Találatok a következő kifejezésre: Szocpolt hogyan igénybe (11 db)

Igénybe vehető most a szocpol? Hogy van ez?

Nincs még gyermekünk,de nemsokára szeretnénk,többet is. Saját ingatlant szeretnénk vásárolni,de nagyon nagy segítség lenne,ha a szocpolt is megkaphatnánk. A szocpol egy vissza nem térítendő kölcsön,vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, még nincs szocpol. Ha van, akkor ugyanolyan feltételekkel, mint tavaly és az összeg is ugyanaz, mint tavaly. Vagyis, 1 gyerekre nem jár szocpol, 2 gyerekre 800 ezer forint. Vagyis, 2 gyerekre kell aláírni, ha szeretnétek szocpolt. Ugyanakkor csak újépítésû házakra, lakásokra adják, vagyis ami 2010. jan. 1. után lett átadva, vagy ezután lett kiadva az építési engedély. Illetve, ha ti elkezdtek építkezni most. Szó, volt róla, hogy visszahozzák a régi szocpolt, a félszocpolt is, de úgy néz ki, mégse.

Én úgy tudom, még nincs szocpol. Ha van, akkor ugyanolyan feltételekkel, mint tavaly és az összeg is ugyanaz, mint tavaly. Vagyis, 1 gyerekre nem jár szocpol, 2 gyerekre 800 ezer forint. Vagyis, 2 gyerekre kell aláírni, ha szeretnétek szocpolt. Ugyanakkor csak újépítésû házakra, lakásokra adják, vagyis ami 2010. jan. 1. után lett átadva, vagy ezután lett kiadva az építési engedély. Illetve, ha ti elkezdtek építkezni most. Szó, volt róla, hogy visszahozzák a régi szocpolt, a félszocpolt is, de úgy néz ki, mégse.
A kérdező hozzászólása: Ez annyira bosszantó, mert sosem lesz elég pénzünk újépítésû lakásra, ergó ki sem használhatjuk a szocpolt...
Elvileg vagyis a pletykák szerint ebben lesz változás, hogy lehet majd nem építésûre is felvenni. De ez még terv és most nincs szocpol. Ha nektek nincs még gyereketek akkor azt hiszem, úgy van meghatározás, hogy 8.éven belül meg kell születnie kettõnek és akkor jár a 2. gyerekre vonatkozó szocpol. Feltételei, nem lehet saját tulajdonotok, házasnak kell lenni, nem lehet köztartozásotok. Akkor kell visszafizetni, ha a tervezett gyerek nem születik meg vagy elváltok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, akkor várunk és nyitva tartom a szememet!
Igen, tervezik a régit visszavezetni, csak Orbán már április 1-re ígérte!! Azóta még mindig ülnek rajta és a pletykák szerint nem lesz már belõle semmi, vagy nem hamarosan. Amúgy nem kell házasnak lenni, egyedülálló is igényelheti.

Hogy lehet új lakást venni vagy építeni, és a szocpolt is igénybe venni úgy, hogy van egy lakás a nevünkön, amit persze el szeretnénk adni, de úgy, hogy ne kelljen közben albérletbe költözni, amíg beköltözhetünk az új lakásba?

A jelenlegi lakásunkon van hitel, amit el?törlsztenénk (lehet?leg a befolyt vételárból), és az új lakáshoz is szükségünk lenne lakáshitelre. Két kisgyermekünk van.

Legjobb válasz: vannak erre külön lakáshitel fajták. Most hírdetik is az egyik (az állatorvosos, hogy ne legyen reklám) banknál. Ha jól emlékszem 2 év türelmi idõ van a hitelhez. A szocpol az nem függ össze ezzel. keress rá itt, az utóbbi idõben sok szocpol kérdés volt. vannak linkek a szabályokhoz.

