Találatok a következő kifejezésre: Szokás ajándékot a védőnőnek (5 db)

Szeretnék ajándékot venni a védőnőnek, szokás ez? Mit szokás adni?

A baba mennyi id?s korában adjam? Ki hogy oldotta meg?

Legjobb válasz: Ez nekem új! Már a védõnõknek is adni kéne valamit? Hova fajul ez a világ! Miért kéne ez a dolga. Te kapsz ajándékcsomagot a munkahelyeden? Szerintem ez már tulzás! Ha normális védõnõd volt, akkor egy köszönömmel is beéri!

Ez nekem új! Már a védõnõknek is adni kéne valamit? Hova fajul ez a világ! Miért kéne ez a dolga. Te kapsz ajándékcsomagot a munkahelyeden? Szerintem ez már tulzás! Ha normális védõnõd volt, akkor egy köszönömmel is beéri!
Szia! Mi rögtön 1 hónap után adtunk neki egy ajándékcsomagot, ez azért volt jó, mert ha nagy gondom volt, akár hétvégén is hívhattam. Elsõ baba, párszor kellett a segítsége.
A kérdező hozzászólása: Normális védõnõnk van, azért gondoltam hogy megköszönjük a fáradozását. Tudom hogy ez a munkája, de volt hogy én is este hívtam ha nem tudtam valamit.

Adtatok valamit a vedononek? Pénz, ajándék? Illik vagy szokás, vagy kell?

Két honapos a kislányom, most volt nálunk utoljára, most mar mi megyünk a rendel?be. Nem adtunk neki semmit, nem éreztem szükséget, párom jegyezte meg hogy lehet várt volna valamit. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha sûrûn járt ki hozzátok, és rendes volt, akkor illett volna legalább egy bon-bonnal megköszönni.

Ha sûrûn járt ki hozzátok, és rendes volt, akkor illett volna legalább egy bon-bonnal megköszönni.
Mi nem adtunk semmit.Ez a munkája.Ne érezd magad rosszul miatta.
Ha elmentek a boltba, és kiszolgál a pénztáros, annak is kéne bonbon? Ez a munkájuk!
Én az elején adtam neki 2-szer 1000-1000 ft-ot. El is tette s megköszönte. Utánna már nem adtam, mert én vittem be a tanácsadásra.Akkor viszont õ jött ki!
Nem adtam eddig se és nem is fogok, de ha már adni akarsz valamit, akkor inkább bonbon vagy virág...pénz az gázos sztem
Nem adok neki köszönetként semmit. Viszont a multkor pont nõnapon mentünk hozzá, vittünk neki a kisfiam nevében egy kiscserepes virágot. Ha jön, persze hogy megkínálom inni, vagy ropogtatni valóval, ha van épp itton, de semmi több.
A kérdező hozzászólása: És aki adott valamit, mit? Pénzt semmiképp nem szeretnek.(nem szeretem az ilyen lefizetos vagy hálapénz dolgot)
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondoltam, hogy nem adok, mert ez a dolga, persze üdítõvel megkinaltam, azért bunkó nem vagyok. De a terhességek alatt nem sokat találkoztunk, a babahoz most jött rendszeresen, mar néha tulsokk is volt, és amúgy különösebben nem szerettem, mert csak sablon szövegeket nyomott allandoan konkrét kérdéseimre sosem kaptam választ igy nem sok hasznát láttam, csak igy a vége fele mar olyan volt tényleg mint aki var valamire és mivel jó módú környéken lakunk, és sok baba született most itt gondolom másoktól kapott ezt azt és mar várta tõlünk mikor... De hat... Én nem éreztem hogy kene, de most zavar a dolog, azért megsérteni se szeretnem mert meg jó idejig foglalkozik a lányommal...
Ne haragudj, de mi a fenének neki bármi? Ha kedves és jó tanácsokat adott, akkor az jó, ez a munkája, de az enyémnek max egy fenéken billentést adnék:)
Én nem adtam neki semmit, de amikor nálunk volt természetesen megkínáltam üdítõvel, kávéval.
mi adtunk neki bonbont már voltam nála sokszor és idáig háromszor vagy talán négyszer adtunk neki de rendes kedves aranyos megérdemli ha a tiéd is az adj neki!
Én akkor adtam neki, amikor utoljára jött hozzánk - elköltözött a városból és új védõnõhöz kerültünk. Egy Bonbont kapott meg a lányom fényképét
A kérdező hozzászólása: Persze, én is így gondolom, de úgy tûnik itt elvárják, és ha nem adsz még nekik áll feljebb! :S

A védőnőnek szokás ajándékot venni, vagy pénzt adni?

