Találatok a következő kifejezésre: Szokás fizetni kórházban a (3 db)

Szokás fizetni a kórházban a fogadott dokinak amikor hetente ctg-re megy az ember?

Végülis csak aláírja a papírt meg váltunk néhány szót.

Legjobb válasz: Nem, nem szokás, én sosem fizettem ilyenkor! Ha már egy szignóért is fizetnünk kéne... Ennyi azért csak belefér ingyen is! Az NSt-t meg úgysem Õ csinálja.

Nem, nem szokás, én sosem fizettem ilyenkor! Ha már egy szignóért is fizetnünk kéne... Ennyi azért csak belefér ingyen is! Az NSt-t meg úgysem Õ csinálja.
Én sem hiszem, hogy fizetni kéne érte. Ez egy rutin vizsgálat, beletartozik a terhesgondozási protokollba, mint pl. a cukorterhelés vagy a vérvételek.Azok eredményét is megnézi mégsem fizetsz neki külön érte.És valóban nem õ csinálja a vizsgálatot, csak ránéz az eredményre.

Margit kórháznak milyen a nőgyógyászata? Burik Zoltán az orvosom. A cukorterheléshez hol kell megvenni a szirupot és mennyibe kerül? Kezelésenként szokás fizetni, vagy szülés után?

el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Én ott szültem a fiamat majdnem 9 éve és most is oda járok. Szerintem jó a terhesgondozó is, segítõkészek. Nekem a doki írta fel receptre a cukortereheléshez a 75gr-os cukrot, patikában lehet kapni. Vigyél hozzá citromot, vagy citromlevet, úgy sokal ihatóbb. A orvosom magánrendelésére járok, ott 7 000 a terhesgonozás, anno is így volt (mondjuk akorr még 3 000 volt), a szülés után meg kapott még valamennyit, de nem sokat.

Én ott szültem a fiamat majdnem 9 éve és most is oda járok. Szerintem jó a terhesgondozó is, segítõkészek. Nekem a doki írta fel receptre a cukortereheléshez a 75gr-os cukrot, patikában lehet kapni. Vigyél hozzá citromot, vagy citromlevet, úgy sokal ihatóbb. A orvosom magánrendelésére járok, ott 7 000 a terhesgonozás, anno is így volt (mondjuk akorr még 3 000 volt), a szülés után meg kapott még valamennyit, de nem sokat.

Ha egy orvos magánrendelésére járok, de a rendes kórházi munkaidejében szülök nála, akkor is "szokás" a szülésért fizetni?

Az orvosommal már megbeszéltük, hogy "mennyibe kerül nála egy szülés". Ezzel alapjában véve nem is lenne bajom, ha ? bejön akármikor, amikor megindul a szülés. Viszont úgy néz ki, hogy meg akarja indítani a szülést (ami már önmagában sem tetszik, de ez más téma), és persze azokat a napokat helyezte kilátásba, amikor ? amúgy is bent van a kórházban, dolgozik vagy ügyel. Akkor miért fizessek neki még plusszba?

Legjobb válasz: A plusszban fizetés tulajdonképpen egy gesztus. Ha meg akarod spórolni, egyáltalán ne fizess neki, ha pedig hálás vagy a munkájáért, és így szeretnéd megköszönni, akkor pedig mindenképp fizess. (Kissé törvényellenes a javaslatom, bocsi, de nem én fogom megváltoztatni a rendszert). Sokan nem is választanak orvost és nem is fizetnek, mások magánrendelésre járnak és hálapénzt is adnak. Rád van bízva, nincs más szabály. Ha pedig kétségeid vannak a szülés beindítását illetõen, kérdezz rá az osztályvezetõ fõorvosnál!