vannak erre külön lakáshitel fajták. Most hírdetik is az egyik (az állatorvosos, hogy ne legyen reklám) banknál. Ha jól emlékszem 2 év türelmi idõ van a hitelhez. A szocpol az nem függ össze ezzel. keress rá itt, az utóbbi idõben sok szocpol kérdés volt. vannak linkek a szabályokhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnézem majd az "orvosos" hitelt. :) A szocpollal kapcsolatban már elolvastam a jogszabályt, és sajnos nem vehetünk fel szocpolt addig, amíg a nevünkön van egy másik lakás. Tehát csak az a lehetõség marad, hogy elõbb el kell adnunk azt a lakást, amiben lakunk. Legalábbis én még nem látok más lehetõséget. :(
pontosan nem lehet a lakás a neveteken. ha tellyes szocpolt akarjátok akkor újépítésü kell vagy építeni. el kell adnotok. vagy lehetséges hogy valami olyan hitelt vesztek fel ami kimondottan azoknak van akik amíg a ház elkészül nem akarják eladni a lakást. ha eljuttok öneröböl egy ideig akkor eladjátok a lakást és mivel ilyenkor a ház még csak telek szinten van így felvehetitek a szocpolt.
a szocpol nem elõre jár. hanem a szerzõdés, átvétel, nézd meg törvényt pontosan, UTÁN. ha jó emlékszem 120 nappal utána lehet még beadni. Tehát megveszitek vagy felépítitek és utána még van 120 nap (kb 4 hónap) eladni az elõzõt és lehet igényelni. magyarország.hu-s linkeket keress a korábbiakban (az is én írtam) ott van ez a rész rendesen leírva.
Ha van ingatlan a neveteken és az mellet szeretnétek szocpolos házat venni az csak ugy lehetséges ha a háznak van haszonélvezöje, ha nem vetted hanem ajándékozás cimén jutott a tulajdonodba, és ha a haszonélvezö is a házban lakik.Amugy meg vigyázz ezzel az egésszel mert olvastam, hogy hitel van a házon.Ha szabadfelhasználásu az gáz mert akkor az eladott ingatlan teljes vételárát bele kell forditanod abba az ingatlanba amit szocpolra veszel.Tehát ha a házadon van mondjuk 2 millio tartozás és te el tudod adni mondjuk 5 millioért akkor mind az 5 milliot bele kell forgatnod a z ingatlanba amit szocpolra akarsz venni.Ez csak abban az esetben van ha szabadfelhasználásu hitel terheli a házad.Ha tatarozási, felujitási kölcsönt vettél fel akkor elég a maradék összeget beleforgatni miután visszafizetted a tartozásod.Tudom hülyén hangzik de sajna igy van.Amikor elöször hallottam erröl én sem hittem el, ráadásul még a bankok sem tudtak teljes mértékben tájékoztatni erröl, ezért felhivtam a MÁK ot ök biztosra tudták...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szocpolt hogyan tudnénk igénybe venni ha a párom nevén van ingatlan nekem nincs? Hitelünk nincs. Vagy telket veszünk és építkezünk de a párom nevén akkor is marad ingatlan hitel nélkül?

Vagy az anyukám ránk iratja 50-50 %ban a házát és azt szeretnénk felújítani.Persze ezen a házon sincs semmilyen hitel, adóság, jelzálog.Mik a lehet?ségek? Vagy milyen támogatás van még amit igénybe lehet venni lakás, ház, telek célra.

Legjobb válasz: felújításra nincs szocpol. bõvitésre van, meg új vásárlására, építésére. keress vissza, te vagy 88. szocpol kérdés az elmúlt két hétben.

felújításra nincs szocpol. bõvitésre van, meg új vásárlására, építésére. keress vissza, te vagy 88. szocpol kérdés az elmúlt két hétben.


Tavaly vettünk egy használt lakást, első lakásunk. Most várom az első babát. Van rá valami esélyem, hogy igénybe tudjam venni a szocpolt?

Van rá más mód, mint az, hogy eladjuk és újat veszünk?

Legjobb válasz: Ha akkor nem tudtad igénybe venni sajnos a félszocpolt, amit csak a köznyelv hív így,mert valójában elsõ lakáshoz jutók állami támogatása vagy mi a neve. Szóval sajnos nem tudod utólag félév múlva igénybe venni. Nekünk is ez volt a bajunk. hiába voltam terhes a másodikkal, nem tudtuk igénybe venni két gyerekre.

Ha akkor nem tudtad igénybe venni sajnos a félszocpolt, amit csak a köznyelv hív így, mert valójában elsõ lakáshoz jutók állami támogatása vagy mi a neve. Szóval sajnos nem tudod utólag félév múlva igénybe venni. Nekünk is ez volt a bajunk. hiába voltam terhes a másodikkal, nem tudtuk igénybe venni két gyerekre.
Én úgy tudom, hogy igényelheted, ha 35 év alatti vagy és még nem vetted igénybe.Az önkormányzat igzolását kell csatolni és a bnk felé benyújtni kérelmet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a részletes válaszokat! ha ennyi macerával jár, akkor így babavárás közepén nem merek belefogni a lakáscserének, talán pár év múlva újragondoljuk, ha meglesz a második baba is..

Édesanyám 3 gyereket nevel egyedül, bár van lakás a nevén, szeretne egy új építésű lakásba költözni és a szocpol-t igénybe venni. Milyen feltételei vannak? Van arra esély hogy megkapja?

Legjobb válasz: Amíg van a nevén lakás addig biztos, hogy nem kapja meg. itt olvashatsz róla részletesen: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..

Amíg van a nevén lakás addig biztos, hogy nem kapja meg. itt olvashatsz róla részletesen: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/tulajdonvagyon/..