Hetente jön megnézni a babát, nagyon aranyos. Vajon megbántanám, ha vennék neki ajándékot? Esetleg van valami ötletetek?

Legjobb válasz: Ha gondolod, vegyél vmit. Mi csak a legelsõ alkalommal adtunk neki 2000 Ft-ot (2 éve), amikor kijött az ujjszülött kisbabánkhoz. Azóta semmit. De normális velünk így is :)

Ha gondolod, vegyél vmit. Mi csak a legelsõ alkalommal adtunk neki 2000 Ft-ot (2 éve), amikor kijött az ujjszülött kisbabánkhoz. Azóta semmit. De normális velünk így is :)
Én nem adtam neki ez a munkája, s semmi extrát nem csinál, de bármikor felhívhattam meg jött is rendesen, sõt semmit nem is vettem neki. Hát ha van pénzed sok vagy így érzed jónak....
Pénzt én sem adok, de a névnapjára adtam neki egy bon-bont. Kis figyelmesság, és nem kerül sokba. Nekem a családom messze lekik, és csak õ tud segíteni ha van valami gubanc. Még hétvégén is hívhatom, ha valami miatt aggódom. Azt hiszem ezzel nem kapatjuk õket el, és talán ennyit minden háztatás kibír gazdálkodni. (Egyébként nem tudom mennyit keresenk, de mint állami alkalmazott nem valószínû, hogy túl lenne fizetve. Szerintem!)
én ugyanígy voltam, csak én egy 2000-est akartam neki adni (illetve nem is én, hanem anyukám, mert náluk laktunk 2 hétig a pici születése után) nem a mi védõnõnk volt õ, csak ideiglenesen, amíg nem mentünk haza. Anyukám az asztalon hagyta a pénzt, és rámszólt mikor nem figyelt a védõnõ, hogy adjam neki oda, õ meg majdnem megsértõdött...
Szia. Én vettem a névnapjára egy doboz bonn-bonnt és egy kávét. Nekem sokat segített, bármikor hívhattam-hívhatom, és mivel más bajom is volt, abban is sokat segített( beutalót kért, idõpontot kért stb). Pénzt nem akartam adni, pont az említett okok miatt, de egy kis aprósággal meg lehet köszönni a munkáját, de csak akkor ha tényleg olyan lelkiismeretes. Ha csak munkának tekint akkor szerintem nem kell adnod semmit. Üdv, 4, 5 hónapos kislány anyukája
szia! nekünk nagyon aranyos a védõnõnk, bármiben segít. akartam neki adni egy doboz bonbont. nem fogadta el, azt mondta szó sem lehet róla, neki ez a dolga. :) majdnem nekem volt kínos.
Egyrészt annyi ilyen kérdés van itt, miért nem keresel egy kicsit a válaszok között? Másrészt ez megint olyan kérdés, ami osztja a nézetet, mint a dokifogadás... Ha neked van rá pénzed, hogy pénzeld a védõnõt, tedd, de ezzel csak azt éred el és a hozzád hasonlók is, hogy akinek nem telik erre, az hülyén fogja érzeni magát, hogy õ nem tud adni, és a védõnõ is el fogja várni, és esetleg azt a családot nem úgy kezeli, mint azokat, akik adnak- Neki ez a dolga, ezért kapja a fizetését, és nem kell neki semmi pluszt adni. VAgy te a gyeded-gyesed mellé kapsz valakitõl valamit azért, hogy 24 órában szolgálatban vagy? Nem? Mert én sem...Akkor?... szerintem elég az is, hogy kedves vagy te is vele, megkínálod egy kávéval, teával ha nálad van, sütivel, és meleg szívvel ajánlod a többi kismamának, ez elég öröm neki-legalábbis az én védõnömnek ez a legnagyobb öröm!


Szokás ajándékot adni a védőnőnek? Ha igen, mikor?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Elég a kórház,meg a doki,a nõvérek,a szülésznõ......

