Találatok a következő kifejezésre: Szoli elott utan (11 db)

Gyantázás előtt/után mehetek szoliba?

Vagy inkább hanyagolni kellene? Természetesen nem előtte és utána szeretnék szoliba menni, csak előtte vagy utána. Szabad ilyenkor, vagy nem?

Legjobb válasz: Egyik sem ajánlott! Utána azért nem, mert a legyantázott terület pigmentálódhat és foltok keletkezhetnek rajtad. Elõtte meg azért nem, mert akkor az adott terület nem barnul megfelelõen. Ugye szoli után még zuhanyozni sem ajánlott.

Egyik sem ajánlott! Utána azért nem, mert a legyantázott terület pigmentálódhat és foltok keletkezhetnek rajtad. Elõtte meg azért nem, mert akkor az adott terület nem barnul megfelelõen. Ugye szoli után még zuhanyozni sem ajánlott.

Szoli előtt és után mik a legjobb teendők, amivel még hatásosabb lesz a barnaság?

Legjobb válasz: elõtte: arc-testradír, utána vagy 4 óráig ne fürgyél le meg ugye a különbözõ szoli-krémek

elõtte: arc-testradír, utána vagy 4 óráig ne fürgyél le meg ugye a különbözõ szoli-krémek
nyugodtan fürödhetsz..ha csak nem radírozod le a bõrödet, akkor nem fog lejönni a barnaságg. ez egy tévhit.

Szoli elott vagy utan erdemes bekenni magam valamivel, hogy szebben lebarnuljak es hogy ne oregitse a borom?

Legjobb válasz: elõtteis utána is! elõtte valami barnulást elõsegítõ vitaminos krémmel ilyeneket árulnak a szoliban, utána meg valami bõrnyugtatóval vagy napozás utáni testápolóval, ami kicsit konzerválja a színt, és hidratál, ami azért fontos mert kiszárad ilyenkor a bõr!

elõtteis utána is! elõtte valami barnulást elõsegítõ vitaminos krémmel ilyeneket árulnak a szoliban, utána meg valami bõrnyugtatóval vagy napozás utáni testápolóval, ami kicsit konzerválja a színt, és hidratál, ami azért fontos mert kiszárad ilyenkor a bõr!
A bõröd öregedését semmilyen kencével nem tudod megakadályozni, hiszen azt az ibolyán túli sugarak okozzák, és a roncsoló hatás mélyen, sejtszinten mutatkozik meg. Ez egyrészt nem egyik napról a másikra károsít, másrészt hiába reklámozzák a kozmetikai cégek a saját testápolóikat úgy, hogy "ettõl aztán még hatvanévesen is bababõröd lesz", ennek a legnagyobb része marketingfogás, hiszen az oxidációs szabadgyökképzõdést mezei testápolók nem tudják megakadályozni.
Én Loreál testápolóval szoktam elõtte és utána is. Nekem bevált. De leégni nem szabad. Mert azon semmilyen krém sem segit, olyan károkat okozol a bõrõdnek vele. Többek közt ettõl látszik majd öregebbnek a bõrõd.

Szoli előtt vagy után arcradírozzak és rakjak fel pakolást?

Ma szolizni szeretnék. Viszont a mai napra esedékes arcradírozás és pakolás is. Szoli előtt vagy után kéne?

Legjobb válasz: elõtte mert úgy jobban lefog én nagyon meglepõdtem mennyivel jobban fog így.

elõtte mert úgy jobban lefog én nagyon meglepõdtem mennyivel jobban fog így.
A kérdező hozzászólása: köszike :)

Olyan párokhoz szólok, akik házasság előtt nem szexeltek. Mennyi idő után házasodtatok össze, hány éves korotokban?

Kíváncsi vagyok, az ilyen párok meddig tudnak várni egymásra.

Legjobb válasz: Mi sokáig: 30 éves korunkig. A nászéjszaka az esküvõnk utáni este volt, és simán ment. :-) Nem mondom, hogy elsõ pillanattól kezde minden tökéletes volt az ágyban. Mint mindenki másnak, így nekünk is tanulni kellett a szexet. Bletelt egy kis gyakorlásba, mire nekem is orgazmusom lett minden alkalommal. De hamar belejöttünk, és szexuálisan is összeillünk (étvágy, méret, ízlés stb). Végigszexeltük a terhességemet, és most, a baba születése után jobb, mint valaha. :-)

Mi sokáig: 30 éves korunkig. A nászéjszaka az esküvõnk utáni este volt, és simán ment. :-) Nem mondom, hogy elsõ pillanattól kezde minden tökéletes volt az ágyban. Mint mindenki másnak, így nekünk is tanulni kellett a szexet. Bletelt egy kis gyakorlásba, mire nekem is orgazmusom lett minden alkalommal. De hamar belejöttünk, és szexuálisan is összeillünk (étvágy, méret, ízlés stb). Végigszexeltük a terhességemet, és most, a baba születése után jobb, mint valaha. :-)
Ja, az lemaradt, hogy egy évig jártunk és fél év jegyesség volt a házasság elõtt.
Nos mi két év után házasodtunk össze. Én akkor 25 éves voltam és a feleségem 23. Nem volt könnyû de megérte. :)
Pasim elsõ felesége négy évvel volt idõsebb pasimnál, pasim lehetett 26, a nõ 30, elõtte kb 7-8 évig jegyben járás. Eredmény válás. Én 22 évesen, õ volt az elsõ, 2 hónapig jártunk, mielõtt lefeküdtem vele, de egész életemben õt vártam. 9 hónap után terhes lettem, azóta is boldogok vagyunk, együtt élünk, más vallásúak vagyunk, ezért nem házasodunk össze hivatalosan, a polgárit meg én nem tartom olyan fontosnak, de sokszor mondja, amikor elvettelek...és feleségemnek szólít, gyûrût vettünk, hogy jelezzük összetartozunk stb... Meg viccesen megkérdezi, ugye majd pár év múlva hozzám jössz? Mindig mondom neki, majd az öregek otthonába lesz idõnk arra is...
h birtátok ezt ki?? :D

Tini kezelés után/elött (pattanások) mehetek szoliba?

Holnap megyek tinikezelésre. Ma menjek el gyorsan szoliba vagy holnap után ???? melyik a tanácsosabb?

Legjobb válasz: Elõtte,mert utána ha sérül a bõr pigmentálódhat.

Elõtte, mert utána ha sérül a bõr pigmentálódhat.
Egyik se! Sok pattanásos bõrünek jót tesz a szoli, de van néhány, akinek az érzékeny bõrén pigmentfoltot hagy a pattanár, amit szerintem a szoli felerõsít csak. Olvasgass forumot, nem sokkal korábban egy valaki kérdezte, hogy mit csináljon, foltos lett szoli után. Mit írnál neki.(?) Én inkább parából nem megyek soha, pedig egy kis barnaság nekem is jól jönne.