A plusszban fizetés tulajdonképpen egy gesztus. Ha meg akarod spórolni, egyáltalán ne fizess neki, ha pedig hálás vagy a munkájáért, és így szeretnéd megköszönni, akkor pedig mindenképp fizess. (Kissé törvényellenes a javaslatom, bocsi, de nem én fogom megváltoztatni a rendszert). Sokan nem is választanak orvost és nem is fizetnek, mások magánrendelésre járnak és hálapénzt is adnak. Rád van bízva, nincs más szabály. Ha pedig kétségeid vannak a szülés beindítását illetõen, kérdezz rá az osztályvezetõ fõorvosnál!
Nos, te teljesen más tészta vagy, mint az alapellátásban részt vevõ betegek.Tehát te kapsz egy szolgáltatást, amiért elõre meghatározott mennyiségû pénzmagot oda kell adnod a dokinak.Az teljesen mindegy, h õ csak miattad, vagy amúgy is bent lenne a kórházban.Persze errõl neked meg számlát kell kapnod.Ugyanúgy, ahogy az eddigi vizsgálatokról is kaptál(?).Ha nem kaptál róla számlát, akkor meg az a feketemunka triviális esete. Én is így akartam szülni, de amikor a doki bejelentette, h 140 lenne a körülbelüli végösszeg, akkor mosolyogva távoztam a rendelõjébõl.
A babád egész életét meghatározza a születése. Miért kellene beleavatkozni egy gyönyörû, természetes folyamstba azzal, hogy megindítják a szülést. Én nem hagynám az tuti... Ja, és megvan az orvosodról a véleményem. Nemhogy pénzt nem adnék neki, de még azt sem engedném, hogy orvosként funkcionáljon. Sok sikert kívánok Neked, de azért gondold át:) Üdv, egy 28 heteas kismama
Szia! Én is magándokihoz járok és havonta legombolja rólam a vizsgálat árát, viszont a szülésnek nincs "tarifája". Ha hozzá járok 9 hónapig, akkor az õ betege vagyok és akármikor szülök, õ befog jönni a kórházba! Hálapénzt pedig annyi lesz amennyit én gondolok (az majd attól függ hogy hogyan viselkedik velem, zajlik a szülés). A te dokid nekem gyanús... Bevett szokás, hogy a dokik elindítják a szülést, mikor õk dolgoznak, hogy nehogy másnak add a hálapénzt! Ha nincs komoly indok a szülés megindítására, én nem hagynám! Igenis menjen be, ha te szülsz és vezesse le!!! Ebben az esetben érdemelné meg a hálapénzt, mert fáradozott érted (munkaidején kívül bement stb)! Ne hagyd magad!!!
Az én véleményem az, hogy ha egyszer már magánrendelésre jársz, akkor megvan mindennek az ára. Vizsgálat + szülés. A magánorvos elkérheti a szülés árát, ha bemegy miattad és akkor is ha egyébként is rendes korházi munkaideje van. Ettõl MAGÁNORVOS és te megfogadtad õt. Persze errõl a szülésindításról az én véleményem is megvan. Ha bizonytalan vagy a dokit illetõen, soha nem késõ váltani.
Nem tudom melyik kórházat és dokit választottad, de hagy ezt a dokit a csába. Az ilyentõl elvenném a diplomáját és megeteném vele. Válasz egy másik orvost aki emberszámba vesz, és hagyja, hogy akkor szüld meg a babádat, amikor Õ meg akar születni. Ez nem játék, nehogy már a doki jobban tudja, hogy mit akar a babád. Sok sikert.
Rossz dokit választottál. Neki kényelmes helyzetet választja, hogy ne kelljen máskor bejönnie, hacsak a baba nincs veszélyben vagy te. Én nem engedném megindítani a szülést a helyedben, elmennék másik orvoshoz, és ez nem kicseszés az orvossal. Nem érezném magam kellemetlenül. Mi az, hogy akkor szüljek amikor benn van egyébként is. Az én orvosom 5 napon keresztül minden nap bejött hozzám a kórházba, hogy megnézze mi újság velünk. Ellene volt a szülés megindításnak, azt mondta jön, ha jönne kell. Persze ellenõrizte folyamatosan az állapotom, hogy nincs-e baj a babával. Én nem engedném meg a szülés megindítást és otthagynám az orvost is. Barátnõm a 8. hónap végén hasonló okok miatt hagyta ott az orvosát. Ráadásul fizettél neki a magánrendelésen, ezért pofázni sincs oka. Engem az orvosom a 9. hónapban adott át másik orvosnak, mivel megszûnt a kórháza. Hagyd ott az orvosod én azt mondom! A baba tudja mikor akar kijönni. A lányom engem két napig ijesztgetett, hogy jön, aztán a harmadik napon bújt ki, de az orvos minden nap elmondta, hogy nem fogja megindítani akkor sem ha kérem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!