Találatok a következő kifejezésre: Szokás ajándékot a védőnőnek Ha igen, mikor (2 db)

Szokás ajándékot adni a védőnőnek? Ha igen, mikor?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Elég a kórház,meg a doki,a nõvérek,a szülésznõ......

Szerintem nem. Elég a kórház, meg a doki, a nõvérek, a szülésznõ......
Tõlem semmit ne is várjon...aki akkora láma mint õ.No meg a munkáját végzi.Nekem sem fizet senki, amikor jól végzem a mukámat.Õ ezért fizetést kap, az általunk befizetett adóból, így is mi fizetjük..
Nem értem miért szóljátok le néhányan a védõnõket!? És mi ez a lámázás? Szerintem, ha úgy érzed, mikor megszületett a baba adhatsz neki bonbont, kávét, vagy ilyesmit. Szerintem ha rendesen végezte a munkáját, õ is megérdemli. Például az én védõnõm nagyon rendes és kedves, amiben tud segít, és bármikor felhívhatom, ha kérdésem van.
A kérdező hozzászólása: Az én védõnõm nagyon kedves és aranyos, ezért kérdeztem.
Én azért szólóm le, mert tényeg az.Irigylem azokat, akiknek aranyos kedves védõnõjük van.Az enyém az magasról szarik a fejemre. 37 hetes vagyok.Mint tegnap megtudtam a nõgyógyásztól fontos lett volna hogy rákérdezzen az esetleges betegségekre a családban(és ezeket beírja a kiskönyvbe), a kórházi UHs aszisztensnek kellett rászólni, hogy töltse ki rendesen a kiskönyvemet.És ha nem hívom fel egy hónappal az AFPm levétele után, akkor fel sem tûnik neki, hogy itt vagyok 20 hetes és még nincs meg az AFP, amit levettek a 16.héten.Csak pénteken délelõtt vagy hétfõ délután fogad minket, a hét többi napján nem.(A doki itt is kiakadt, meg az aszisztense is, hogy pedig ez lenne a feladata, és hangsúlyozom nem fogadott orvos!)Persze ezekben az idõpontokban pont nem érek rá...nem volt még családlátogatáson, van olyan hasonló terhességi hétben járó ismerõsöm, akinél már kétszer is volt. Ezek után ne várja senki, hogy többet akarjak a társaságában töteni, mint feltétlenül muszáj.Én is elsõbabás vagyok, és én is örülnék, ha lenne egy aranyos kedves segítõ nõ, akitõl megkérdezhetem, hogy mi is van, sajnos anyukámtól messze élünk, és a telefonszámlám meg irdatlan nagy a hosszú beszélgetések miatt.De sajna a védõnõm nem alkalmas erre a feladatra.
Én nem adok.a munkáját végzi és elvileg még nem is mi választjuk meg.Én is eügyben dolgoztam mégsem kaptam egy betegtõl sem soha semmit..szval nem .De ha te úgy érzed adnod kell, adj.
Szia!Az én védõnõm is nagyon aranyos és én is ezen gondolkoztam.Szerintem én valami ajándékcsomaggal meglepem!

Holnap megyek először védőnőhöz. Mi a szokás? Kell vinni ajándékot/pénzt? Ha igen, mennyit vittél? 9 hetes km

Legjobb válasz: Szörnyû,hogy itt tartunk!Miért kellene mindenkit pénzelni,lefizetni?Ez a munkája,tegye a dolgát!

Én sem kapok a fizetésem mellé fél libát, hálapénzt, egyebeket. Az csak az orvosoknál nem bûncselekmény, egyébként mindenhol.
A védõnõnek én sem adtam semmit, és nem is fogok. Szerintem nekik nem kell, és nem is szokás adni.
Szörnyû, hogy itt tartunk!Miért kellene mindenkit pénzelni, lefizetni?Ez a munkája, tegye a dolgát!
Dehogy vittem!!! És azóta sem. 23 hetes km
Nekem õszintén szólva eszembe se jutott soha, hogy pénzt adjunk a védõnõnknek.
FELEJDS EL A PÉNZT!!!! EZ A MUNKÁJA! KÖLSD A GYEREKEDRE!!BOLDOG BABA VÁRÁST
Pénzt a védõnõnek? Már bocsánat, de elment az eszed?
Dehogy kell vinni, nem kell érte fizetni.Én majd ha elköltözöm, akkor talán adok neki valami kis ajándékcsomagot.
Hát az elején semmit nem szokás.Ha valóban sokat segít, akkor a szülés után, amikor meglátogat benneteket, megajándékozhatod, de szerintem pénzt nem igazán illõ.
Dehogy kell!!!!!!Se most se késõbb minek??????Nekem eszembe sem jutott soha, pedig a harmadik gyermekemet várom!!!Õszintén nem is hallottam még ilyenrõl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Olvastam itt pénzekrõl a szüléssel kapcolatosan és azért kérdeztem. Én nem tudom mi a szokás. Csak 3 éve élek Bp-en (mióta házas vagyok). És az egészségüggyel csak a magánrendelõkben találkoztam. Köszönöm szépen a jó kívánságokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!