Terhes vagyok, de nem merem elmondani anyumnak. Rettegek majd mit szól a családom, rokonaim. Hogyan fognak ezek után viszonyulni hozzám? Nem terveztük a babót, becsúszott.19 éves vagyok, érettségi előtt állok.5 és fél hetes a magzat.

Legjobb válasz: Nem fognak repesni. De 19 éves vagy, ha elveteted nem is kell róla tudniuk. Ha meg megtartjátok, akkor gondolom el tudjátok majd tartani magatokat, tehát így sem szólhatnak bele.

Nem fognak repesni. De 19 éves vagy, ha elveteted nem is kell róla tudniuk. Ha meg megtartjátok, akkor gondolom el tudjátok majd tartani magatokat, tehát így sem szólhatnak bele.
Szia! 19 évesen én is így jártam. Nem mertem elmondani otthon, titokban elvetettem. Most felnõtt fejjel másképp csinálnám. Lett diplomám, jó munkám, éltünk a párommal, és már családom is van. Nem maradtam le semmirõl, de tudom, hogy mindez a babával is meglett volna, és most lenne egy 16 éves gyermekem. A szüleim támogattak volna, nehezebben, de elértem volna a céljaim. Azt tanácsolom beszélj a szüleiddel. Azután még mindig két lehetõség van.
#1 lényegében elmondott mindent. - Ha el tudjátok tartani, akkor a ti életetek, ti döntésetek. - Ha nem tudjátok eltartani, akkor vetesd el titokban. De anyádék nyakára ne szülj! Még te is iskolás vagy.
Milyen a kapcsolatod édesanyáddal, édesapáddal? Ha nem jó (pl. nagyon konzervatívok vagy egyszerûen nem találjátok a közös hangot), akkor titokban vetesd el - 19 éves vagy, nem kell hozzá senki beleegyezése. Ha jó a viszonyotok, akkor mondd el, hiszen úgyis támogatni fognak lelkileg. Hidd el, jobb most egy abortusz, mint 19 évesen 0 keresetre egy baba, akirõl nem tudsz érzelmileg és anyagilag megfelelõen gondoskodni, egyedül. Mert sajnos arra vajmi kevés az esély, hogy a barátod hosszútávon veled marad - a tinikapcsolatok 95%-a egyébként is felbomlik, hát még ahol váratlan teherbeesés van. Ha normálisan védekeztetek (nem megszakítással stb.), akkor ne szégyelld magad, sajnos megesik az ilyesmi.
Szia, nehéz lesz, de el kell mondanod. Akár megtartod a babót, akár nem, akkor is mondd el. Elõször biztosan mérgesek lesznek rád valamennyire, de melletted fognak állni. Én örülnék, ha a lányom bizalommal fordulna hozzám ilyen esetben. Biztosan nem dicsérném meg, de mellette állnék és támogatnám, akárhogy is dönt.
Én nem biztatnálak arra, hogy ne mondd el.Nem lehetne velük megbeszélni?Ha megtartjátok a babát, akkor úgy is mindenki megtudja, ekkor részletkérdés, hogy mit fognak gondolni. De nem hinném, hogy anyukád szétkürtölné a családban, hogy abortuszod volt.Szerintem tudnia kellene róla akár hogy is döntesz.És nem utólag.Feldolgozzák, ne aggódj.
Elõször szerintem döntsetek a barátoddal. Beszéljétek meg, mi hogy lesz, ha megtartjátok mi lesz a sulival, anyagiak. Aztán együtt beszéljetek anyukáddal.
Sok boldogsagot es kitartast kivanok a gyerekneveleshez! Orizd meg a jo kapcsolatot a szuleiddel, azt semmi nem potolhatja. Biztosan lesznek nehez idoszakok de gondolj arra, ha masnak sikerult neked is fog. 64.&69. voltam :)
A kérdező hozzászólása: Egyetértek a 74-es válaszolóval! Külföldön élünk(itt ismerkedtem meg a barátommal) tehát picit jobb anyagi környezetben élünk, mégsem szállok el ettõl és nem, nem várom azt, hogy a szüleim tartsák el a születendõ gyerekemet. Valamilyen szinten támogatni fognak egy ideig, de aztán meg fogjuk találni a megoldást, hogy megálljunk a saját lábunkon. Én mindig azt mondom, hogy a pénz nem minden...
Remélem azért az én lányom felelõsségteljesebb lesz, és nem történik vele ilyesmi, mert õszintén szólva bármennyire is szeretném a gyerekem, azzal, hogy õt megszültem, köszönöm kibabáztam magam, ezután nem egy gyereket szeretnék a háztartásomba, hanem egy unokát külön, akit imádni, kényeztetni lehet, de nem nekem kell felnevelni, és eltartani. Azért egy kisbaba sír, gond van vele, amíg te tanulsz/dolgozol addig valakinek vigyáznia kell rá (értelemszerûen anyukád...), mindemellett pedig valószínû téged is a tervezettnél tovább kell eltartania, ha fõiskolára/egyetemre megy annak is a tandíját fizetni, plusz a gyereket is etetni, ruházni. Nem érezném magam szívtelennek, ha én ebbõl köszönöm nem kérnék, a gyerekem vállalja a felelõsséget a saját hülyeségeiért, ne az én nyakamba varrjon plusz munkát. Ha nagylány a gyerekvállaláshoz, akkor lehet külön háztartásba költözni, és boldogulni, én meg támogatnám amennyiben idõm, lehetõségem, és pénze van rá.
Látom a kérdezõ nagyon nem akarja bevallani hogy esett teherbe - gondolom nem védekeztek megfelelõen...
A kérdező hozzászólása: 79: védekeztünk, bogyót is szedtem de elõtte beteg voltam és antibiotikumot szedtem ami simán kiüti a fogamzásgátló hatóanyagát...
És nem húztál rá kondomot :)
Igazad volt 79-es :) Tényleg nem védekeztek megfelelõen, és ez most mennyi ember sorsát érinti. Nagyon nagyon bízok benne, hogy az én gyerekeim ettõl felelõsségteljesebbek lesznek. Sajnálom anyukádat kérdezõ. Az öcsédet is. Ennek ellenére kívánom, hogy jól alakuljon a sorsotok, fõleg a most születendõ gyerkõcé. Remélem szeretõ családban fog felnõni, és jó életet tudtok neki biztosítani. Sok sikert!
Minek szedtél fogamzásgátlót, ha ennyire nincs benned felelõsségérzet!?
71%-os, te vizualizálod is, hogy védekeztek, vagy hogyan nem? Nálad, komolyan mondom, már nincs lejjebb. Kéjes örömet okozna, ha megtudnád, hogy megölik ezt a babát? Erkölcsi érzéked nincsen, de lelked se?
A kérdező hozzászólása: Beszéltem az anyummal, elmondtam neki mi a helyzet. Nyugodt körülmények között beszélgettünk, teljesen normálisan fogadta(már ami ebben a helyzetben normálisnak tekinthetõ) megkaptuk a fejmosást, aztán kérdésekkel bombázott, de õ is mondta, hogy bárhogy is alakuljon az abortusz kizárt. Még gondolom sokk alatt van(és lesz is egy darabig) nem zárkózott el a dolgoktól.
"Ha tablettát szed rendesen(de tényleg rendesen!!), akkor nem lesz terhes." Mindig ott van az a 0, 1% kivétel.
Csak még erre válaszolj Kérdezõ: hogy fogod megoldani, ha anyukád nem támogat? És párod anyukája felocsúdva az elsõ sokkból leveszi rólatok a kezét? Erre tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen alternatívád van, tanulhatunk tõled, ha simán menni fog.
