Találatok a következő kifejezésre: Szombaton fél vettem be a fogamzásgátlómat (2 db)

Szombaton fél 7-kor vettem be a fogamzásgátlómat. és fél 11-kor sajnos hánytam. Most nagyon félek, hogy esetleg nem szívódott fel rendesen. Előtte együtt voltam a barátommal, de nem ment el bennem. Szerintetek lehetek terhes?

Legjobb válasz: Nyugi, szerintem nem lehetsz terhes. Ráadásul a gyógyszer is felszívódik ennyi idõ alatt. Ne idegeskedj, mert árt a szépségednek:):)

Nyugi, szerintem nem lehetsz terhes. Ráadásul a gyógyszer is felszívódik ennyi idõ alatt. Ne idegeskedj, mert árt a szépségednek:) :)

Nem vettem be egy nap a fogamzásgátló tablettát a 2 hét első felébe 8. szem azaz 24 óra múlva bevettem de nem kettőt egyszerre az csak másnap kettőkor . Szombati napon hagytam ki a tabit és 7főn voltam együtt a pasimmal lehet belőle gond?

Legjobb válasz: hát én nem akarlak elkeseríteni, de sose lehet tudni. itt is írták, hogy kimaradt egy szem, s másnap a nõgyógyászati vizsgálaton a petefészek be volt durranva mert elkezdett dolgozni. szóval nem tudom, de ha elolvasod a betegtájékoztatót, ott írja mit kell tenni.... s veszélyben vagy-e

hát én nem akarlak elkeseríteni, de sose lehet tudni. itt is írták, hogy kimaradt egy szem, s másnap a nõgyógyászati vizsgálaton a petefészek be volt durranva mert elkezdett dolgozni. szóval nem tudom, de ha elolvasod a betegtájékoztatót, ott írja mit kell tenni.... s veszélyben vagy-e
"Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítõ fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége" Ha már bemásoltad, akkor olvasd is el. 7 napi kiegészítõ védekezés kellett volna. Gondolom az nem volt. Így igen, lehet baj belõle. Nem tudom ezen mi nem világos.
Lehet reggel van, de nagyon nehezen jött át. Kihagysz egy napot, konkréten a 8., akkor nem kell másnap kettõt bevenni. 1 nap kihagyástól még fenn áll így a védettség. Nem hinném, hogy gond lenne.
A 8. szem elég gond.Az elsõ héten kihagyni tabit veszélyes.Használni kellett volna mellé óvszert, ha már nem pótoltad idõben.
A kérdező hozzászólása: i a teendõ, ha elfelejtette bevenni a Dienille-t? - Ha 12 óránál rövidebb idõ telt el a legutóbbi esedékes gyógyszer bevételének tervezett idõpontja óta, vegye be a kimaradt filmtablettát, majd a megszokott módon folytassa a Dienille szedését. Ebben az esetben nem csökken a Dienille hatékonysága. - Ha 12 óránál hosszabb idõ telt el a legutóbbi esedékes filmtabletta bevételének tervezett idõpontja óta, csökken a fogamzásgátlás hatékonysága. A terhesség kialakulásának kockázata különösen akkor jelentõs, ha a csomag megkezdését követõ, vagy a kiürülését megelõzõ idõszakban felejti el bevenni a gyógyszert. Ebben az esetben a következõ útmutatások szerint kell eljárnia. - Ha egynél több filmtablettát felejtett el bevenni: Kérdezze meg kezelõorvosa véleményét. Ne feledje, hogy ebben az esetben nem áll fenn fogamzásgátló hatás. - Ha az elsõ héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítõ fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége. Ebben az esetben haladéktalanul értesítse kezelõorvosát. - Ha a második héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt. Abban az esetben, ha a gyógyszer kimaradásának napját megelõzõ 7 napos idõszakban pontosan szedte a készítményt, nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszert alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: szerintem a 8.nap az a 2 hez tartozik nem ?
Ja második hét, valóban megnyugtató :P Mivel nem 12 órán belül pótoltad, így tök mindegy, hogy végül bevetted-e, mert nem sokat ér az úgy.Csinálj tesztet 14 nap múlva és máskor állítsd be a mobilodat, hogy jelezzen!
A kérdező hozzászólása: Nem lett semmi baj megjött mondjuk ez jó lecke volt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!