Találatok a következő kifejezésre: Szocpolt akkor fel lehet venni, (2 db)

Szocpolt akkor is fel lehet venni, ha nem közös a gyerek?

A párommal szeretnénk lakást venni. A kisfiam 9 hónapos, nem közös baba. Nem tudom, hogy van ez, de mivel én nem dolgozom még egy darabig, így gondolom csak a párom nevén lehet a hitel. Viszont a fiam nem az ? nevén van. Így is kaphatunk szocpolt?

Legjobb válasz: Édesapámék nevelt gyerekekre is felvehették a szocpolt.Ha nem változtak meg a törvények az elmúlt 3 évben,akkor igen felvehetitek.

Édesapámék nevelt gyerekekre is felvehették a szocpolt.Ha nem változtak meg a törvények az elmúlt 3 évben, akkor igen felvehetitek.
Úgy tudom fel lehet venni, de az apukának bele kell egyeznie.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak az a gondom, hogy egyrészt az apukát nem lehet elõkeríteni, egyszerûen elérhetetlen. Ha pedig mégis elõkerülne, akkor sem egyezne bele, mert nagyjából az egész életét arra tette fel, hogy engem szivasson. Ilyen esetben mit lehet vajon tenni?
Szerintem sajnos akkor semmit. Ismerõsöm így vett fel szocpolt, õ volt az apuka, akinek nyilatkoznia kellett, hogy hozzájárul és a jövõben sem tart igényt erre a támogatásra. Õ beleegyezett, mert normális viszonyban maradtak.
az édesapának feltétlenül bele kell egyeznie, ill. lemondania errõl a lehetõségrõl, mert 1 gyerek után csak egyszer lehet felvenni. ha õ is igényt tart a szoc.pol.-ra, nem biztos, hogy bele fog menni.

Ha az idén elkezdünk építkezni és ha jövőre visszahozzák a szocpolt, akkor utólag fel lehet venni?

Legjobb válasz: A gazdasági miniszter tartott nemrég egy fórumot, ahol azt mondta, vissza fogják hozni a szocpolt, de elõtakarékossághoz (értsd: fundamenta) fogják kötni.

A gazdasági miniszter tartott nemrég egy fórumot, ahol azt mondta, vissza fogják hozni a szocpolt, de elõtakarékossághoz (értsd: fundamenta) fogják kötni.
Nincs rá pénz , nem lesz szocpol többé.
Nem valószínû. Én azt se hallottam sehol, hogy visszahoznák. De ha mégis visszahozzák, akkor el fogják dönteni, hogy csak a jövõre nézve vezetik-e be, vagy kiterjesztik a folyamatban levõ építkezésekre, illetve a múltra is, és ha igen, mennyi idõre. De nem hiszem, hogy a 3, 8 %-os hiánycél tartása és az újabb megszorítások közepette ez szóba kerülne.
Nem.
Ha szocpol nem is, de szociálpolitika lesz! ;-)
nem
Nem. és nem fogják vissza hozni. Ne erre alapoz
Biztosan vissza fogják hozni, de nem vissza menõ hatállyal!
Igen.Az egyik ismerõsünk is szocpolra épitkezett(míg volt ilyen) és csak akkor kapták meg az elsõ részletet mikor már szinte kész volt a ház(tetõ, ablakok, ajtók, lépcsõ, stb.)
Nem az országnak nincs pénze rá de azért hajrá


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!