Még bizonygatod is a hlyeséget?:D A terhességet az utolsó menstruációtól számítják! Amikor megfogan a baba, akkor már 2 hetes terhes a kismama!
Aha, csak tudod nincs olyan, hogy 2hetes terhesség... :D A terhesség heteit az utolsó menstruáció napjától számítják, így mire megtudod, hogy terhes vagy, már 4 hetes terhes vagy! Apám, szavak nincsenek rád!
Miert baj az, ha a szulok segitenek egy fiatal csaladot? Attol meg nem az anyja nyakara szuli a gyereket, ha egy fedel alatt laknak. Sokkal gazdasagosabb es sokkal tobb szeretet veszi korul a babat. Viszonzasul fozhet, moshat, takarithat, mert az is munka.
Csak az egyik válaszoló nagyon jól leírta a lényeget. Ha a szülõk szerettek volna még egy gyereket, akkor bevállalták volna. Viszont nem így lett..
"Attol meg nem az anyja nyakara szuli a gyereket, ha egy fedel alatt laknak." Nem? Tényleg?:) Ki fizeti arra a házra a biztosítást, hitelt, fûtést, vizet, áramot, szemétszállítást és a többit? Ja, hogy a leendõ nagymama... "Sokkal gazdasagosabb" Sokkal gazdaságosabb munka nélkül segélyre szülni, minthogy megalapozottan, tapasztalattal, a saját lábunkra állva, biztos helyre? "es sokkal tobb szeretet veszi korul a babat." Rengeteg szeretet fogja körülvenni a babát, ha a fiú és a leány beköltöznek egy kis szobába, és majd a csecsemõ mellett élik a nemi életüket :) . Ezenkívül rengeteg feszültség és probléma is, ami egy ilyen összezsúfolt élethelyzetben napirenden van... "Viszonzasul fozhet, moshat, takarithat, mert az is munka." Persze, addig meg vigyázhat a nagymama a gyerekre - ami szintén munka, addig fürdetni, etetni, pelenkázni, elszórakoztatni. Remek alternatíva.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom nagyon megoszlanak a vélemények. Ma fogok beszélni az anyukámmal, szépen, nyugisan. Bizonyára ki fog bukni, fejmosás stb. Olvasgattam a válaszaitokat, amikre regálnék. 1. Igen, teljesen tisztában vagyok az anyagi dolgokkal, tudom, hogy egy gyerek nem olcsó mulatság(márcsak azért is mert van egy kisöcsém) 2. Nem igazán értem hogyan lyukadtunk ki a 'mi mennyibe fog kerülni, gyes, gyed, családi pótlék' dologhoz a kérdésemtõl. 3. Lehet, hogy többen ellenkeznek velem amiért meg szeretném tartani a babát a korom 'önállótlanságom' miatt, én mégis azt mondom nem fogom megölni a saját gyerekemet. 4. A nagyszülõkre nem szeretném(nénk) rásózni minden feladatot... Köszönöm a válaszokat!
66.-nak: Aki kitartoan keres munkat, az talal es tudja fizetni a raeso koltsegeket. A babak tobbsege egy szobaban alszik a szulokkel (biztonsagi okokbol) de meg 4 evesen is anya melle bujnak estenkent vagy ejjel ha felriadnak. Szexelni nem csak agyban lehet. Gyerek mellett is lehet hazimunkat vegezni. Az pedig ne essen nehezere a nagyinak, ha a fotelban ulve az unokan kell tartania a szemet.
"A babak tobbsege egy szobaban alszik a szulokkel (biztonsagi okokbol) de meg 4 evesen is anya melle bujnak estenkent vagy ejjel ha felriadnak. " Melyik országban? Normális helyeken van babafigyelõ, és külön szobában alszik a gyermek, mivel az éjjeli nyugalomra ÉS magányra a szülõknek is szüksége van. Persze, szexelni meg nem csak az ágyban lehet..lehet anyuka kanapéján meg kádjában is, az remek példa a kisöcsinek is pl :) 4 éves gyereknél meg kisebbeknél is természetesen normális, ha megijed, felriad és az anyja mellé bújik néha, de minden este csak az alszik ott, akit oda szoktatnak....
Most már arra lennék nagyon kíváncsi, milyen védekezés mellett esett teherbe a kérdezõ. Egyébként a terhességet általában az utolsó menstruációtól számolják. Ami mondjuk érdekes lehet, mert az egyik barátnõm 4havonta menstruál. Kérdezõ, majd írd meg, mi volt. Ha anyukád nem hajlandó támogatni, kénytelen leszel elvetetni.
". Kéjes örömet okozna, ha megtudnád, hogy megölik ezt a babát? Erkölcsi érzéked nincsen, de lelked se?" Nem okozna nekem semmilyen érzelmi többletet, ha a kérdezõ abortálná a sejtcsomót a méhébõl. Erkölcsi érzékem meg nehogy már nekem ne legyen. Én legalább tudom mi az a felelõsség és a védekezés, a kérdezõvel ellentétben! Mert a felelõsség sajnos nem ott végzõdik, hogy kiszüli aztán majd lesz valami. Igen, úgy gondolom, hogy tényszerû hogy 19 évesen a semmire felelõsebb, értelmesebb döntés lenne az abortusz. Fõleg, ha annyira nem érett, hogy a nem megfelelõ tablettaalkalmazás mellett kiegészítõ védekezést használjon. Akkor a gyereknevelésre majd érett lesz?
Az elõttem szóló biztosan irigyli a kérdezõt, akire élete legszebb idõszaka vár: a terhességi rosszulétek, hízás, puffadás, mellébõl csöpögõ tej, suliból kimaradás, bulikból kimaradás, szülés, varratszedés, kitágult hüvely, szoptatás, lógó csecsek, éjjeli felkelések, pelenkázás, fáradságtól ingerlékeny pasasa, aki vágyakozva nézi a karcsú, feszes mellû fõiskolás csajokat... eközben a kérdezõ barátnõi elmaradoznak, hiszen továbbtanulni, vagy dolgozni mentek, pasiznak, utaznak, buliznak, élnek... neki marad a babapopsi, meg a babapapi, házimunka, egyre kevesebb szex... aztán a tizenéves fickója besokall a felelõsségtõl, lelép, õ meg akkor szembesül a valósággal, hogy se a fiúknak, se a munkaadóknak nem kell egy tanulatlan, 19 éves leányanya. Jaj, micsoda gyönyörû élet, irigylem én is..
