Találatok a következő kifejezésre: Szokás ajándékot a (47 db)

Hivatalos eljegyzésnél mennyire szokás ajándékot adni a menyasszonynak és a vőlegénynek? Milyen szokások vannak? Kis városban élünk!

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az eljegyzést nem mindenki tartja nagy rokoni, baráti körben, csak szûk családban. Ilyenkor nem kell ajándékot vinni, csupán annyit, mint ha egyébként a vendégségbe szokás vinni: egy csokor virág a ház asszonyának, egy üveg bor a családfõnek.

Az eljegyzést nem mindenki tartja nagy rokoni, baráti körben, csak szûk családban. Ilyenkor nem kell ajándékot vinni, csupán annyit, mint ha egyébként a vendégségbe szokás vinni: egy csokor virág a ház asszonyának, egy üveg bor a családfõnek.
A fiú megkéri a lány kezét vagy tõle magától, vagy a családi körben az apától. Egy (pár) gyûrû kell, semmi más.
Szia! Mit jelent, hogy "hivatalos"?
A kérdező hozzászólása: Nekünk már megvan a karika és kísérõ gyûrû is, de most azzal vagyunk gondban, hogy a kísérõt is húzza fel a párom? Vagy az már rajtam lehet?
Nálunk úgy volt hogy én kaptam anyósoméktól egy aranykarkötõt, a feleségem anyáméktól egy aranyláncot. A võlegény megveszi a karikagyûrûket, és a kisérõgyûrût a menyasszonynak...
Ez inkább családfüggõ szerintem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó igen, mi hozzánk jönnek majd. Persze mi állunk mindent ital, étel stb.... párom anyukája fog majd egy tortát sütni nekünk és annyi.
Ha jól értelmezem, akkor a párod szülei mennek hozzátok. Akkor anyukád, meg te biztos kaptok egy-egy szál/csokor virágot. Apukádnak biztos visznek egy üveg italt. Vihetnek egy kis sütit az ebédhez, amit valószínû ti álltok. De más ajándékot -én - nem tartanék fontosnak.Mondjuk felajánlhatják, hogy beszállnak az ebéd/vacsora költségeibe, de én ezt nem fogadnám el. Feltételezhetõ, hogy ti is elmentek hozzájuk egy ebédre, vagy a majdani esküvõ részleteinek a megbeszélésére, és akkor kvittek vagytok. Nektek meg elég ajándék a gyûrû, meg az, hogy szándékoztok összekötni az életeteket:)
A kérdező hozzászólása: A hivatalos, hogy a szülõk elõtt is felhúzzuk a gyûrût, hogy azzal jelezzük komolyak a szándékaink, és, hogy össze akarjuk kötni az életünket. Csak a szûk család lenne ott, vagyis az én szüleim, illetve a párom (ffi) szülei lennének ott, és a párom testvérének a családja, vagyis csak a felesége és a 2 gyerek.
A kísérõt azt hagyhatod...a gyûrût egymás ujjára Ti húzzátok fel..ez a lényeg!:)
Szokás, nem szokás én nem adtam semmit. Elég pénzt elvitt a felkészítés.
oktatófüggõ.. nekem egy nagyon rendes fiatalember volt akival össze is barátkoztunk, így én vettem neki egy üveg Jägermeister-t.. ha úgy gondolod hogy megérdemli és szeretnél kedveskedni akkor teis vegyél neki jelképesen valamit, ha szemétkedett veled akkor ne :)

A bölcsisnéniknek szokás ajándékot adni? Ha igen, mit?

Legjobb válasz: Én most nagyon büszke vagyok magamra:) Olyan ajándékot tudok adni nekik amit senki más. Idõben sikerült befejeznem a két futót amit nekik hímeztem. Így saját készítésû dologgal lephetem meg õket. Hiszen amit õk csinálnak a gyerekeinkkel az is szívbõl jön ezt igazán csak szívbõl jövõ ajándékkal lehet megköszönni. ( Lehet ez nem saját készítésû is:)

