Találatok a következő kifejezésre: Szocpolt igénybevettük a (2 db)

Szocpolt igénybevettük már a két gyermekemre, de született rá egy évre egy babám. Utána visszamenőleg igényelhetem a szocpolt?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy visszamenõleg nem lehet igényelni, csak a már megszületett gyerekekre. Viszont van olyan lehetõség, hogy vállalod, hogy X idõn belül szülsz még egy gyereket, de akkor már rögtön 3 után kaptad volna meg, és ha nem születik meg az adott idõn belül akkor vissza kell fizetni egy részét. De hogy biztos legyél benne menj el egy bankba, vagy egy banki ügyekben jártas személlyel beszélj. Õ biztosat tud mondani.

Én úgy tudom, hogy visszamenõleg nem lehet igényelni, csak a már megszületett gyerekekre. Viszont van olyan lehetõség, hogy vállalod, hogy X idõn belül szülsz még egy gyereket, de akkor már rögtön 3 után kaptad volna meg, és ha nem születik meg az adott idõn belül akkor vissza kell fizetni egy részét. De hogy biztos legyél benne menj el egy bankba, vagy egy banki ügyekben jártas személlyel beszélj. Õ biztosat tud mondani.
Mivel a szocpolt a gyermekek után lehet igénybe venni, így tudtommal jár a 3. gyermek után is a pénz. Elsõ gyermek után 900.000Ft, 2. gyermek után 1.500.000Ft (tehát ti elvileg 2.400.000Ft-ot már kaptatok), a 3. gyermek után 1.400.000, 4. gyermek után 800.000Ft, illetve minden további gyermek után 200-200.000Ft jár. Az én értelmezésemben a 3. gyermek után járó szocpolt ti még nem vettétek fel, tehát szerintem jogosultak vagytok arra az 1.400.000Ft-ra.
Jár, csak mire veszed fel? Mert a szocpol csak építésre, vagy bõvítésre kaphatod. Nem csak úgy a gyerek után. Sajna :) Vagyis ha vásároltok másik ingatlant a régi helyett és még benne vagytok a korhatárban akkor igénybe veheted a 3. kicsi után járó szocpolt.

A szocpolt 1 gyerek után igénybevettük első lakásszerzéshez a hitelbe. Most december 26.-ra vagyok kiírva a második babával. A kérdés, hogy igénybevehetjük-e a második gyerekre a fennmaradó összeget?

Beépítenénk a lakáshitelbe.

Legjobb válasz: Szia.Csakis ugy veheted fel a második gyermekre a szocpolt ha nincs a neveden lakás!Tehát eladód azt veszel másikat,pl!Meglévö hitelbe nem tudod ugy beépiteni ,hogy a neveden van az ingatlan!Ez biztos igy van ,mivel mi is igy tudtunk még tavaly felvenni!