Elõre is bocsánat, nem olvastam el minden hozzászólást, így lehet, hogy csak ismételek valaki mást. Mindenképpen mondd el a szüleidnek, hogy hogyan reagálnak, az teljesen emberfüggõ. Van ismerõsöm, aki 17 évesen szült. (becsúszott a baba egy alkalmi kapcsolatból) A szülei mindenben támogatták, még örültek is az unokának. A lány levelezõn leérettségizett, majd diplomázott és jó állása lett. Meg egy gyönyörû gyereke fiatalon. Ilyen is van, bár nem gyakori. Ha el sem mondod nekik, soha nem tudod meg, mi lehetett volna. Nem biztos, hogy elsõre el lesznek ragadtatva a dologtól, de ki tudja mi lesz belõle. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, Németországban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mind a kulturált, és mind a kevésbé hasznos válaszokat. Lehet, hogy fiatal és 'felelõtlen' vagyok, attól még nem fogom megölni a babámat, akkor se nehéz lesz. Írtó nehéz, ez biztos de hiszek abban, hogy megállom a helyem anyaként. A szüleim és a párom támogatásával mindene meglesz a picinek, kis kihagyás után tovább tanulok és ugyanúgy küzdök az álmaimért. Talán nem most kellett volna jönnie a picinek, de nincs mit tenni itt van, jött. Valamiért jönnie kellett, lehet ez valamiféle jel, hogy önálló legyek, tanuljak meg gondoskodni magamon kívül egy pici életrõl is. Bízom abban, hogy úgy alakulnak a dolgok a suli lezárása körül is, ahogyan én azt eredetileg elterveztem. Igaz, még nem tudom hogyan alakul az érettségi stb, a baba meg fog születni, akit szeretettel fogok/fogunk várni.
Én Németországból írok, az év elején a szomszédban lett a 18 éves lánynak gyereke, iskola mellett. Gyakorlatilag a szülésig járt iskolába (nappalin), és szües után 6 héttel folytatta tovább. A szülei támogatták, és minden gond nélkül megoldották a problémát.
Jézusom. Nem azt írtam, hogy a nyomorba kell szülni a gyereket, meg azért szülni, hogy kapjuk utánuk a segélyt.Olvasd már el újra. De ezek szerint, szerinted csak a gazdagok szülhetnének, (vagy jó lenne, ha csak õk szülnének), mert õk majd mindent meg tudnak adni a gyereknek? Attól, hogy valakinek nincs saját lakása, hanem albérletben lakik, nincs autója, (de képzeld ott a tömegközlekedés, ami elvisz bárhova) és nem dúsgazdag, az már biztosan egy alacsony intelligenciával rendelkezõ ember, aki tizenévesen 'elli' a gyerekeket? Gondolkodj már egy kicsit mielõtt írsz. És az miért törvényszerû, hogy a fiatal apák elhagyják a párjukat, ha jön a gyerek? Meg amúgy is. Nem a tizenévesekrõl beszélünk. A kérdezõ is 19 éves, amikor már igenis lehet olyan stabil kapcsolata, hogy bevállalja a babát.
Szerintem helyesen teszed, hogy megtartod, nem is értem, miért akarják egyesek ráeröltetni másra az abortuszt, csak mert fiatal ės nincs meg minden feltétele az ideális gyermekvállaláshoz.Miért kevesebb egy néhány hetes magzat, mint egy megszületett baba?Ez lenne a helyes döntés, mindenkinek, aki nemi életet él, mert számolnia kell a terhességgel és a felelõs döntés saját gyermekünkrõl, nem a likvidálás, azt hiszem.
"kiszül egy-kettõt", "elleni kezdenek" - ezekkel a kiszólásokkal ne törõdj, kérdezõ. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Természetesen félek, egy pici baba születése mindenkire nagy hatással van, fõleg ránk. Már 7 hetes lesz, szépen növekszik és semmi pénzért nem öletném meg, akárki is akármit beszél! Az elsõ pár hónap biztos nehéz lesz, igazából nem 'merek' még belegondolni, ezért tanácsokat várok mit hogyan kell majd csinálni stb. :)
(: ahogy haladsz elõre, ez a "félelem", ami ilyenkor, fõleg elsõ gyereknél normális, erõsödni fog. Én most járok a 20. hétben, de már 'pánikolok', hogy jéézusom, még soha nem pelenkáztam gyereket, meg se merem majd fogni, annyira kis pici lesz, honnan fogom tudni, hogy éppen miért sír és hasonlók. Mindenki nyugtat, hogy ezek majd ösztönbõl jönnek, és igenis tudni fogod, hogy mit kell csinálni. Ebben bízok :D Úgyhogy nyugalom, minden rendben lesz, mindenben jó leszel. Amiben kevésbé, abba meg majd belejössz :D Boldog babavárást :)
Szia! Irtad, hogy kulfoldon elsz. Melyik orszagban?
Nem fura. A dokival tényleg nincs több dolgod, legalábbis itt Magyarországon. Fel kell keresned a védõnõt, õ ad egy hosszú listát, hogy milyen vizsgálatokra kell menned. A háziorvos pedig felírja a beutalókat. Legközelebb az eredményekkel együtt menj a dokihoz a 12. héten. De a védõnõ mindent elmond.
""kiszüli" a "sejtcsomót"??? Mondd csak, édesanyád méhében anno te is sejtcsomó voltál csupán? " Természetesen. Hiszen hivatalosan magzatnak a terhesség NYOLCADIK hetétõl nevezzük az adott sejtcsomót, elõtte embrió a helyes szó. Nincs ezzel semmi gond, a fejlõdés része. "Tudod, ha te materialista "értékrendeddel" gondolkodom, akkor is tudományos tény, hogy az a lény, akit te sejtcsomónak titulálsz, 100% humán DNS-sel rendelkezik, azaz EMBER!!!" Az az ember egyelõre egy öntudattalan, érzésektõl, benyomásoktól és érzékeléstõl mentes sejtcsomó. Kb. annyira nevezhetõ embernek, mint egy daganat az agyadban, és annyit is érez, ha eltávolítják (semmit). Így néz ki egy 5 hetes embrió: http://babafalva.hu/files/2010/01/petezsak.jpg Ilyenkor még csak a megnagyobbodott petezsák látható. "Ha pedig túllépek a materializmuson, akkor azt is állítom, hogy halhatatlan lelke is van." :D Oké, már látom miért ilyen negatív a százalékod és miért írsz ilyen hülyeségeket. Ezoterista vagy valláskamus vagy, mi? :D "amint látod, itt, ezen a fórumon is egyedül maradtál a véleményeddel. Talán nem véletlenül." Nem egyedül javasoltam az abortuszt, tehát te valamit félrenézhettél :) "A kérdezõ egy becsületes fiatal lány" Na! Becsületes fiatal lányok nem szülnek segélyre 19 évesen szerintem :)
Figyelj, menjél hóhérnak. Oda úgyis efféle erkölcsi hullák kellenek. A százalékom meg a hozzád hasonló vérszomjas abortuszimádók miatt ilyen, éppen ezért büszke vagyok rá - már ha ennyire érdekel. Nem veszi be az agyad, hogy a kérdezõ SZÜLNI FOG? Segélyre - ahogy mondod? Normális vagy? Az nem zavar, hogy a istenverte imádott abortuszodat is támogatja az állam? Hogy az én TB-m rovására is részfinanszírozzák? Csak azt nem bírod megemészteni, hogy van, aki szülni tud/akar? Mi az, neked nem megy? Vagy nem ment? Szánalmas. A kérdezõ boldog és az is marad, az édesanyja támogatja, ahogy olvashattad, basszus, micsoda pech!! :) ) Egyébként ilyen károgó halálmadár nincs még egy a válaszadók között. Aki abortuszpárti, az sem kéjes örömmel kiált Barrabást - már ha ismered a történetet egyáltalán.
"Na! Becsületes fiatal lányok nem szülnek segélyre 19 évesen szerintem" Mifele segelyrol irsz? Van eleg idejuk munkat keresni. Becsuletes ember NEM VESZI EL A GYEREKE ELETET!!!!!