A kérdező hozzászólása: Jaj hagyjátok már abba!
Én most nagyon büszke vagyok magamra:) Olyan ajándékot tudok adni nekik amit senki más. Idõben sikerült befejeznem a két futót amit nekik hímeztem. Így saját készítésû dologgal lephetem meg õket. Hiszen amit õk csinálnak a gyerekeinkkel az is szívbõl jön ezt igazán csak szívbõl jövõ ajándékkal lehet megköszönni. ( Lehet ez nem saját készítésû is:)
Mi ma peldaul ferrero bonbont kaptunk, nem szamitottunk ra, es majdnem megcsokoltuk az anyukat, mert lassuk be, a sikito, ordito, taknyos kis tomeget konnyebb elviselni egy adag boldogsag hormon novelo csokival:) )))
Elnézést az offért... De ez a "sikító, ordító taknyos kis tömeget... ELVISELNI" ??? egy kicsit mellen szúrt... fõleg bölcsis néni szájából... Ilyet viccbõl sem írunk, gratulálok az elhivatottságodhoz kedves 3. hozzászóló! A kérdésre: Hogy szoktak-e ajándékot adni, azt nem tudom... de én fogok adni, azt tudom. Ha egy óvó- illetve tanító néninek szokás, akkor a bölcsis néniknek is ugyanúgy illene, hisz õk is ugyanúgy a gyerekeinkkel foglalkoznak. (Már amelyik, ugye...)
Igazából nem. De ha szeretnél adhatsz valami apróságot. Inkább év végén szokás ballagáskor mikor befejezitek a bölcsit.
Ujra 3. 26 eves vagyok. Nem vagyok elfaradva, es nem is akarok en itt mentegetozni. A taknyos-visito , nos igen, nem a legelfogadottabb modja a viccelodesnek, de lassuk be, igaz. De en imadom ezeket a kis taknyosokat, akik sikitanak, nyugoskodnek, megeszik a festeket, kismajomkent csimpaszkodnak ram, lehanynak, lepisilnek, lekakilnak... vagy ha olyanjuk van, a ket pottom kezuk koze fogjak az arcomat es ugy csokolnak homlokon masfel evesen. Nem is tudom, melyik valaszolo irta, nagyon banto akart lenni, vagy epp o volt nagyon megbantva, de latszott, hogy lovese sincs milyen az elet egy ovodaban, en eleg sok ovo- es bolcsis nenit ismerek, hat van akitol meg en is felek :) Na o nem hivja taknyosoknak oket (le sem irom a felhaborodasok utan, mik forognak meg kozszajon), de nem is szeretnem, ha engem allitana sarokba. En, aki hempergek veluk a foldon, olelem oket, amig el nem alszanak, vagy le sem teszem, ha betegek (mert eljen az olyan anya, aki behozza akkor is, mikor a kicsi masfel eves fetreng a laztol :S), en ugy erzem, nekem jogom van neha le kis taknyosozni oket, csak ugy szeretetbol. Aki meg nem ismer, nem haragszom, nyugodtan sertodjon meg, lazadjon fel, szive joga, akik ismernek, vagy tenyleg ateltek mar hasonlot, amit egy kisgyerek gondozo (20-21 totyogo napi 9 oran at, es meg este is mosolyogsz), az igen is megerti a humort a csoki es a sikito gyerek kozti osszefuggesben. Egyebkent szegeny kerdezonek, mert nem sok valaszt kap a sajat kerdesere, mi itt erkolcsi vitat vivunk. Megint sutit kaptunk egy anyukatol, ha ez igy megy tovabb, el fogunk gurulni, mert nagyon finomatak hoznak. Bar ujfennt megemlitnem, nem varjuk el. De en peldaul orulnek (mar ha nagyon adni akarna valaki) egy rajznak, amit a kicsi csinalt, es rajta van a fenykepe, ugy sosem felejtenem el, meg 20 ev mulva sem:) )
Kedves Bölcsis Gondozó néni:) Szarkazmus ide vagy oda a mondandódból süt, ohgy amit a kölökrõl mondasz komolyan gondolod. Felteszem már nem 3 éve vagy a pályán, mint a sógornõm óvónõként. Õ bödöskölköknek hívja az ovisait és komolyan gondolja. Te inkább elfáradhattál az életed során. Sok gyereket gondozhattál. Csak szívbõl merem remélni , ohgy nm így állsz hozzájuk. Nekünk két arany gondozó nénink van: 20 éve a pályán és még egyszer sem törtek ki így.. pedig magánemberként is ismerem õket.
Ooooooo! A harmadik vagyok, senkut nem akartam en mellbe vagni, a szarkazmust meg erteni kell, anelkul tenyleg elvezhetetlen. Egyebkent azert babysittelek ebben a szent pillanatban is, mert ki nem allhatom a gyerekeket (ujfenn ironia, aki nem ertene). A bezzeg anyak, es a felhaborodokat nagyon szivesen latom egy napra, csatlakozzanak hozzam, estere mar csak a humor segit, mire 50 pelenkat kicserelsz, 1000 meg egyszer orrot torolsz, konnyeket szaritasz, es mindezt ugy, hogy valaki biztosan sikit a fuledbe ;)
4. vagyok! Muszáj írnom megint! :) Csak azért írok, mert nem én pontoztam le a 3. válaszolót! Úgy érzem van humorérzékem, csak ezt egy kicsit morbidnak tartottam. (Illetve tartom továbbra is.) De a nézetbeli különbségek miatt sosem húzok le senkit. Ahány ház annyi szokás. Szóval nem akartam tüzet szítani, csak tényleg szíven ütött. Mindannyiatoknak Kellemes Ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: Szerintem akinek van egy csöpp humorérzéke, az jót mosolygott a bölcsisnéni beírásán. :) Az én kisfiam most kezdte a bölcsit, és két évig lesz itt. Nagyon elégedettek vagyunk a gondozónénikkel, és biztosan adunk nekik valami apróságot. Nekem közben a karácsonyfadísz jutott eszembe, azt még használni is tudják, és tényleg apróság. De lehet, hogy egy kis csokit is hozzácsapunk. ;)) Köszi a tippeket!
Mi adtunk annak idején névnapra, karácsonyra, húsvétra meg amikor befejezte a bölcsödét. Mivel a rokonságban van gondozónõ, tudtam, hogy valamilyen szinten elvárják és jól is esik nekik, ha megajándékozod. Nem nagy dolgot kell adni-én pl fényképkeretet adtam, vagy albumot, karácsonyra mécsest. A lényeg a megemlékezés volt.
Én mint bölcsõdés gyermek anyukája nem sértõdtem meg a megjegyzéseden.Én értem a humort. És a kérdésre válaszolva én fogok ajándékot adni mind a három gondozónéninek aki velük van.Egy illatgyertyát és egy üveg bort.


