Találatok a következő kifejezésre: Szoktak szabályok a (4 db)

Szoktak szabályok megváltozni a KRESZ-ben? Honnan értesülhetünk róla?

Legjobb válasz: igen szoktak, és a hiradóban is bemondják õket :)

igen szoktak, és a hiradóban is bemondják õket :)
Szoktak.:) A közlönyökbõl és a tömegkommunikáción keresztül értesülhetsz arról, ha módosítják a közúti közlekedésrõl 1988. évi I. törvényt, a végrehajtásáról szóló 30/1988. (IV. 21.) MT rendeletet, vagy a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendeletet, azaz hétköznapi nevén a KRESZ-t. DBÁ
Most elég sok minden változott! Itt pl. megnézheted, letöltheted: http://www.kresz2010.site11.com

Férfiaknak szabad a jobb lapockára tetováltatni? Oda nem a nők szoktak? Vagy mi a szabály erre?

Legjobb válasz: Semmilyen szabály nincs rá, mindenki azt és oda tetováltat, ami neki tetszik, és évtizedekig képes felvállalni. A lapockára tetovált mintától sokkal jobban függ, hogy nõies vagy férfias. Pl egy koponyára senki se fogja rávágni, hogy csajos a lapockádon. Egy kiscica a bicepszeden viszont akkor is nõies, ha amúgy oda meg férfiak tetováltatnak. Én már csak egy szabályt tartok be: még legyen elég üres hely. :D

Semmilyen szabály nincs rá, mindenki azt és oda tetováltat, ami neki tetszik, és évtizedekig képes felvállalni. A lapockára tetovált mintától sokkal jobban függ, hogy nõies vagy férfias. Pl egy koponyára senki se fogja rávágni, hogy csajos a lapockádon. Egy kiscica a bicepszeden viszont akkor is nõies, ha amúgy oda meg férfiak tetováltatnak. Én már csak egy szabályt tartok be: még legyen elég üres hely. :D
A kérdező hozzászólása: vicces :) Köszönöm szépen.. nekem az elsõ lesz és szerintem az utolsó.. :) A terv már megvan: SZöveg: Istennel a hazáért, alatta egy turul madár alatta pedig dátum: 1920.06.04. Még egy problémám van, hogy baráti áron 3000/óra-ért csinálják meg.. alapól feket tetkó 5000/ óra lenne.. lehet jó a mester ha ennyiért dolgozik?
Lehet jó a mester persze, nem ártól függ. Helyenként változhat, pl Pest vagy vidék. De jól tanulmányozd át az elõtte készített munkáit, mert ha szar festékkel csinálja és kifakul akkor azzal már nem sok mindent tudsz csinálni késõbb.

Ha egy kórházban az a szabály, hogy látogató nem mehet a szobába, tényleg nem szoktak bemenni?

Mik a tapasztalataitok? Hogy m?ködik ez a gyakorlatban?

Legjobb válasz: Elvileg nálunk sem lehetett volna bemenni, de sajnos egyesek ezt a szabályt nem fogták fel.