...Látom, megjöttek a kabbalisták. Tudom, hogy ez kényes kérdés. De úgy gondolom, intelligens, felnõtt emberek tiszteletben tartják a másik véleményét, és nem állnak neki "szánalmas"ozni meg mocskolódni meg rugdosódni ilyen vérszomjas módon. Ennyi erõvel egyik amerikai állam lerohanhatná a másikat, mert egyik helyen megengedett a halálbüntetés, másik helyen nem. Szóval. Vannak, akik úgy gondolják, hogy egy csomó ember életminõsége és életkörülményei elsõbbséget élveznek egy véletlenül becsúszott embrióval szemben. Vannak, akik úgy gondolják, hogy lényegtelen, hány ember életminõségét befolyásolná egy megszületendõ csecsemõ, ha elérte a hímivarsejt a petesejtet, akkor annak a gyereknek 9 hónap múlva ki kell másznia az anyjából. Szerintem meg ez minden esetben úgyis csak a kismama álláspontjától függ. De... végül is mindegy. Most, hogy mindenki elmondta a véleményét, rugdosódjatok nyugodtan.
Az senkit nem érdekel, beleértve a leendõ felelõsségteljes anyukát is, hogy milyen rombolást végezhet egy magzat fejlõdésében a fogamzásgátló -amit minimum a terhessége elsõ négy hetében végig szedett- és az antibiotikum?
Mármint 94-es kisreményeb elõtt még 95 ös volt
Kedves 97-es, hidd el, adott esetben nevelõszülõknél/otthonban élni 18-20 évet még mindig sokkal jobb, mint meghalni. Egy emberöltõ kb. 75-80 év, amibõl a nehezebb startot követõen 55-60 még mindig marad, hogy boldoguljunk. Azaz nem éri meg az eleje miatt odadobni az egészet. Varázsgömbje pedig senkinek sincs, azaz nem állíthatjuk még valószínûnek sem azt, hogy minden örökbeadott/intézetis élet helybõl bukta. Nem értem, mire gondolsz, hogy édesanyám miben segített: sokban egyébként, de 16 éves korom óta dolgozom, egyetem mellett is ezt tettem és másfél éves volt az elsõ gyermekem, amikor újra munkába álltam. Hogy lediplomázhattam mellette, nos abban édesanyámnak valóban nagy része van, de mivel õ teljesen más tudományterületen tanult, mint én, fõleg noszogatással, notórius piszkálással, lelkiismeretfurdalás-gerjesztéssel és némi gyerekvigyázással állt mellettem.
Kérdezõ, tök normális, értelmes nõ vagy. Hajrá ne foglalkozz a károgókkal, sok boldogságot a babákhoz és megsúgom, hogy még minden álmod, célod meg tudod valósítani a baba mellett! Semmirõl nem fogsz lekésni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még annyi kérdésem lenne, milyen rutinvizsgálatokra kell mennem a hatodik hétben? A legutóbbi ultrahangon a doki megnyugtatott, hogy minden rendben és legközelebb csak a tizenkettedik héten akar látni. Ez nem fura?
Így van, ösztönbõl tudni fogod mit kell csinálnod, ne aggódj! :) A többibe belejössz! Ne feledd, édesanya is születik majd akkor nem csak a baba! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Apummal sajnos felszínes a kapcsolatunk, évek óta nem nagyon beszélünk ezért õt nem is zargatnám ezzel, ellenben Anyummal mindig, mindent megbeszélünk, mégis félek. A párom maximálisan mellettem van és támogat. Abortusztól rettentõen félek, a gyerekem nem akarom megölni. Életem egyik legfontosabb döntését kell meghoznom, minél elõbb ami nem könnyû...
" Én vállalom a felelõséget, akárhogy is lesz mert a gyerekemrõl van szó, aki akár tetszik, akár nem már a hasamban fejlõdik." Ezzel az a baj, hogy 19 évesen eltartottként a felelõsséget nem TE vállalod, hanem a szüleid és a barátod szülei. Nekik kell majd pénzelniük, gondoskodniuk a ti gyereketekrõl, amíg ti tanultok. Magyarán sajnos nem magadnak szülöd a kicsit, hanem a nagyszülõknek. Így nyilván könnyû hadonászni azzal, hogy felelõsség, ha rád gyakorlatilag nem sok szakad belõle, hiszen a pénzügyi részére szinte gondolnod sem kell...
Egy volt diákom is pontosan így járt. Érettségi évében lett várandós, nagy pocakkal leérettségizett, majd meglett a baba. Párja érettségi után dolgozni kezdett. Szülõk támogatták õket mindenben. Az idén lett elsõs a nagyfiúk. És még mindig együtt vannak a párjával. Én kitartást, sok erõt, és boldog babavárást kívánok neked!
Ha abortuszellenes vagy, és " vállalod a felelõsséget", akkor az a minimum, hogy anyád elé állsz még most, aki ugye el fog tartani téged és a gyerekedet még jó pár évig!! Nem értem miért tetted fel a kèrdèst.
Hûha, micsoda gyûjtemény! Eszembe nem jutna egy csokorba szedni ezeket! Számoljunk kicsit, jó? Az anyuka gyest kapna (28.500, -) és családi pótlékot (13.700, -), ami összesen 42.200 forint. Most is szülei tartják el. Miért is nem lehet ennyi pénzbõl fedezni egy csecsemõ szükségleteit? Ezenkívül írta, hogy a párja dolgozni fog a suli mellett. Miért beszéled le róla, hogy vállalja és szeresse a gyermekét? Õ maga azt írta, nem szeretné elvetetni. A kérdés a szülõk, rokonok reakciójára vonatkozott. Hogy jön ide az abortuszos propaganda?
26-os nem az abortusz propagálásáról van szó, hanem arról, hogy a Kérdezõ azt hiszi, hogy a "felelõsségvállalás" a baba kitolása, pedig a szülei fogják még évekig õt és a gyerekét eltartani. És itt most nem caak a pénzrõl van szó, hanem a K. jövõjérõl is. Nem kapkodnak a munkaadók csakúgy a gyerekes huszonéves érettségizettek után. Egy fõiskola gyerek mellett kb. 5x olyan nehez, mint nélküle. Nem csak a szülésig kéne látni. Szóval mérlegelni kell és minden lehetõséget figyelembe venni. ( az abortuszt is). 25-ös voltam.
"Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak tetteted?! Egy kisbabának a PELENKA egy hónapra 20.000 ft! " Mibõl van az a pelenka? Aranyból? Elég nevetséges, mert persze lehet 20000ft is a pelenka, ha anyának a legfaintosabb kell, de ha megelégszik az átlagossal akkor kb. csak a fele a pelenka!
jaj ezt nem is láttam :) "És mi van, ha ráadásul tápszeres lesz mondjuk a baba, mert neadj' isten az anyukának nincs teje? Hm?! Az önmagában 40.000 ft/hó körülbelül!" Ha tápszeres a gyerek, akkor tb. támogatásssal írják neki a tápszert! az is kb. 10000 ft egy hónapban! Te mely bolygón élsz az áraiddal?