Szokás ajándékot adni a szülőknek?

Augusztusban lesz az esküv?nk, de nem tudom, hogy kell e ajándékot adni a szül?knek (köszöntéskor) vagy nem.

Legjobb válasz: Virágot szokás.

Virágot szokás.
Felénk szülõköszöntõ virágot szokás adni, az átadás az esküvõi ceremónián van, a szöveget az anyakönyvvezetõ mondja. A ceremónia elõtt megkérdezik, hogy lesz-e szülõköszöntés, minden szülõ ott lesz-e (pl. egyik fél a szüleivel haragban van, ne adj' isten meghalt valamelyik), mert akkor úgy mondják a beszédet, hogy senkinek se legyen kellemetlen.
1-1 szál virággal szokás köszönetet mondani.
ahogy érzed, de azért illene egy-egy virágcsokorral és egy-egy üveg borral megköszönni az eddigi gondoskodást
Ez csak egy újabban felvett szokás. Felénk nem adnak semmit a szülõknek, és nem is köszöntik õket. Nem is hallottam ilyenrõl, csak ezen a fórumon. Ez a fiatal pár ünnepe, õket szokás csak köszönteni.
Nálunk virágot szokás adni.
Mi a szülõknek adtunk (anyuknak virág, apuknak gravírozott bor) + nekem élnek az egyik szülõm szülei (nagyszülõk), nekik is ugyanez. Nálunk csak az anyukáknak szokás adni, de mi úgy éreztük, hogy az apukáknak (Nekem nagyszülõknek is) kijár, hiszen egyszer van, érezzék rájuk is gondolunk és nekik is köszönjük. Nálunk az anyakönyvvezetõ kérdezte, hogy szeretnénk-e (ha igen, akkor kiknek), mi verset is választottunk és az anyakönyvvezetõ is mondott pár szót.

