok!

Legjobb válasz: ugyanígy jártam én is. A ciklus.hu szerint akkor volt ovum, amikor leesett a hõm, a fertilityfriend.com szerint meg akkor, amikor a teszt mutatta :)

ugyanígy jártam én is. A ciklus.hu szerint akkor volt ovum, amikor leesett a hõm, a fertilityfriend.com szerint meg akkor, amikor a teszt mutatta :)
Mi mind a kétszer együtt voltunk :)
A kérdező hozzászólása: Nekem a fertility is mást mutat! Mi akkor voltunk együtt, amikor még halvány volt az ovuteszt, meg 2 napra rá, de tüszõrepedéses rózsaszín vérzés elõtt pár órával, ezért reménykedem!Meg ma is együtt leszünk még!

Ha valahova felvesznek minimálbérért dolgozni, de hétvégén is kell, akkor csak vasárnapra fizetnek "ünnepi pénzt" vagy szombatra is? és mennyi ennek az átlagos összege?

Legjobb válasz: Elsõnek...akkor te munkahelyed nagyon jó..Mert ahol én eddig dolgoztam,és hétvégén túlóra volt mindig úgy fizettek,hogy szombatra 50% vasárnapra 100%,csak az ünnepnapokra kaptunk 200%-ot! De volt olyan munkahely ahol összegyûjthetted a napokat,és késõbb kivehetted "szabinak"!Vagyis rendesen kifizettek mintha dolgoztál volna de otthon voltál..

Elsõnek...akkor te munkahelyed nagyon jó..Mert ahol én eddig dolgoztam, és hétvégén túlóra volt mindig úgy fizettek, hogy szombatra 50% vasárnapra 100%, csak az ünnepnapokra kaptunk 200%-ot! De volt olyan munkahely ahol összegyûjthetted a napokat, és késõbb kivehetted "szabinak"!Vagyis rendesen kifizettek mintha dolgoztál volna de otthon voltál..
Köszi! Igen, jó kis munkahely.De jelenleg GYED-en vagyok és ha lejár a GYED-em, akkor sajnos már nem tudok oda visszamenni.Visszavennének õk, de elköltözött a cég és a pici miatt annyi utazást már nem tudnék vállalni!Pedig de jó lenne.Imádtam ott dolgozni!
A szombatért általában 200%-ot szoktak fizetni, a vasárnapért pedig 300%-ot.Legalábbis az én munkahelyemen.De arra is volt példa, hogy a hétvégi napokat nem számolták hozzá a fizunkhoz, hanem a mûszak végén kaptunk kajajegyet!Ez jobban megérte nekik is és nekünk is, mintha hozzávágták volna a fizuhoz, mert akkor az adó elvitte volna!

A 3. hétben a gyógyszert (yasminelle) péntek este bevettem, ugye az szombat estig hat, de a szombatit elfelejtettem és vasárnap reggel vettem be, viszont szombat reggel voltunk utoljára együtt. Kell-e mással védekezni emiatt?

Legjobb válasz: A gyógyszer betegtájékoztatójában elvileg ez is le van írva pontosan.(hogy hány óra kihagyás után kell mellé védekezni) Szerintem egy éjszaka nem nagy idõ, úgyhogy nem kell aggódnod!!

A gyógyszer betegtájékoztatójában elvileg ez is le van írva pontosan.(hogy hány óra kihagyás után kell mellé védekezni) Szerintem egy éjszaka nem nagy idõ, úgyhogy nem kell aggódnod!!

Szombaton mennénk Romániába, de most jutott eszünkbe, hogy a lányunknak nincs személyi igazolványa. Azzal a fényképes A4-es papírral ki lehet menni? Vagy ideiglenes SZIG kell? Hogy működik ez?

1 éves a kicsi, és mentségemre legyen, hogy pár napja tudjuk csak az id?pontot... Ja, és pár óráról lenne csak szó, délben megyünk, este jövünk is haza, ha ez számít.

Legjobb válasz: Az a papír nem jó, ideiglenes személyi kell.

Az a papír nem jó, ideiglenes személyi kell.
A kérdező hozzászólása: És azzal tuti átengednek? Mennyibe kerül? Azonnal kész van mindegyik okmányirodában?
Mindegy, hogy mennyi idõre mentek. És igen, legalább ideiglenes személyi kell. Azonnal biztosan nincsen meg, igazából nem tudom, lehetséges-e szombatig... :s Mindenképpen SOS menjetek be az okmányirodába holnap, és sürgõsségi eljárást kérjetek. De elég lehetetlennek hangzik a dolog sajnos.
Szerintem az azonnal kész van, bár még sosem kértem.
Valami papírt azonnal adnak, de én azt hiszem, hogy az nem jó külföldi utazásra. :s Legalábbis többször hallottam ezt, most legutóbb, amikor múlt héten okmányirodában voltam - nem nekem mondták, így csak elkapott mondatokból vettem ezt ki. Remélem, hogy tévedek.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszönöm! Remélem sikerül elintézni. Azt a tippet kaptuk, hogy hívjuk fel a gyulai határátkelõt, ott tudnak errõl felvilágosítást adni.
Szerintem is mindenképpen kell valami. Minket még a vonaton is nagyon leellenõriztek, mind a magyar határon, mind a románon. Tuti nem engednek át senkit személyi nélkül.
Azért nézd át az alábbi weblapot: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410010/Szemelyi_okm..
Ideiglenes személyi kell, azonnal kiadják az okmányirodában!!!!!

