Találatok a következő kifejezésre: Szombaton fél vettem (9 db)

Szombaton fél 7-kor vettem be a fogamzásgátlómat. és fél 11-kor sajnos hánytam. Most nagyon félek, hogy esetleg nem szívódott fel rendesen. Előtte együtt voltam a barátommal, de nem ment el bennem. Szerintetek lehetek terhes?

Legjobb válasz: Nyugi, szerintem nem lehetsz terhes. Ráadásul a gyógyszer is felszívódik ennyi idõ alatt. Ne idegeskedj, mert árt a szépségednek:):)

Nyugi, szerintem nem lehetsz terhes. Ráadásul a gyógyszer is felszívódik ennyi idõ alatt. Ne idegeskedj, mert árt a szépségednek:) :)

Mindig 7 fél 8 körül veszem be a tabit, de a péntekit hajnali 1 körül (szombaton) a szombatit meg most, vasárnap hajnali negyed 6kor vettem be. Ilyen csuszás mellett mi a teendő?

a vasárnapinál baj ha a megszokott este 7kor veszem be? Vagy tul rövid a két id?tartam két tabi között?

Legjobb válasz: Nem lesz ebbõl semmi gond. Állj vissza a megszokott napi 7-fél8as eszegetésre, nem túl rövid az idõ. Ha egyszer-kétszer elrontod a tabletta evését, még nem dõl össze a világ, csak ez ne legyen gyakori.

Nem lesz ebbõl semmi gond. Állj vissza a megszokott napi 7-fél8as eszegetésre, nem túl rövid az idõ. Ha egyszer-kétszer elrontod a tabletta evését, még nem dõl össze a világ, csak ez ne legyen gyakori.

Szombaton lesz a szalagavatóm, megvan a ruhám, fel is vettem, de egyből elment a kedvem mindentől, túl nagy benne a fenekem, hogyan ellensúlyozhatnám ezt? Vagy mit tegyek?

Legjobb válasz: vegyél magassarkút , de jó magasat, abban sokkal csinosbnak nézel ki, vagy esetleg olyan inget ami hosszabb.De félek , hogy ezzel a válasszal lemaradtam. Írd meg legalább, hogy hogyan tetted helyre.

vegyél magassarkút , de jó magasat, abban sokkal csinosbnak nézel ki, vagy esetleg olyan inget ami hosszabb.De félek , hogy ezzel a válasszal lemaradtam. Írd meg legalább, hogy hogyan tetted helyre.
Még annyittudsz tenni, hogy egy feltûnõ frizurát választasz, vagy egy nagyon hangsúlyos nyakláncot, vagy sminket. A ruhád alja remélhetõleg sötét, és a nagyon magas sarkú cipõ is jó ötlet. Ja , nekem még van egy olyan módszerem, hogy ha tudom, h egy hét múlva jelenésem van, akkor azon a héten egy gramm szénhidrátot sem eszek, és az utolsó három napban úgy eszem, hogy egy csipet sóval se találkozzak. Az ugyanis köti a vizet, viszont ha nem eszel sót, akkor a szövetek közül kimegy a víz, és egy icipicit szálkásabbnak fogsz tûnni. Utána viszont rögtön pótold a folyadékveszteséget, és egyél normálisan.
A kérdező hozzászólása: Még nem késtél el! Most szombaton lesz! Hát egy estélyihez nem vennék fel inget, vagy nem tudom, viszont ma veszek egy jó magas magassarkút:) ! Köszi
Necces..
hmmm.. hát én azt már ha jó ha nem, nem csinálnám meg
Ne kockáztass, gyenge a koszt a fertõzõn...))
Határeset, a máj könnyen romlik. Viszont semmit nem kockáztatsz, (és ilyen értelemben a kérdés is fölösleges) ugyanis bármi baja van, az azonnal érezhetõ a szagán. Ha nincs gyanús szaga, akkor jó, ha van, akkor nem jó. Ilyen egyszerû.

Kell-e március 24. én szombaton dolgozni, akkor ha 19. én vettek fel?

Azon március 16.án(péntek)amit le kéne dolgozni,még munkanélkülin voltam.