Fél év együtt járás "megünnepléseként" szokás ajándékot venni a párunknak? : )

Csak valami kis apróságra gondolok.. Azért érdekel más véleménye, mert mindenki azt mondogatja, hogy a fél év még semmi, és hogy csak évfordulókor kell. :)

Legjobb válasz: Nem szokás, de ha szeretnél akkor vegyél nyugodtan valami apróságot, biztos örülni fog:)

Nem szokás, de ha szeretnél akkor vegyél nyugodtan valami apróságot, biztos örülni fog:)
Szerintem is másoknak van igaza, én maximum a házassági évfordulót ünnepelném meg, de abból is csak az elsõt, a 10.-et, a 25. -et és az 50.-et, többet nem. De ha te szeretnél vegyél valamit nyugodtan, csak nem biztos, hogy õ is vesz, szóval elsülhet ez kellemetlenül is.
Már annyira lefáraszt, hogy mindenki azzal jön, hogy "egy hónapja együtt vagyunk, ünneplünk" és akkor havonta ünnepelnek. Szerintem a félév is kevés ehhez. Évforduló, úgy oké.
Szia! Szerintem nyugodtan vegyél valami kis apróságot! Én eltudnék olvadni hogyha a párom meglepne(akármikor) egy kis ajándékkal! :)
én kaptam a barátomtól egy drága parfümöt, én meg nem is gondoltam volna...de mondta h a srácnak kell figyelmesnek lenni, nem azért vette h én is vegyek neki vmit.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondoltam, hogy ennyi idõ után még nem kell, mert az évfordulóm az igazi meg minden.. igazából elõször Õ kezdte mondani, hogy valami kis ajándék készülõdik erre. :)

Mennyi pénzt vagy ajándékot szokás adni a szülésznőnek, ha nem fogadom meg, de meg vagyok vele elégedve?

Legjobb válasz: Én egy nagy ajándékcsomagot vittem neki, nem volt fogadott, de nagyon rendes volt. Olyat, amit lehet a boltokban kapni, van benne mindenféle, kávé, csoki, ilyesmik. A dokim sem fogadott volt, nem kis nyomozás után kiderítettük, hogy nagyon szereti a kubai szivart, szóval neki azt vettünk ajándékba, meg vettünk a csecsemõs nõvéreknek is egy ajándékcsomagot, mert mindenki nagyon rendes volt. Én ezt jobbnak találom, mint pénzt adni, hiszen a munkáját végzi. Viszont tényleg nagyon odaadóak voltak, a kedvességüket akartam így megköszönni.

Én egy nagy ajándékcsomagot vittem neki, nem volt fogadott, de nagyon rendes volt. Olyat, amit lehet a boltokban kapni, van benne mindenféle, kávé, csoki, ilyesmik. A dokim sem fogadott volt, nem kis nyomozás után kiderítettük, hogy nagyon szereti a kubai szivart, szóval neki azt vettünk ajándékba, meg vettünk a csecsemõs nõvéreknek is egy ajándékcsomagot, mert mindenki nagyon rendes volt. Én ezt jobbnak találom, mint pénzt adni, hiszen a munkáját végzi. Viszont tényleg nagyon odaadóak voltak, a kedvességüket akartam így megköszönni.
ajándékcsomag
Szerintem torkig vannak a csokikkal meg kávéval. Inkább pénz.
pénz plussz egy bonbon ( én ezt fogok adni, nekem fogadott lesz a szülésznõ)
Én nem fogadok és max ajándékcsomagot adok.Ez a munkájuk!!!Te mit kapsz külön a munkádért a fizun kívül..én semmit pedig én is eg.ügyben dolgozom és nap mint nap emberek életét könnyítem eg..szval elég nekik a csomag sztem..
5-10.000.- között szerintem elég.

A párunknak nem szokás ajándékot adni? 22\L

Legjobb válasz: Milyen alkalomból?