Szombaton mennék ki Ausztriába de nincs személyim az útlevelem meg le van járva mit csináljak olcsó és gyors módszer kell mit csináljak?

Legjobb válasz: gyors és olcsó: nem mész Ausztriába. Annak ellenére, hogy nincs határellenõrzés, kell valamilyen irat, amivel érdemlegesen igazolod magad.(Vagy útlevél vagy Személyi!)

gyors és olcsó: nem mész Ausztriába. Annak ellenére, hogy nincs határellenõrzés, kell valamilyen irat, amivel érdemlegesen igazolod magad.(Vagy útlevél vagy Személyi!)
Aki ennyire hanyag, az maradjon otthon, és csináltasson személyit, mivel anélkül Magyarországon is megvarrhatnak.
Te magyar vagy egyáltalán?
A kérdező hozzászólása: de van diák igazolványom és azt mondták hogy talán ha imádkozom és 1 napra mek
A kérdező hozzászólása: bakker elõb kérdez mielõt válaszolsz 12 vok
hosszú idõre mész? ha csak 1 napra, valószínûleg nem lesz gond belõle, persze az ördög sosem alszik...:)
A jogosítvány itthon használható csak személyazonosításra, máshol nem
Ha van jogsid, azt is elfogadják személyazonosító okiratként.
Kimész papírok nélkül és imádkozol, hogy nehogy történjen valami.
Miért nincs személyid? Érvényes igazolvány nélkül nem mehetsz.
A diákigazolvány nem jó. Személyije lehet már egy csecsemõnek is. Mivel nem írtad, mennyi idõs vagy, szerintem mindenki felnõttet képzelt a kérdés mögé, nem kellene beszólogatni.

Most szombaton töltöttem be a 18. hetet. És ugy éreztem megmozdult a pici. Vasrnap is érezem jobban. De viszont most 2 napja nem agyon érzem. E z nagy gond. Vagy lehet azér mert az első babám, és nem nagyon tudommire kell figyelnem?

Legjobb válasz: 18 hetesen még nem érzed mindig, ha mozog, attól még õ mozog vagy lehet, éppen pihizik. Késõbb is lesznek napok, amikor lustább, ne aggódj emiatt.

18 hetesen még nem érzed mindig, ha mozog, attól még õ mozog vagy lehet, éppen pihizik. Késõbb is lesznek napok, amikor lustább, ne aggódj emiatt.
Nem gond, ne aggódj. Nekem a 2. babám, és a 13. héttõl érzem az apró mocorgásokat, az elsõnél tuti nem tudtam volna, hogy ez az. Egy pár nap, és majd úgy beindul a mozgás, hogy csak na!
Nekem is így van. Tegnap elõtt óta nem érzem, csak nagyon ritkán és lent. Tegnap voltunk UH-n és csücsül, azt mondta az UH-s, hogy azért.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat
22 hetes vagyok, és még van, hogy most sem érzem 1 napig. Akkor eszem egy kis csokit, attól fel szokott kelni. :)

Szombaton volt 2 hetes a babám. Nagyon kezd száradni a kis bőre mivel kenjem be, a védőnönk azt mondta nem kell semmivel kenni, de mégis? Még csak a gyógyszertári dolgokat használjuk.

Legjobb válasz: A gyógyszertári fürdõkrémet is nyugodtan használhatod testápolóként is. Valaki csak erre használja :-)

A gyógyszertári fürdõkrémet is nyugodtan használhatod testápolóként is. Valaki csak erre használja :-)
Mutasd meg a gyerekorvosnak is, nálunk õ írja fel az úgynevezett újszülött-testápolót, és a recept alapján keverik ki a gyógyszertárban.
Gyógyszertári olajjal kendd át a testèt fürdés elõtt, majd hagyd rajta míg párod megengedi a vizet elõkészûl, majd fürdessètek le. Ahol nagyon száraz a bõre, napjàban 1-2x is bekenheted neki!
Hidrofilet testápolóval. gyógyszertári
100%-os mandulaolajjal. Azzal elég hetente egyszer. Szerintem gyógyszertárban is lehet kapni, de ha nem a liliputiban biztos (mert ma vettem). 790 ft.
Sudocream, nálunk szinte mindenre bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
én neogranormos babaolajjal kenem át a fürdések elõtt ( régen fürdés után, de akkor már nincs türelme kivárni, éhes+fáradt, így váltottam a fürdés elõttre). ez két fázisú olaj, piros+kék, össze kell rázni. nagyon szeretjük!
Gyógyszertári mosdókenõcs, nekünk bevált (babának is, nekem is):)
Nekünk a doki A-vitaminos krémet irt ki(gyógyszertári)
nekünk is van gyógyszertári "testápolónk".
Én azt csináltam, hogy fürdés elõtt babaolajjal kentem be, utána pedig a gyógyszertári fürdetõvel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!