Találatok a következő kifejezésre: Szocpolt vettünk még (9 db)

Hogyan oszlik meg jelenlegi lakásunk értéke, ha azt előző lakásunk árából+ szocpol vettük?

Az els? közös lakásunkat a szülei vették 1986-ban. A jelenlegit '96-ban vettük,1/2-1/2 részben vagyunk tulajdonosok. 23 éve vagyunk házasok.

Legjobb válasz: Fele-fele arányban a tiétek - hacsak másként nem egyezetetek meg egy írott szerzõdésben (ezt hívják házassági szerzõdésnek).

Fele-fele arányban a tiétek - hacsak másként nem egyezetetek meg egy írott szerzõdésben (ezt hívják házassági szerzõdésnek).

Szocpolt vettünk fel, még 2év van hátra a "futamidőből". Az egyik gyerekre megelőlegezték, így 2, 4 milliót kaptunk. Milyen kamattal, és mennyit kell visszafizetni, ha mégsem születne testvére a lányomak?

Legjobb válasz: Hát nagyjából majdnem gyanennyit kéne kb 2 milliot, mert az már bûntetõkamat, de lehet részletbe visszafizetni. Ha viszont az orvos kiállít olyan papírt miszerint egészségügyi okokból nem vagy képes szülni többé, akkor nem minden esetben kell visszafizetni.

Hát nagyjából majdnem gyanennyit kéne kb 2 milliot, mert az már bûntetõkamat, de lehet részletbe visszafizetni. Ha viszont az orvos kiállít olyan papírt miszerint egészségügyi okokból nem vagy képes szülni többé, akkor nem minden esetben kell visszafizetni.
Sajnos nem tudok válaszolni, de kétlem, hogy 2 millát kellene visszaadni, hiszen egy gyerekre 900 e ft-ot adnak akkor a mardék is csak 1, 1m.Az meg iszonyat szemétség lenne, hogyha olyan súlyos "büntetõkamatot" tenne rá az állam.A helyedben érdeklõdnék , mert így csak besokkolod magad.
orvosban nem reménykedj, gyakorlatilag megszûnt a lehetõség. Konkrétan: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..
szia ha egészságügyi okok miatt nem jön a baba, kamatmentesen, részletekben DE VISSZAKELL FIZETNI.ha csak úgy ti nem akartok még egy gyereket kamatokkal együtt kell visszafizetni.
Lehet, hogy morbid lesz hirtelen, de fogadjatok örökbe egyet, ha csak az a gond, hogy nem jött össze a 2 gyerkõc 8 év alatt!

Ha 5 éve vettünk lakást, arra felvettük a szocpolt, azóta született egy kislányunk, akkor a hitel összegéből levonták a rá eső szoc polt. De most születik a 3. gyerekünk akkor esetleg még rá is vonnak majd le?

Vagy a szoc pol eltörlése után már senkinek se jár? Annak aki el?tte vett fel hitelt annak se?

Legjobb válasz: A szocpol annyi gyerekre ahányra anno felvettétek. Ha nem vettétek fel a 3 ra akkor nem jár. Mivel ahogyan elõttem is írtátok, már nincsen szocpol. És nem valszin, hogy egyenlõre lesz is.

A szocpol annyi gyerekre ahányra anno felvettétek. Ha nem vettétek fel a 3 ra akkor nem jár. Mivel ahogyan elõttem is írtátok, már nincsen szocpol. És nem valszin, hogy egyenlõre lesz is.
Szoc.pol már senkinek sem jár.A Fidesz csodálatos terveiben pedig meg sem említik.
"Ha nem vettétek fel a 3 ra akkor nem jár." max 2-re lehetett elõre felvenni...
A kérdező hozzászólása: Nem írtuk hányra, használt lakásra és azt mondták, ha születik gyerekünk mindig levonnak a hitelbõl.


Igényelhetek-e szocpolt ha vettem egy félkész házat 3 évvel ezelött amin még nincs kész a emelet és még nincs rá lakhatási engedély? Van egy két éves kislányom de szeretnék még egy gyeremeket!

Legjobb válasz: Szia! Fél szocpol vehetõ igénybe, kell hozzá a második gyerkõc is. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..

Szia! Fél szocpol vehetõ igénybe, kell hozzá a második gyerkõc is. http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..
A bankot kellen talán megkérdezni, többre mennél!
Vissza kell fizetnetek. A lakás eladása miatt is vissza kell fizetnetek nem csak azért mert nem született meg a második.
A kérdező hozzászólása: a bankba sajnos hozzáértõk ülnek, senki sem tudja, azt mondják majd a központ mondja meg.A lakást nem szeretném eladni, csak a szoc polt ugye muszály visszafizetni.
Még jó hogy muszáJJJJ ha már ingyen kaptátok az államtól!
Nem kell visszafizetni, beleépítik a hiteletekbe és így majd többet kell fizetni.
Ha addig születne gyermek új kapcsolatból, annál, akié a ház akkor úgytudom, hogy nem kell.

Igényelhető-e szocpol utólag, ha amikor a kisfiam született még volt lakástulajdonunk, amin hitel volt, ezt azóta eladtuk, a hitelt kifizettük. Vettünk egy telket, amin építkezünk, ez lakástulajdonnak számít?

Az építkezéshez szintén hitelt vettünk fel. Egy ideig párhuzamosan fizettük a kett?t. A házon még nincs lakhatási, kb. 70%-os.?

Legjobb válasz: https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/LAKTAM_Epites_2008020.. Nem tudom, talán segít ez az oldal!

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/LAKTAM_Epites_2008020.. Nem tudom, talán segít ez az oldal!
A telek nem számít annak csak a lakás. Vagy is ha most egyikötök nevén sincsen lakás csak ez az egy telek akkor semmi gond nincs, lakásépítésre teljese szocpol jár. A gyerek születéséhez nincs köze ennek, ha még nem vettéke igénybe akkor bármikor igénybevehetö.

Tavaly vettünk egy újépítésű csházat, 20 év hitel, szocpol. Elköltöznénk más városba, hogyan oldható meg, hogy ismét újépítésű ingatlant vegyünk?

Ugynannyiért vennénk újat, mint amennyiért eladnánk a jelenlegit. Megoldható vajon? Átruházható-e a hitel, szocpol? Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia, mivel a férjem ezzel foglalkozik, mi is most fogunk költözni, úgy, hogy van a régin is hitelünk! Ez a tel. száma: 30-242-3971, vagy írjál privát emilt! Üdv.

Szia, mivel a férjem ezzel foglalkozik, mi is most fogunk költözni, úgy, hogy van a régin is hitelünk! Ez a tel. száma: 30-242-3971, vagy írjál privát emilt! Üdv.

Esküvő után vettünk hitelre lakást szocpol támogatással, melynek önrésze a férjem öröksége volt kp-ban. Lakást ha eladnánk a vételárból vissza kell fizetni a hitelt, az önrész ½-½ részben oszlik meg vagy az az ő pénze lesz az egész?

Szocpolt vissza kell fizetni? Egyedülállóként lakáshitelt kaphatok esetleg vmennyi önrésszel? Házassági szerz?désünk nincs. Ha elválunk a gyermekem (2 éves) ugye velem maradhat? Mennyi tartásdíjra számíthatok kb.100e-150eFt nettó a fizetése.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!