Milyen alkalomból?
Miért ne lenne szokás? Nem értem...
A kérdező hozzászólása: ..õ neki tettszenek az ilyen üvegkockák amibe van v mi épitmény, mert erröl mesélt hogy látott ilyet egy barátjánál és hogy annyira szép..
Akkor oké.
Hát akkor nem szóltam. De a kérdést továbbra sem értem miért tetted fel. Tán õ nem ad neked semmit? Nem értem.
A kérdező hozzászólása: ..igen, õ nem szokott adni, pedig ezenkivül volt hogy adtam neki egy aranyos plüsskutyust is meg képeslapot, mert õ ilyen romantikus is..
mert õ ilyen romatikus is..oda ne rohanjak..mióta vagytok együtt? volt már szülinapod, vagy bármid?
A kérdező hozzászólása: jó lenne ha nem gúnyolodnál, nem minden pasi agya helyén van fa..z..igen is õ egy érzékeny pasi..szülinapomra tortát kaptam tölle, és egy szép ruhát meg egy nyakláncot..
Akkor mi a baj? Kaptál ajándékot.. Most már végképp nem értem.
A kérdező hozzászólása: de ez régen volt, sajna mostanában nem kapok tölle, csak én adok neki, és nem tudom miért nem viszonozza, nem várom el csak jól esne..
nem értem miért kérsz számon valakitõl ajándékot, ha nincs is rá ok. Lehet adni ajándékot ok nélkül is, de ezt nem lehet elvárni a másik féltõl. Ha valaki ezért hisztizik, akkor az olyan benyomást kelt, mintha állandóan ajándékokat akarna. tudod hogy megy ez, elsõnek csak egy üveggömb, utána egy csoki, aztán egy drága virágcsokor, majd egy márkás ruha és a végén... Én nekem se volt különösebben szokásom ajándékokat adni, csak ünnepekkor. Na meg amikor úgy éreztem hogy szükséges, vagy épp a békülés miatt. De ha egyszer meglátnám azt, hogy a barátnõm így kérné számon az ajándékot mint most, szerintem ott fejezném be vele az egészet. Ez aztán tényleg érzelem dús kapcsolat lehet.
Nem várod el, de azért jól esne és mivel nem kapod meg hiszti van... Tényleg nem várod el..logikus... Az ünnepekre kapsz ajándékot, örülj neki, hogy gondol rád. A hétköznapokon meg nem kell neki minden héten újabb valamit venni. Nem egy ajándékozós típus, csak ha alkalom van rá. Ez van.
Egyébként mi volt régen? A szülinapod? Hát igen, az évente csak egyszer van...
Jó dolog csak úgy spontán ajándékot adni másoknak. Ugyanakkor tényleg olyat érdemes csak adni, amire szüksége van vagy amit szeret. Nem biztos, hogy ami neked tetszik, az neki is tetszik.
Ja és én is vettem már neki ilyen kismütyürt, de még annak is haszna volt. Volt egy kulcscsomója egy nyaralóhoz és a kulcstartóját elhagyta. Hát vettem neki egy aranyos Nici-s kulcstartót, ami hasonlított az elõzõre. De még ennek is több haszna van, mint egy üvegkockának. #13
de szokás
Illik
és milyet? 18+osnak pl nagyon tudnék örülni
Mire? Kasztrálásra nem...egyéb esetben szoktak adni ajándékot az emberek a párjaiknak.
A kérdező hozzászólása: ma 12:04 nem szex ajándékra gondoltam, hanem v mi olyanra amit szeretne már régen, vagy v mi apró kis dolog amit te magad találsz ki hogy tettszene neki..
Te szoktál adni neki?
A kérdező hozzászólása: igen, nem rég egy nagyon szép üvegkockát adtam neki amibe volt gravirozva v mi szép kastély..
De milyen alkalomból?? Szülinap, névnap, karácsony, csak úgy?? Legyél már kicsit konkrétabb. Egyébként pedig ezekre az alkalmakra nyilván olyan dolgot veszek, amire vágyik.
#8 Igazán hasznos ajándék....erre vágyot? Kétlem.. Újabb kacat egy libától.
A kérdező hozzászólása: csak úgy, semmilyen alkalomból.. ilyesmit adtam neki: http://www.cegesajandek.com/3-d-gravir/3574-uveghasab-nagy.h..
A kérdező hozzászólása: ma 12:21 ezzel csak magadat minösited.. semmi sem kacat amit szeretettböl adnak..
Attól még, hogy szeretetbõl adják kacat marad. Te találtad ki, hogy tetszene neki..hát biztos...ahogy érzed. Övet vettem neki, mert szüksége volt rá. Parfümöt, mert azt szeretett volna. Laptoptáskát, mert a régi szétszakadt. Megcsináltattam a karkötõjét, mert elszakadt és hiányolta már a kezérõl(ezutóbbit csak úgy). A gépéhez vettem olyat amire már régóta vágyott, de még nem jutott el addig, hogy megvegye. A kedvenc nasiját megvettem neki csak úgy, hogy meglepjem. 12 éves whiskyt vettem, mert imádja a különlegességeket. Ezek hasznosak. Egy szivecskés bögre, meg egy cukimuki gravírozott hülyeség nem. Még ha az arcképetek lenne benne vagy valami olyan ami rád emlékezteti, na de egy kastély...újabb porosodó szarság.
Ajánlanék egy könyvet, ami lehet, hogy megoldja a bajodat. Gary Chapman: Egymásra hangolva - az öt szeretetnyelv. Itt egy rövid kivonat a tartalmából, ezt olvasd el: http://www.szerelmunk.hu/content/az-%C3%B6t-szeretetnyelv A Te szeretetnyelved úgy érzem, dominánsan a 3. Van, akinek egyszerûen nem természetes ennek a használata és inkább máshogy mutatja ki a szeretetét.