Elvileg nálunk sem lehetett volna bemenni, de sajnos egyesek ezt a szabályt nem fogták fel.
Ahol én szültem ott így volt és tényleg nem mentek be a szobába, sõt a folyosóra sem a látogatók. A kismama mehet ki a látogatóihoz.
Ha az a szabály, akkor általában be is tartják. Szerencsére én bababarát kórházba fogok menni. De voltam már úgy látogatni, hogy a szobákba egyáltalán nem lehetett bemenni. Volt egy elõtér és egy üvegablakon keresztül lehetett megnézni az újszülöttet, az anyával (ha ki tudott jönni) az elõtérben lehetett beszélgetni.
Betartják, nem mehet be senki a folyosóra sem, nem hogy a szobába! Ha látigató jön, az Anyának ki kell mennie az osztály elõtt lévõ váróba, a babát pedig ablakon át mutathatja.
Bp. Szent Imrében szültem, üvegajtó van, világosan elhatárolja a gyermekágyas részleget. A kismama mehet ki a látogatóihoz, illetve üvegen keresztül mutogathatja a babát. A szüléshez mehetnek be az apukák, és õk még bekísérhetik a szobába szülés után az anyukát, de ha segítettek elhelyezkedni, akkor menniük kell. Kivéve ha császárral szül a kismama, akkor az elsõ felállásig maradhat apuka. (Bár õk rosszabbul érzik magukat, mint az ott levõ anyukák)
Szolnokon még a folyosóra sem mehet be látogató. A társalgóban lehet fogadni õket, üvegajtón keresztül megnézhetik a babákat. Én örülök ennek a rendszernek. Ki az, aki szívesen szoptatna, fejne a többi anyuka látogatói elõtt.
A gyakorlatban úgy mûködik, hogy megkérdezed a szobatársadat, hogy egy pillanatra bejöhetne-e a látogatód megnézni a babát.Ha ilyen tilalom van, akkor persze az egész család nem piknikezhet az ágyadon, akármilyen rendesek is a szobatársaid.
Itt az a szabály és be is tartják/tartatják! Nekem császárom volt.Utána az õrzõbe bejöhetett látogató, de ha kint volt nálam a baba akkor nem. A gyermekágyas részlegen pedig nem jöhetett be látogató a szobába.Azért is 20 percet könyörgött a férjem hogy valaki bejöhessen a kórterembe legalább a táskámból kipakolni, mert nem bírtam mozogni.
Nálunk a táskákat sem lehetett bevinni. Én császáros voltam, így nem bírtam el a nagy táskámat, amikor indultunk haza és a nõvér hozta ki.
Én is bababarát kórházban szültem, ajtó mögül mutathattam meg a babát, se puszi se bejövetel nincs. A folyosóra én kimehettem, de ennyi. Általában betartották, néha láttam a rokonokat, hogy beléptek egy-egy puszira a babához, ha nem figyelt senki.
DEOEC nincs látogatási idõ a szobákra ki van írva hogy tilos látogatónak bemenni-de ez senkit nem érdekel a folyosók húzatosak és koszosak volt olyan hogy 23 órakkor még a folyosón óbégatott a kisebbség , illetve bent aludt a folyosón !!!!!!
Hát, a gyõri kórház bababarát, de nagy ívben [email protected]ák, hogy ne jöjjenek be a szobába. Szobatársnõm férfi rokonai betódultak, köztük a 70 éves bácsika, én meg ott szoptattam. Kra ki voltam akadva. Na ezért megyek VIP-ba ezúttal. És ez még istenes, mert olyan is volt, hogy a pereputty jött be, vagy 5-6 ember, átható pia-és dohányfüstszagot árasztva, azt hittem, elhányom magam.
Nálunk sem lehet bejönni, csak az egyágyasokba. Én kétágyas szobában voltam, és szülés utáni nap az egész család megrohamozott a szobában, mondtam nekik, hogy nem lehet (mert mi van ha a szobatársam pl. pont szoptat vagy fej, vagy ilyesmi), nem is jöttek be többször. Mentségük, hogy nem tudták, hogy nem jöhetnek be, senki sem szólt nekik.
elméletileg nem lehet gyakorlatilag meg [email protected]ák..
Hivatalosan nem mehetnek be. Azért a piciknek az õ kis fejletlen immunrendszerükkel nem szerencsés, ha a "kinti világ" kórokozóit is pluszban megkapják egy akkora "sokk" után, mint a születés... Mégis vannak sajnos olyan felnõtt, "értelmes" emberek, akik a tiltást figyelmen kívül hagyva (a rendszert kijátszva) bemennek az osztályra... :(
Nálunk nem lehet a szobába bemenni, de az ajtóba igen....jó, mi? Ott lehet tolongani, bambulni, bemenni nem, hogy ne zavarja a többi anyukát (nem mintha az ajtóbal állás nem zavarná...) De a szobába tényleg nem engedik, a babát meg a folyosóra nem lehet kitolni megmutatni.
Miskolcon szültem, ez is bababarát kórház. A látogatók valóban nem mehetnek be és nem is mentek a szobákba. A babát úgy tudtam, hogy csak az üvegablakon keresztül lehet mutogatni, de nem így volt, hanem a szoba ajtajáig kivihettem, így közelrõl meg lehetett nézni, fotózni. (Gondolom ezt nem szabad, de a férjem meg is puszilta, más apukától is láttam hasonlót.)
Attól, hogy bababarát a kórház nem biztos, hogy be lehet menni. Én is bababarátban szültem, mégsem lehetett. Ott az sem mûködött volna, hogy megbeszéljük a szobatárssal. Már a folyosóról kizavarják azt, aki próbálkozik. A babát lehet a folyosó végén lévõ ajtó üvegén keresztül megmutatni látogatási idõben. (2-es voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:) )


Jobb vagy bal kar? A fiúk melyik kezükön hordanak karkötőt? Mert pl fülbevalót bal fülben szoktak. Karkötőre van ilyen szabály?

Legjobb válasz: Ez olyan,mint a karóra.Mindenki azt mondja,hogy a balra kell,de ez nem igaz.Valójában oda kell,ahol nem zavar,szóval jobbkezesek a bal kezükön,balkezesek a jobb kezükön,de sok balkezes hordja szintén a bal kezén,mivel vagy azt hiszi,hogy ez egy valós szabály,vagy neki tényleg így kényelmes.Szóval ott,ahol neked jó.

Ez olyan, mint a karóra.Mindenki azt mondja, hogy a balra kell, de ez nem igaz.Valójában oda kell, ahol nem zavar, szóval jobbkezesek a bal kezükön, balkezesek a jobb kezükön, de sok balkezes hordja szintén a bal kezén, mivel vagy azt hiszi, hogy ez egy valós szabály, vagy neki tényleg így kényelmes.Szóval ott, ahol neked jó.
Ajj, már, hord azon, amelyiken tetszik! Sz.rd le a hülye szabályokat, aki azért leszól, mert "rossz oldalon" van a karkötõ, rohadjon meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igazatok van!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!