Szia.Csakis ugy veheted fel a második gyermekre a szocpolt ha nincs a neveden lakás!Tehát eladód azt veszel másikat, pl!Meglévö hitelbe nem tudod ugy beépiteni , hogy a neveden van az ingatlan!Ez biztos igy van , mivel mi is igy tudtunk még tavaly felvenni!
Bocsi , de nem veheti fel!Csak is ugy kapja meg a szocpolt , amikor igényli a szocpolt a másik gyerekre az a lényege, hogy nem lehet a nevén ingatlan!Ez tuti igy van mi nekünk is az volt a szerencsénk és ugy kaptuk meg, hogy eladtuk az elözö lakást épitkeztünk(közben megszületett a babánk), és az volt a szerencsénk hogy nem kértük meg a használatba vételit(MIMÁRT A VÉGÉN JÁRTUNK AZ ÉPITKEZÉSNEk) mert az állam nem fizette volna ki a szocpolt!!
Persze hogy lelehet , amig nincs meg a használatba vételi engedélyed!Neked megvolt?
Egy dolog azért elgondolkodtatott. Nem kizárt, hogy a hitelszerzõdések megkötésének idõpontjában érvényes államkincstári szabályok az irányadók utólag született gyermek után járó szocpol ügyben, tehát mindenkinél más és más lehet. Aki viszont most köt hitelszerzõdést, annak csak új építésû lakásvásárlási hitel esetén lehet utólag is igényelni.
Két bankban is megkérdeztem egy-egy referenst. A jelen államkincstári törvények szerint, ami egységesen vonatkozik minden bankra, használt lakásvásárlási hitel esetén a fél szocpol (FOT) utólag született gyermekre nem jár, de ha valaki új építésû lakásvásárlási hitelt vett fel anno, az utólag született gyermekre járó szocpolt le lehet vonni a hiteltartozásból.
Nekünk is az államkincstárba kellett a papirokat bevinni!És az volt a szerencsénk , hogy nem kértük meg a használatba vételit!
De nem az ügyintézökön múlik , hanem az államkincstáron!Cseszheted ha az meg azt mondja , hogy nem jár!
...és nem, nem kevertem össze, használt lakásról van szó, a 450 ezres , majd a 750ezres tételrõl. természetesen a lakás a nevemen volt. Deeeeee! Nagyon kell vigyázni az ügyintézõkkel, mert oltári baromságokat tudnak mondani. Szal nagyon felkészültnek kell lenni. Ha gondolod, tudok szolgálni néhány jótanáccsal. :)
Szia! Mi használt lakásvásárlakás vásárlásnál igénybevettük az elsõ gyerekkel. aztán mikor megszületett a második, bementünk a bankba (ahol ezzel a lehetõséggel nem nagyon dicsekednek)és kismillió papír kitöltése, igazolások beszerzése után, beleforgatták a hitelbe. túlzás, hogy automatikusan, mert így is kb. fél év volt... A neve (most vettem elõ: "szerzõdés utolag született gyermek után járó otthonteremtési támogatás nyújtására"
Szia elözõ válaszoló! Ha nekem céloztad a kérdést, én voltam, akinek a barátnõjének tavasszal a harmadik gyermek után a hitelbõl levonták a szocpolt. Szóval, ha nekem irányoztad a kérdésed, akkor a válaszom nem megelõlegezett szocpol volt, mert azt csak 2 gyermekig lehet, vagyis vagy nincs egy gyermeked sem és vállalsz kettõt, vagy van egy és mégegyet vállalsz. Harmadik gyermeket nem lehet vállalni, de ha megszületik, akkor rá is megkapod a szocpolt. Én igy tudom. Egyébként mikor vásárolták a barátnõmék a lakást, akkor 2 gyerekük volt, 2-re meg is kapták a szocpol, most levonták neki a harmadik gyerek után is. Mi tavaly vásároltuk a házunkat és egy lányom van, vállaltunk mégegyet és mondták, ha lenne még, akkor azután is megkapnánk. Bár lehet ez csak az új építetésünél van?
Kettöveol elött aki irt választ atól kérdezem:az nem megelölegezet szocpol volt?Mert ha a neveden van egy ingatlan amikor igényled a szocpolt nem veheted fel a szocpolt!Sem a hitelbe nem forgathatod bele!A telek az nem számit bele , épitkezés miatt irtam!De hivd fel az államkincstárat az kérdezd meg azt ha a neveden van ingatlan akkor feltudod-e venni a szocpolt, illetvel beleengedik-e forgatni a hitebe!A válasz az lesz hogy nem!Hacsak nem megelölegezett szocpol!
Szia! Mi most intéztük ezt a dolgot, 3 éve vásároltunk használt lakást, és a kisfiamra akkot megkaptuk a fél szocpolt, ill. hivatalosan Fiatalok Otthonteremtési Támogatását=FOT-ot. Idén májusban született meg a kislányunk, és mivel dupla ingatlanfedezet van a lakásunkon, a másik ingatlant szerettük volna kivonatni! Ekkor derült ki, hogy a kislányunkra is jár. Az a durva, ha nem megyünk be érdeklõdni a fedezet kivonásról, ki sem derült volna ez a dolog! Minden féle fórumon utána néztünk már ennek, és mi is úgy tudtuk, hogy már nem jár! Szóval szerintem menjetek be abba a fiókba, ahol felvettétek a hitelt, és a hitelszerzõdésetek alapján az ügyintézõ pontos tájékoztatást tud adni!(Mi nem fészerakó konstrukcióban vásároltuk az ingatlant!) Sok szerencsét!
Barátnõmék kb 2 éve vettek hitelbõl egy lakást és idén tavasszal született meg a harmadik gyerkõcük és automatikusan levonták a hitelbõl a harmadik gyerek után járó szoc.polt. Tehát kevesebb lett a havi törlesztõjük.
Érdekes mert nekünk azt mondták a bankba is meg az államkincstárba is ha megkértük volna a használatba vételit, MEG NEM ADTUK VOLNA EL AZ ELÖZÖ LAKÁSUNKAT, márt nem kaptuk volna meg a szocpolt!Ja és nem nem hazuduk tényleg ezt mondták.Egyébként azt megkérdezték hogy a kölcsönböl vonják le, vagy külön utalják ki az összeget.Mi ugy kértük külön ezért kellett csinálni egy új költség vetést!Ja meg mindent számlával kellett igazolni!
Ja és a lényeget kihagytam, nekünk is van rajta banki hitel is!
Ha nincs másik lakás a neveteken, csak amire eleve felvettétek a hitelt és az elsõ gyerekre a szocpolt, akkor igen, felvehetitek a másik gyíerekre is és beépíthetitek a hitelbe. (Szerintem)
A kettõvel ezelötti válaszolónak van igaza. Az számít, hogy a szerzõdés megkötésekor milyen szabályok vannak. Most eszembejutott, hogy nekünk is mondták a bankban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!