Jól gondolod meg, hogy hogyan döntesz! Elég erõsnek érzed magadat, a párodat és a kapcsolatotokat egy gyermek felneveléséhez? Ha mindenképpen megtartod, akkor sok erõt, és kitartást! Az érettségivel nem kell sokat csúsznod, csak õszig (bár biztosan iszonyatosan nehéz lesz). Majd néha írj, mi a helyzet veletek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok, kedves erõt adó kommentet! Való igaz, hogy a korombeliek többsége ahogy megtudná babát vár azonnal rohan vetélésre, ami szerintem nem megoldás. Én vállalom a felelõséget, akárhogy is lesz mert a gyerekemrõl van szó, aki akár tetszik, akár nem már a hasamban fejlõdik. Nem lesz egyszerû, de ahogyan többen is mondták a család összefogásával nem lehetetlen. Akinek volt hasonló élménye írjon privát üzenetetet!
Az abortusz természetesen nem megoldás, ahogyan Te is érzed. Tudod, minden bepótolható, halasztható az Elõtted álló dolgok közül, de a gyermeked nem. Õ egy teljesen egyedi, megismételhetetlen, egyszeri, eleven hús-vér csoda, aki ezekben a pillanatokban is a világra készülõdik. Mindenképp beszélj szüleiddel, miként lehet babázni, majd a baba mellett tanulni. Ez nem lejtmenet, de nem is lehetetlen vállalkozás. Off: Hála Istennek, hogy vannak még felelõsen gondolkodó fiatalok, akik szentnek tartják az emberi életet, akármikor kopogtat is az ajtón. :) Egyszóval: ne azon gondolkodjatok, miért ne, hanem hogy miként IGEN. Sok erõt, kitartást és boldogságot kívánok Nektek.
A kérdező hozzászólása: Igazából nemrég derült ki, elsõnek nem voltam benne biztos de mikor a nõdoki megerõsítette, kénytelen voltam elhinni. Tudom, hogy utólag már semmit nem lehet változtatni, és minél elõbb el kell mondanom anyumnak. A párom már elmondta az anyujának, aki kissé lesokkolódott de ez ebben a helyzetben abszolút érthetõ. Anyum keményebb menet lesz ezért is félek.
Már nem vagy gyerek, magadban jó lenne ha eldöntenéd mit szeretnél és úgy állnál oda az anyukád elé.Ha van barátja az embernek, ez mindig benne van a pakliban.A rokonokra csak annyi tartozik, amennyit elmondtok nekik, de hidd el, mindenkinek van hasonlò esemény az életében.Extrém fiatal nem vagy, nincs miért megszóljanak és érettségizni, továbbtanulni is lehet így.Ha sikeresen felvesznek valahova, kérhetsz évhalasztást, egyéni órarendet, ha megszületett a baba, kaphatsz többletpontokat és az állam is azt nyomja, hogy szüljünk az egyetem, fõsuli alatt.Babával államvizsgãztam, a szüleim segítségével.Ne félj, csak most óriási sokkhatãs, de ez része az életünknek.
A kérdező hozzászólása: Abortusz ellenes vagyok, nem is gondoltam erre a megoldásra. Tudom, hogy picit korai de meg lehet oldani ahogyan ez elõttem válaszoló is említette. Úgy érzem, most rengeteg lelki támaszra lesz szükségem akárhogyan is döntök! Amitõl a legjobban tartok jelen esetben az az érettségi. Mi, hogy lesz stb...
Ha tényleg megtartod, akkor a sulidtól kérd, hogy az utolsó évben had lehess magán tanuló. Nekem az egyik osztálytársam lett terhes 4-ben, megtartotta és magán tanulói státuszt kér a sulitól. Leérettségizett velünk együtt. Ha anyukád támogat és a párod is, akkor biztos segítenek, vigyáznak majd a babára még te leérettségizel. Meg lehet csinálni. Sok sikert és kitartást nektek.
Ha megtartod, akkor beszélj az igazgatóval, õ meg tudja mondani hogy fogsz tudni érettségizni. Azt is találjátok ki, mi lesz az anyagiakkal. Párod dolgozik? Hol fogtok élni?
Miért lettünk itt többen 0%-sak? Pedig semmi rosszat nem írtunk. Én csak a saját tapasztalataimat írtam le, csak segíteni akartam. De ha nem kell a segítség, akkor sajnálom.
A kérdező hozzászólása: Még nem dolgozik, de nagyon afelé hajlik, hogy keresni fog munkát. Az anyagiak egyelore kérdésesek. Nem tudom tényleg mi lenne a legjobb döntés.
Az abortusz lenne a legjobb döntés, ezt te is tudod. Annak szinte esélye sincs, hogy a barátod veled marad, hiába írnak errõl páran. Ilyen sajnos ebben a korban csak a tündérmesékben létezik. A valóság inkább az, hogy elkezd dolgozni, otthon várja a stressz, pénztelenség, tanulás, üvöltõ csecsemõ, kedvetlen fiatalasszony...és beleun 1-2 év alatt, lelép és éli az életét. Jobb esetben foglalkozik ezután a gyerekkel, rosszabb esetben csak a gyerektartást kapod majd utána :(
Azért nem olyan gáz az élet egy babával mint ahogy írták. Attól hogy másfél, két évet babázol, még nem áll meg az élet. Még lehet tovább tanulni, a kicsi bölcsibe mehet. Persze kell az összefogás, támogatás, szeretet. Pont errõl szól a család.
Annyira, de annyira egyetértek a 21-es válaszolóval!!!
Én is maximálisan egyetértek a 21-essel. Könnyû ilyenekkel dobálózni, hogy jaj más 19 éves rohanna elvetetni, de én milyen felelõsségteljes vagyok, blabla... Hát nem mindenki engedheti meg magának, hogy 19 évesen eltartson egy gyereket, vagy eltartasson a szüleivel. Én is elvetettem volna annak idején, ha teherbe esek (bár én mindig figyeltem rá, hogy véletlenül se legyek az). Ha megtartod, azért arra is gondolj, hogy nem biztos, hogy a pároddal örök életedre együtt maradtok sajnos. Nekem is van egy ismerõsöm, õ is 19-20 és kora körül szülte a kislányát és kb. õk voltak az álompár, most 3 éves a kicsi és mégis szakítottak. De ettõl függetlenül kívánom, hogy a számotokra legmegfelelõbb döntést hozzátok meg és a legjobb lenne, ha minél elõbb beszélnél anyuddal, mert a dolgok nagy része úgyis rá hárul majd.
14:58 ezt az emelt anyaságit mégis honnan veszed? Ez csak egy tervezet, egyáltalán nem biztos, hogy bevezetik...
71%-os társunk csak önigazolást keres. Bármilyen áron.
45-ös vagyok. Igen van gyerekem. Egy 17 éves lányom és egy 12 éves fiam. Egyedül nevelem õket, a segítség az árva ellátás. A lányom már most arra készül, hogy úgy fog tovább tanulni, hogy mellette vállal valami olyan melót, ami mellett tovább tud tanulni, hogy ennyivel is segítsen nekem. Itthon fog lakni továbbra is, de nagy segítség lesz, hogy a kis saját pénzébõl tudja magának fizetni, ami nekem így is elég megterhelõ. Tehát nem kidobni fogom, a rezsibe sem kell beszállnia akkor sem, de nagy könnyebbség lesz, hogy sok mindent meg tud majd magának venni, iskolába utazgatást fizetni, a szórakozását kigazdálkodni. Ha ehhez képest azzal állna elém érettségi elõtt, hogy tanulás helyett szül egy gyereket, ide költözik a szintén tanuló párja, és erõmön felül is támogassam, az öccsétõl is elvonva azt, amit neki már megadtam, akkor igen, ezt mondanám neki is. Szerintetek nem lenne önzõség tõle? Ez lenne a felelõsségteljes gondolkozása? A gyerekemrõl és az unokámról lenne szó, de ha ahhoz lenne esze, hogy szüljön, akkor azt is elvárhatnám tõle, hogy ezt ne mások rovására tegye.
