Találatok a következő kifejezésre: Szoktam főzni, azt (4 db)

Férjed szokta mondani, hogy anyám így -vagy úgy szokta főzni ezt vagy azt?

Vendégségbe voltunk ,és az egyik férj előadta ,mindenre ,anyám így szokta úgy szokta dolgot . de ezt nem egy dolognál hanem minden ételnél . Ami még durva volt ,hogy jaj drágám kérdezd anyámat : mondta ezt saját feleségének : Már mi többiek éreztük magunkat rosszul .Az én férjem sose mondta ,hogy kérdezd meg anyámat : Igaz mikor mi összeházasodtunk megbeszéltük ,hogy nincs az én anyám én anyám így szokta : az van ahogy mi csináljuk.. Nagyon sajnáltam a feleséget biztos megalázó volt neki : gondolom a békkeség miatt nem szólt..

Legjobb válasz: Hát nálunk max akkor jön elõ h anyám így v úgy szokta, ha valamit még nem csináltam. Akkor elmondja h az õ édesanyja hogy csinálja, aztán alakíthatom ahogy akarom :D Kritizálásként nem jön ez fel, mert jobban fõzök mint az anyósom. Legalábbis párom ezt mondja. Ha valami nem sikerül azt persze megmondja h ez most nem az igazi, de nem ezzel, h anyám így v úgy szokta :D

Hát nálunk max akkor jön elõ h anyám így v úgy szokta, ha valamit még nem csináltam. Akkor elmondja h az õ édesanyja hogy csinálja, aztán alakíthatom ahogy akarom :D Kritizálásként nem jön ez fel, mert jobban fõzök mint az anyósom. Legalábbis párom ezt mondja. Ha valami nem sikerül azt persze megmondja h ez most nem az igazi, de nem ezzel, h anyám így v úgy szokta :D
A 35/F szakáccsal egyetértek. Nagyon.
Én szoktam mondani a feleségemnek, mert nálunk nem az egó a fontos, hanem az, hogy a másik azt kapja amit szeretne. Mivel én fõzök hétvégenként, ezért õ is meg szokta mondani, hogy xy ételt hogyan szeretne.
Hát ez szánalmas. "Úgy emberileg, mint szakmailag." XD 35/F (szakács)
Az én Férjem hálás minden általam fõzött ételért /nagyon jól fõzök/ és nem emlegeti az Anyját. Nem is lehet, mert tanyán laktak, és éheztek folyton gyeremek korában. Nem emlékszik, hogy valaha is evett volna egy jóizüt!
Azt, hogy az anyám így vagy úgy szokta, mondja néha, de NEM kritikaként, hanem csak mint másik variációt, de ilyen formában megemlítheti bárki más föztjét is, a szomszédét, vagy valaki ismerösét. De ha valaki van nálunk, akkor eszébe sem jutna bármilyen megjegyzést tenni az ételre, kivéve, ha valami nagyon izlik neki. Ha egy férj mások elött kritizálja a feleség föztjét, akkor az igencsak bunkó ember, és csak azt nem értem, a feleség miért türi el töle? Ha velem ez csak egyetlen egyszer is elöfordulna, attól kezdve fözhetne ö és bemutathatná, hogy ö jobban tudja.
A kérdező hozzászólása: Persze mi is megbeszéljük , hogy mi hogyan legyen : de nem vágunk ilyen anyám te anyád szöveget hozzá..
ez durva, én biztos ha elsírnám magam ha így lejáratnak a vendégek elõtt :/ sajnálom a háziasszonyt!
Hát pl. a gyümölcsleves nem illik össze a töltött káposztával egy menüben.., gondolom igy érted.
Amit az elsõ is írt, általában édes-édessel nem illik össze, vagy egy kiadós leves után elég valami édes tészta, pl, gulyásleves után bukta, fánk, palacsinta, szóval ne egy kiadós második fogás legyen. vagy az alapanyagok, hogy mondjuk egy korhelyleves után ne káposztás tészta legyen a második.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek:)
Még egy szempont:ha a leves piros , akkor a második étel ne legyen az.Pl.gulyásleves után ne legyen pörkölt, vagy paprikásan berántott fõzelék.
Ecet. Utána bõséges öblítés.
citrompótlót a vizbe(azt a tablettásat)és utánna elmosni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket, kipróbálom.


Szoktam főzni, ami azt jelenti, hogy sajnos nyers hússal is kell dolgoznom. A körömágyam gyakran be van gyulladva/sebes, mi az esély arra, hogy toxoplazma fertőzést kapok?

Legjobb válasz: Ha ennyitõl beteg lehetnél, akkor már kihalt volna az emberiség. Nekem is kellett terhesen fõzni, aztán mégsem lett semmi bajunk. A lényeg, hogy mindig moss kezet jó alaposan, ahogy már nincs a kezedben a nyers hús, húsos kézzel ne nyúlj a szádhoz, stb.

Ha ennyitõl beteg lehetnél, akkor már kihalt volna az emberiség. Nekem is kellett terhesen fõzni, aztán mégsem lett semmi bajunk. A lényeg, hogy mindig moss kezet jó alaposan, ahogy már nincs a kezedben a nyers hús, húsos kézzel ne nyúlj a szádhoz, stb.
Szia! Én viszont azt tanácsolnám, hogy azért legyél óvatos, a gyereked érdekében.Ha baja lessz, neked kell nézegetned, nem annak aki felelõtlenül tanácsot osztogat.Használj gumikesztyût, ha sebes a kezed, mert bejuthat fertõzés a véráramba. De úgy látom, kevesen tudják, hogy mit is okozhat, pl a toxoplazma.Igaz, hogy ritka, de nagyon sújyos fejlõdési rendellenességet okozhat.Magyarul fogyatékosságot, fõleg szellemit.Amit meg lehet elõzni óvatossággal, az szerintem ésszerûbb, mint keserûen beletörõdni, ha baj van. Boldog babavárást, minden jót.
Szia! Lehet kapni vékony mûanyag kesztyûket, majdnem olyan, mint a sebészi kesztyû! Szakácsként én is ezt használtam anno, mert kötelezõ volt a higienia miatt, ha hússal dolgozom most is ezt használom! Mellesleg itt az ideje, hogy a párod megtanuljon fõzni, bár lehet, hogy azzal nem jársz jobban!:-) Az én párom rengeteget segít! Kellemes babavárást!12 hetes kismama!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!