Legjobb válasz: Akkor nem.

Akkor nem.
Igen. A munkanap az munkanap...
A kérdező hozzászólása: Most kiderült, nem kellett bemenni.

Mikor könyvelik el a pénzfelvételt ha szombaton vettem fel a pénzt?

Pontosabban az érdekelne, hogy ma ( oktober 30) vettem ki pénzt az automatábol...

Legjobb válasz: Szerintem a kp. felvétel tényleges napja számít, nem pedig a könyvelés napja.

Szerintem a kp. felvétel tényleges napja számít, nem pedig a könyvelés napja.

Nem vettem be egy nap a fogamzásgátló tablettát a 2 hét első felébe 8. szem azaz 24 óra múlva bevettem de nem kettőt egyszerre az csak másnap kettőkor . Szombati napon hagytam ki a tabit és 7főn voltam együtt a pasimmal lehet belőle gond?

Legjobb válasz: hát én nem akarlak elkeseríteni, de sose lehet tudni. itt is írták, hogy kimaradt egy szem, s másnap a nõgyógyászati vizsgálaton a petefészek be volt durranva mert elkezdett dolgozni. szóval nem tudom, de ha elolvasod a betegtájékoztatót, ott írja mit kell tenni.... s veszélyben vagy-e

hát én nem akarlak elkeseríteni, de sose lehet tudni. itt is írták, hogy kimaradt egy szem, s másnap a nõgyógyászati vizsgálaton a petefészek be volt durranva mert elkezdett dolgozni. szóval nem tudom, de ha elolvasod a betegtájékoztatót, ott írja mit kell tenni.... s veszélyben vagy-e
"Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítõ fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége" Ha már bemásoltad, akkor olvasd is el. 7 napi kiegészítõ védekezés kellett volna. Gondolom az nem volt. Így igen, lehet baj belõle. Nem tudom ezen mi nem világos.
Lehet reggel van, de nagyon nehezen jött át. Kihagysz egy napot, konkréten a 8., akkor nem kell másnap kettõt bevenni. 1 nap kihagyástól még fenn áll így a védettség. Nem hinném, hogy gond lenne.
A 8. szem elég gond.Az elsõ héten kihagyni tabit veszélyes.Használni kellett volna mellé óvszert, ha már nem pótoltad idõben.
A kérdező hozzászólása: i a teendõ, ha elfelejtette bevenni a Dienille-t? - Ha 12 óránál rövidebb idõ telt el a legutóbbi esedékes gyógyszer bevételének tervezett idõpontja óta, vegye be a kimaradt filmtablettát, majd a megszokott módon folytassa a Dienille szedését. Ebben az esetben nem csökken a Dienille hatékonysága. - Ha 12 óránál hosszabb idõ telt el a legutóbbi esedékes filmtabletta bevételének tervezett idõpontja óta, csökken a fogamzásgátlás hatékonysága. A terhesség kialakulásának kockázata különösen akkor jelentõs, ha a csomag megkezdését követõ, vagy a kiürülését megelõzõ idõszakban felejti el bevenni a gyógyszert. Ebben az esetben a következõ útmutatások szerint kell eljárnia. - Ha egynél több filmtablettát felejtett el bevenni: Kérdezze meg kezelõorvosa véleményét. Ne feledje, hogy ebben az esetben nem áll fenn fogamzásgátló hatás. - Ha az elsõ héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítõ fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelõzõ 7 napos idõszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetõsége. Ebben az esetben haladéktalanul értesítse kezelõorvosát. - Ha a második héten felejtett el bevenni egy filmtablettát: Mielõbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szedni a készítményt. Abban az esetben, ha a gyógyszer kimaradásának napját megelõzõ 7 napos idõszakban pontosan szedte a készítményt, nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszert alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: szerintem a 8.nap az a 2 hez tartozik nem ?
Ja második hét, valóban megnyugtató :P Mivel nem 12 órán belül pótoltad, így tök mindegy, hogy végül bevetted-e, mert nem sokat ér az úgy.Csinálj tesztet 14 nap múlva és máskor állítsd be a mobilodat, hogy jelezzen!
A kérdező hozzászólása: Nem lett semmi baj megjött mondjuk ez jó lecke volt

A barátom most vette el a szüzességem és késik a menstruációm. Szombaton kellett volna megjönnie, ma szerda van. És közbe beteg is lettem influenzás vagyok lázam is van. Kicsit félek h nincs e baj? Vagy természetes ha késik több napot is?