" hogyan védekeztek, és mégis miért 5 hét után tûnt csak fel neki a dolog?" Hogy 5 és fél hetes terhes, azt jelenti, hogy kb. másfél hete tud a terhességérõl... Biológiából 1-es!!!!! Valószínû már akkor feltûnt neki, de mire eljut a nõgyógyászához, hogy igazolják is a gyanút, addig eltelik 1-2 hét!
"Hogy 5 és fél hetes terhes, azt jelenti, hogy kb. másfél hete tud a terhességérõl... Biológiából 1-es!!!!! " A biosz egyes neked jár, ugyanis ha balaeset történt, akkor az elsõ dolog az esemény utáni, a második pedig az elsõ adandó alkalommal teszt (ami mint írtam kb. 2 hét). Nem a több mint egy hónapi várakozás, mire hajlandó tesztelni.
" hogyan védekeztek, és mégis miért 5 hét után tûnt csak fel neki a dolog?" Az észlelés nem a kimaradt menstruáció után 5 és fél héttel történt te, matekból is 1-es! áruld már el nekem, miért szaladna esemény utániért, ha teszem azt, tablettát szed?
Az abortuszellenzõk mind azt hiszik, megszülni a gyereket mindenáron felelõsségteljes. Pedig nem. És ha valaki abortuszellenes, annak az abortusz a nagyobb áldozat, nem a szülés, hisz a meg *akarja* szülni, úgyhogy nem kell rögtön szobrot állítani neki.
54-es: viszont ha tabletta mellett fogant, akkor oda a teóriád.. Kérdezõ, én ugyanezen átestem 18 évesen. Nekünk hüvelygyûrû mellett fogant meg a baba. A szüleimmel nagyon rossz volt akkoriban a kapcsolatom, a párom munkanélküli volt... Én sosem akartam volna a szüleim nyakára gyermeket szülni. Azért nem lett még 1 tesóm, mert nekik elég ennyi gyerek. Akkor én milyen jogon szültem volna nekik még egyet? Nézz utána mennyire drága dolog gyermeket vállalni. Gondolj bele abba, hogy a pároddal hogyan fogtok így majd lakást venni.. Óriási hátránnyal indulnátok az életben! Téged, mint huszonéves gyermekkel rendelkezõ anyukát szerinted ki alkalmazna? Megsúgom, senki. Tehát a te kereseted maximum minimálbér. A párod egyedül nem biztos, hogy annyit fog keresni, hogy a megélhetés + a gyerek kiadásai mellett félre tudjatok tenni esetleg lakásra, kocsira, bármire. Ezt nagyon gondold át. Így az életben nem fogtok egyrõl a kettõre jutni! Ha én megszültem volna azt a babát 18 évesen, akkor a legkisebb bajom az érettségi lett volna... Nem tartanék ott, ahol most: 3 szakmám van, 4 nyelvet beszélek, havi 350.000 ft-ot keresek. És még mindig nem tartunk ott a párommal, hogy be merjünk vállalni egy gyereket! Nem élhetsz örökké a szülõ nyakán!
58-asnak +1!
"A biosz egyes neked jár, ugyanis ha balaeset történt, akkor az elsõ dolog az esemény utáni, a második pedig az elsõ adandó alkalommal teszt (ami mint írtam kb. 2 hét). Nem a több mint egy hónapi várakozás, mire hajlandó tesztelni." Az utolsó mondatod után nincs több kérdésem hozzád! :) Aki annyira buta biológiából, hogy egy 5 és fél hetes terhesség esetén azt írja, hogy a kérdezõ több, mint egy hónapot várt az terhesség észlelésétõl a tesztelésig, az ne adja már a lovat senki alá! 5 és fél hetes terhesség esetén kb. akkor tudta meg, hogy terhes! De legkorábban is csak 4 hetes terhesség estén mutat a teszt bármit is...ha mutat!
ez mindent elárul az iq szintedrõl! "Erre most borítékolható, h tartsa még ezután is évekig" Ne zavarjon, hogy a kérdezõ már döntött! Mit érdekel az téged, hogy az anyja nyakára szül? Õ baja, meg az anyjáé! Neked ne fájjon!
45-ös, csak egy kérdés: van gyereked? Ha igen, akkor is ezt mondanád neki, ha a te lányod állna eléd egy ilyen problémával?
Elfogadott törvény, csakúgy, mint a rugalmas gyes-gyed, azaz 3 évig akkor is kapja a neki járó összeget - vagy egy összegben is felveheti a hátralevõ összeget, ha munkába áll . De a kérdés talán nem is ez, hidd el, hanem amit a kérdezõ kiírt: miként mondja el a babáját a szüleinek/rokonainak, ill. milyen reakciókra számíthat.
ha nem akarod, ne vetesd el.a babát betakarja havi 40ezer forint.ha pedig megszületik, elég akkor babakocsit venni az anyaságiból.ruhából sem kell a legdrágábbat, a használt is nagyon jó, fõleg hogy egy pici baba nem használja agyon.maximum rábukik, ki lehet mosni.én 18 évesen vállaltam a gyerekem, nem a szüleim tartanak el minket, a párom dolgozik, azt a pár nap érettségit meg meglehet oldani hogy nagyszülõk segítségét kéred, hogy pár órát vigyázzanak a picire.anyósodék/anyukádék biztos nem mondanának nemet.szorítok nektek!!kitartás
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek! :)
15:05 errõl tudnál valamit linkelni? Én úgy tudtam, nem fogadták ezt el.
ez a rugalmas gyed-gyes, anyasági nem elfogadott még! csak tervezet!
"Elfogadott törvény, csakúgy, mint a rugalmas gyes-gyed, azaz 3 évig akkor is kapja a neki járó összeget - vagy egy összegben is felveheti a hátralevõ összeget, ha munkába áll " Ilyen törvények magyarországon nem léteznek, légyszíves ne írj baromságokat.
Újra megkérlek, hogy olvasd el a kiírt kérdést. Magyarországot, pedig, tudod, nagy kezdõbetûvel írjuk - csak már, ha a baromságot említed... Nem bírod elviselni, hogy van, aki nem teszi meg a gyerekével, ugye?
A kérdező hozzászólása: Igen fiatal vagyok, nem tudom mi vár rám de az lenne az utolsó gondolatom, hogy megöljem a babámat. Tudom, hogy nehéz lesz, véget ér a fiatalságom. Tisztában vagyok az árakkal, azonban bízok a családom támogatásában, még akkor is ha ez az egész hirtelen jött.
Ezek szerint azt a fiatalt, aki leérettségizik, azonnal ki kell lökni a családi fészekbõl, nem etetni, lakhatást nem biztosítani, nem ruházni, nem taníttatni, csak mert felnõtt magyar állampolgár? Te ezt tetted/teszed a gyereke(i)ddel?
"De legkorábban is csak 4 hetes terhesség estén mutat a teszt bármit is...ha mutat!" Te a 80-as években élsz, vagy hol? A teszt 2 hetes terhességet már kimutat. A baj/baleset észlelése után 2 héttel már megvehette volna a tesztet, de ehelyett várt 1 hónapig.