Mit szokás vinni esküvőre ajándékba a párnak?

A "hivatalos" már megvolt egy éve,most az egyházi esküv? lesz. Mit illik vinni ajándékba, ha a meghívás mindenre (templom, buli) szól?

Legjobb válasz: Manapság pénzt.

Manapság pénzt.
pénzt
Az attól függ, hogy milyen anyagi helyzetben vagy és, hogy merri közeli rokon ill.barát akinek az esküvõjére mész.
Az szintén lakodalom, ezért lehet mondjuk egy drágább bort, ami mondjuk díszes üvegben van(pisztoly, nõiláb formájú), egy csinos nagy gyertyatartót, új szép párnahuzatokat, szép terítõt, csipkés terítõt, gyertyatartó készletet, gyertyakészletet, ajánlom, hogy menj az Ikeába, vagy egy dekorboltba(mi úgy oldjuk meg).
gyertyakészletet, elírtma, bocsi.
A kérdező hozzászólása: más is a pénzt mondta...mennyit illik?
Pénzt. Mi is jobban orultunk annak. Ha már ugyis egyutt laknak, akkor már megvan mindenjuk. Lehet, hogy amit veszel nem fog nekik tetszeni és nem illik majd a lakásba sem. A pénzbol meg azt vesznek, amit akarnak.
A kérdező hozzászólása: ha aznap egyszerre tartják a gyerekük keresztelõjével? arra külön ajándék kell?
Pénzt. Fejenként minimum 10- 15 ezer forint.
vacsi aji
Elõbb kaja, olyan 6-7 fele, 7-8 körül meg ajándék. Éjfélkor hogy lehet enni? Pláne a karácsonyi menüt.. meg sütit... utána mennek is aludni teli hassal vagymi?
Elõbb elõkészítjük a terepet, fadíszítés - régen szaloncukorkötözés, de már nem teszünk cukrot a fára. Aztán fürdés, puccba vágjuk magunkat - ünneplõt veszünk fel. Csengettyûszóra bevonulunk a szobába, ajándékozás, majd vacsora.
Elõször fõzés, fadíszítés. Aztán fürdés, kiöltözünk, megvacsorázunk utána szétszóródunk (vagy úgy teszünk) és mindenki próbálja a fa alá tenni észrevétlenül az ajándékot. Aztán csengetés, bemegyünk és mindenki megtalálja a kártyája mellett, ami az övé. :) Utána örülünk, és tévézünk míg el nem álmosodunk.

A gyerekorvosnak szokás ajándékot venni (csoki, kávé) vagy pénzt adni néha?

Legjobb válasz: pénzt néha szoktam de gondoltam bonbonkára is már mert olyan rendes

pénzt néha szoktam de gondoltam bonbonkára is már mert olyan rendes
Ha kijön hozzánk mindig szoktam neki egy kis borítékot adni...
Ha házhoz jön, 2-3 ezret adunk (3 ezert akkor, ha hétvégén vagy ünnepnap jön). Bp, XVII. ker.
Én 5-10000-et!
A kérdező hozzászólása: És ha megkérdezhetem, mennyit szoktatok adni neki?
Szerintem nem szokás, de jól esik neki biztosan. Én még nem adtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!