Szerintem nem. Elég a kórház, meg a doki, a nõvérek, a szülésznõ......
Tõlem semmit ne is várjon...aki akkora láma mint õ.No meg a munkáját végzi.Nekem sem fizet senki, amikor jól végzem a mukámat.Õ ezért fizetést kap, az általunk befizetett adóból, így is mi fizetjük..
Nem értem miért szóljátok le néhányan a védõnõket!? És mi ez a lámázás? Szerintem, ha úgy érzed, mikor megszületett a baba adhatsz neki bonbont, kávét, vagy ilyesmit. Szerintem ha rendesen végezte a munkáját, õ is megérdemli. Például az én védõnõm nagyon rendes és kedves, amiben tud segít, és bármikor felhívhatom, ha kérdésem van.
A kérdező hozzászólása: Az én védõnõm nagyon kedves és aranyos, ezért kérdeztem.
Én azért szólóm le, mert tényeg az.Irigylem azokat, akiknek aranyos kedves védõnõjük van.Az enyém az magasról szarik a fejemre. 37 hetes vagyok.Mint tegnap megtudtam a nõgyógyásztól fontos lett volna hogy rákérdezzen az esetleges betegségekre a családban(és ezeket beírja a kiskönyvbe), a kórházi UHs aszisztensnek kellett rászólni, hogy töltse ki rendesen a kiskönyvemet.És ha nem hívom fel egy hónappal az AFPm levétele után, akkor fel sem tûnik neki, hogy itt vagyok 20 hetes és még nincs meg az AFP, amit levettek a 16.héten.Csak pénteken délelõtt vagy hétfõ délután fogad minket, a hét többi napján nem.(A doki itt is kiakadt, meg az aszisztense is, hogy pedig ez lenne a feladata, és hangsúlyozom nem fogadott orvos!)Persze ezekben az idõpontokban pont nem érek rá...nem volt még családlátogatáson, van olyan hasonló terhességi hétben járó ismerõsöm, akinél már kétszer is volt. Ezek után ne várja senki, hogy többet akarjak a társaságában töteni, mint feltétlenül muszáj.Én is elsõbabás vagyok, és én is örülnék, ha lenne egy aranyos kedves segítõ nõ, akitõl megkérdezhetem, hogy mi is van, sajnos anyukámtól messze élünk, és a telefonszámlám meg irdatlan nagy a hosszú beszélgetések miatt.De sajna a védõnõm nem alkalmas erre a feladatra.
Én nem adok.a munkáját végzi és elvileg még nem is mi választjuk meg.Én is eügyben dolgoztam mégsem kaptam egy betegtõl sem soha semmit..szval nem .De ha te úgy érzed adnod kell, adj.
Szia!Az én védõnõm is nagyon aranyos és én is ezen gondolkoztam.Szerintem én valami ajándékcsomaggal meglepem!

Holnap megyek először védőnőhöz. Mi a szokás? Kell vinni ajándékot/pénzt? Ha igen, mennyit vittél? 9 hetes km

Legjobb válasz: Szörnyû,hogy itt tartunk!Miért kellene mindenkit pénzelni,lefizetni?Ez a munkája,tegye a dolgát!

Én sem kapok a fizetésem mellé fél libát, hálapénzt, egyebeket. Az csak az orvosoknál nem bûncselekmény, egyébként mindenhol.
A védõnõnek én sem adtam semmit, és nem is fogok. Szerintem nekik nem kell, és nem is szokás adni.
Szörnyû, hogy itt tartunk!Miért kellene mindenkit pénzelni, lefizetni?Ez a munkája, tegye a dolgát!
Dehogy vittem!!! És azóta sem. 23 hetes km
Nekem õszintén szólva eszembe se jutott soha, hogy pénzt adjunk a védõnõnknek.
FELEJDS EL A PÉNZT!!!! EZ A MUNKÁJA! KÖLSD A GYEREKEDRE!!BOLDOG BABA VÁRÁST
Pénzt a védõnõnek? Már bocsánat, de elment az eszed?
Dehogy kell vinni, nem kell érte fizetni.Én majd ha elköltözöm, akkor talán adok neki valami kis ajándékcsomagot.
Hát az elején semmit nem szokás.Ha valóban sokat segít, akkor a szülés után, amikor meglátogat benneteket, megajándékozhatod, de szerintem pénzt nem igazán illõ.
Dehogy kell!!!!!!Se most se késõbb minek??????Nekem eszembe sem jutott soha, pedig a harmadik gyermekemet várom!!!Õszintén nem is hallottam még ilyenrõl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Olvastam itt pénzekrõl a szüléssel kapcolatosan és azért kérdeztem. Én nem tudom mi a szokás. Csak 3 éve élek Bp-en (mióta házas vagyok). És az egészségüggyel csak a magánrendelõkben találkoztam. Köszönöm szépen a jó kívánságokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!