Azoknak a férfiaknak szól a kérdés, akiknek szült a feleségük/élettársuk. Szülés után, alatt is ugyanolyan vonzónak láttátok őt, mint szülés előtt?

Legjobb válasz: Nézd 68%-os, neked nem mindegy? Õ már túl van azon a szinten, hogy egy kis hülyéskedésen megsértõdjön. (Beb*szna is, milyen szülõ lenne belõle?)

Nézd 68%-os, neked nem mindegy? Õ már túl van azon a szinten, hogy egy kis hülyéskedésen megsértõdjön. (Beb*szna is, milyen szülõ lenne belõle?)
"Elõszeretettel fogdossa a hurkáim is, meg "nagyseggûnek" hív" az adja :D :D :D
A kérdező hozzászólása: végre egy értelmes ember:)
szülés alatt azért volt vonzó mert az é gyerekemmel volt terhes, szülés után meg azért mert nem eltespedt hanem próbálta visszahozni a régi formáját. amúgy se a testét szeretem csak, hanem az egész lényét.
Szerintem ez abszolút egyén függõ, de ha szerelmes vagy a párodba, én nem tudom elképzelni, hogy plusz 10-15 kg miatt ne kívánjon meg. Én a terhességem alatt 18 kg-t szedtem föl, és végig nagyon jó volt a szexuális életünk. (Mondjuk mellre is rendesen kikerekedtem, párom nagy örömére). Tudtam, éreztem, hogy így is vonzónak talál. Ha elhidegülnek ilyenkor a párok, az inkább azért van, amit az elsõ válaszoló is írt, mert valami akarva-akaratlanul is megváltozik, már nem csak férfi-nõ lesztek, hanem apa és anya is, és ha csak erre a szerepre és a gyerekre figyeltek, egymásra pedig nem, akkor ellaposodhat a kapcsolat.
Ugyan nem ebben a helyzetben vagyok, de azt biztos, hogy nálunk nem lesz apás szülés... errõl is hallottam már pár sztorit, hogy sok újdonsült apukának nagyon elment a kedve tõle.
na, hat az igaz :D
Szerintem is hülyeség, fõleg ebben a helyzetben, hiszen biztos vagyok benne, hogy a kérdezõnek nincs nagy segge, csak lett rajta fogni való és játékosan kiejtve nem sértõ. Ne félj, ha akkora lenne a segge, hogy külön életet él, majd megsértõdne õ is... ;)
ez nem hülyeség, hanem a párunknak a meggyalázása.
Próbáltam, de nem ment. De fõleg a viselkedésének a megváltozása miatt, úgy éreztem nem szeret már annyira. A viselkedésétõl, hozzáállásától olyan érzésem lett hogy "teljesítetted a küldetést, nincs más dolgod" vagy hogy mondjam... Ezen az odéma meg vizesedés "nem segített" de annyira nem volt jelentõs a külsõ változás mint az ember gondolná...
Pontosan. 179 cm mellé 78 kiló nem sok. Ráadásul magas vagy, eloszlik. Érdekes módon 179/78 sokkal vonzóbb, mint a 155/50, pedig utóbbinál kisebb a súly. Minél magasabb egy nõ, annál vonzóbb (egy méretig).
ja, és én besértõdnék a nagyseggûn...... tisztel egyaltalan teged??
hat fujjj.. ezért nem szülök...... :S
Mert nem drasztikusan lettél túlsúlyos, éppen csak egy kis súlyfelesleg van rajtad. Szerencsés vagy, mert elõtte soványabb lehettél az átlagnál és nem rontott rajtad annyit az a plusz 20 kilogramm. Egyébként nem minden férfit tántorít el az ilyesmi...
Bocsi, Én nõ vagyok! 2 gyerkõcünk van, fel is szedtem sok kilót, ami nem ment le. Mikor megismerkedtünk a párommal, 58kg voltam, most 78 (179cm) . A párom 16 év után ugyan úgy szeret és nincs olyan nap, hogy nem dönt az ágyba:) Elõszeretettel fogdossa a hurkáim is, meg , , nagyseggûnek, , hív és ha átölelem, megsimizem, vagy csókolózunk, ugyanúgy khm... készen áll bármire:) ) Szóval nem változott semmi, kíván ugyan úgy:)
Hát?
abban az idõben nem avval voltam elfoglalva, hogy a feleségem vonzó e, vagy sem...
ez az!!! én is ilyet akarok :DDD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!