Legjobb válasz: Vegyél egy terhességi tesztet!Az az elmaradt mensi utáni 3.napon már kimutatja.Ajánlom a Gabrielt, ami nagyon érzékeny.Ha nem akarod a gyógyszertárban megvenni, árulnak drogériákban is.K.b. 600-1200 Ft. Ha pedig nem jön meg még pár nap múlva sem, ha pozitív, ha negatív a teszt, érdemes elmenni nõgyógyászhoz,mert az is lehet, hogy valamilyen gyulladásod van, vagy hormonális probléma, vagy akármi más. Az elmaradt mensi nem feltétlen a terhesség jele, de azért jobb tisztázni, hogy mi a probléma.

Vegyél egy terhességi tesztet!Az az elmaradt mensi utáni 3.napon már kimutatja.Ajánlom a Gabrielt, ami nagyon érzékeny.Ha nem akarod a gyógyszertárban megvenni, árulnak drogériákban is.K.b. 600-1200 Ft. Ha pedig nem jön meg még pár nap múlva sem, ha pozitív, ha negatív a teszt, érdemes elmenni nõgyógyászhoz, mert az is lehet, hogy valamilyen gyulladásod van, vagy hormonális probléma, vagy akármi más. Az elmaradt mensi nem feltétlen a terhesség jele, de azért jobb tisztázni, hogy mi a probléma.
Minimális esély van rá. Tesztelj, kb 4-5 nap múlva. És ne biutáskodjatok, õ nem szereti óvszerrel, és te egy csomó mindent kockáztatsz csak ennyiért? Most mi a fontosabb neked? Hogy a párod nem szereti az óvszert, vagy hogy kitedd magad annak hogy esetleg terhes maradj? Igazából neki kéne ezt mondani. Add át neki az üzenetemet: önzõ disznó!
Az óvszer nem szerelem kérdése!!!!!Kell és kész.Legközelebb legyen eszed! Csinálj tesztet, de nem biztos, hogy babás vagy.NEm egy ismerõsömmel voltunk úgy, h miután elvesztettük a szüzességünket, az elsõ mensi késett 2 hetet.De persze mi mind védekeztünk.
Szerintem csinálj egy tesztet és megnyugszol. Közre játszhat a betegség, de jobb ha biztosra mész. Szerintem még ma vegyél egy tesztet, reggel csináld meg. Mert ha véletlen mégis becsúszott akkor jobb ha elõbb kiderül. Bár nem hiszem hogy rögtön, elsõre, azonnal de sose lehet tudni.
1. Védekeztetek? Mit jelent a MOST? 2. Lehet hogy ez a lázas állapot eltolt benned valamit... van olyan, hogy betegség esetén a hormonmûködés sem 100%-os 3. Hány éve van meg a ciklusod? Mert ha még az elején jársz, akkor lehet, még nem állt be rendesen. Igaz, akkor még szexelni sem kéne gyerekfejjel...
mindenképpen csinálj tesztet! védekeztetek?
Elsõ újra: a teszt akkor mond valamit, ha már minimum 10 nap eltelt az aktus óta, de nem ártana 14. Ezért kérdeztem, mit jelent a MOST...
A kérdező hozzászólása: ezelött héten volt szombaton elösször orálissan elégítettem ki és utánna rá 20 percel pedig szeretkeztünk elösször óvszerrel de azt mondta h õ nem szereti! és utánna anélkül de nem ment el!
az elsõ után nekem is késett aszem kb egy hetet én is paráztam pedig tudtam h gumival csináltuk meg minden de azért a naivitás, na :D Am ha nekem egy pasi ilyet mondana h 'nem szeretem a gumit és ezért nélküle' megmondanám h vagy gumival vagy viszlát...nehogy már a pasi döntse el h én terhes akarok e lenni ha elment ha nem...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!