Tavaly eladtuk lakásunkat, szocpolt nem vettük igénybe, most szeretnénk vásárolni lakást, igénybe vehetjük-e a szocpolt úgy, hogy a nevünkön nincs lakóingatlan, de a feleségem tulajdonában van egy hétvégi ház ami nem lakóingatlan?

Legjobb válasz: Úgy tudom, igénybe lehet venni, az újlakáshoz teljes csocpolt, a használt lakáshoz csak félcsocpolt.A nem lakóingatlant nem veszik figyelembe, ha jól tudom.

Úgy tudom, igénybe lehet venni, az újlakáshoz teljes csocpolt, a használt lakáshoz csak félcsocpolt.A nem lakóingatlant nem veszik figyelembe, ha jól tudom.

Egyedülálló anyuka igénybe veheti a szocpolt, úgy, hogy a szüleinél lakik?

Legjobb válasz: Nem. Szocpolt csak akkor vehetsz igénybe, ha lakást vásárolsz, vagy ha hitelt fizetsz vissza belõle. Az nem egy olyan pénz, amit egy gyerek születése után megkapsz, és arra költöd, amire akarod.

Nem. Szocpolt csak akkor vehetsz igénybe, ha lakást vásárolsz, vagy ha hitelt fizetsz vissza belõle. Az nem egy olyan pénz, amit egy gyerek születése után megkapsz, és arra költöd, amire akarod.
szerintem ha van/lesz benne tulajdonrészed akkor lehet
A kérdező hozzászólása: házfelújításra vagy bõvítésre szerettem volna,
Szia! 1-eske vagyok, bocs, egy kicsit elkapkodtam! Szóval: A Lakásépítési kedvezmény (Lék) felvehetõ bõvítésre, ha: -a lakóház alapterülete minimum 12, 01 nm-rel, 1 lakószobával nõ. -a bõvítési munkák megkezdése elõtt az igénylõnek minimum 50%-os tulajdonjoggal kell rendelkeznie -összege itt 1 gyerekkel 450e, 2-vel 1, 2M (félszocpol)
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Hogy lehet igénybe venni a szocpolt?

2 gyerekem van.és használt lakást akarok venni,akkor is jár?

Legjobb válasz: Én nem is tudtam hogy újra van szocpol, egyszer már megszüntették most újból van?

Én nem is tudtam hogy újra van szocpol, egyszer már megszüntették most újból van?

Anyukám és nagybátyám tulajdonában levő telekre szeretnénk építkezni, úgy, hogy a mi nevünkön legyen a ház. Lehetséges így építkezni? Szocpolt így is igénybe lehet venni?

mindketten beleegyeztek,örülnek neki.nekik is van egy házuk a telken abban laknak.

Legjobb válasz: Nem, át kell hogy kerüljön a ti nevetekre. Adásvételt javaslom, mert az ajándékozásnak nagyobb az illetéke. Más tulajdonában lévõ földre nem építkezünk:):))))

Nem, át kell hogy kerüljön a ti nevetekre. Adásvételt javaslom, mert az ajándékozásnak nagyobb az illetéke. Más tulajdonában lévõ földre nem építkezünk:) :) )))
Ja, elkerülte a figyelmemet, hogy anyukádék is ott laknak a telken. Ebben az esetben még meg is kell osztatni a földet, kiméretni fölmérõvel stb... Ezt majd az építéshatóságon elmondja nektek az ügyintézõ, hogy pontosan mit kell csinálni, mikor bementek megkérni az elvi ép eng-t
A szocpolt nem tudom. Más telkére lehet építkezni, csak attól még nem kerül a tulajdonodba a telek, csak a rjata álló ház. Ha új tulajdonosa lesz (PL. öröklés), az könnyen mondhatja, hogy takarítsátok el a házatokat a telkérõl.
biztos hogy lehet más telkére építkezni, mert pl strandokon a büfék (tégla épületek) tulajdona a tulajé de a telket álltalában az önkormányzattol bérli. mikor eladja a büfét akkor csak maga az épületet adja el a területért továbra is bérletet kell fizetni az önkormányzat vagy akármi felé.
barátnõmék anyósáék nevén lévõ telekre építkeztek, szocpolnál az volt a lényeg hogy a ház legyen az õ nevükön, ennyi.
Az építési szabályok önkormányzatonként eltérhetnek (pl. felénk csak a telek 25%-a beépíthetõ), ezért a helyi építési hatóságnál kellene érdeklõdni a lehetõségekrõl! Adás-vétel, és ajándékozás helyett lehet kötni bérleti szerzõdést akár 99 évre is, a bérleti díjnak meg nincs alsó határa, ezért lehet akár 1 Ft is! Így se adót, se illetéket nem kell fizetni, bár ha építkeztek 4 éven belül, akkor illeték úgy sincs!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!